Belasting op aardgas verder omhoog om gebruik te ontmoedigen (nos.nl)


Alleen mensen die veel aardgas verstoken gaan er echt wat van merken. Het kabinet hoopt dat zij hierdoor worden aangezet om hun huis beter te isoleren. ...

door Havermout in Binnenland  ·  88 Reacties

  • 7
  • 1096x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
34

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die belasting verhoging treft vooral de mensen in sociale huurwoningen en dat zijn over het algemeen de mensen met een laag inkomen.Weer typisch zo'n niet doordachte maatregel van onze kortzichtige regering.

3
51 Wiebe Nik

@43 waarom zou ik het toegeven als ik weet dat het niet correct is. Het gaat mij om dat de mensen beseffen dat er bij hun thuis dan zo klimaatverbetering is maar dat voordat het bij hun thuis is al veel klimaatvervuiling heeft plaats gevonden. Om al deze apparatuur bij u te laten werken is er al vervuiling ontstaan om de benodigde elektriciteit op te wekken.

Het is net als met elektrische auto’s. Een giga vervuiling om ze te bouwen, maar ook het opwekken van hun stroom via gascentrales. Brandstofauto’s zijn ook vervuilend, maar dat het kopen van een elektrische auto niet vuilend zou zijn is de grootste onzin. Gasloos verwarmen met alleen een warmtepomp is ook een utopie.

1
52 Pluten1

@46 @48 Dat bedoel ik....
@49 "bijzonder dat u beter weet dan ik..."
Gek, maar ik kan de woorden "beter weet" nergens terugvinden. "Het lijkt er op" wel.
Of kun je ook al niet goed lezen?

3
53 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@43 ik hoop voor u dat we geen ouderwetse winters meer krijgen van -6 t/m -17 graden. En die hebben we in Nederland wel zeker gehad. Die warmtepomp zal het dan niet redden om huis te verwarmen en zo meer.
Hoe verzorgt u uw warm water?

2
54 Pluten1

@52 , het gaat om CO2 reductie. Niemand zegt dat er bij inzet van warmtepompen of EV's er geen CO2 emissie zou zijn. Het zijn wel krachtige middelen om CO2 reductie te realiseren.

Verder denk ik dat je in de klimaatontkennerbubbel zit omdat je focust op het negatieve en weigert toe te geven dat een warmtepomp leidt tot CO2 reductie gezien jouw fout in @24 waarbij je beweerd dat mijn emissie 360+78=438g/kWh zou zijn terwijl het 78g is.

8
55 marcmarc

@52 Precies.
De hele discussie komt in een ander licht te staan als je beseft dat aardgasgebruik niet of nauwelijks ontmoedigd hoeft te worden als een warmtepomp echt zoveel voordelen had.

2
56 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@54 , zelfs bij de ouderwetse winters is de gemiddelde etmaaltemperatuur nooit lager geweest dan -10 graden. Dat gecombineerd met de warmtecapaciteit van de woning en 4 kW beschikbaar verwarmingsvermogen bij -20 graden, weet ik 100% zeker dat ik niet in de kou zou zitten.
Wel bijzonder dat je uitspraken doet als dat ik mijn huis niet warm zou krijgen zonder dat je de informatie hebt om die uitspraak te doen.

Mijn warm water wordt opgewarmd met de warmtepomp middels boiler met een spiraal met een groot oppervlak tot 55 graden en 1x per week elektrisch bijverwarmt tot 65 graden als legionellapreventie.

5
57 marcmarc

@57
Een extra trui aan scheelt natuurlijk ook.
In elk geval fijn voor je dat je die hut vorstvrij kunt houden, kun je altijd nog je elektrische staalkacheltjes gebruiken.

Heel goed van je dat jij je aangeprate CO2 zonde afkoopt met een warmte pomp.

