Grapperhaus krijgt toch coronaboete, ook aantekening op strafblad (google.com)


Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) krijgt toch een boete voor het overtreden van de anderhalvemeterregel op zijn bruiloft, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag na berichtgeving van diverse media. Ook krijgt hij een aantekening op zijn strafblad. ...

door SergioLeone in Politiek  ·  42 Reacties

  • 22
  • 766x gelezen
Reageer met een Emoji
15
4
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een minister van Justitie met een strafblad? AFTREDEN!

6
1 SergioLeone

Stem deze criminelen van de coalitie weg volgend jaar!

4
2 SergioLeone

Hm, reden genoeg om VOG en VGB te versnipperen?

3
3 Marauder

Kan een minister van justitie iemand zijn zonder onbesproken gedrag?
Lijkt me niet eigenlijk.

3
4 Schildpad

En waar kunnen wij dat controleren dat hij een aantekening op een strafblad krijgt?

3
5 ongelovenloos

Ook een strafblad? XD Ontslagen!

5
6 DikkeTor

@5 Of die nog op zen positie zit question

7
7 DikkeTor

@5 Kun je anders niet slapen?

23
8 Bop

"Voor premier Rutte is er geen twijfel over mogelijk of Grapperhaus met een strafblad kan aanblijven. ,,Ja hoor, dat kan. Het is niet iets waardoor je geen VOG zou krijgen. Dat is niet strijdig met het zijn van minister.’’

Spoort deze idioot wel? Deze idioot is MP van Nederland. Onder Ruttler is Nederland afgegleden tot een bananenmonarchie!

4
9 SergioLeone

"Voor premier Rutte is er geen twijfel over mogelijk of Grapperhaus met een strafblad kan aanblijven. ,,Ja hoor, dat kan. Het is niet iets waardoor je geen VOG zou krijgen. Dat is niet strijdig met het zijn van minister.’’

Ik weet wel zeker dat de gewone man geen VOG krijgt met zo'n strafblad!

5
10 SergioLeone

@10 ; Daarmee is dan meteen duidelijk dat jij geen idee hebt waar je over praat.

14
11 Mariska3

Haha.
Een minister met een strafblad.
Only in the Netherlands.

1
12 Weetal

maar het is hier geen bananen republiek.

optieften die vent.

krijgen de rest van de gasten ook een boete?

4
13 120db

Zeker een paar onderzoekjes laten doen wat het effect is van de Grapperhaus-affaire op het stemgedrag en dat dit stemmen gaat kosten.
Vandaar dat, als mosterd na de maaltijd die in een reeks van gangen werd opgedient, ze hebben besloten om uiteindelijk te doen wat iedereen buiten Den Haag en Hilversum eiste, namelijk gelijke monniken, gelijke kappen.
Jammer, maar helaas. De schade is er en zolang Grapperhaus aan blijft herinnert hij ons aan dit geintje, als we bij de stembus staan.

1
14 SBD

Nou ja... het hoort wel zo te gaan. Iedereen is volgens de wet gelijk voor de wet. Grapperhaus en andere figuren uit Den Haag daar geen uitzondering op te zijn. Knap dat Den Haag over zij eigen schaduw heen stapt.

1
15 smurf

@5
dat kan niet.
maar ook dat is niet anders dan bij het gewone volk.
je kan niet zo maar nagaan of iemand een strafblad heeft.
je kan alleen als werkgever (vereniging) een VOG vragen, die vraag je aan en er word dan gekeken of de aantekeningen in het strafblad in conflict komen met de functie waar hij voor aangevraagd worden.
op basis daarvan word hij wel of niet afgegeven.
dus ook met strtafblad kan je best nog een VOG krijgen.

1
16 ikzelf

hm,
kan hij met strafblad wel Minister blijven?

0
17 JustMe

@16 zeker,
Daarom meeste mensen zijn te bang voor "strafblad", bij de meeste mensen doet 1 aantekeining helemaal niks voor hun toekomst.

