Artsenpanel over de impact van de spoedwet en de vaccinatieplicht op de praktijk van de arts. (youtube.com)


Aan tafel in dit eerste artsenpanel zitten huisarts Bettina van Steenis en arts ouderenzorg Elke de Klerk. ...

door Rapunzel in Gezondheid  ·  26 Reacties

  • 4
  • 427x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

quote" Van Steenis schreef alle mogelijk instanties aan over het komende vaccin. Wat zit erin, hoe werkt het, en wat zijn de verzamelde data van de (vermeende) wetenschappelijke studies en testen met dit vaccin? Legitieme vragen voor, wat blijkt, een op voorhand omstreden vaccin. Ze stuurde brieven met haar vragen naar o.a. het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Beroepsvereniging NHG en het RIVM, maar niemand kon of wilde haar tot nu toe vertellen over de werking van het vaccin en de ingrediënten. Ook de medische tijdschriften in Nederland geven tot nu toe niet thuis om haar vragen te publiceren. En Hugo de Jonge riep gemakshalve het hele vaccin maar even tot staatsgeheim uit. Waarom zulke groteske trucs voor iets wat volledig transparant zou moeten zijn, nl: een vaccin dat als type (een RNA-vaccin) nog nooit toegepast is, tenzij met hele grote kwalijke gevolgen, zoals Elke de Klerk vertelt ..."

6
1 Rapunzel

@1
Jouw berg bagger uit onbetrouwbare bron wordt steeds hoger. O.a. Bettina van Steenis had allang van de hoed en de rand kunnen weten. Zomaar wat roepen kan iedereen.

Enkele voorbeelden:
https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-het-nieuwe-coronavirus/vaccins-tegen-covid-19

Naast medicijnen voor de behandeling van een corona-infectie, wordt er ook gezocht naar vaccins die ervoor zorgen dat je niet of minder erg ziek wordt. Op dit moment is er nog geen vaccin waarvan is aangetoond dat het werkt tegen het coronavirus. Wel lopen er wereldwijd verschillende onderzoeken. De tijdsdruk hierbij is groot. Toch is het belangrijk dat we niet inleveren op kwaliteit en veiligheid van het vaccin. Een vaccin wordt tenslotte aan heel veel mensen gegeven.

(**) Onze rol als Nederlandse medicijnautoriteit
Is er een mogelijk vaccin tegen het coronavirus? Dan beoordelen wij als medicijnautoriteit, samen met andere Europese medicijnautoriteiten, de werkzaamheid van het vaccin. En of het vaccin ook van goede kwaliteit en veilig is. Weegt het positieve effect op tegen mogelijke risico’s en bijwerkingen? Dan wordt het vaccin toegelaten tot de markt. Ondanks dat de nood voor een vaccin hoog is, blijft het belangrijk dat we het proces van beoordeling nauwkeurig uitvoeren. Daarbij staat veiligheid bovenaan. We moeten tenslotte zeker weten dat het vaccin veilig genoeg is en geen schade aanbrengt als het beschikbaar komt voor heel veel mensen.

Voor welke groepen een werkend vaccin beschikbaar wordt en op welke schaal er gevaccineerd kan worden? Dat wordt pas duidelijk wanneer er een vaccin is.(**)

https://www.knvm.org/vaccinologie/covid-19

Op deze website houden we bij aan welke vaccins wordt gewerkt, wat de koplopers zijn en wanneer er voldoende doses vaccins verwacht kunnen worden. Daarnaast geven we achtergrondinformatie over vaccinontwikkeling. De informatie wordt elke dinsdag, of bij een bijzondere gebeurtenis geactualiseerd.

De KNVM (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie) wil als wetenschappelijke organisatie gefundeerde informatie geven, onafhankelijk en zonder commerciële invloed.

7
2 Wilmama

@2 De zorgen die uitgesproken worden in het bovenstaand gesprek zijn bagger?
Wat een niveau weer...
En welk vaccin komt er dan precies Wilmama?, Hugo de Jonge heeft het uitgeroepen tot staatsgeheim.
Dat is toch op zijn minst zeer merkwaardig te noemen.

6
3 Rapunzel

@3
Het is zeer merkwaardig te noemen dat jij aantoonbare onzin voor waar wenst aan te nemen en dat blijft doen.

