Dodelijk begin van september, al negen doden door geweld

September is pas net twee weken bezig, maar tot nu kent de maand al een erg dodelijke start. In de eerste twee weken zijn er al negen slachtoffers gevallen door geweld.

Chakib doodgestoken in Delft

In een woning aan de Colignystraat in Delft wordt op 1 september de 36-jarige Chakib doodgestoken. De politie krijgt rond 14.15 uur een melding binnen en is al snel in grote getale aanwezig in de wijk Wippolder. Twee opgeroepen ambulances keren onverrichter zake terug. In de woning blijkt een steekpartij te hebben plaats gevonden. Het slachtoffer is ter plekke overleden aan zijn verwondingen. De 60-jarige bewoner van het pand, Humprey, is aangehouden als verdachte. Humprey is al lange tijd verslaafd aan basecoke. De dealers rijden af en aan bij zijn woning en er is hierdoor veel overlast voor omwonenden. Daarnaast houdt hij volgens buurtbewoners ook van alcohol. Vooral wanneer hij een slok teveel op heeft kan hij erg vervelend worden. Buurtbewoners omschrijven hem als iemand die wel aardig kon zijn, maar altijd wel streken had. Voor zijn arrestatie kwam zijn zus nog geregeld bij hem over de vloer. Voornamelijk om te zorgen dat hij voorzien was van voedsel vanwege zijn suikerziekte.

Tekst gaat verder onder foto.

chakib delft september
Chakib

Al snel na de steekpartij gaan er geruchten rond in de wijk. Aanleiding van de steekpartij zou een conflict zijn over de betaling van drugs. Het bedrag zou slechts enkele tientjes bedragen. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding is geweest van de ruzie en waarom Chakib, ook wel Sjakie genoemd, in de woning aanwezig was. De laatste tijd zou Chakib geen vaste woon- of verblijfplaats hebben gehad. Hij kwam de laatste tijd geregeld in de Delftse wijken Voorhof en Tanthof, maar ook in de gemeentes rondom Delft. Hoewel de 60-jarige Humprey is aangehouden als verdachte heeft de politie het vermoeden dat er bij de steekpartij meerdere mensen betrokken zijn geweest.

Joop Weber doodgestoken bij burenruzie

Op de Stelling in Lelystad wordt op 2 september buurman Joop doodgestoken. De 62-jarige man woont op de begane grond en is neergestoken door een bovenbuurman na een ruzie over geluidsoverlast. Hoe die ruzie is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Sommige omwonenden stellen dat Joop Weber zelf ging klagen over geluidsoverlast. Anderen zeggen juist weer dat hij tussen beide kwam na een ruzie tussen een buurvrouw en de bovenbuurman. De politie krijgt di woensdagmiddag rond 14.15 uur een melding binnen van het incident. Eenmaal ter plaatse wordt buurman Joop zwaargewond aangetroffen. Hulpverleners beginnen direct met reanimatie, maar de man overlijd ter plekke aan zijn verwondingen. De 36-jarige buurman kan kort daarna worden aangehouden. De flat zou bij omwonenden nogal negatief bekend staan. Er is vaak overlast door drugs, diefstal en ook geluidsoverlast.

Tekst gaat verder onder foto.

joop weber september
Joop Weber

Tommie Reijnen doodgeschoten bij drugsdeal Boxmeer

In een brandgang aan de Leeuwerik in Boxmeer komt in de avond van 2 september de 29-jarige Tommie Reijnen om het leven. Rond 20.15 uur komt er bij de politie een melding binnen dat een man in de brandgang van zijn fiets is gevallen en gewond is geraakt. Omwonenden verklaren echter al snel dat ze vijf schoten hebben gehoord. De oorspronkelijk uit Siebengewald afkomstige Tommie krijgt tijdens een drugsdeal ruzie om 100 gram wiet. Samen met een 23-jarige vriend heeft hij rond 20.00 uur afgesproken met de 19-jarige Toby K. om de drugs voor 540 euro over te kopen. In werkelijkheid blijkt de kwaliteit van het groene goedje echter helemaal niet overeen te komen met een eerder verstuurde foto. Wanneer Tommie Reijnen de wiet uit de handen van Toby K. wilt pakken escaleert de ruzie.

Tekst gaat verder onder foto.

tommie reijnen september
Tommie Reijnen

Toby K. haalt een omgebouwd alarmpistool tevoorschijn en schiet Tommie Reijnen drie keer in zijn rug. De meegekomen vriend wordt ook tweemaal beschoten maar komt er enkel met wat kleerscheuren vanaf. Dat hij de uit de hand gelopen drugsdeal overleeft is enkel te wijten aan het haperende vuurwapen. Toby K. schiet namelijk nog driemaal op hem. de schutter gaat er vervolgens vandoor. Doordat hij zijn auto bij een nabijgelegen cafetaria heeft geparkeerd kan de politie hem via bewakingsbeelden al snel achterhalen. De 19-jarige verdachte wordt al vroeg die volgende ochtend door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn woning in Vortum-Mullem. Tijdens zijn verhoor legt hij meteen een bekentenis af.

