Huizenmarkt zit potdicht: 'Ik val tussen wal en schip' (nu.nl)


De huizenprijzen blijven maar stijgen: gemiddeld kost een huis in Nederland een kleine 337.000 euro. Mensen komen hierdoor moeilijk aan een koopwoning en staken zelfs hun zoektocht. In gesprek met NU.nl vertellen vier woningjagers waarom zij hun ideale huis nog niet hebben kunnen kopen. ...

door Havermout in Economie  ·  34 Reacties

  • 0
  • 521x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wordt asiel eiser, en je hebt in no-time een woning in NL.

6
1 Een hardwerkende ZZPer

* Verwijderd door de redactie *

2 Redelijk Rechts

@1
Artikel niet gelezen?

8
3 yanyans

@3 ; Ik wel.

Nummer 1 verdient gewoon te weinig voor het soort huis dat hij ambieert; een 3 of 4 kamer woning met tuin in de Randstad. Ja, met €180.000 redt je dat gewoon niet. Al heel erg lang niet.

Nummer 2 kan een huis kopen maar doet het uit principiële overwegingen niet omdat hij ze te duur vindt.

Nummer 3 zoekt een sociale huurwoning gelijkvloers maar heeft daarvoor een te hoog inkomen.

Nummer 4 wil voor €450.000,- een boerderij met grond zonder verbouwings/opknapkosten

Sorry maar voor mij zijn dit allemaal mensen die gewoon teveel noten op hun zang hebben voor hun situatie. Ik wil ook liever een boerderij met grond zodat ik kan gaan boeren. Maar dat kan ik niet betalen dus heb ik een kleine maisonnette in het bos. Je moet roeien met de riemen die je hebt.

5
4 Mariska3

@4
@1 dus niet

4
5 yanyans

@5 ; Daarom vind ik dit artikel weer erg jammer. zelfs een beetje tendentieus. Door juist zulke voorbeelden te publiceren maken ze feitelijk de woningzoekenden belachelijk.

Er zijn zoveel jongeren die eind twintig nog bij hun ouders wonen omdat zij buiten een kamer NIETS kunnen vinden dat voor hen betaalbaar is.
Er wonen zoveel gescheiden mensen nog bij elkaar in één huis omdat beiden NIETS kunnen vinden behalve een kamer wat voor hen betaalbaar is.

1 op de 20 werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Voor hen zit de woningmarkt echt op slot. Met heel veel mazzel kunnen zij particulier iets huren bij een boer of zo. Maar vaak zijn ook die onderkomens voor hen te prijzig. De enige oplossing is te gaan samenwonen. Samenwonen met iemand om de centen is nooit een goed idee. Die tijd hadden we achter ons gelaten en nu is hij terug.

1
6 Mariska3

@4
Mee eens, dit zijn niet de juiste voorbeelden van starters die voor hun eerste woning gaan, en niet te veel noten op hun zang hebben.

2
7 Marrie

Je hoort vaak dat "op grote schaal bijbouwen" dé oplossing is, maar dat is helemaal niet waar als je de migrantenkraan open laat staan, met 50.000 migranten per jaar (asielzoekers + reguliere instroom). Dan zit je binnen de kortste keren weer met een gigantisch woningtekort.

3
8 wiseguy

@6 zo zie ik in mijn omgeving genoeg starters die wel een eigen woning konden bemachtigen.

13
9 Gut

@8 laat dat stokpaardje van je eens thuis. Berijdt hem in het haatdraadje waar die thuishoort.

17
10 Gut

@9 Als je ouders hebt die flink bijdragen of je erft een aardig bedrag, dan kun je als starter nog wel iets vinden.
Je moet als jongere toch een flinke pak geld achter de hand hebben om op de huidige woningmarkt een huis te kunnen kopen. De meeste woningen worden ver boven de taxatiewaarde verkocht. Dan pis je als starter veelal naast de pot......

0
11 LoydMorris

@10
Alles is onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Door migratie zijn er bijna geen goedkope huurwoningen meer beschikbaar. Er blijft dan de vrije woningmarkt over met gigantisch hoge huren waar ook nog inkomenseisen aan zijn verbonden. Resteert daarna alleen nog de koopmarkt, waar velen bovenop duiken bij gebrek aan betaalbare huurwoningen, wat prijsopdrijvend werkt. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs (vraag en aanbod). Alles begint echter bij een gebrek aan betaalbare huurwoningen, en daar is migratie debet aan. Sorry als dit indruist tegen je linkse denkbeelden.

1
12 wiseguy

@4 Ik denk eigenlijk dat opzich wel een groter percentage van NL dan vroeger een beter huis kan betalen dan toen. Als je dit gaat uitrekenen. De hoeveelheid oude grote huizen valt mee, vergeleken bij de arbeiderswoningen en veel meer dan onder één kap.