9
4 Wilmama

@4 Meningen verschillen, en mijn mening is niet die van u, met bagger gooien veranderd mijn mening niet, integendeel^^

6
5 Rapunzel

@3
[En welk vaccin komt er dan precies Wilmama?, Hugo de Jonge heeft het uitgeroepen tot staatsgeheim. ]

In de juiste context gaat het niet over welk vaccin precies, maar over de onderhandelingen daarover. Bericht van begin juli: https://www.ad.nl/binnenland/mondkapjes-vaccins-en-tests-zijn-een-aanslag-op-de-schatkist~a871f67e/

(**) Vaccins: 700 miljoen
Het kabinet zet liefst 700 miljoen euro opzij om alle Nederlanders zo snel mogelijk aan een coronavaccin te helpen. Nederland kocht samen met Duitsland, Frankrijk en Italië al 300 miljoen vaccins in van *)de Brits-Zweedse farmaceut Astra Zeneca. De precieze kosten daarvan zijn niet bekend.

Opmerkelijk is dat minister Hugo de Jonge inhoudelijke vragen over vaccindeals alleen via een vertrouwelijke brief aan de Tweede Kamer wil beantwoorden. Sterker nog, de bewindsman heeft die brief inmiddels gebombardeerd tot staatsgeheim vanwege ‘informatie die ernstige schade kan toebrengen aan het belang van Nederland of zijn bondgenoten’.

Of 700 miljoen euro genoeg is, hangt volgens het kabinet af van de vraag of en wanneer een van de kandidaat-vaccins succesvol zal zijn. (**)

*) https://www.ad.nl/binnenland/nederland-gaat-zeer-belangrijke-rol-spelen-bij-productie-veelbelovend-vaccin~ad4524a4/

Mijn motto: 'Een goed geïnformeerd mens telt voor twee'

9
6 Wilmama

@6 Rapunzel is van de complotjes en als feitelijke informatie haar niet welgevallig is dan negeert of ontkent ze het

5
7 MacGu

@6 Inderdaad Nederland kocht in bij Astra Zeneca, deze deal is in opspraak gekomen wegens belangenverstrengeling.
Buiten dat, een goed vaccin heeft op zijn minst 6 tot 10 jaar nodig om het label veilig te krijgen.
En waar blijft de wetenschap in dit verhaal, onze universiteiten?
Het wordt nu door big farma geproduceerd, die niet aansprakelijk zijn voor eventuele bijwerkingen.
Een miljardenbedrijf weet dat er altijd mensen zullen zijn met bijwerkingen, als deze kans zo klein is, waarom dan geen aansprakelijkheid, of zijn ze ze bang dat de schadeclaims van eventuele bijwerkingen hun winstmarge flink naar beneden haalt?
Kortom, mensen mogen terecht zeer kritisch zijn en vragen stellen en niet klakkeloos aannemen dat onze overheid en farma het goed met ze voorheeft.
En ik bewonder uw vertrouwen in de overheid en de big farma, persoonlijk heb ik dat vertrouwen niet.

5
8 Rapunzel

@8
Je bent ijverig doelpalen aan het verplaatsen met onder meer:
[@6 Inderdaad Nederland kocht in bij Astra Zeneca, deze deal is in opspraak gekomen wegens belangenverstrengeling.]

Dat is om te beginnen al niet waar. Er werd belangenverstrengeling uit de dikke duim gezogen door lieden met wat fantasie teveel.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/13/mogelijk-coronavaccin-voor-europa-gecontracteerd
Nieuwsbericht | 13-06-2020 | 15:00

De vaccinalliantie, bestaande uit Nederland, Italië, Frankrijk en Duitsland, heeft vandaag afspraken gemaakt met farmaceut AstraZeneca over de levering van een coronavaccin. Als de ontwikkeling van het betreffende vaccin goed verloopt, komen vanaf eind 2020 stapsgewijs in totaal 300 tot 400 miljoen vaccins voor Europa beschikbaar. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

5
9 Wilmama

@9 Nogmaals, dat is jouw mening.

5
10 Rapunzel

@9 1 vraag, hoeveel jaar aan onderzoek is er nodig om een vaccin het label veilig tegeven?

4
11 Rapunzel

Btw waar ik ook erg van schrok in dit gesprek is het feit dat er patenten op DNA worden aangevraagd, dus als er gebruik gemaakt wordt van een vaccin dat een stukje geschreven DNA bevat, ben je dat eigendom van het bedrijf van dat dit stukje geschreven en gepantenteerd heeft?
Dat lijkt mij ook een zeer zorgelijke ontwikkeling.