0
58 plutarchus

Een jaren 30 woning in de winter behaaglijk houden op een warmtepomp, tuurlijk, als je je jas aanhoudt.
Bij al die warmtepompeigenaren met hun grote bek vind je gewoon stiekum een cv-ketel verstopt, waar ze mee bijstoken. Of ze zitten rond de open haard. Allemaal!

1
59 Spraypaint

Mensen met een laag inkomen, en dus afhankelijk blijven van gas omdat ze geen apparatuur kunnen aanschaffen om over te stappen op elektriciteit of niet fatsoenlijk kunnen isoleren zijn weer het kind van de rekening. Waarom kijk ik hier niet van op? Wacht maar tot dat ze weer komen met de bekende tegenvallers.

0
60 Robbedoes

Leuk die eengezinswoningen, nu nog een oplossing voor de 24 onder èèn kap woning situatie waar ik in woon. Er staan nu 24 gas CV ketels geïnstalleerd en het gebouw telt vijf verdiepingen.

2
61 Hendrianus

De Russen hebben bijna gratis gas!

1
62 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

63 Chat Baker

@63 Of we dumpen er chloor in.

0
64 Scholar008

En laat het nou net zijn, dat de soc. huurwoningen tot de meest slecht geisoleerde woningen van Nederland behoren.

0
65 KingOfSorrow

meer uitknijpen = minder geld voor besparende ingrepen... dus overheid.. pas je plannetjes een beetje aan.
Geef iedereen 20.000 om z'n huis te renoveren. Dan na 5 jaar de prijzen omhoog. Als iemand dan niets gedaan heeft is het eigen schuld.

2
66 beertje36

@66 Dan geef jij de buurman 20k en de buurman jou 20k question

1
67 Myth63

Volgens mij wil de regering van de kolencentrales af. Dan zullen er toch wat gascentrales uit de motteballen, niet rendabel tot nu toe, gehaald moeten worden. Dus de kleine man ontmoedigen en de grote krijgt korting? Daarbij is gas hartstikke schoon.

Triest is dat er geen alternatief is voor koopappartementen die nu een eigen CV ketel hebben. Mogen meer belasting betalen maar hebben nù geen andere keus dan gas stoken. Een proces via het overkoepelend orgaan over de vereniging van eigenaren lijkt mij op zijn plaats.

Ook voor eengezinswoningen is de warmtepomp en de onvermijdelijke verbetering van de isolatie van het huis een kostbare zaak die lang niet iedereen kan opbrengen.

Kortom, ontmoedigen is prima als er een redelijk alternatief is en dat ontbreekt veelal. Die extra belasting is fake, het is eerder een correctie voor de dalende productie van de NAM.

2
68 Hendrianus

Wij gebruiken ruim 2000 m3, 3 cent verhoging kost ons 60 euro extra. Gaan we direct een warmtepomp kopen question

2
69 Myth63

@68
Wil je het met warmtepompen (want met eentje red je niet) het goed warm krijgen in de beetje strenge winter dan ben je daar duurder mee uit als met aardgas.

2
70 MARCUSAURELIUS

Het lijkt me een ordinaire belasting verhoging.

2
71 MARCUSAURELIUS

@70

Dat is waar .

3
72 Goodnews badnews

@20

Dat komt omdat ze daar nog veel op steenkool/bruinkool/ olie stoken .
( erfenis DDR)
Dan is gas stukken milieuvriendelijker.
Je moet ergens beginnen .
Het barst bij de oosterburen trouwens van de zonnepanelen .
Lopen ze daarmee voor bij ons .

5
73 Goodnews badnews

Een verkapte dictatoriale stap om burgers te dwingen om te doen wat de overheid wil dat ze doen. En de overheid denkt dat we gek en dom blijven,,,,totdat.

3
74 lizzy

@73
Ze lopen ook voor op het gebruik van warmtepompen.

Ze weten daar ook dat dit maar beperkt toepasbaar is, zeker bij bestaande bouw.

