Aldi waarschuwt voor gif in amandelen
In verpakkingen met amandelen van Aldi is een gif aangetroffen. De supermarktketen haalt de amandelen daarom uit de schappen. Consumenten kunnen de noten (officieel zijn het pitten) terugbrengen naar de winkel.
Aldi waarschuwt dat consumenten hun geroosterde amandelen in de gezouten variant niet moeten eten. Het gaat om de verpakkingen van 200 gram met streepjescode 23046832 en houdbaarheidsdatum 03-2021.
Uit controle is gebleken dat het product mogelijk een te hoog gehalte aflatoxine bevat, meldt Aldi. Het eten van een te grote hoeveelheid aflatoxine kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Klanten worden daarom dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar een Aldi winkel.
Aflatoxine is een gif dat ontstaat door schimmels, aldus het Voedingscentrum. Het komt soms voor in beschimmelde noten, granen, peulvruchten, kruiden en gedroogd fruit en in producten die hiervan gemaakt zijn, zoals pindakaas, brood, bier en veevoer. Als veevoer aflatoxine bevat, kan het ook weer in melk terechtkomen. De stof is giftig en mogelijk kankerverwekkend. Om die reden mag je dagelijks maar een kleine hoeveelheid binnenkrijgen. Er geldt een maximale hoeveelheid die in voedingsmiddelen mag voorkomen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVIDEO
Tweeduizend producten getest: meeste kindervoeding in supermarkt ongezond
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen. -
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is het overwegen van een halfautomatische espressomachine de moeite waard. Wat is de beste pistonmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Delft -
-
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben? -
Video
Hoe bewaar je eieren het best?
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Vandaag vertelt hij over de beste manier om eieren te bewaren.
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
-
PREMIUMvoor jou getest98
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’