RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Apple verwijdert inlogmethode toch niet uit Fortnite

Beeld © Epic Games

Apple ziet af van het verwijderen van de Inloggen met Apple-ondersteuning voor de Fortnite-app op iOS. De inlogmethode zou vrijdag verdwijnen, maar volgens Fortnite-maker Epic heeft Apple dit nu uitgesteld.

Epic heeft vrijdag gemeld dat Apple de 'Log in met Apple'-methode toch niet verwijdert voor Fortnite-spelers op de iPhone, zoals vrijdag zou gebeuren. Apple heeft Fortnite 'voor onbepaalde tijd uitstel gegeven', schrijft Epic. Hierdoor zouden Fortnite-spelers kunnen blijven inloggen in hun account met hun Apple ID.

Epic had spelers gewaarschuwd dat Apple zijn eigen inlogmethode vanaf vrijdag zou blokkeren voor Fortnite-spelers. Log in met Apple is een simpele inlogmethode die sinds iOS 13 beschikbaar is. Gebruikers kunnen dan met één knop makkelijk een account aanmaken voor een app of game. Het Apple ID-mailadres en een automatisch gegenereerd wachtwoord worden dan ingevuld, en door de iPhone onthouden.

Apple
Lees ook:
Apple klaagt Fortnite-maker Epic aan om misgelopen inkomsten

Epic is onlangs de strijd aangegaan met Apple over de regels van de App Store. Het gamebedrijf voegde bewust een verboden eigen betaalmethode toe aan Fortnite voor iOS.

Apple verwijderde de game uit de App Store, Epic klaagde Apple direct aan en inmiddels zijn alle Epic-games uit de App Store verdwenen. Op 28 september is er weer een hoorzitting in de zaak.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.