U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 4
Als de uitstoot van broeikasgassen in het huidige tempo doorgaat, zou het gezamenlijke smeltwater van de ijskappen op Groenland en Antarctica tegen 2100 kunnen bijdragen tot een extra zeespiegelstijging van 44 centimeter, bovenop wat de recente opwarming al in gang heeft gezet. ...

ongeveer 1 maand geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1
16
1
LEES MEER OVER

Vandaag smelt er op Groenland niks ;

https://www.windy.com/it/-Temperatura-temp?temp,75.342,-36.387,3,i:pressure,m:fLUae6K

Sterker nog ; de komende 8 maanden smelt er niks op Groenland , er gaat de komende maanden wel heel veel sneeuw vallen op groenland ;

https://www.windy.com/it/-Neve-fresca-snowAccu?snowAccu,68.864,-37.793,4,i:pressure,m:fqKaeTi

1 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
10
Meld

Het smelten v.d. ijskappen gebeurt niet...het is 'n fictief scenario verzonnen door politiek en mainstream media.

2 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
11
Meld

@1 , zelfs dat heb je fout. Groenland is meer dan het centrum. Meeste ijsverlies is door afkalving en laat het nou dooien langs plekken op de kustlijn van Groenland.

Als je nu nog niet doorhebt dat al jouw Groenland uitspraken een hoog kop in het zand gehalte hebben dan is die plaat voor de kop wel heel dik en helaas smelt die niet.

3 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
7
Meld

@2 , en de aarde is plat.

4 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
6
Meld

@4 En de zon heeft geen effect.

5 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
5
Meld

@5 , nauwelijks want de zonneactiviteit daalt en de temperaturen stijgen. Rara hoe komt dat ....

6 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

7 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker

Niet meer dan een herhaling van de doem voorspellingen uit de zeventiger jaren die niet zijn uitgekomen.
Afwisselend werd daarin gewaarschuwd voor hogere temperaturen, voor lagere temperaturen.
Feit is dat het klimaat al wisselt vanaf het begin, dat er rustige periodes zijn en periodes waarin er chaos is (overgang naar een andere verdeling / klimaat)
'Wij' zitten nu in de chaos, daarin is niks voorspelbaar ... tot het zover is.

8 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
11
Meld

De klimaatontkenners weten niet hoe snel ze hier moeten komen bagatelliseren, ontkennen en schelden. Dit forum wordt elke dag verder verpest door dit soort figuren. Ze roepen en beweren veel, maar kunnen daar niets van onderbouwen met wetenschap. Terwijl de klimaatalarmisten de wetenschap geheel aan hun zijde hebben, en dus ook de goed onderbouwde rapporten. De oplossing van de ontkenners: ontkennen dat de wetenschap correct zit met hun bevindingen. Laten we ze gewoon negeren en ze hooguit om onderbouwende, verifieerbare bewijzen vragen. Zeker de kwaadsprekerij van @7 is opvallend en draagt niets bij aan de discussie, anders dan ruziezoekerij.

Dat die ijskap op Groenland in een recordtempo smelt, is allang bewezen. Wie dat ontkent, is gewoon een domme struisvogel met z'n hoofd in het zand. Valt niet mee te discussiëren, en dat ga ik dan ook niet doen.

9 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

@9
Alleen kijken naar zaken die in jouw voordeel uitpakken is niet echt wetenschappelijk en dat is wat jij en andere doemvoorspellers doen.
Groenland is niet de hele wereld, op ander plaatsen groeit het ijs, net als eerder gebeurde.
Niet meer dan natuurlijke ontwikkelingen.

10 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
11
Meld

@9 Leg eens logisch uit hoe dat in z'n werk gaat , 't smelten v.d. ijskap op Groenland ..
De komende 8 maanden vriest het daar zowel 's nachts als overdag en gaat 't daar op plekken meer dan 2 meter sneeuwen..
60 % v.d. oppervlakte van Groenland kent slechts 20 smeltdagen per jaar....smeltdagen waarop de temp. maar net boven 0 celcius uitkomt..hoe wil 't ijs daar smelten??

11 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
9
Meld

@10
Vertel even, onderbouwd met wetenschappelijke rapporten, WAAR dan 'het ijs' groeit. Want dat vergat je. Je onzin dat ik alleen naar zaken kijk die "in mijn voordeel" zouden zijn, is smaad en kwaadsprekerij. Verder waanzin om deze voor elk mens negatieve zaken te zien als een persoonlijk voordeel. Dat zegt veel over jouw denkwijze, Pruimpie. Je negeert, net als C. Baker, de rapportages van de deskundigen, die duidelijk laten zien dat er een globale afname is van zee- en landijs. Waarom doe je dat?