5
13 student1255

Als je al het betaalbare aan migranten weggeeft
Ja logisch

2
14 Deelname

@13
Als alleenstaande zonder rijke ouders maak je geen enkele kans op een betaalbare koopwoning, of je moet ergens in de "middle of nowhere" willen gaan zitten.

0
15 wiseguy

@12 grootste prijsopdrijvende factor is de huizenkoper of huisjesmelker die de kiet weer verhuurd via airbnb. Ik snap dat voor jou en vrinden, de migrant overal de schuld van is. Helaas in dit geval niet.

8
16 Gut

@16 Er is gewoon te weinig grond beschikbaar om te bouwen. Los dat maar op.

0
17 smurf

@16
Die doorverhuurders zijn niet de veroorzakers van de schaarste op de woningmarkt, maar die maken gewoon handig gebruik van de schaarste op de woningmarkt. Ik zie wel vaker dat linkse mensen hen graag de zwarte piet willen toespelen, terwijl migratie (jaarlijks 50.000 mensen) de echte reden is van het woningtekort.

1
18 wiseguy

@18 zo zie je maar weer hoe blinde haat je denkvermogen aantast. Een pakkende nick kan dit nooit verbloemen. Lees eens de vastgoed vakliteratuur erop na, dan zie je de oorzaken van de schaarste. Die conclusies zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en niet op wat de grote blonde roerganger blert.

9
19 Gut

De rijke elite hebben goedkope arbeidskrachten nodig en werven goedkope oostblok arbeiders aan. En die moeten ergens wonen. De SP is daar op tegen en vindt dat de Nederlandse arbeider beter betaald moeten worden en de oostblokkers in hun eigen land moeten blijven Zij hebben zelfs een Polen meldpunt opgericht.

5
20 yanyans

@13 Toen (vroeger) waren huizen goed betaalbaar.

0
21 ilse1

@17 we moeten gewoon treinen hebben zoals in Japan. 300km/uur en dan maakt het niet uit of je een appartementje hebt in Groningen of Maastricht. Verder is VPN werken misschien ook een baan opzich. Stel ik kan 3 dagen op kantoor werken en 2 dagen thuis via VPN trek ik veel beter om verder weg te wonen. Dan trek ik wel om 2 uur in de auto te zitten en terug. Als ik dat 5x moet doen veel minder.

1
22 student1255

@20 het Polen meldpunt is niet gestart door de SP, maar de held van velen hier. Geert W. te V.

5
23 Gut

@22 Ik ben het met je eens dat bedrijven mensen veel meer thuis moeten laten werken als dat kan. Of desnoods in openbare kantoortuinen.

Ik weet niet of 300 km/h in Nederland werkt. Het is wel een klein land. En er wordt al veel in het spoor geïnvesteerd. Maar goed, investeringen in zinvolle infrastructuur zijn nooit weg.

0
24 smurf

Dit land is te vol.

1
25 PFL

@20 Nah... persoonlijk heb ik wel vrede met mijn Poolse collega's. Maar goed, als er meer mensen hierheen komen. Dan moeten er ook flink meer woningen gebouwd worden.

1
26 smurf

@22 wanneer we dat hebben koop ik een landgoed in de Eiffel (Duitsland). Kost een prikkie, voor 3 ton ben je grootgrondbezitter, alleen is er geen werk in de buurt en moet je helaas iedere dag 4-5 uur reizen om op je werk te komen.

4
27 Gut

@27
Huh Eiffel? Of bedoel je soms de Eifel? question

2
28 rebo

@28 zei ik Eiffel...ja dat klopt ik zei Eiffel. Dank voor de terechtwijzing, je hebt helemaal gelijk.

4
29 Gut

@23
Nee hoor de SP was eerder en door Wilders nageaapt om te scoren.

1
30 yanyans

@29
Ja weet je, het woord Eiffel zou ook nog wel goed zijn, maar dan wel geschreven als een samengesteld woord met het woordje toren. question

1
31 rebo

@31 klopt, je hebt gelijk. Maar dan is mijn reactie volledig humbug. Grootgrondbezitter op een toren, hahahaha question

4
32 Gut

Het is een verkopersmarkt. Ook niet goed. Als je naar de oorzaak zoekt dan wijzen alle vingers naar de regeringen van de laatste 25 jaar. Met name de VVD heeft de woningmarkt verwaarloosd, maar ook de andere regeringspartijen zijn er medeschuldig aan.
Net als de zorg zijn woningen geen markt die zichzelf wel kan reguleren. Woningbouw is een overheidstaak, net zoals bv milieuzaken en ruimtelijke ordening. De woningbouwverenigingen hebben bewezen dat ze hun werk niet serieus nemen en het algemeen belang uit het oog hebben verloren. Ondanks hun stichtingsbeginsel zijn het organisaties geworden die winstoptimalisatie nastreven, in strijd met hun eigen beginselen.