0
18 JustMe

De vraag is, óf het wettelijk wèl weer allemaal kan, of dat deze boete voor de "show" wordt opgelegd, om van al het gezeur af te zijn.
Er waren namelijk al processen in voorbereiding, van mensen die het níet eens waren, met de aan hen (te hoge en onrechtvaardige), opgelegde boetes.
Gaan deze strafzaken nu nóg door? Waarschijnlijk krijgen ze nu níet, het gelijk aan hun kant, omdat Grappenhaus nu alsnog beboet is...
Verder als Grappenhaus, op basis van beelden, alsnog achteraf, beboet kan worden, dat betekent, dát Jan met de Pet, oók achteraf, aan de hand van beelden, beboet kan worden...
Kan mij niet herinneren, dat zoiets vaker gebeurd is. Dat zou betekenen, dat iedere overtreding die op beeld is vastgelegd, hoe klein dan ook, beboet kan worden...
Dát wordt dus oppassen geblazen.
"Big brother is watching you"...

1
19 Strongoli

CDA heeft eerst ff naar peilingen gekeken, en de koppen bij elkaar gestoken, en besloten dat de Grappenmaker een boete en strafblad nodig heeft om de stemming wat beter leefbaar te maken, dus ff O.M. inseinen om voor boete te zorgen, noemen ze ook wel Fals flag.

0
20 bromtol

De boete en die aantekening zijn geheel terecht.
Al is het wel een beetje jammer dat dat alleen maar tot stand is gekomen door de opinie van buitenaf.

Als ik mij niet vergis heeft ontslag geen zin voor minister Ferd Grapperhaus.
De Haagse Maffia heeft dan wachtgeld voor Ferd klaar liggen.
Dat kost de belastingbetaler dan dubbel geld.
Voor een nieuw lid en voor Ferd.

0
21 DWZ

JOnge jonge jonge wat is die man toch 100% ongeloofwaardig.
Maar die kent geen schaamte zo te whoren.

1
22 skapoe

Een lachertej natuurlijk!!!!
Het OM die eerst de publieke opinie bekijkt en weken later pas iets vind.
Het OM zegt zelf, het duurde zolang =, immers het is niet alledaags om een minsiter een boet te geven........>
-wat dus al zegt dat OM niet onafhankelijk is.
-en dat er overlegd is met cda en vvd, dus geen scheiding van machten.

Mag aannemen dat OM nu gelijk de top 3 van RIVM in de bak gooit, immers RIVM heeft valse wetenschappelijk adviezen gegeven over beschermingsmiddelen qua corona in ouderenzorg, waar vele dode burgers zijn gevallen, maw dood door schuld.

Of Grappenhaus DE minister van klasse justitie en minister van onrecht, zal die actie ondernemen?
Of OM?

1
23 Goldrush

Een VOG zegt ook niet alles....

1
24 ObJener

Badmuts organiseert en hoort een boete van 4000 te krijgen en alle aanwezigen 390 euro.

Dus nog steeds klasse justitie. Hier trapt het volk hopelijk niet in.

2
25 Uitede aka Espede

Dit gebaar zegt niks. Het enige wat dit zegt is dat ze geprobeerd hebben Grapperhouse de dans te laten ontspringen. Dus het is geen principieel besluit.
Maar omdat dit kabinet met de rug tegen de muur stond, is dit staaltje klassenjustitie opgeheven. Dat is toch tekenend voor de inborst van dit soort politici die we aan de macht geholpen hebben? Ze zijn idd corrupt, totdat ze het niet weg kunnen liegen.

1
26 Rolmops

@24
feitelijk alleen dat iemand nog niet met justitie in aanraking gekomen is, dus nog niet betrapt is.....
(of de aantekening geen conflict opleverd met de functie waar hij voor afgegeven word)

1
27 ikzelf

@27 juist! Persoonlijk vind ik dat dat papiertje teveel gewicht heeft...

2
28 ObJener

Mooi zo hij heeft de fout gemaakt het huwelijk niet in het geheim op een eilandje op de Malediven plaats te laten vinden maar voor de camera's. Hij had het beter op een stil plekje kunnen houden. Uitstel was geen optie aangezien je nooit weet hoelang kanker duurt. Zijn vorige vrouw was er ook aan overleden. Maar hij had de pers weg moeten houden.