@11
Ik hoef jou niets uit te leggen, dat is een discussietrucje. Bovendien is het door diverse mensen hier al vele keren uitgelegd, maar je blijf hangen op het punt dat je zou moeten gaan toegeven dat je ongelijk hebt. Je geleuter over smeltdagen en aangroei worden volledig overruled door de rapporten die laten zien dat er een afname van dat ijs is. Maar die negeer je.

12 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

Als ik thuis 'n ijsje wil smelten leg ik 't niet in de diepvries...want dan smelt het niet...
Begrijp je dat wel??
Als de ijskap op Groenland wil smelten moet het er wel dooien maar dat doet het daar maar 'n paar dagen per jaar.
Diep in het binnenland dooit het er trouwens nooit.
Het ijs op Groenland wat verdwijnt , verdwijnt door afkalving , en dat heeft helemaal niks met temperatuur te maken...
Als je thuis in je tuin 'n hoop zand neerlegt van 2 meter hoog wordt die na verloop van tijd lager ...door de zwaartekracht , regen , en wind zal hij eroderen .
De hoop zand verdwijnt niet door de hoge temperatuur.
Het ijs op Groenland kalft af door de zwaartekracht.

13 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
11
Meld

@13 Ken je het fenomeen op wintersport, het is -8 en je loopt in je t-shirt en korte broek?

14 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
4
Meld

Onze zeespiegel stijgt al 150 jaar heel stabiel, met 1,86 millimeter per jaar. En daar zit géén versnelling in.

https://www.deltares.nl/nl/nieuws/nauwkeuriger-inzicht-huidige-zeespiegel-langs-de-nederlandse-kust/


Als we klimaatangstgoeroe Al Gore zouden hebben geloofd, hadden we nu al tot aan Nijmegen onder water moeten staan.
Gelukkig geloofde niemand die democraat.

15 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
10
Meld

De truc van het grootkapitaal is steeds hetzelfde. Eerst een nep-probleem creëren met bizarre modellen waarin miljoenen mensen sterven: klimaatopwarming, coronapandemie. Vervolgens een miljardenindustrie optuigen die het probleem niet oplost: windmolens, vaccins. Ondertussen echte oplossingen demoniseren: kernenergie, hydroxychloroquine. Snap u hem?

16 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
7
Meld

Dat het klimaat verandert is een feit; dat doet het namelijk al sinds het ontstaan van de aarde bij wijs van spreken. Echter dat de factor 'mens' inmiddels meer invloed heeft op het klimaat maar ook natuur ben ik ook van overtuigd. Naargeestiger is echter dat de wereldbevolking steeds binnen zo'n 50 jaar verdubbeld. Het klimaat gaat gewoon verder in samenhang met natuurlijk allerlei andere factoren die daar van op invloed zijn. Net als ook de natuur. En als dat betekent dat de mensheid ten einde komt dan maakt dat het klimaat en de natuur geen sikkepit uit. Alleen dat er geen mensen meer zijn die daar invloed op kan uitoefenen.

17 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
2
Meld

Climategate artikel

; Wat gebeurt er nu met de poolkappen?

De gemiddelde jaarlijkse landtemperatuur op Antarctica is -57 ° C en in de meeste kuststations is het gemiddeld -5 ° C tot -15 ° C. Het veelbesproken West-Antarctica is gemiddeld een aantal graden lager dan 0 ° C.

Zuid-Groenland ervaart zomertemperaturen boven 0 ° C en er vindt afsmelten in de zomer plaats. Op Noord-Groenland blijft zelfs in de zomermaanden onder 0 ° C en de gemiddelde jaarlijkse landtemperatuur is -20 ° C tot -30 ° C. De temperaturen in Groenland en Antarctica zijn niet hoog genoeg om significante snelle smelt van ijs te veroorzaken. Ondanks alle berichten in de media die het tegendeel beweren, hebben we geen echte waarnemingen van een eventuele “total meltdown” crisis. De afgelopen 111 jaar waren opmerkelijk vanwege ijsstabiliteit en niet vanwege het smelten van ijs. We zijn 19 jaar in de 21ste eeuw zonder bewijs dat die een sterk verschilt van de 20ste eeuw.

Smelten van poolkappen: Behoud van energie

Zonlicht alleen is onvoldoende om aanzienlijke veranderingen in de ijskapmassa te veroorzaken. Zonlicht moet samenwerken met andere effecten zoals bewolking, waterdamp en andere “broeikasgassen” zoals CO2. Ongeacht de mechanismen, moet de aarde twee dingen doen om meer ijs te smelten: 1) meer warmte-energie vasthouden en 2) via de atmosfeer, deze warmte naar de polen transporteren en overbrengen naar het ijs. Extra warmte-energie in het systeem kan geen ijs smelten tenzij transport en overdracht plaatsvinden.