1
33 samcash

@32
Ik zou dan toch maar voor de Eifel gaan en die Eiffeltoren links laten liggen. De Eifel daar heb ik ontzettend veel gewandeld, net als op de Hoge Venen in België. Daar hebben ze toch nog ongerepte natuur en kun je uren wandelen. En dan bijna zonder iemand tegen te komen. Dat trekt mij dan toch veel meer aan.

0
34 rebo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@22 ja nieuwe missie, nieuwe electronica, andere route, andere doelen.Het ISS vliegt dagelijks door een deel van de Van Allen Belts.Bart...

3 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@99 Lees je eigen idiote opmerking op @88 nog ff terug....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@21 Dan heeft Thierry toch gelijk. 😅 Tsja......

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@103 Je voelde je toch geroepen om erop te reageren? En dan ook nog zeggen "totaal geen zelfreflectie". Haha, clown 🤡 ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Vandaag meer duidelijkheid over Bijlmerramp

Ben benieuwd of er antwoorden komen op de vragen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@98 Je had het over Judas....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@102 Nou ik wens je heel veel sterkte bij de invoering daarvan. De keuze vrijheid van religie of geen religie, die wij gewoon vinden in Nederl...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@35Baudet trouwens ook in 2016 : "Wat je feitelijk doet is een oorlog ontketenen"7:44 min.https://youtu.be/oGTvOx4VmEg?si=BlDOh3vjl...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@94 Ik ben nergens mee in de war. Dit draadje gaat toch over Wilders?...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@93 Ik heb het over de nadelen van de PVV....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Siri AnalBest Porn StarChloerose111XxnxCulonas FolladasCattleya Queens BladeAmilia Onyx'sPantyhosed BondageBa Pass 3 Watch OnlineMartina Smith XxxTimmy ThickHot Blue FilmBlack Com Bf VideoHot Indian SexvideoTitsandassPunished Lesbian PornSouth Park Porn WendyCumming On Ariana GrandeGrupo De Pornografia TelegramCollegeboyphysicalsAlexsisfaye NudeL0li HentaiPool CumshotVolleyball Camel ToeIncest Porn HdIndian Message PornJasmine Jae AnalAngelike BlackE621/netTelugu Nurse Sex VideosTrinityceeXxxxx Porn VideosHorror Xxx VideoBbw BbcStar Porn VideosMen Suckling BreastsMisss VikkiFantasy Porn ArtPorn 3d AnimetionProvocative Stepsister . Esmeralda DuarteThehunyellowpagesافلام سكس المحارمFreeporn FrançaiseXnx Sex Hd VideoXnxx Doughter And FatherWildcasino AgPorn ReadingEscorte 31Tiktok Porn BrasilMasterbation ToysIndian MasterbationTchat SexuelMeghan FalconeGf XxJames Deen ComAndhra Aunty Porn VideosFree Adult Porn MoviesMilf Cream Pie CompilationTalk To Me Phone SexDesenhar XxxAnna Louise NudeNeta Sex VideoTamil Sex Video OnlyBokep Japanese MomBlack Male PormstarsBlack Chyna OnlyfansX Chat FrBrad Patton And Matt SterlingUp Skirt With PantiesFuckon BeachBangladeshi New Xxx VideoLadies And Ladies Sex VideoPornobDeep Strokes PornJapanes Wife Cheat PornReddit PetiteMultporjPorn Mom And Son IndianMichelle Rabit PornNudes PicぽよぱらSavannah Bond Full VideoBangkok XxxSex Videos SonSexy Porn MmsMaid Sex IndiaHot Se MoviesVideo Pornos ViolentoXhamster Com/videos/two-emo-girls-sucking-on-two-cocks-and-share-them-10357069Valkyrae PornEva Martinez OnlyfansNudes PosingMaria AliveAsian CuckholdsWwe SexingPorn Free TrailersCartoon Animal PronHomeless Woman PornEroticporn StoriesEbonypulse.Www Hot Xxx ComRyan Conner StepmomFiuckingBoobs PressingKenzie ReevePorn 12Fetlife Dating AppPorn Mela ComFreakcockNude IndianwomenFree Trans PornBangbros CokXxx TamanaIndian 18 Web SeriesAunt Judy's VideosEbonygloreSexlogcomChhattisgarh PornStephmurves Onlyfans亂倫Aliceholic13Hot PusseyFree Strp GameStripchat ColombiansMrs. JunkieSunny Leone Sex With ManHot Porn DownloadAnime Porn PicsRambha XxxNatasha Nice SquirtTeen Gangbang PornAnal IraniSon Cumming Inside MomBrandnewamaturesMelena TaraGas Mask PornBig Titts Asian PornPaheal NetChad DouglasPierced TitsMizukawa SumireFirst Honeymoon SexSiblingsfuckHentailKarol G NudePorn Gay KoreanSm00ches PornPorn Web Series IndianJapanese BbcBest Chinese Porn