@1 @3 Verder krijgt hij een strafblad maar het is al gezegd dat dit niet van invloed is voor een VOG, ook niet bij andere mensen. Het ligt aan het feit of het een zwaar misdrijf is of in dit geval een overtreding. Bij een overtreding krijg je een VOG bij een misdrijf niet. Dus mag hij aanblijven volgens de wet

@ 17 jawel er zijn meer Kamerleden met strafblad dat mag gewoon. Het ligt er aan waardoor het komt

2
29 Goesenaar

Als minister Badmuts heb je een VOG nodig..................bij deze vervallen Oprutten

2
30 Uitede aka Espede

En de rest van zijn gasten dan?????????????

0
31 Thomas

@30 Die gaat hij, u en ik dan nog steeds krijgen. Geen reden om deze niet af te geven.

1
32 Lievense

Maakt toch niks uit of hij blijft of niet. Als hij weg moet, schuiven ze gewoon één uit hun eindeloze voorraad trekpoppen naar voren, hij wordt echt niet vervangen door een integer iemand, want het partijkartel is immers degene die de vervanger aanwijst.

2
33 Wendel

Eigenlijk zouden er extra zware straffen moeten zijn voor mensen met een voorbeeldfunctie en met bestuursfuncties. Net als dat ze ons extra zwaar willen straffen als wij niet slaafs genoeg doen tegen politie. Wij nog slaafser moeten, zij nog braver moeten. Terwijl wat je ziet gebeuren, is wij steeds rechtelozer, zij steeds roekelozer, recht in ons gezicht. Je krijgt het gevoel dat die politici de bevolking uitlachen vanaf hun streng beveiligde, airconditioned en van vervuiling gezuiverde terp.

2
34 Wendel

@32 Lees nog eens de boete is veel te laag.

3
35 Uitede aka Espede

@35 Die boete is voor iedereen gelijk.

0
36 Lievense

En een strafblad, dusss.... wegwezen nu!

2
37 Anonymousje

@21 ontslag zou sowieso ontzettend veel geld kosten. Alleen al de tijd die een opvolger nodig zou hebben om zich helemaal in de dossiers te wurmen.... Teruggerekend naar hun uur loon is dat gewoon erg kostbaar en dan moet er iets meer aan de hand zijn dan een minister die zichzelf op zijn eigen bruiloft niet helemaal in de hand heeft met afstand etc.

Voor mij blijkt hier alleen maar uit dat het gewoonweg moeilijk is je aan alle maatregelen te houden. Zeker op feestelijke of juist dramatische momenten.

Verder goed dat hij toch de boete krijgt. Anders was dit niet meer te verkopen maar de gewone burger die wèl een boete zou krijgen. Wat verder helemaal terecht is, want een boete betekent alleen maar 'voortaan beter op de regels letten'. En blijkbaar is die stok achter de deur nodig.

Die aantekening op strafblad vind ik verder voor niemand nodig, of dat moeten we bij alles sneller gaan doen. Levensgevaarlijke overtredingen in het verkeer leveren ook geen aantekening op, dus dat moet dan wel gelijk getrokken worden.

0
38 Repelsteeltje

@23 als je mensen gaat straffen voor het geven van verkeerde adviezen in een situatie waar alles nieuw en nog onduidelijk is, dan zorg je er alleen maar voor dat niemand meer advies durft te geven. Er mag zeker kritisch gekeken worden naar het doen en laten van het RIVM, maar de gedachte om mensen te straffen voor achteraf gebleken verkeerde adviezen is belachelijk.

0
39 Repelsteeltje

Hij had gewoon de eer aan zichzelf moeten houden en meteen moeten opstappen. Nu is zijn geloofwaardigheid en capabiliteit aangetast en hebben handhavers grote problemen....
Maar goed, dat vereist moed en een bepaalde mentaliteit, iets wat deze man en zijn collega politici totaal ontbreekt.
Hij heet ook geen Dapperhaus

2
40 Syrious

@36 Wat ben je dom Badmuts organiseert dus 4000.

2
41 Uitede aka Espede

@41 Ach jeetje, lange tenen en gelijk denigreren. Trollengedrag.

Grapperhaus heeft zijn boete gehad. Voor die van anderen is hij niet verantwoordelijk.