Echter, met gebruik van eenvoudige natuurkunde zijn we in staat om de grenzen van deze prognoses in te perken. Daarvoor zijn twee formules van belang.

De volgende formules geven de relaties voor respectievelijk soortelijke warmte (1) en latente warmte (2):

Q = m. c. ∆T (1)

Q = m. L (2)

Waarin:

Q is thermische energie (Joules),
m is de massa (kg),
c is de soortelijke warmte (J/kg/°K),
∆T is de temperatuur verandering (°K),
L is de latente warmte (J/kg).
Soortelijke warmte c is de hoeveelheid energie die nodig om een 1 kg massa 1 °C (1 °K) te laten stijgen.

Latente warmte L is de hoeveelheid energie die nodig is om een stof een faseovergang (vast, vloeibaar, gasvormig) te doen ondergaan bij constante temperatuur en druk.

Als we de massa van het ijs, water of atmosfeer kennen, is het gemakkelijk om de hoeveelheid energie te berekenen die nodig is om de temperatuur te veranderen, te smelten of te bevriezen.

De uitgangspunten voor de berekeningen van Ward zijn in tabel 1 vermeld.

Soortelijke warmteWatervast(ijs)2.108J/kg/C
Ocean Watervloeibaar3.850J/kg/C
Airatmosferisch1.005J/kg/C
Latente warmteWater (H2O)vast vloeibaar3,34 x 105J/kg
Tabel 1. Energiegegevens

Verdere details zijn te vinden in ref 6 (calculations).

Het belang van de latente warmte

Er is een grote hoeveelheid energie nodig om water van vast naar vloeibaar te veranderen. Figuur 2 toont het diagram voor soortelijke warmte en faseverandering voor water. De blauwe lijn toont de temperatuur van water in ° C (y-as) uitgezet tegen de verandering in thermische energie in kJ / kg (x-as). Het laat zien hoe temperatuur en energie met elkaar in verband staan ​​als we van koud vast ijs naar kokend vloeibaar water gaan. De gemiddelde jaarlijkse land temperatuur van Groenland is -25 ° C , punt 1 op de lijn. Als we naar punt 2 gaan, geeft dit aan hoeveel warmte-energie moet worden toegevoegd om de temperatuur van 1 kg ijs te veranderen van -25 ° C tot 0 ° C. Het is belangrijk op te merken dat bij punt 2 het ijs nog altijd 100% vast is bij 0 ° C.

Figuur 2: Warmte diagram van vast en vloeibaar waterNaarmate we van punt 2 naar punt 3 gaan, ondergaat het water een faseverandering van vast naar vloeibaar. Er is daarbij geen temperatuurverandering . De energie die moet worden toegevoegd om de waterfase van vast naar vloeibaar te veranderen, is de latente smeltwarmte. Of we nu 1 kg ijs of de hele ijskap op Groenland smelten, met behulp van formules 1 en 2 kunnen we eenvoudig de benodigde energie berekenen.

Om van punt 1 naar punt 3 te gaan, heb je Q = 3,86 x 105 joules energie nodig voor elke kg verwarmde en gesmolten ijsmassa. Figuur 2 laat ook zien wat er gebeurt als we van punt 3 (0 ° C vloeibaar zeewater) naar punt 4 gaan (kookpunt bij 100 ° C). Het kost evenveel een energie om van punt 3 naar punt 4 te gaan, als van punt 1 naar punt 3 te gaan. Het blijkt dus dat de energie, die nodig is om het ijs van -25 ° C tot 0 ° C smelten gelijk is aan de benodigde energie om het smeltwater van 0 ° C op 100 ° C te koken.

Hoeveelheid energie die nodig is om de ijskappen te smelten

Met behulp van de formules 1 en 2 is te berekenen dat de warmte-energie, die nodig is om de ijskappen met een totale massa van 2,95 x 1019 kg volledig te smelten, totaal 1,32 x 1025 J is.

Om dit in perspectief te plaatsen kun je de toename van de temperatuur van het oceaanwater te berekenen die zou resulteren uit het toevoegen van 1,32 x 1025 J van warmte. We gaan er van uit dat diep oceaanwater onder de inversielaag zeer stabiel is in temperatuur tussen 0-3 ° C. Van de oceaanwatermassa bevindt zich ca. 90% onder de inversielaag. De inversielaag en de bovenliggende oppervlaktelaag bevatten het oceaanwater dat reageert op veranderingen in de atmosferische warmte, of dat nu het gevolg is van seizoensveranderingen of klimaatveranderingen. Daarom is te berekenen, als we de warmte-energie van 1,32 x 1025 J tot de bovenste 10% van de oceaanmassa beperken, dat de temperatuurstijging 25,6 ° C zou zijn, uitgaande van een gelijke mondiale warmteverdeling. Door deze toename zou de oppervlaktetemperatuur van equatoriaal oceaanwater bijna 55 ° C bedragen. De poolzeeën zijn in dat geval ideaal om te zwemmen bij bijna 25 ° C.

