Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

17-09-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Meneer de Jonge,

U wilde mij spreken?

Ik ben één van de velen die op Twitter forse kritiek op u hebben geuit en ik las dat u mensen zoals ik ‘in het echt’ wil spreken, zodat u kan vertellen waar u mee bezig bent.

Nou, mail wat data en tijdstippen naar [email protected] en ik kom u ‘in het echt’ ontmoeten. Dus niet via de telefoon of via een videoverbinding, maar face-to-face. En geef uw mannetjesmaker een vrije middag.

Ik neem natuurlijk wel een camera mee.

U merkt, ik ben in een milde bui.

Want u heeft mensen die hun kritiek op u op felle wijze uiten, bijvoorbeeld door u ‘moordenaar’ te noemen, bij Jinek ‘twittertokkies’ genoemd en dat vind ik eerlijk gezegd niet kunnen. Het kabinet spreekt immers met één mond en premier Mark Rutte heeft het land in juni 2016 beloofd dat de term ‘tokkie’ als synoniem voor ‘aso’ niet meer gebruikt wordt. Dat u dat toch doet, is het zoveelste bewijs van de onbetrouwbaarheid van het kabinet.

Bij Jinek zei u dat dat gescheld op u “een projectie is van ongenoegen, zorg en angst op iemand als vertegenwoordiger van de politiek”.

Ik denk het niet. Er zijn tal van politici die nooit ook maar een beetje zo onder vuur worden genomen als u. Zo’n Kees van der Staaij van de SGP, een Renske Leijten van de SP, een Khadija Arib van de PvdA, een Harm Beertema van de PVV, een Wouter Koolmees van D66 en ook uw partijgenoot Wopke Hoekstra hebben er zelden of nooit last van, terwijl ze ook ‘vertegenwoordiger van de politiek’ zijn.

Het gaat dan ook helemaal niet om ‘vertegenwoordigers van de politiek’.

Het gaat om ú.

Specifieker: om uw daden.

Dat weet u zelf ook wel.

U constateert bijvoorbeeld: “Het is heel veel erger geworden, het is echt iets van de laatste maanden”.

Logisch.

Volkert van der Graaf werd (buiten de extreemlinkse biotoop) ook pas gehaat nádat hij Pim Fortuyn had omgelegd, u bent pas vanaf half maart echt in beeld.

Ik moest ook lachen om: “Het past misschien ook wel een beetje bij deze tijdsgeest”.

Als u dat echt denkt, zou u Geert Wilders eens moeten vragen of hij wat post kan doorsturen die hij sinds november 2004 ontvangt. Zeg er wel bij dat hij een zéér kleine selectie moet maken, omdat hij anders failliet gaat aan het inhuren van vrachtwagens die al die printjes moeten vervoeren.

Maar terzake.

Het gaat dus om uw daden.

Die maken mensen pislink.

Gezondheid

 

Het tekort aan beschermingsmiddelen. Het richting kwetsbare ouderen sturen van mogelijk besmette zorgmedewerkers. Het gevangen zetten van die oudjes op hun kamers. Het in eenzaamheid laten sterven van de generatie die dit land na de oorlog heeft opgebouwd. Het blind volgen van het RIVM. Het gehannes met die corona-app. De leugens over onvoldoende testcapaciteit. En dan moet die vréselijke coronawet nog komen. Die wet die ú, de ongekozen omhooggevallen onderwijzer, met steun van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en wat meelopers in de Eerste Kamer, straks zo ongeveer dictatoriale macht geeft.

U zei bij Jinek ook nog dat de scheldpartijen op Twitter “in de weg blijven zitten”. En: “Het went nooit. Maar je moet het nooit onder je huid laten kruipen en niet je werk laten beïnvloeden”.

Dat laatste is nou precies de reden waarom u soms wordt toegescholden op social media.

Pure machteloosheid bij de mensen.

Als voor iedereen duidelijk is dat het land linksaf moet, gaat aankomend dictator De Jonge blind rechtsaf. Of andersom.

Al die scheldende Nederlanders zien dat dit land, op dit moment vooral door uw gekut met die tests en uw versoepelde quarantaine-richtlijnen voor zorgpersoneel, in een nog veel grotere ramp wordt gestort.

En meer mensen in de kist.

Dat wil ik u dus met alle liefde even ‘in het echt’ komen vertellen.

Ik kan de komende maand alleen 16 oktober niet, maar verder veeg ik mijn agenda graag schoon voor een bezoek aan Den Haag.

Een halfuurtje is meer dan genoeg, de diesel betaal ik zelf en ik neem mijn eigen drank mee.

Groet,

JanD

PS. Deze keer stuur ik het niet op, maar kom ik het ‘in het echt’ overhandigen: cadeautje!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)