Factcheckers in actie tegen complotdenkers: ‘Robert Jensen of Willem Engel ga ik niet overtuigen’ (parool.nl)


Complottheorieën en ‘alternatieve waarheden’ zijn er volop sinds de corona-uitbraak. Een clubje mensen gaf zichzelf de opdracht die vaak krankzinnige beweringen te weerleggen. ‘Er zit wel een betweter in mij.’ ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  84 Reacties

  • 13
  • 1018x gelezen
Reageer met een Emoji
10
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@16 Willem de waanzinnige zat ernaast met het virus is weg.
Begrijpen zijn volgelingen dat niet?
Misschien verdwalen ze in het doolhof daar.

2
51 Nurse Ratched

@49 Heerlijk question question

3
52 MacGu

parool he. Ze hebben het maar steeds over "complotten" maar als je een lockdown aanhoudt terwijl de IFR van het killer virus slechts 0.3 procent is, dan is het wel logisch dat mensen doorkrijgen dat er een andere agenda achter zit. En logisch ook, het stinkt aan alle kanten helaas.

11
53 Blue

@53 .
Welke agenda zit er achter dit virus dan ?

4
54 XingFu

Tja..., wie controleert de factchecker...
Van/voor wie is degene..., door wie betaald..., zoveel vragen die je kunt stellen...

We hebben ook de factchecker EU vs DISINFORMATION...question


Flikker op met die meuk...

13
55 Tjeesus...,

Als je het moet laten afhangen van een factchecker is het wel triest met je gesteld...

factcheck zelf wel...

9
56 Tjeesus...,

@50 Ik heb wel eens zo'n Harry verhaal gekeken, maar hij factcheckt helemaal niks, hij kan alleen maar blèren dat Jensen niet het officiële overheidsverhaal na blaat. En dat moet volgens die Harry wel, want blijkbaar vind hij dat de overheid altijd de waarheid spreekt. Dat is geen factchecken. Er werd in die aflevering niks weerlegd. Er werden geen andere (betere) cijfers gegeven.
Alleen maar janken dat Jensen de overheidspropaganda niet na blaat, dat was het enige.
Is de aflevering waar in dit artikel naar wordt gelinkt dan ineens beter denk je?

11
57 xtremy

De Stichting Skepsis valt door de mand als oplichter!
Skepsis bijna blut door rechtszaak over artikel
Stichting Skepsis houdt gelovigen voor het lapje
Stichting Skepsis: ‘Medium Robbert van den Broeke belazert de boel’

Kleine greep...,maar nog niet goed gefactchecht..., maar valt heus wel wat te vinden...

Maar ach..., ze doen 3 jaar over dingen..., dus heb nog de tijd...

10
58 Tjeesus...,

* Verwijderd door de redactie *

59 Chat Baker

gewoon in de pas lopen en beh zeggen
anders ben je een idioot

8
60 Jongens van de Witt

@57 U zou even een lijstje moeten maken van dingen die u een ander verbiedt, dan kunt u voorkomen dat u die zelf wel gewoon doet. Het staat zo suf.

3
61 Smiling

@61 Voor sommige hier gelden die regels niet voor zichzelf.

3
62 Nurse Ratched

@58 Even een factcheck gedaan op een van de zaken die u deelt:

`"Stichting Skepsis: ‘Medium Robbert van den Broeke belazert de boel"

Die Robbert van den Broeke is dus psychiatrisch patiënt en echt niet in orde en een gevaar voor de samenleving!

1
63 Nieuwsgierig

@63

Heb ook alleen wat tekstjes van google gepakt..., meer niet...

Staat ook bij: maar nog niet goed gefactchecht..., maar valt heus wel wat te vinden...
Maar ach..., ze doen 3 jaar over dingen..., dus heb nog de tijd...

Hoe duidelijker moet ik het voor u nog plaatsen...?

8
64 Tjeesus...,

* Verwijderd door de redactie *

65 Chat Baker

@64 @65

Weet niet eens wie die Robbert van den Broeke is...

7
66 Tjeesus...,

@65 Wat bedoelt u precies? Ik heb alleen die zin overgenomen dat Robbert van de Broeke de boel belazerd en ik heb een video van hem gedeeld en daaruit blijkt dat hij psychiatrisch niet in orde is. Waar ziet u dat ik hem naast 9/11 of covid 1984 (= het boek van Orwell) plaats?