Volgens NOAA is de gemiddelde oceaanoppervlaktetemperatuur in de afgelopen 50 jaar maar ongeveer 0,25 ° C gestegen.

Om het in een ander perspectief te plaatsen, is het berekenen van de toename van de atmosferische temperatuur die het gevolg zou zijn van het toevoegen van 1,32 x 1025 J warmte aan de atmosfeer. Daarbij is het vermogen van de atmosfeer om warmte-energie op te slaan echter extreem laag in vergelijking met de warmtecapaciteit in ijs. De ijskappen bevatten meer dan 900 keer de thermische energie onder 0 ° C als de atmosfeer boven 0 ° C bevat. Daarom moet de atmosferische warmte-energie continu worden bijgevuld om het smelten van het ijs te ondersteunen. De lage soortelijke warmte van lucht is een reden waarom de atmosfeer weinig warmteoverdrachtcapaciteit heeft. Daarbij komt nog de lage massa van lucht in verhouding met ijs.Figuur 3: Verticaal profiel van de aarde atmosfeer

Figuur 3 toont het verticale profiel van de atmosfeer van de aarde. De rode lijn toont de temperatuur van de atmosfeer in °C (x-as) uitgezet tegen de hoogte in km en de druk in mbar (y-as). Ca. 75% van de massa van de atmosfeer bevindt zich in de troposfeer, waar al het leven (buiten de oceanen) op aarde bestaat.

Figuur 3 laat ook zien dat het grootste deel van de atmosfeer veel te koud is om ijs te doen smelten. Ward stelt daarbij dat we de bovenste thermosfeer dus kunnen negeren omdat de atmosfeermassa in die laag verwaarloosbaar klein is. Alleen de lagere troposfeer onder de 2,5 km hoogte bevat lucht met voldoende warmte om ijs te smelten. (Zie gebied binnen de gele ovaal.). Ongeveer 35% van de atmosferische massa bestaat onder 2,5 km en de gemiddelde temperatuur is ca. 8 ° C.

Met vergelijking 1 met Q = 1,32 x 1025 J, de massa van de atmosfeer onder 2,5 km van

1,80 x 1018 kg, kunnen we berekenen wat de temperatuur van de lucht onder 2,5 km zou zijn als deze de energie bevat die nodig is om al het ijs te laten smelten. De atmosferische temperatuur zou 7.300 ° C moeten zijn, wat 1.522 ° C heter is dan het oppervlak van de zon.

Volgens NASA is de globale gemiddelde temperatuur in de afgelopen 50 jaar maar ongeveer 0.6 ° C gestegen.

18 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
6
Meld

@13
Het is dar wekenlang zelfs boven de 20 graden geweest. Jij weet echt niet waar je over praat, nitwit.
Ga je huiswerk doen, en negeer niet altijd zo maar de argumenten van anderen met onzin en braaksel. Jij bent echt te stom om hier een normale discussie over te voeren, je weet niet eens waar je het over hebt. Triest, tijdverspilling.

https://www.nu.nl/buitenland/4321353/uitzonderlijk-hoge-temperaturen-gemeten-groenland.html

Dit was dan uiteraard ook meteen m'n laatste reactie aan jou. Ga eerst maar eens naar school.

19 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
5
Meld

En in het Ice Sheet Model Intercomparison Project kunnen er ook gesubsidieerde klimaatonderzoekers bijzitten.......

20 DWZ    
ongeveer 1 maand geleden door DWZ
3
Meld

In 30 jaar tijd is de wereld bevolking zo ongeveer verdubbelt, alleen een idioot ontkent dat dit gaat leiden tot (klimaat) problemen

21 ModReset    
ongeveer 1 maand geleden door ModReset
4
Meld

44 cm. dus.
Dijken en duinen een half metertje ophogen en er is geen enkel probleem. We hebben zelfs 80 jaar de tijd om die halve meter ophoging te realiseren.

Geen enkele reden voor paniek dus.

Het klimaat op aarde veranderd al sinds het bestaan van de aarde. Daar veranderd niemand iets aan.
Het enige wat we kunnen doen, is proberen ons aan te passen.

