In Gelderland en Overijssel stoppen om allerlei redenen honderden boeren per jaar. Maar wat doe je dan met de boerderijen, stallen en weilanden?
Volledig scherm
PREMIUM
In Gelderland en Overijssel stoppen om allerlei redenen honderden boeren per jaar. Maar wat doe je dan met de boerderijen, stallen en weilanden? © Maarten Sprangh

Huizenbouw op plek van boer die stopt: dé oplossing voor woningnood en stikstofcrisis?

pollHet boerenlandschap kan er over tien jaar wel eens heel anders uit gaan zien. Per jaar stoppen 400 tot 600 boeren in Gelderland en Overijssel ermee. Dan moet je wat met de grond en boerderijen. Zet er huizen neer, zegt Gelders gedeputeerde Peter Drenth. 

  1. Heino in zwaar weer, Rohda Raalte wint moeizaam maar doet uitstekende zaken en Ruurlo ontsnapt
    PREMIUM

    Heino in zwaar weer, Rohda Raalte wint moeizaam maar doet uitsteken­de zaken en Ruurlo ontsnapt

    Heino had op bezoek bij Be Quick 1887 uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om handhaving, maar het woordje ‘had’ verklapt het al: dat is niet gelukt. De ploeg van trainer Martijn de Vogel leed een pijnlijke nederlaag en moet zich stilaan zorgen gaan maken. Rohda Raalte heeft de zaken daarentegen uitstekend voor elkaar, zeker na de overwinning op Quick’20. WWNA versloeg SC Klarenbeek, terwijl Ruurlo op de valreep een punt pakte tegen koploper MVV’29.
  2. Diepenveen wint ruim bij Turkse Kracht, Ruinerwold geeft punt uit handen en Voorwaarts verliest nipt

    Diepenveen wint ruim bij Turkse Kracht, Ruinerwold geeft punt uit handen en Voorwaarts verliest nipt

    Na vijf wedstrijden zonder overwinning hoopte Voorwaarts vandaag eindelijk wat te vieren te hebben, maar de ploeg uit Twello moest ook in RKHVV z’n meerdere erkennen. Ruinerwold was eveneens toe aan drie punten en leek er tegen Schoonebeek in ieder geval één te pakken, maar ook dat zat er niet in. Beekbergen ging dik onderuit, Sc. Overwetering en Lemelerveld hielden elkaar in balans en Diepenveen kende geen moeite met Turkse Kracht.