iStock
Volledig scherm
© iStock

Wereldwijd nu meer dan 30 miljoen besmettingen met coronavirus

Over de hele wereld zijn al meer dan 30,6 miljoen mensen met het nieuwe coronavirus besmet geraakt. Dat blijkt uit het dashboard van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit (JHU).

6 reacties

  • Vetmuylle Gerda

    4 jaar geleden
    In Maart was dat 100.000 wereldwijde besmettingen, het RO getal werkt, er zakt helemaal niets, als men de gehele grafiek bekijkt sinds maart dan is dat een drama. We zitten dik tegen de 8 miljard op 6 maand tijd, kan je rekenen einde jaar ?
  • Joeran Dijk

    4 jaar geleden
    Christiane, Op een wereldbevolking van 7.7 miljard lijkt 30.6 miljoen misschien peanuts maar als elke besmetting leidt tot 2 of 3 nieuwe besmettingen en die op hun beurt ook enz. kan het natuurlijk erg snel gaan. Helemaal in landen waar ze het niet zo nauw nemen met de coronamaatregelen of sowieso geen capaciteit hebben om coronapatienten op te nemen of te behandelen in ziekenhuizen.
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Gino, inderdaad heel weinig gevallen in china wegens een efficiënt beleid! Een bevolking van 1.4miljard met overwegend oude mensen! Heel het westen heeft gefaald,in de plaats van te lachen met die chinezen hadden ze Beterheel goed geluisterd! Dan zou de westerse bevolking nu niet zo een rampzalige situatie hebben op hun grondgebied!
  • Bart Huysmans

    4 jaar geleden
    Dus 0,4 % van de wereldbevolking is besmet, 0,013% is overleden ( waarvan 80 % ouder dan 70 jaar ) Hiervoor zijn van de ganse wereldbevolking de elementaire vrijheden beperkt, is zwaar in het sociale leven ingegrepen en is onnoemelijke economische schade aangebracht.
  • Gino Van Laetem

    4 jaar geleden
    En in China? Hoe zit het daar? Geen problemen meer?