Alleen krankzinnigen proberen het natuurlijke proces te stoppen. Maar dat gaat niet lukken. Dat soort mensen zijn er dus blijkbaar op uit om de mensheid te laten uitsterven, zoals er al vaker mensensoorten zijn uitgestorven omdat ze zich niet aanpasten aan de veranderingen van de aarde.

Wil je bij de dommeriken horen door te proberen het natuurlijke proces te stoppen?

Of wil je bij de overlevers horen en je aanpassen aan de realiteit?

22 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
10
Meld

@18
Climategate is een bende, gesteund door de fossiele brandstoffen-jongens. Je geeft dus geen inhoudelijk en correct argument, ook niet als je complete artikelen van hun site kopieert. Climategate is een sluwe groep lieden, gesteund door de lobbyisten van de fossiele brandstof-industrie. ie dat citeert, werkt mee aan de vernietiging van deze planeet.

https://klimaatveranda.nl/2017/07/28/de-ingenieursblik-van-dick-thoenes-berust-niet-op-feiten/
https://whistleblower.org/general/climate-science-watch/debunking-climategate/

Dus je zult met wat beters moeten komen. Maar doe eerst maar een goeie cursus klimatologie, wil je?


23 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
6
Meld

@23 Om je humeur wat op te vrolijken hier wat keiharde cijfers;
https://electroverse.net/greenland-just-set-a-new-all-time-record-low-temperature/

2 januari 2020 is het kouderrecord gebroken op Groenland , het werd er -66 celcius.

24 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
7
Meld

@23 Om de klimaatleugen overeind te houden zie ik ´n nog gebeuren dat wereldweerkaarten zoals deze verboden worden..

https://www.windy.com/nl/-Temperatuur-temp?temp,76.455,-41.660,3,i:pressure,m:fM5aeZ0

25 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

26 Redelijk Rechts    
ongeveer 1 maand geleden door Redelijk Rechts

@24
Dat er warmterecords gebroken zijn op Groenland (en grote delen van de Siberische toendra...) vermeldt je maar niet. We zouden eens denken dat er WEL iets aan de hand is, hmm? Dat je een volgeling bent van Climategate en klimaatontkenner, verbaast me niets. Maar het maakt een discussie onmogelijk. Het is moeilijk praten met lieden als jij, die hun kop diep in het zand staken en niet meer waarnemen wat er boven de grond gebeurt. Slaap lekker verder! Ik ben wel klaar met je -en met je minnende vriendjes die óók geen steekhoudende argumenten inbrengen, maar blijven ontkennen en trollen.

27 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

@23 Die fossiele brandstofjongens zitten allemaal vuistdiep in windparken. Ondertussen lachen ze zich kapot omdat windmolens niet zorgen voor minder olie en gas of minder uitstoot. Het enige waar ze bang voor zijn is kernenergie.

Dat geld van die green deal van Timmerfrans gaat grotendeels naar de fossiele jongens.

28 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
3
Meld

Kunnen, zouden, als, misschien... woorden die veel te veel opduiken bij de rampvoorspellers. Ik hoor dit soort voorspellingen nu al zolang. Feit is dat de zeespiegel de afgelopen 150 jaar amper 20 cm is gestegen. En bedenk ook dat de fossiele brandstoffen eind deze eeuw op zijn en dat beetje invloed wat de mens heeft zich daarna vanzelf weer oplost. Elke tijdsgeest heeft zijn hypes en druktemakers en achteraf is het niets meer dan een storm in een glas water.

29 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
5
Meld

@28
""Ondertussen lachen ze zich kapot omdat windmolens niet zorgen voor minder olie en gas of minder uitstoot.""

Precies en ook al gaan we hier in het westen nu langzaam en gedwongen van de fossiele brandstof af de rest van de wereld zal die fossiele brandstoffen gewoon gaan delven en opmaken tot de laatste druppel olie en het laatste steenkooltje. We staan hier dus alles voor niets te doen. Weggegooid geld.

30 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
3
Meld

@9
Helemaal eens.

Ook is het bijzonder hinderlijk dat figuren als @Chat Baker (een complot denker eerste klas) keer op keer met de zelfde reeds tig keer weerlegde nonsens komen zoals in @18
Die rommel is niet eens van hemzelf, maar van een complotters Site gekopieerd.

31 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
5
Meld

@12 Er is een afname van ijs in Groenland en ook op de Noordpool, dit kun je niet ontkennen.
Maar de mens heeft hier niet zoveel invloed op als activisten lopen te roepen.