1
42 Lievense

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Ik wens ons marine schip alle sterkte en succes toe....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Kan je die stelling ook omdraaien? Kan je gelijk zien of die marineschepen nog wel effectief genoeg zijn. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

Tjee ik dacht even die senator john kennedy....

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

11 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

"jongerenpartij van GroenLinks, is niet te spreken over linkse partijen" Groenlinks heeft getekend. Misschien een idee om je kritiek eerst inte...

14 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@17Wederom geen inhoudelijk antwoord. Ga Wagensveld bij staan joh, misschien bereikt ie dan nog wat. Triest figuur....

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@16 Sta je nog steeds voor die spiegel. Begin een beetje meelij met je te hebben. Ik groet je nu voor de laatste keer. Bye bye. ...

16 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@15Ik zal jou eens wat zeggen. Waarom sta jij Wagensveld niet eens bij....? Waarom laat je hem steeds in je eentje staan?...

19 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Als er één partij de aanjager is van tweedeling en discriminatie dan is het de VVD wel....

19 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Malayalam Actress Hot SexHottranny PornCzechstreets - Horny Pe TeacherBangbusteenPorn WwwLiz KatznudeEsperanza Gomez Videos PornChut Ke BaalDus SexMybadreputationGay Porn JovenesWww Sex VedeoIndian Condom PornMeninos OnlineMadison ChandlerSexycreolyta 4uXnxx Com SchoolMissax CreampieSeven Mortal Sins AnimeBrandi SheriMalayalam BfJenna LindPunjabi Bhabhi Porn VideoHot Indian Actress Porn VideosJulia Benson NudeRimming Job PornTrina MichealsHardcore HentiParty Babes NudeLexi MompovJav JepangNude Thai GirlsReal Sex PicsJapanese Boss PornMom And Son Share A BedShoplyfter Mylf FullXvideo AssistiJapanese Asmr.comMackenzie Jones NudeTall Woman PornTeamskeet.ocmMissjavSexe Tv Gratuit成人网站.Gabie CarterXxc BfHindi Sex Video 2018Xxxn RomanticRocco SifreddiXxx Hot FilmRajasthani Couple Sex VideoMariska Hargitay NudesYoujizz.cokChichi MedinaLoverlaciCambodia PornCameron CanelaNatasha NcieFree Sxe Video한국 ㅇㄷSeducing A CougarEliad CohenEngland Ki Sex VideoGirl And Girl XxxxHoby Buchanon Xoey LiVideo Sexual MassageSuzy Marie XxxBrandy Passant NudeXnx WebBangla Adult ChudachudiMommys Porn HdNepali Sex VidioVickystarkBride SexHot Gay Romance PornBest Porn Star ActressFemalepornXxx Now VideoIndian Tailor XxxNikki Bella Sex VideoSnapchat NudsBbw Ebony Blow JobAriella Ferrera XvideosSita Sex VideoPorn 144pTelugu Night SexVideos Of 18Mexican Male NudeBet Lost PornInterracial Dating CentralBeeg HdHd Porn.cpmXnxxbrazzer ComDoremon Xxx VideosYour Priya Sex VideoSunny Leone Xx Video MovieBlack Big TitesDlsi TeEvintage PornAconpanhantes Com LocalAnasuya XxxNakedmen And WomenObsession Nude SceneJerkmate VideosFilmes Pornôs ViolentosOggy SexNepali XhamsterPamily Stroke PornXvkdeoLatina Mexican PornReal Hooker VideosSex Sex Sex Sex SexyBig Anime TitsStepmom Full Porn MoviesMassaj Sex VideoTadapti JawaniCuckold EatcumFat Old Ladies NakedRed Hairy PussyHearsom1aSpying On PornPornos FetichesSite Pornô Ao VivoCharliefordeChennai Aunty Sex VideoIndean X VideoAdriana Chechick SquirtJena HazeHot Nude KajalKayla KayderTransgender Hypno PornLesvian NakedTeen PirnTwitter NudesPrenudismThai Xxx MovieHot Bl MoviesSex Xxn HdYaz.flexyKennedy Leigh PovFree Porn For HerPornographie VfHarley Quinn Rule 34Survive HentaiNeko NsfwGayporn Locker RoomCartoon Ka BfLeah Jaye XxxIndian Student XxxTelugu Full Sex Movies