Buitenland

Religie van de vrede strikes again: tien jaar cel voor 13-jarige die Allah zou hebben beledigd

17-09-2020 11:30

Ah, godslastering, goed dat dat eens wordt aangepakt! Daarin loopt Nigeria mijlenver voor op Nederland, dat sinds 2014 geen verbod op godslastering meer kent. Alle problemen met een onvoldoende strikt beleden geloof, in het bijzonder die mooie islam, beginnen bij de jeugd.

Dus het is alleen maar loffelijk dat een rechtbank in Nigeria heeft besloten dat de 13-jarige Omar Farouq tien jaar de cel in moet. Nog beter is het dat Nigeria dit soort mooie shariarechtbanken heeft, waar ook weleens mensen ter dood worden veroordeeld omdat ze Allah beledigen.

Niet dat godslastering verder in de Nigeriaanse wet staat, maar ja, de islam eist nu eenmaal shariarechtbanken dus zijn er shariarechtbanken. Gelukkig zitten we in Europa veilig, want er komen niet aan de lopende band bootjes uit Afrika onze kant op. Daarnaast is de islam in Nederland geweldig tolerant.

Hopelijk kunnen mensenrechtenorganisaties de tijd vinden om even geen boerka’s op te hemelen, maar actievoeren voor een *dertienjarige* die straks tien jaar van zijn leven kwijt is door een achterlijk geloof. Als hij het al overleeft.