We komen nog steeds uit een mini ijstijd van omstreeks 1500 dus de temperatuur blijft nog even doorstijgen.
Dit wil niet zeggen dat we niets moeten doen maar om nou wereldwijd 1000 miljard te spenderen om de klimaat akkoorden te behouden zodat de temperatuur 0,05 graden minder zal stijgen is onzin.

Niemand kan dit berekenen omdat er teveel variabelen zijn.

32 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
7
Meld

@32 Slecht opgelet bij de college's statistiek?

33 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
3
Meld

@32 , vergeten dat de mens het CO2 niveau heeft verhoogt van 285 ppm naar 410 ppm en de daarbij behorende temperatuurstijging of ben je een ontkenner die niet gelooft in de fysica achter AGW?
Vergeten dat er een versnelling van smelt plaatsvindt die komt door hogere temperaturen die veel harder stijgt dan je zou mogen verwachten op basis van jouw 'uit de ijstijd komen' theorie?

Dat jij zaken niet kan berekenen vanwege de hoeveelheid variabelen betekent nog niet dat de klimaatwetenschap geen zinnige temperatuur projecties kan berekenen. Maar wetenschap zal je wel een mening vinden.

34 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
2
Meld

@26 Jawel, zie @15 .
Die 44 cm komt bovenop de 1,86 millimeter per jaar (1,86cm per 10 jaar. 18,6 cm in honderd jaar)

Alle tijd om op ons gemak de dijken duinen een half metertje op te hogen.

35 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
9
Meld

Hier nog een artikel over de smeltende ijskappen, wat zo hard wordt ontkent door de klimaatontkenners:

https://nos.nl/artikel/2344497-groenlandse-ijskap-smelt-laatste-twintig-jaar-steeds-sneller.html

Zal ook wel weer weggezet worden als 'nepnieuws van de NWO'

36 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
2
Meld

@34 De enige harde fysica achter AGW is dat een verdubbeling in CO2 leidt tot 1 graad opwarming. Daarom hebben we al 500 miljoen jaar een stabiel en leefbaar klimaat ondanks gigantisch hoge CO2 concentraties in het verleden.

37 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
5
Meld

@34 temperatuur projecties en daarop voorspellingen maken die duizenden miljarden kosten zijn onzin, die worden namelijk berekend met "aardse modellen" het is dan nu ook bv nog onmogelijk de variabelen vd zon mee te nemen in hun voorspellingen, want ook de zon heeft verschillende temperatuurwisselingen.

38 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
3
Meld

@37 , je vergeet de meekoppeling van meer waterdamp t.g.v. de hogere temperatuur in de atmosphere.

39 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
2
Meld

@36
Dat vrees ik ook.

40 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
3
Meld

@38
De meeste van die wisselingen zijn bekend en woorden dan ook meegenomen in de berekeningen.
Of dacht je dat je veel slimmer bent dan de mensen die hier voor gestudeerd hebben? question

41 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
3
Meld
42 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
2
Meld

@41 Ik ben absoluut niet slimmer dan wetenschappers van astronomie en astrofysica, maar zij zullen zelf aangeven dat de meeste berekeningen van hun gebaseerd zijn op wiskundige modellen met variabelen die bij de mensheid nog steeds niet bekend zijn.

43 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
2
Meld

@43 Elke berekening is gebaseerd op een wiskundig model slimmerik.

44 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

45 Redelijk Rechts    
ongeveer 1 maand geleden door Redelijk Rechts

Gaan wij niet aan corona dood verzuipen wij en verzuipen wij niet gaan wij aan tereur dood, of oorlog of ondervoeding, heerlijk die angst verhalen.

Mensen wees bang want is goed voor overheid dan wil je maximaal betalen voor veiligheid.

46 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
5
Meld

@46
Ziektes zijn natuurlijk ook maar een bedenksel van de mensen uit de zorg. question

47 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@39 Bedankt voor de aanvulling. Inderdaad. Waterdamp heeft een afkoelend effect. Hogere temperaturen zorgen voor meer waterdamp in de lucht en daarmee een hogere warmtecapaciteit. waardoor er meer warmte wordt afgevoerd door convectie (opstijgende lucht).

Water en convectie zijn de belangrijkste redenen dat we al 500 miljoen een stabiel en leefbaar klimaat hebben, ondanks gigantische hoge CO2 concentraties in het verleden.

48 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
3
Meld

@44 Kennelijk is ben ik iig iets slimmer dan jij gezien je reactie en je moeite hebt met begrijpend lezen.

49 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
2
Meld

@48 , het broeikaseffect van waterdamp is hoger dan CO2 en heeft een opwarmend effect. Sterker nog, 2/3 van het broeikaseffect ligt aan waterdamp. Mechanismes als convectie bij de evenaar staan daar los van.
Wat jij doet is niet meer dan verkeerd begrepen klimaatontkennerpraat napapagaaien door de meekoppeling te ontkennen en te verdraaien als tegenkoppeling. Snap je eigenlijk zelf wel wat je schreef?