4
12 Rapunzel

@3 @5
Bericht van 22 maart j.l. over de zeer dubieuze handel en wandel van YouTuber Tom Zwitser van het het kanaal Blue Tiger Studio : https://www.dvhn.nl/groningen/RIVM-waarschuwt-YouTuber-Tom-Zwitser-uit-Groningen-verspreidt-nepnieuws-met-corona-video’s-25484091.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

De overheid is uit op 200.000 corona-doden, stelt de Groningse YouTuber Tom Zwitser in een video op zijn YouTube-kanaal. ‘Onzin en nepnieuws’ oordeelt het RIVM. Ook wetenschapper Alexander Pleijter oordeelt fel: ,,Absurd. Ik sloeg steil achterover.”

M.a.w. : Blue Tiger Studio staat aantoonbaar garant voor de ene berg bagger na de andere.

4
13 Wilmama

@11
Zie @2

3
14 Wilmama

@14 Ik vraag het aan jou.

4
15 Rapunzel

@13 Misschien is een opleiding tot baggeraar iets voor jou, dan kun je de hele dag met modder gooien.
https://www.jobpersonality.com/baggeraar

4
16 Rapunzel

@15
Nog maar een keer deze link en dit keer met een ander citaat:
https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-het-nieuwe-coronavirus/vaccins-tegen-covid-19

(**)Hoe zorgen we ervoor dat er snel een coronavaccin is?
Het ontwikkelen van een vaccin kost tijd en er moeten veel stappen worden genomen. Als medicijnautoriteit bekijken we, samen met andere medicijnautoriteiten wereldwijd, hoe we het proces kunnen versnellen. Uiteraard zonder in te leveren op de veiligheid.

Veel van de vaccins die op dit moment ontwikkeld worden, zijn gebaseerd op bestaande technieken, die ook bij andere ziektebeelden al uitgebreid getest zijn. Hierdoor zijn bepaalde studies naar de veiligheid, zoals dierproeven, niet meer nodig. Wat weer kostbare tijd scheelt.

Net als bij de zoektocht naar een medicijn tegen COVID-19, kan ook bij het ontwikkelen van een vaccin gekeken worden naar verschillende manieren om het proces te versnellen. Zo kan ook hier gebruik worden gemaakt van *)speciaal wetenschappelijk advies en ingezet worden op een interactieve beoordeling, versnelde beoordeling of een voorwaardelijke toelating. (**)

*) https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-het-nieuwe-coronavirus/medicijnen-tegen-corona

2
17 Wilmama

@17 Ik vraag het aan jou.

4
18 Rapunzel

@1

Hugo de Jonge wil inhoudelijke vragen over vaccinatie DEALS met
vaccinontwikkelaars alleen via een vertrouwelijke brief aan de Tweede Kamer
beantwoorden.
Deze brief (over de vaccinatie deals) is staatsgeheim.
Dus NIET het vaccin zoals jij in beweert.

2
19 Mies het zusje van Wim

@18
Waarom? Je begrijpt de ter zake doende info van het CBG niet (voldoende) of wat?!

2
20 Wilmama

@1
"maar niemand kon of wilde haar tot nu toe vertellen over de werking van het vaccin en de ingrediënten."
Euh, je weet dat het vaccin nog in ontwikkeling is en dat er nog volop getest wordt? En dat beoordeling door het CBG pas kan gebeuren wanneer zowel de ontwikkelings- als de testfase allemaal KLAAR zijn?

Hoe dom ben jij eigenlijk dat je dit niet zelf kunt verzinnen? Of zijn die onveranderlijk extreem stupide berichten waarmee je komt alleen maar bedoeld om weer eens lekker angst en twijfel te kunnen zaaien?

3
21 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

22 120db

Aanvulling op @21
En als een vaccin in ontwikkeling is, kunnen er dus ook nog dingen veranderen aan de ingrediënten, bijvoorbeeld welke virale eiwitten exact gebruikt worden, hoeveel zout en andere hulpstoffen(*) worden toegevoegd enzovoort.

*: Om gelijk maar even te voorkomen dat je in de paniek schiet over die hulpstoffen: die maken de injectie dus wat minder pijnlijk door te zorgen voor een fysiologische concentratie aan zouten e.d.. Het vaccin is dan dus beter aangepast aan het lichaam.