U ziet veel meer dingen dan ik! Heeft u misschien soms wel eens last van psychoses?

Ook Ybeltje Berckmoes van Ongehoord Nederland is totaal de weg kwijt en was in gesprek met het medium:

2
67 Nieuwsgierig

@40 Het Amerikaans publiek dat jaren in spannende afwachting heeft gezeten voor de smoking guns van Mueller en het impeachment, zullen anders denken over de lage valse streken van de losers rond Obama....!

Nu blijkt dat Trump jarenlang als crimineel en landverrader onterecht werd onderzocht voor wat Biden daadwerkelijk en bewezen uitspookte in Oekraïne....!!

De Trumphaters zien dit niet vanwege hun obsessie.....de misleide Amerikaanse burgers gaan dit wel steeds meer zien ....

9
68 CoolMemories

@54 "Welke agenda. . "

De transitie van de (nationale) politieke economie/parlementaire democratie naar een (trans-nationaal) mondiaal gecodeerd crowdcontrol systeem.

.....en dat laatste systeem heeft niets meer met democratie, vrijheden, burgerrechten, burgers, boeren enz. te maken.....we zien het al aan het geforceerd afschaffen van het referendum en het geforceerd marginaliseren van de vrije boeren (notabene de beste en schoonste boeren ter wereld)....

8
69 CoolMemories

@50 Beweren dat 81% van de Nederlanders het NOS vertrouwt en dus concluderen dat het NOS betrouwbaar is.....is geen 'fact' maar wishfull thinking

9
70 CoolMemories

@53 En dan het feit dat de Chinese regering de constaterende arts monddood maakte en het WHO, geheel tegen haar eigen definitie in, tot half januari niets deed om een pandemie te voorkomen en lange tijd beweerde dat het virus "niet van mens op mens overdraagbaar zou zijn"...

Pas toen de lokale epidemie een plandemie was geworden begonnen de overheden moord en brand te schreeuwen en de bevolking te gijzelen met disciplinaire maatregelen....vergelijkbaar met die van begin 19e eeuw

8
71 CoolMemories

@46 Feit is dat de Trumphaters al jaren roepen dat Trump 'dom, achterlijk, een reuzenkleuter en baviaan' is....toch is het met alle intriges, vlase rapporten, mediahetzes, onderzoeken, lekken, verraad en impeachment niet gelukt Trump zelfs maar te laten wankelen...!

8
72 CoolMemories

@54 "...welke agenda zit er achter dit virus...."

De transitie van de (nationale) politieke economie/parlementaire democratie naar een (trans-nationaal) mondiaal gecodeerd crowdcontrol systeem.

7
73 CoolMemories

@73
En dat alles zeken onder leiding van Bassie en Adriaan.

4
74 Snorrie

@73 Wat u beschrijft is een veel efficiëntere wereld. Zou het zo kunnen zijn dat dat 'er achter' zit? Geen complot, maar een logisch gevolg van verbeterende efficiëntie.

2
75 Myth63

@60 Ja, het machtsmodel van China en Noord-Korea.....en calvinistisch Nederland met zijn eeuwige consensus en 'doe maar gewoon' is een goede voorbereider voor een totalitair wereldsysteem.....

6
76 CoolMemories

@75 Efficiëntie en rationaliteit leiden tot een dictatuur van de hyperefficiëntie en hyperrationaliteit zonder dat hier enige consensus, maatschappelijk debat of discussie over plaats vindt.....het wordt ons opgelegd, aangepraat en als 'onvermijdelijk' gepresenteerd....en dat is het complot waar de complotdenkers op ageren en de systeemdenkers alle aandacht van willen afleiden.....

6
77 CoolMemories

@77 Een wereld zonder grenzen, zonder landen, met een wereldregering is economische en, als het goed wordt gedaan, sociaal beter. Steden zijn beter voor de economie en het milieu dan het platteland. Nederland is daar een voorbeeld van. Het is ingewikkeld omdat de meeste mensen er van profiteren, er geen weet van (willen) hebben en bovendien veel te lui zijn om er iets tegen te doen. Hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld bereid om Facebook de deur uit, terwijl ze weten dat dit beter voor hen en de wereld zou zijn?