50 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
2
Meld

@49 je hebt pas recht van spreken als je de ontbrekende variabelen kan benoemen met de bijbehorende onzekerheidsfactor.

51 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
4
Meld

@50 Zonder convectie was het bijna 60 graden warmer op aarde. Meer waterdamp betekent een grotere warmte afvoer via convectie.

52 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
2
Meld

@51 Dat is dus precies wat de modellen niet kunnen. Daar is de gridresolutie veel de grof voor. Zelfs met convectie kunnen de modellen niet omgaan terwijl dat de belangrijkste afkoelende variabele is. En dan heb ik het nog niet eens over de oceanen.

53 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
3
Meld

Vandaag smelt de ijskap op Groenland niet...
https://www.windy.com/nl/-Temperatuur-temp?temp,76.455,-41.660,3,i:pressure

En het wordt steeds kouder op Groenland want de winter komt er aan ....en het is nog niet eens herfst...
De komende 10 dagen smelt de ijskap op Groenland weer al niet..
27 september , boven op de groenlandse ijskap van 3 km dik wordt het al weer -42 celcius.
Als het -42 celcius is smelt ijs niet....maar onder politieke druk weet je maar nooit..

54 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
6
Meld

@54
Je bent weer aan het trollen. question

55 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

Kustplaats Nuuk is representatief voor heel Groenland als het aan trollen , politici en media ligt...

https://www.windy.com/nl/-Temperatuur-temp?temp,64.366,-49.680,7,i:pressure,m:frWaeJi

Dus vandaag is het in geheel Groenland 3 celcius boven 0 en smelt de ijskap op Groenland in record tempo.

In dezelfde trant ;
- Als het regent in mei is april voorbij.
- Als het nu blijft regenen wordt het nooit meer droog.
- Als het zo droog blijft als de laatste 2 weken wordt het in Nederland woestijn.
.

56 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
8
Meld

Tja, dat gaat gebeuren. Daar kun je vergif op innemen. Tegen de tijd dat ook de VS overtuigd is van de Ernst van de situatie zal het te laat zijn om nog iets te ondernemen.

57 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
13
Meld

@53 Vandaar dat de modellen dik al dertig jaar het heel behoorlijk doen. question

58 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
3
Meld

@25 klimaatporno question

59 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
2
Meld

Vandaag smelt er geen ijs op Groenland....het gedroomde scenario v.d. klimaat doemprofeten gaat nog even niet door.

https://www.windy.com/it/-Temperatura-temp?temp,76.090,-29.092,4,i:pressure,m:fMOae48

Op Antarctica schiet het ook niet bepaald op..temperaturen tot wel minus 60 celcius ;
https://www.windy.com/it/-Temperatura-temp?temp,-75.737,69.785,3,i:pressure,m:wraiKI

Het warmste plekje op Antarctica ligt op 'n noordelijk schiereiland vlak bij Zuid Amerika...; het is daar maar minus 9 celcius vandaag...

https://www.windy.com/it/-Temperatura-temp?temp,-63.763,-51.152,4,i:pressure,m:RUaepq

60 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
5
Meld

Groenland ; de komende 10 dagen op plekken 34 cm sneeuw verwacht , zo smelt die ijskap op Groenland natuurlijk nooit??
Dooi is daar pas te verwachten over 'n maand of 8....
https://www.windy.com/it/-Neve-fresca-snowAccu?snowAccu,2020-09-28-06,65.100,-39.375,5,i:pressure,m:frUaeT0

61 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
6
Meld

@61 , winter is coming, OEN.

62 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
2
Meld

Hopelijk hebben ze het wederom fout, doemdenken doen we al eeuwen.

63 Vrijbuitertje    
ongeveer 1 maand geleden door Vrijbuitertje
2
Meld

Het plekje op Zuid Groenland waar de komende 10 dagen 34 cm sneeuw valt kent maar 20 smeltdagen per jaar...het vriest daar dus 345 dagen per jaar...
Die 20 smeltdagen ( met veel smeltdagen van 'n paar graden boven 0 ) zijn te weinig om 8 maanden van sneeuwval te laten smelten..

http://nsidc.org/greenland-today/

64 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
5
Meld

@62 Het is daar praktisch altijd winter OEN.
50 % v.d. oppervlakte van grOENland kent 0 smeltdagen per jaar...
http://nsidc.org/greenland-today/

65 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
7
Meld

@58 Elk model heeft gefaald. Daarom verzinnen ze steeds nieuwe. Ja, maar nu klopt hij wel. De vlucht naar voren. Alleen idioten geloven dit.