2
23 RichardR

@22
"laat de trollen maar kletsen."
Je bedoelt mensen hier die uitleggen dat diverse vragen over dat toekomstige vaccin nu nog niet beantwoord kunnen worden? Omdat dit vaccin immers nog in ontwikkeling is?

"die laten zich liever betalen"
?? Denk jij serieus dat hier mensen zitten die betaald worden om te reageren?

" dan dat ze nadenken over de gevolgen van deze zwendel."
Welke zwendel? Er wordt hard gewerkt aan een vaccin, en eveneens wordt er hard gewerkt aan de beste manier om het in korte tijd zo goed mogelijk te testen. Wil je beweren dat er helemaal geen vaccin in de maak is, en dat onze regering voor tientallen miljoenen wordt opgelicht? Leg eens uit?

2
24 RichardR

@8
"Een goed vaccin heeft op zijn minst 6 tot 10 jaar nodig om het label veilig te krijgen."
En uit welke duim haal je deze informatie? De linker of de rechter?

Het griepvaccin dat jaarlijks wordt uitgedeeld aan ruim 3 miljoen Nederlanders is telkens in ongeveer 5 maanden tijd ontwikkeld en aansluitend nog hooguit 3 maanden getest -- en dat zelfs voor vier griepstammen tegelijk!
En ondanks deze extreem snelle ontwikkelings- en testprocedure blijkt de griepprik extreem veilig: van alle vaccinaties geeft de griepprik veruit de minste bijwerkingen.

OK, de wetenschappers zowel als de vaccinfabrikanten zijn inmiddels zeer vertrouwd met het griepvirus in de diverse varianten, dus zijn nare verrassingen extreem zeldzaam(*), terwijl dit coronavirus toch echt een behoorlijk ander beestje is.
Onder normale omstandigheden duurt onderzoek naar een vaccin meerdere jaren omdat dit goedkoper is -- je kunt dan kleinere groepen proefpersonen gebruiken die je over langere tijd volgt.
Maar als de nood aan de man is en geld minder problematisch is, kun je de boel enorm versnellen door domweg veel grotere groepen proefpersonen te rekruteren voor met name fase 3 en 4. Je levert weliswaar in op de detectie van mogelijke langetermijneffecten, maar dat wordt weer deels goed gemaakt doordat je veel meer mensen hebt, zodat de kans dan groter is dat er personen tussen zitten bij wie eventuele langetermijneffecten al relatief vroeg inzetten. Merk overigens op dat er tot dusver bij geen enkel vaccin nadelige langetermijneffecten zijn gevonden.

Verder speelt natuurlijk ook de aard van de ziekte een rol. Een vaccin tegen gewone verkoudheid heeft nul prioriteit en zal dan ook nooit versneld worden goedgekeurd -- maar het coronavirus levert linksom of rechtsom ernstige schade op (heel veel mensen worden ziek en gaan dood, maar de pogingen om het voorgaande te voorkomen geven ook enorme schade en ellende), dus dan zal men bereid zijn wat meer risico te nemen met de versnelde ontwikkeling van het vaccin.
Hoe dan ook, wanneer een vaccin is aangemeld bij de EMA en het CBG, en die instanties besluiten dat de aangedragen onderzoeksresultaten overtuigend aantonen dat het zowel veilig genoeg als effectief is, zal het worden goedgekeurd voor algemeen gebruik.
En nee, we hoeven niet bang te zijn voor de Russische Roulette waarbij Poetin een vaccin aanprijst dat op amper honderd mensen getest lijkt te zijn, zonder enige vrijgave van wetenschappelijke details of onderzoeksresultaten (m.a.w. een publiciteitsstunt).

*: Het enige incident dat ik kan terugvinden was dat een bepaald type vaccin tegen de Mexicaanse griep de kans op narcolepsie verhoogde -- maar nog steeds ging het uiteindelijk om enkele honderden gevallen op enkele honderden miljoenen vaccinaties, dus dit was ook bij grondig testen op desnoods een miljoen proefpersonen nooit aan het licht gekomen. En uiteindelijk bleek de boosdoener een eiwit van het virus zelf te zijn, dus wie de Mexicaanse griep zelf opliep, had eveneens een verhoogde kans op narcolepsie ...