Daar is Gas niet milleu vriendelijker maar vriendelijk.

Nederland slaat hier volkomen door.

1
75 plutarchus

@63 , niet liegen chat. Een warmtepomp kan prima warm water van 55-60 graden maken zonder ondersteuning van een elektrische verwarmingselement. Warmtepompen hebben ook een anti-legionella functie waarbij het water 1x per week elektrisch wordt verwarmd tot 65 graden. Het grootste deel van de warmtebehoefte wordt dus door de warmtepomp geleverd.

4
76 marcmarc

@74 Aanvulling,,, Net als de zogenaamde huursubsidie`s voor de burgers,,,Ook dit is een verkapte diefstal van belastinggelden,,,,niet de burgers profiteren hier,,doch de woningcorporatie`s die al miljarden in kas hebben. Het klinkt allemaal zo geweldig, maar intussen worden de burgers weer een oor aangenaaid. Slaapt u rustig door,,,wij plukken u wel.

3
77 lizzy

@60 .

Een laag inkomen kan ook het gevolg van eigen handelen zijn ( of juist niks doen ) .
Hoeft niet altijd beloond en betaald te worden door hen die anders gehandeld hebben .
Want daar komt het wel op neer.
En dat gebeurt al te veel.

7
78 Goodnews badnews

@77

Als je € 350 huur betaalt i.p.v. de € 650 die je buurman betaalt , werkt de huursubsidie voor die burger toch wel dacht ik maar zo.
En nee, je wordt nergens toe gedwongen .
Als je wel isoleert , wordt je beloond met lagere kosten .Doe je het niet betaal je gewoon .
Net zoiets als bij kinderen : goed gedrag moet je belonen . Kwestie van opvoeden.
Jong geleerd , oud gedaan .

9
79 Goodnews badnews

@6 inderdaad, bijna niet op te brengen, loont niet

0
80 maarten1234

Bio-massa is natuurlijk veel schoner volgens de groene idioten. Dat gas is zo schadelijk voor het milieu, pffff waar is het gezonde verstand gebleven.

1
81 Waarheid, gewoon zoals het is

Dus mensen in huurwoningen gaan de rekening betalen omdat woningcorporaties er geen bal aan doen.

4
82 Rattocasi

@80 40-60K investeren om van 800 euro totale gaskosten per jaar af te komen en terug betalen binnen 10 jaar...

0
83 ObJener

** gebruiker verwijderd **

Blij dat ik van het gas af ben.

84 verwijderd234324

Prima gooi de aardgas prijs maar 25% omhoog anders gaan de mensen nooit over op een alternatief. Je wilt een goede planeet achterlaten voor kinderen en kleinkinderen. MET gas is de planeet er niet meer voor de kleinkinderen.

4
85 Goesenaar

@85 u wilt natuurlijk "schone energie" uit een bio-centrale? U weet ook dat de uitstoot hiervan vele malen slechter voor het milieu is?

0
86 Eric

@86 Schone energie kan op vele manieren. Wind met enorme windmolens met energie opslag in de Noordzee. En energie opslag in palen. waterkracht centrales er bij bouwen. Alle daken voorzien van zonnepanelen. En kernenergie er bij. Hier in de buurt kunnen nog 2 kerncentrales erbij.

0
87 Goesenaar

namaak liberalen

0
88 Jongens van de Witt

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@22,Dat is nog wel maar de vraag.In Rusland is men wel een iets lagere levensstandaard gewend dan wij in het westen. Onze economieën zi...

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@28En kletst en kakelt weer als een kip zonder kop.Doei doei, zwaai zwaai.Tot morgen....

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29Je draait en kronkelt als een paling....

