De Olympische ringen.
Volledig scherm
De Olympische ringen. © AFP

Protestbrief van mensenrechtenorganisaties tegen Spelen in China

Meer dan 160 mensenrechtenorganisaties hebben het Internationaal Olympisch Comité (IOC) opgeroepen de Winterspelen van 2022 niet in China te laten plaatsvinden. Dat staat in een gezamenlijk statement. Peking is al aangewezen als gaststad van het evenement.

  1. Column Arjan Schouten | De koning juicht straks voor Femke en Harrie, maar prestaties in Parijs belonen, ho maar
    PREMIUM

    Column Arjan Schouten | De koning juicht straks voor Femke en Harrie, maar prestaties in Parijs belonen, ho maar

    Arjan Schouten vindt het onverteerbaar dat Nederlandse olympische sporters straks in Parijs bij meerdere (gouden) plakken er ten opzichte van de Olympische Spelen in Tokio (2021) financieel op achteruit gaan. ,,We zijn het veertiende rijkste land van de wereld maar een financiële injectie vinden om onze grootste olympisch kampioenen op grootse wijze te honoreren, is blijkbaar te ingewikkeld.”
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?