66 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
6
Meld

@66

Bedoel je eigenlijk te zeggen dat er helemaal geen opwarming plaatsvindt, en dat alles wat daar op wijst, onjuist is? Alles wat duizenden meteorologen, klimatologen, oceanografen, statistici, biologen en weet ik veel wat voor disciplines we kennen, is dus fout en "onzin"? Is dat wat je denkt?

67 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
0
Meld

@66
Hoe kom je aan die onzin?
Kennelijk weet je het verschil niet tussen scherper stellen van een model en het verwerpen.

68 MARCUSAURELIUS    
ongeveer 1 maand geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@69 Het smelten van de ijskap op Groenland is niet te stoppen...omdat het niet gebeurt...
70% v.d. oppervlakte van Groenland kent slecht 20 of minder smeltdagen per jaar .
Vand die 20 smeltdagen zijn er ook nog eens smletdagen bij van 1 of 2 graden celcius boven 0...
http://nsidc.org/greenland-today/

Het weer vandaag op Groenland ;
https://www.windy.com/nl/-Temperatuur-temp?temp,74.753,-14.414,3,i:pressure,m:fMhae4H

70 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
5
Meld

Surface Mass Blance diagram ; iedere jaar meer vorming van ijs op Groenland dan er smelt of verdampt..
http://polarportal.dk/en/news/news/surface-mass-balance-of-the-greenland-ice-sheet/

Het smelten van ijskap op Groenland is 'n leugen die je door de media en politiek door de strot wordt geduwd..
Even naar de feiten kijken en je weet dat het smelten van de ijskap op Groenland grote onzin is.

71 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
5
Meld

@71
Klimaatopwarming ontkennen, smelt ontkennen.... Complotgejank. Even op deze manier de resultaten van jaren onderzoek plus de studie van duizenden wetenschappers ontkennen is weer typerend voor Chat en zijn mede-complotters. Lachen met foute ontkenners, deel 2846. question

72 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
1
Meld

@67 Nee, dat bedoel ik niet. Alleen dat de GCM's keer op keer achteraf niet blijken te kloppen. Steeds blijft de voorspelde dramatische opwarming achterwege.

73 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
4
Meld

Vergis ik mij of is Chat gewoon Proem in klimaatdiscussieverpakking?
Niets aantrekken van feiten en tot in het oneindige allang afgeserveerde (complot)meuk blijven verkondigen?

74 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
1
Meld

@74 Feit is dat het de komende 9 maanden 'n diepvries is op 100 % van de oppervlakte van Groenland ...
Alleen aan de zuidkust op zeeniveau smelt het van juni t/m/ augustus ...maar dat nog geen 10 % v.d. oppervlakte van Groenland ..

Hebt u soms koeiepoep in u ogen stakker ??
https://www.windy.com/nl/-Temperatuur-temp?temp,73.947,-26.191,3,i:pressure,m:fLzae2W

75 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Dit is hoe de NOS Artikel 1 van de Grondwet s...
Dit is hoe de NOS Artikel 1 van de Grondwet s...

5 uur geleden door siberianhotsprings

Er is een leraar onthoofd
De werkelijkheid is dat het er wél is. Het be...

1 dag geleden door Doomsdayshaman

Imam Blauwe Moskee wil wetgeving tegen beledi...
De vrijheid om de profeet Mohammed te beledig...

21 uur geleden door Cody

Pelosi in paniek nu zelfs het 'huis van...
Dr. Steve Turley.

1 dag geleden door Proemevla

Kamala Harris, de insider van nieuw Links
Progressieve leiders zien sen. Kamala harris,...

12 uur geleden door Seconda


ADVERTENTIE


Laatste reacties
mijnnaamwasalbezet
In de Randstad liggen de corona-IC’s vol mi...
Ik ken ook niemand met corona, blijkt dus dat...

minder dan een minuut geleden door mijnnaamwasalbezet

Silwol
Imam Blauwe Moskee wil wetgeving tegen beledi...
Ik wil graag een wet tegen aanwezigheid mosli...

1 minuut geleden door Silwol

Marrie
Historicus: Slavernijverleden van Rotterdam i...
@11Precies, voor de gewone burger was het b...

1 minuut geleden door Marrie

Truffelaar
Massale ziekte en sterfte: Trump-bijeenkomste...
@56 OMG.En jij rekent je tot de intellectue...

1 minuut geleden door Truffelaar

Nicks R. Van
OT 112...
@242 Heeft niets met zuur te maken. Is simpel...

2 minuten geleden door Nicks R. Van

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig