Een afgebrande woonwijk in Phoenix, Oregon.
Volledig scherm
Een afgebrande woonwijk in Phoenix, Oregon. © REUTERS

Facebook verwijdert valse informatie over natuurbranden in Oregon

Facebook verwijdert valse informatie die circuleert over de bosbranden in de Amerikaanse staat Oregon. "We verwijderen valse claims dat de branden zijn gesticht door bepaalde groeperingen", zo stelt communicatieverantwoordelijke Andy Stone op Twitter. 

7 reacties

  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Groeperingen die alleen maar geïnteresseerd zijn in chaos creëren zijn wel degelijk in staat om brand te stichten. Dat zien we bij alle linkse betogingen. Justitie moet de schuldigen vinden en zwaar bestraffen. Hoe komt het dat Facebook al weet wie de schuldigen NIET zijn, zonder dat het onderzocht is?
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Ik vermoed dat deze branden in bepaalde gebieden gewoon een stukje van de 'moderne oorlogvoering' zijn. De moderne wapens zijn internet- manipulaties, hacking van computers enz. en... militaire satellieten die met laserstralen vijandelijke doelen in brand steken (bosbranden enz.) om economieën te treffen! Al gehoord van zoveel reuze- bosbranden in Rusland of China?
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    De waarheid wordt blijkbaar bewaakt door een strekking die zelf niet objectief is. Wat en wie moet je nu nog geloven als vrije meningsuiting en elke vorm van dialoog de mond gesnoerd wordt ?
  • Ingrid Asseloos

    4 jaar geleden
    Fakebook is nu ook brandexpert? Zuckerberg toont vanaf nu zijn ware aard. Hij behoort tot die specifieke groep mensen die spreekbuis zijn van militair-industrieel complex, complex dat Trump haat omdat hij niet oorlogszuchtig is en niet geïnteresseerd is in geld verdienen aan oorlogsvoering. Deze groep laat nu al weten dat ze alles in het werk (zullen) zetten om coup te plegen mocht Trump winnen. Het zijn radeloze ‘Democraten’.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Ik weet niet, zulle. Ik ga er wel vanuit dat het natuurlijke branden zijn. Maar er is een aanzuigeffect voor herrieschoppers. Anarchisten willen niks anders dan de boel op stelten zetten en alles kapot maken. En anarchisten zijn extreem linksen.