0
78 Myth63

@68
"Nu blijkt dat Trump jarenlang als crimineel en landverrader onterecht werd onderzocht ..."
Trump IS een crimineel en een landverrader. De narcistische psychopaat laat zijn persoonlijke belangen prevaleren boven die van de VS, en dat heeft vele tienduizenden mensen onnodig het leven gekost. Hij heeft het rechtssysteem gecorrumpeerd, bedrijft vriendjespolitiek, en zaait haat jegens iedereen die hem niet onvoorwaardelijk aanbidt. En dat zijn slechts enkele van zijn misdaden en onhebbelijkheden.

Ik denk niet dat hij de doodstraf kan krijgen, maar de nodige jaren cel zijn zeker niet uit te sluiten.

2
79 RichardR

@79
Geef eens een concreet voorbeeld .
Je lult gewoon het mantra van de democraten in de US na.

4
80 Jongens van de Witt

@80
"Geef eens een concreet voorbeeld ."
Euh, jij hebt de afgelopen vier jaren onder een steen geleefd ofzo?

"Je lult gewoon het mantra van de democraten in de US na."
Nou nee. Ik zie met eigen ogen wat de narcistische psychopaat allemaal uitvreet onder het rondstrooien van eindeloze hoeveelheden leugens en lasterpraat, en dat is niet best -- zeker niet voor Amerika.

2
81 RichardR

@81
je kan dus geen voorbeeld geven

5
82 Jongens van de Witt

@82
"je kan dus geen voorbeeld geven"
Ik kan honderden, desnoods duizenden voorbeelden geven. Het is alleen weinig een zinvolle exercitie om onderstaande redenen.

Het probleem is dat jij die voorbeelden als volgzaam Trump-schaapje allemaal zult wegwimpelen als leugens, nepnieuws, fake enzovoort, in navolging van de narcistische psychopaat zelf.
Zodra ik met een overduidelijk voorbeeld kom (bijvoorbeeld dat de narcistische psychopaat aan één stuk door gelogen heeft over de ernst van de corona-uitbraak), zul jij braaf de leugens gaan nablaten dat het allemaal bedoeld was om paniek te voorkomen, of zelfs (en ik verzin dit uiteraard niet) dat de narcistische psychopaat het gevaar juist heeft benadrukt(*).

Dat is nu net het aardige van de strategie van eindeloos liegen, lasteren, haat en beschuldigingen rondstrooien enzovoort: zodra je op een leugen wordt betrapt, gooi je er gewoon nog een heleboel andere leugens, lasterpraat, nonsens en haat achteraan, en binnen de kortste keren is de eerste leugen compleet uit beeld verdwenen.

En op zich is er niks mis mee wanneer een of andere ontspoorde randdebiel zoals WIllem Engel dit doet. Vrijwel niemand gelooft wat de man zegt, hij heeft geen enkele macht, en hij is over een paar maanden alweer vergeten.

Het probleem hier is dat de president van de Verenigde Staten van Amerika dit doet. En dat de man al zijn bevoegdheden gebruikt en vooral ook misbruikt om leugens, laster en haat te verspreiden, met als enig doel zijn persoonlijke glorie. En ik vind het des te onbegrijpelijker dat er mensen zijn die zijn achterste blijven likken om dat doel te steunen -- waaronder dus figuren zoals jij.
Het moge dan ook duidelijk zijn dat ik minder respect heb voor jou en jouw mening dan voor het leven van de mug die ik doodsla omdat die om mijn hoofd zoemt. Ik hoop dat dit e.e.a. verduidelijkt.

*: Zie bijvoorbeeld https://news.yahoo.com/trump-now-claims-played-covid-113023101.html

1
83 RichardR

@83
ik vroeg een voorbeeld nav jouw posting dat Trump een Nazi is.
Nog steeds geen voorbeeld.
Enkel open deuren en achterklap.
En vooral heel boos doen.
Haal ff adem.

3
84 Jongens van de Witt

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 Daar komt die gereïncarneerde prikkebeen weer aankakken met z'n gezwam. . ....

zojuist geplaatst door LoydMorris

Bram brabant
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Orban houdt tenminste de grenzen dicht voor dat asielgespuis....

zojuist geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Iets met VOL? Boem vol....