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@1 "Robbie ...." "Wie is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet? Netbeheerders installeren, beheren en onderhouden het Neder...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze mogen blij zijn dat ze een dak boven hun hoofd hebben.Hoog opgeleid bestuurlijk Nederland heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt, ni...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

progressiefliberaal
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Belachelijk voorstel. Helemaal van twee 'liberale' partijen, een verplichte bekeringscursus.Gaan we ook communisten verplicht op excursie na...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@42 Wilders gaat het regelen. 😂...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

VRIJHEID VOOR IEDEREEN !! (behalve voor moslims en links 😂😂😂)...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Wat ligt dit er dik boven op, lijkt wel een poging om burgers van het echte gevaar uit het MO af te leiden....

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Het is te hopen dat Poetin spoedig sterft en dat opvolgers intern een bittere strijd gaan voeren. ...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Ohmibod PornLesbian Anal StrapinChina Bf SexyPor HnubBig Boobs Sexy NakedProstittute PornNew Hentai ReleaseBest Porn TorrentsEnanas PornBlacked Com IndianBlacktube PornLesibien PornMature XhamAyelet Zurer NudeXxx Sister Yoga18 Sex PronDirty Harry PornMind Control XxxMia Malkova Full VideosSally Face PornCartoons Porn HubTelegram Grupos PornografiaPornbubcomXnxx Village VideoSexy PoranAmeena Greene - The Café WaitressBangla Sex FilmGoblin Slayer HentaiBhabhi Sex XxBlowbangingTaboo BlowjobsHumilliating PornPlushy PornNaked SupermodelBj FacePorn DiscountInadina XnxxBhabhixXnx Vedio ComPornhubbrandi LoveHornysimpOpemtgcDragon Ball R34Angelina White XxxWww Xxx Video DownloadMia MalkovaanalTiktok PornooBiva StreetCumshots On Big TittiesAva Adam XnxxBbw Foxy RoxxieJapani Girl SexMallu Devika Hot VideosAlison Tyler Latest PornJija Sali Sex HindiTangas PornLa Blue GirlParejas Haciendo El AmorSex WwwScooby Foo PornWaifumia Onlyfans LeakHindi Audio Sex Full MovieLube TubepornHenti Porn GamesOnlytartsLesbianasporSara SalazarXnxx Hd Porn VideoRedvideosLezley ZennBlackfucktour300maan-823Fox HqReddit TentaiCoqnu.xomSex Video Sex Video SexCartoon Laga DoAustin TylorFree Hd PornDesi Aunty PussyIndian Servant SexXxx Hot Movie ComMary LegaultFreegrannypornNipple SuckerAntarvasna PicsBangla Local X VideoGirl Porn TubeMast Aunty Ki ChudaiFemale Nude GymnastHottest Comic PornOnlyfans Reddit LeaksXvideos3comTelugu Aunty Bf SexStep Sibling SexXxx Video Dewar BhabhiAlexis Fawks AnalNude Pics Of PlayboyIndian Aunties Sex VediosIndian Teen Gay PornDiamond PipesPorn Freaks Of NatureStories Of Self BondageBhabhi XxBody Massage At HomeEnglish Xxxx MovieBokep HentaiCorey Case PornBrazsers VideosCumming SexuallyEnglish Sex Video FreeGoogle PornRandi X VideoZmeenaorr VideosNude SakuraBf Blue SexShiny Cock FlimsHardcore DeeptroatTaboo Porn Mom SonXnxx Xxx Free PornJoi FeetAkatsuki SoukenFaking Video HdWillow Harper OnlyfansDiora Baird NudeGgw LesbianNeighbor MilfSuckingsisterWetpussDream PornVideos PornotransAriana Grande In PornDesi Xxx VedioSexy Sex Sex SexQuick Sex VideosXx Video Full Hd MovieDoctor Anal SexBlow BangedSunnyray Onlyfans LeakSpankbanvDirtyrouleteBlogue De FolieCharurbate.Heay-r.comSite De Mulheres De ProgramaZelda MorrisonTamil Local Sex VideoBbw UpskirtPorn Desi BoobsBlair Williams Step Sister