Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de CDA-kiezers

19-09-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Beste CDA-kiezers,

Zit je dan, vanavond of morgen in de kerk.

Drie rijen verwijderd van Truus.

Truus heeft in april haar moeder begraven. Truus’ moeder, mevrouw De Jong, woonde in het verpleeghuis. Ze overleed aan corona. Besmet door een zorgmedewerker die van CDA-minister Hugo de Jonge geen mondkapje mocht dragen en die was aangestoken door meneer Bakker van drie kamers verder.

Acht plekken verwijderd van Cees.

Cees’ moeder, mevrouw De Vries, is door de maandenlange door CDA-minister Hugo de Jonge afgedwongen eenzaamheid in een ander verpleeghuis geestelijk heel erg achteruit gegaan. Ze is van een levenslustige vrouw met een scherpe tong in een paar maanden tijd veranderd in een vrouw die verlangt naar verlossing, de dood. “Van mij hoeft het niet meer”, is één van de weinige zinnen die er nog redelijk vlot uitkomt.

Links achter je zit Henk.

Henk werkt in de thuiszorg. Henk moest van CDA-minister Hugo de Jonge ook onbeschermd op pad. Hij was een sportieve vijftiger, die elk weekend minstens 200 kilometer fietste met zijn vriend. Nadat hij corona opliep, vermoedelijk bij mevrouw De Jager van de Bosweg die hij dagelijks van steunkousen voorzag, heeft Henk ernstige en onherstelbare longschade opgelopen. Bij de Plus-markt hangt op het advertentiebord inmiddels een Te koop-kaartje met zijn racefiets. T.e.a.b.

Rechts voor je zit Els.

Els heeft haar aan een hartaanval overleden vader moeten wegbrengen. Omdat van CDA-minister Hugo de Jonge maar dertig mensen de begrafenis mochten bijwonen, is de grootst mogelijke ruzie in de familie ontstaan. Els, die als oudste dochter de keuze moest maken tussen ‘wie wel’ en ‘wie niet’, is van het ‘olievrouwtje’ in de familie plotseling de pispaal geworden van iedereen die in plaats van een uitnodiging voor de plechtigheid een linkje naar de livestream kreeg.

Recht achter je zitten Hans en Marja.

Gezondheid

 

Daan, de jongste zoon van Hans en Marja, is de laatste weken hard achteruit aan het gaan. “K”. CDA-minister Hugo de Jonge koos er voor om behandelingen van kankerpatiënten uit te laten stellen vanwege de toestroom van al die coronapatiënten. Gedwongen door de gevolgen van ‘marktwerking in de zorg’, d’accord, maar ook doordat onvoldoende getest en beschermd werd. Nooit zullen Hans en Marja weten hoe zoon Hans er op dit moment aan toe zou zijn als hij wel optimaal behandeld was. De ‘als, dan’-wanhoop is van hun gezichten te scheppen.

Recht voor je zit Hanna.

Hanna is zorgverlener in het verpleeghuis. Hanna moest van CDA-minister Hugo de Jonge doorwerken, onbeschermd, óók toen er in haar eigen gezin corona-gerelateerde klachten waren. Ze was “onmisbaar”. Hanna vraagt zich dag en nacht af hoeveel van de dertig coronadoden in ‘haar’ verpleeghuis zij daardoor ‘op haar geweten heeft’, zeker nu uit een test is gebleken dat haar man Bert eerder dit jaar corona heeft gehad, vermoedelijk na de wintersportvakantie in Noord-Italië.

Het is geen feest in de kerk.

En bij al die ellende komt steeds één naam bovendrijven.

Die van CDA-minister Hugo de Jonge.

Een gewetenloze schoft, die het RIVM adviezen liet opstellen die gebaseerd waren op ‘schaarste’ in plaats van veiligheid.

Het ging CDA-minister Hugo de Jonge helemaal nooit om Truus, Cees, Henk, Els, Hans, Marja en Hanna en hun familieleden.

Het ging CDA-minister Hugo de Jonge om Hugo de Jonge.

Zorgen jullie dat je dat op 17 maart nog weet?

Groet,

JanD

PS. Als geheugensteuntje heb ik voor jullie allemaal een cadeautje gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)