2 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Marrie1
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Hopelijk krijgt ze het dubbele als wat ze haar slachtoffer heeft aangedaan....

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@2       "Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers." Misschien mag hij ook Bosma's oranje-blanje-bleu-speldje le...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2Prima idee, aanpakken al die extremistische gelovigen. Zet ze maar bij elkaar in religie kampen ver van de bewoonde wereld.Kunnen ze daa...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ik denk dat dit niet veel helpt, kijk maar wat er allemaal in Amerika gebeurt wat betreft jodenhaat en joden vervolging op de Universiteiten . D...

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

@1 Het lijkt wel of ze dat in Brussel en Den Haag willen....

16 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 reactie 12. https://www.nieuwskoerier.nl/news/983480-protest-op-4-mei-tijdens-dodenherdenking-tegen-tweede-kamervoorzitter-ma...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Alexis Fawx New VideoAvengers X VideosUpskirtflashHentairoughErica BlackSonagachi VideoJaponêsa PeladaTitty OutAmazing XvideoChina Bus Sex VideoWww Indian PussyOctopussy PornEscort Near MeBisty BuffyOral Creampie ConpilationDripping WetSex Video ArmyFreeuse My Busty Step Sis Whenever I WantsPregnant Lesbien PornDesi Hd PirnSex WrestlingLesbian Sexfight PornSearch For Porn StarsTits HitsJe Montre Ma.sextapePornographie 3dPornpn ComShame4kXxvodoTelugu Sex CollegeBoobs DabanaMistress Rani KaurPerfect Girl SexSpy Cam SexSonia ChowdaryGirl Crying During SexAmateur Gsy PornXxx Video WbLatina MildAugust Taylor HotSexy Com FilmAmateur Porn CompilationWwe Raw Sex VideoBlue Sexy Picture Blue SexyMonalisa Hot WebseriesNri Girl SexI'm Cumming CompilationAmouranth SextaoeXnnx FamilyIndian Aunty TwitterHotwife With FriendsNapiszarFreeadultcomicKathy HeavenXxx AnimiMuslimauntysexTelugu Heroins PornMature PawgsNatural Tits MaturesIndian PoornFfm Porn GifBlue Film Sexy PictureStar FayerNaked Video YogaXhasmestGay Anal PornMs LondonxxxWww Xvideo Porn ComSix Xxxx VideoTamil Very Hot Sex VideosEnglish Sex Padam VideoMiya Khalifa Pon VideoAdela GuerraAnastasia LuxLucy Li Porn VideosBambi BrooksPurple Porn StarSuicidegirlsPornographie De LesbienneLucasentertainmentUncut Web SeriesStraponmilfNew Sex MmsSex Sexy ComAmerica Ka SexHard Sex DownloadXxxsex Free MoviesHorra PornStrip VhatChinese CreampieSummer Lynn Hart NudeVictoria Secret PornIndian Sex Stories 2Satin SexShanna MclaughlinReddit Bouncing TitsLauren Alexis LeakedFemdom SlaveWww Xxx Com OdiaWw Sunny Leone ComComic PorbPorn Look AlikesGay Face FuckWww Pornstar ComChudai Hindi VideoBhojpuri Xxx MovieHorrorporn Full VideoGorgeous Lady PornTry On Haul PornJapanese Girls XxxHuge Gay CumshotsYouppienetRat Xxx ComStranger XnxxHot Kavita BhabhiChistina Khalil NudeAdult Pornography VideosInfluencer Gone WdVoiss.comAdult Work.Sexy Big Boobs SuckingBig Booty PorArab Hijab PornVenu PornHen Ta IMom Bods RedditTokyo Motion.netFilm Pornographie StreamingPuffy Nipple In WomenAnal CaptionsBbw EscorRoom Sex VideoSky Bri First AnalNsfw IoUnblock Pornhub VideoIs Pornhub DownNadine Velazquez NuseMadhuri Dixit Ki SexyFuufu Koukan: Modorenai Yoru -PronindiaXvideo Bhabhi DevarHindi Blue Sex MovieSexy Lesbian Movie ScenesJenni Lee PornstarNasty KinkFree Porn MviesPorntubes VintageMature Mam PornPornos Kendra LustSarah Jean Underwood