AP
Volledig scherm
© AP

Trump wil vrouwelijke opvolger voor overleden opperrechter nomineren

UPDATEDe Amerikaanse president Donald Trump wil “zeer snel” een opvolger voor de overleden Ruth Bader Ginsburg bij het Hooggerechtshof voorstellen. Dat heeft hij zaterdag gezegd. Intussen heeft een eerste Republikeinse senator gezegd dat de Senaat pas na de presidentsverkiezingen van 3 november zou mogen stemmen over de opvolging.

12 reacties

  • Kevin Noël

    4 jaar geleden
    Ik zie het probleem niet Trump is nog altijd president dus heeft hij het recht om een opperrechter voor te dragen.
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    Hij zegt van zichzelf dat hij de geweldigste en meest fantastische president ooit is en dat hij daarom zeker zal herkozen worden. Waarom is hij dan zo bang om te wachten tot na de verkiezingen om een nieuwe opperrechter te benoemen? De man ontbreekt elke vorm van fatsoen en normbesef. De bocht van de republikeinen in deze zaak is van een ongeziene schijnheiligheid.
  • Jos Van Den Driel

    4 jaar geleden
    De "democraten" draaien hun kar weer, ze willen gewoon hun kandidaat aanstellen als Biden zou winnen, maar de kans is dus nougatbollen dus voor mijn part stellen ze het maar uit.
  • HENRI SMETS

    4 jaar geleden
    dwight de rijcke, de verkiezing die u bedoelde gebeurde na de verkiezingen in 2017.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    dwight de rijcke. De Democraten gingen er in 2016 juist mee akkoord dat de benoeming van een opperrechter werd uitgesteld tot NA de verkiezingen. Trump zal dat fatsoen weer niet kunnen opbrengen. Maar het voorstel moet door de 2 kamers. In de senaat hebben de Republikeinen een kleine meerderheid maar enkelen van hen hebben al aangegeven niet daaraan mee te werken.