3
25 RichardR
26 RichardR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Zolang de oorzaak niet word aangepakt zal dit waarscijnlijk vaker gebeuren!Mensen willen dat hun stem gehoord word en er naar hun mening gel...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@36 Wie zegt dat ze zich identificeren als mannen? :)...

5 minuten geleden geplaatst door soapbox

Zie Hier
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Ach is een keuze van de politici die hebben er voor gekozen om de 15e eeuw van Afrika en Azie naar de EU te verplaatsen!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Logisch gezien je niet van geslacht kan veranderen.Je kan zoveel fantaseren over wie of wat je denkt te zijn, maar dat is erg gevoelsmatig voo...

6 minuten geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Hans Teeuwen - Oranje Keppel

https://youtu.be/2ZM6gVXXNCI?si=4Ca3Ag5BaEMfiZG0...

33 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bram brabant
Kritiek na instemming Brits parlement met uitzetten migranten naar Rwanda

Zouden alle Europese landen moeten doen....

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Facesitting SquirtMalayali AmmayiBlowhobMaa And Son XxxLesbian Scissoring Close UpAmateur Sexe FrLesbian PornesFacesitting StoryLexy Harris PornPounding PornHot Adult Web SeriesNude Games VidsButt Plug In Public PornGangbang AuditionsAdult WirkIndoan Gay PornNipple SukingXxxveideoIndian Web Series Adult VideosJerk Off TwinksXvideosxvideosHentai De SexoAshe Hentai1970spornAnkah ZoneVina Sky FacialGay Peters Twins PornHistoire HentaiXvideos AnimationFlared Leggings PornMmsbee]Beurrette BlogSexo Amador CaseiroHotmilfbitchBengali Actress Porn VideoBig Cock Bully PornSamantha FlairpornEgotastic AllYou PorneSydney Sweeney SexyNikkihugs3 Xxx VideosAidrafox PornCow Cosplay PornNarse PornNeha Sharma Xxx VideosXnxx Mallu ComRebecca RomijnnudeObesity PornElizabeth Birkley NudeCelebritymoviearcgivePitite PussyViral.porn HubAkari NeoPussyinpornPorn Atep MomLive SwxFlakas XxxEbony Teen PornLesbean Anime PornFree Hardcore Anal PornCarol Wayne NudeWhite Bitch Said She Tryna PartySahrye BondageKatrina Kaif Ka XxxXxwwwwSleeping Girl Fuck VideoMamta Kulkarni Xxx VideosBlack Threesome HomemadePorn Video'Premium PornPeliculas Pornos CompletasTubes Big BoobsHttps://www.1377x.to/popular-apps TorrentIndian Group XvideosB Grade Nude VideosPlayboy BigboobsHard Rough PornPorn BblPam Beesly PornThreesome Alexis TexasBbc Bbw PornhubAnveshi Jain Hot VideosHouse Sex XxxSani Sani LeonSlleping Gay PornInterracial Threesome PornKacie Castle DickdrainersJamie Lee Curtis TitsEva Longiria NudeOdette DelacroixSally-dangeloPervertedxxxHd Porn Full MovesFree Porn AnimatedSexual Gay AnimeJk Fuuzoku GakuensaiHot Young NudesLehlaniIndian Gigolo Sex VideoForcedporn VideosSexy XxxxxxxxHonrysimpSite Porno GratuitMackenzie Davis NudeXxxvideo BangladeshJuicy Booty Double CreampieTarjan MovieMegan Rain MofosEnglish Sex Movie HdIndia Kasak ComBeautiful Bhabhi BfCamwhores.tbvKabine Das NovinhasPono GratiaSexy Bf Hd SexyMilfporn LesbianBangbros BbcRuler 34Savita Bhabhi Sex VideoMyanmar XvideoIndian Teen Homemade SexX Wife Sex VideoItalan PussyAbolut PornGay Dog PornHemdomGay Men NudePorn At PrisonXxx WwfPrimal Taboo PornPorn ThumbsDoggy StyleAutumn Falls VideoBabita Ji SexyWww Shahvani ComFlashed A StrangerBrazzer Full Hd DownloadBokep AsiaPorn CatehoriesAv推荐Videos Pornos XnSchoolie NudeBlonde FuckedXxx Videos BhabhiDesi New Xxx VideosDesi Xxx GandSobrino PornOverflow Animation PornPorngames No Sign In