De begrafenisstoet voor Willy Duarte
Volledig scherm
De begrafenisstoet voor Willy Duarte © AP

Nederlandse familie naar begrafenis doodgeslagen Italiaanse jongen, moeder vergeeft daders

De ouders van de 21-jarige man die vorige week in Italië vermoedelijk door twee beruchte MMA-vechters dood werd geslagen, hebben de moordenaars van hun kind al vergeven. ,,Wij zijn katholiek. De kinderen van anderen raken wij niet aan. We willen gerechtigheid, geen wraak”, sprak de moeder afgelopen weekend op de begrafenis, die door duizenden mensen werd bezocht. Onder hen familieleden die waren overgevlogen vanuit Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Italië in shock: jongeman (21) op straat doodgeslagen, verdachten zijn bekende MMA-broers
    Play
    video

    Italië in shock: jongeman (21) op straat doodgesla­gen, verdachten zijn bekende MMA-broers

    Italië is in de ban van een dodelijke vechtpartij nabij Rome waarbij de politie onderzoekt of racisme mogelijk een rol heeft gespeeld. Een 21-jarige zwarte man die in de nacht van zaterdag wilde bemiddelen bij een ruzie werd door vier mannen net zo lang geschopt en geslagen tot hij dood was. Twee van de vier verdachten zijn bekende vechters binnen de mixed martial arts (MMA), melden lokale media. ,,Iedereen kent hen. Ze ranselden al verschillende mensen af.”