Chris Kalfsbeek doodgestoken op schoolplein Groningen

Op een schoolplein aan de Vaargeul in de Groningse wijk Lewenborg wordt in de nacht van donderdag op vrijdag 4 september de 19-jarige Chris Kalfsbeek doodgestoken. Rond 00.20 uur die nacht krijgt de politie een melding binnen dat er een gewonde man ligt op het plein van een basisschool aan de Vaargeul. Ondanks medische hulpverlening overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen. De politie start direct een grootschalig onderzoek op waaruit blijkt dat er sprake is van een geweldsincident waarbij Chris Kalfsbeek is neergestoken. Op het schoolplein van OBS De Vuurtoren hangen ’s avonds vaak groepjes jongeren rond. De politie weet diezelfde dag nog drie verdachten uit Groningen aan te houden. Het om twee jongens van 17 jaar en een vrouw van 18 jaar.

Tekst gaat verder onder foto.

chris kalfsbeek september
Chris Kalfsbeek

Sophia Horbeek door geweldsincident omgekomen in Den Helder

Bij een geweldsincident in een woning in Den Helder is op 5 september een 58-jarige vrouw om het leven gekomen. Sophia Horbeek werd op zaterdagochtend dood gevonden in haar woning aan de Balistraat. De politie weet twee verdachten aan te houden. De 36-jarige zoon van het slachtoffer en een 63-jarige man die behoort tot de huiselijk kring van de vrouw. Beide verdachten zijn afkomstig uit Den Helder. De 63-jarige Turkse partner van Sofia Horbeek werd echter in Beverwijk aangehouden. De zoon van het slachtoffer is enkele dagen later, op maandag, weer in vrijheid gesteld. Volgens de politie zijn er tegen hem geen ernstige bezwaren om hem in detentie te houden. Volgens buurtbewoners ging de vrouw al jaren gebukt onder huiselijk geweld. Dit is dan ook een van de scenario’s waarmee de politie rekening houdt.

Tekst gaat verder onder foto.

sophia horbeek september
Sophia Horbeek

Artur Bardins doodgestoken in portiek Den Haag

Op zaterdag 5 september rond 16.10 wordt de 38-jarige Artur Bardins zwaargewond aangetroffen in de portiek van een flat aan de Schoutendreef in Den Haag. Het slachtoffer staat bekend als de man met het witte hondje. Hij blijkt te zijn neergestoken. In de buurt waar hij sinds enkele maanden woonde was hij vaak te zien, wandelend met zijn hondje Chips. Artur Bardins werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar later alsnog aan zijn verwondingen. Volgens buurtbewoners woonde Artur Bardins op de derde verdieping van de flat. Veel contact was er niet, maar in het weinig contact was hij altijd aardig. De politie weet op zondag 13 september een verdachte aan te houden voor het neersteken van Artur Bardins. het gaat om een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Tekst gaat verder onder foto.

artur bardins september
Artur Bardins

Partner Nicki de Peinder verdacht van doodslag

In een woning aan de Suze Groeneweglaan in Amstelveen is in de vroege ochtend van woensdag 9 september een vrouw dood aangetroffen. De politie krijgt rond 04.45 uur een melding binnen van een reanimatie. De medische hulpverlening mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer is Nicki de Peinder. De politie houdt haar 33-jarige partner Dico B. aan als verdachte en houdt rekening met een misdrijf. De man wordt echter in de avond van 10 september vrijgelaten omdat er toch geen sprake zou zijn van een misdrijf. Op basis van het verdere onderzoek ontstonden er echter toch opnieuw verdenkingen tegen de man. Vrijdag 11 september werd hij wederom aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Nicki de Peinder. De man zit nu vast op verdenking van poging doodslag, gepleegd enkele uren voor het overlijden van de vrouw. Het onderzoek naar de feiten en omstandigheden rond de dood van Nicki de Peinder gaat voort.

Nicki de Peinder

Eef Jamin door partner Henk omgebracht in Maastricht

In een woning aan de Minister Talmanstraat in Maastricht is op donderdag 10 september een vrouw dood aangetroffen. Het slachtoffer is Eef Jamin. De politie kreeg die ochtend rond 09.30 uur een melding binnen van iemand die zich zorgen maakte over de mensen in de woning. Een patrouille ging ter plaatse en betrad de woning. Daar troffen ze het dodelijke slachtoffer aan samen met een zwaargewonde man. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, daar is hij vervolgens als verdachte aangehouden. Het gaat om Henk, de partner van Eef Jamin. Hij heeft zichzelf geprobeerd van het leven te beroven. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf.

Tekst gaat verder onder foto.

eef jamin september
Eef Jamin

Betsie Bagerman dood in woning Heerde

Op zaterdag 12 september wordt in een woning aan de Korte Heegde in Heerde de 66-jarige bewoonster van het huis dood aangetroffen. het slachtoffer is Betsie Bagerman. De politie houdt haar 45-jarige inwonende zoon als verdachte aan. Volgens omwonende was er vaak sprake van huiselijk geweld en stond de politie geregeld bij de woning aan de deur.

