LIVE | Japan bestelt alvast 521 miljoen vaccins voor Olympische Spelen, verlies Schiphol 246 miljoen euro

CORONAVIRUSHet aantal coronadoden in de Verenigde Staten, het land dat door de pandemie qua doden en qua besmettingen het hardst is getroffen, isde 180.000 gepasseerd. Luchthavenbedrijf Royal Schiphol Group heeft door de coronacrisis in de eerste zes maanden van het jaar een verlies geleden van 246 miljoen. Er zullen naar verwachting honderden banen verdwijnen.Trump belooft dit jaar een vaccin. Duitsland ziet een toename van besmettingen en scherpt de regels aan. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je hieronder in ons liveblog. Het vorige liveblog lees je hier terug.

  1. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda
  2. Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’
    PREMIUM

    Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’

    Binnenkort moet Esther van der Meulen naar het ziekenhuis voor een 'zomerneus’. Die is wat bruiner dan de prothese die ze nu draagt. Van der Meulen onderging dezelfde operatie als die presentatrice Dieuwertje Blok te wachten staat. Inmiddels is ze weer gelukkig, zónder en mét neus. En als ze ergens mee zit, is er altijd nog appgroep de Neuzenmaatjes. ,,Ja, het is heel ingrijpend. Maar het is niet het einde van je leven.”
    Loenen aan de Vecht