Heeft u tips of info over een van deze zaken? Mail dan naar [email protected] of [email protected].

8 gedachten over “Dodelijk begin van september, al negen doden door geweld

  • september 15, 2020 om 21:23
    Permalink

    Het is jammer dat deze verslaggeving aan elkaar vast is gemaakt.
    Waardoor reageren lastig wordt.

    Beantwoorden
  • september 16, 2020 om 00:08
    Permalink

    Als Willem Alexander last heeft van veel spanning en stress in zijn leven dan gaat hij met Maxima naar zijn miljoenen villa in Griekenland om een stukkie te gaan varen met zijn kapitale jacht of ze vliegen in het koninklijke prive vliegtuig even naar Argentinie naar de familie van Maxima.
    Terwijl Jan met de Pet zijn heil kan gaan zoeken in de door bezuinigingen geplaagde GGZ en daar beland gaan ze je pillen geven van de Big Pharma.
    Waarom ik deze reactie plaats bij dit artikel, de slachtoffers zijn allemaal kleine burgertjes met grote geestelijke ellende en als je onderaan de maatschappelijke ladder staat kan je heel hard vallen om een klein iets.

    Beantwoorden
    • september 16, 2020 om 10:51
      Permalink

      Je hebt helemaal gelijk en zijn dochter die 1,6 mil vangt.

      Beantwoorden
      • oktober 17, 2020 om 17:19
        Permalink

        helemaal gelijk, deze systeem is krom en ziek, ze krijgen allemaal uitkeringen, ja uitkeringen en doen er helemaal niks voor, en het mooiste komt nog, betalen nog geen cent belasting overheen, gauw afschaffen deze poppenkast liever gister dan vandaag!

        Beantwoorden
    • september 16, 2020 om 14:00
      Permalink

      Misschien moet je verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven en inzien dat er geen land is als nederland waar je alles kunt waarmaken!! Kom met je luie reet van de bank en ga ervoor Ipv anderen de schuld geven van jouw shit

      Beantwoorden
    • september 17, 2020 om 00:51
      Permalink

      @wat klets jij nou!

      Nederland is een koninkrijk.
      Dat betekent dat een Koning het staatshoofd is of eigenlijk: het ‘onschendbare deel’ van de regering.

      Macht heeft de Koning niet.
      Voor het uitvaardigen van wetten en besluiten zijn de handtekening nodig van zowel de Koning als een minister. De minister(s) zijn verantwoordelijk. De positie van de Koning en de opvolging zijn geregeld in de Grondwet, vandaar dat in Nederland sprake is van een ‘constitutionele monarchie’.

      De Koning vervult taken van staatkundige aard, zoals de ondertekening van wetten en het beëdigen van bewindslieden en commissarissen van de Koning, en taken van ceremoniële aard, zoals het ontvangen van andere staatshoofden en buitenlandse ambassadeurs en het afleggen van staatsbezoeken.

      Het is een mooi schaakstuk op hoog niveau voor het land. Iemand die dat niet inziet is steken blind.

      En jij zit wel erg in je slachtoffer rol met je “Jan met de pet”.
      Ga lekker ergens zitten huilen met je knietjes omhoog in een hoekje man…
      Alle veranderingen zijn vergezeld door pijn.
      Als je geen pijn voeld dan ís er niks veranderd.
      Wat ik wil zeggen dat is dat jullie het artikel nog maar eens goed moeten lezen.
      En vooral wat moeten doen met je zielige leven.

      @touria haoud

      Beantwoorden
    • september 17, 2020 om 13:47
      Permalink

      Rust in vrede Sjaakie, thanks voor het lachen en eten in Alphen..

      Beantwoorden
  • september 17, 2020 om 01:16
    Permalink

    Dat er veel moet ver anderen ben ik met iedereen eens maar alles zomaar blindweg overboord gooien zou het domste zijn wat we kunnen doen want het land draaid in principe nog niet zo slecht, alleen het moet meer met zijn tijd mee.
    We hebben een duur, maar wel heel erg goed werkend zorgstelsel, er zijn hier niet zoeen aanslagen geweest als in andere landen, het onderwijs is uitermate geschikt, ook voor het buitenland!
    Om maar eens een paar straatjes te noemen.
    Tuurlijk kan het beter alleen dat kan niet zonder slag of stoot.
    En tijd tikt rustig verder en papier is geduldig…
    De puntjes op de i zetten is niet makkelijk als lands bestuurder om de neuzen de zelfde kant op te krijgen.
    Er zijn altijd zeikerds onder ons die het anders willen (rechtser/linkser).
    Of van die kleine k*t partijtjes oprichten wat niks uithaalt.
    (Ik mis Pim Fortuyn overigens)
    Mensen laten we nog wat geduld hebben in ons mooie land wat helemaal nog niet naar de knoppen is. We staan soms aan de zijlijn maar weldra zijn we weer mede spelers als we maar met z’n allen de schouders eronder blijven zetten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.