Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een ode aan de onderhoudsvrije tegeltuin

  •  
22-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1345 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-08-22 om 15.55.44
Complete betegelde voor- en achtertuinen zijn een doorn in het oog van mensen die de leefbaarheid van hun woonplaats en de planeet in het algemeen een warm hart toedragen. Immers, tuinen vol gras en planten zorgen voor een betere afwatering waardoor na een flinke regenbui de straten niet blank komen te staan en ze zorgen voor een vruchtbare leefomgeving voor insecten die op hun beurt weer zo’n beetje het hele ecosysteem laten draaien. Daarnaast helpen bomen en planten bij de broodnodige verkoeling op warme dagen. Sterker nog, in vol betegelde stedelijke omgevingen kan de temperatuur tot wel 7 graden hoger zijn dan buiten de stad waar het groen nog wel gewoon zijn gang mag gaan.
Maar dat is allemaal leuk en aardig, al die begroeiing vergt wel een hoop onderhoud. En wie zit daar nou helemaal op te wachten? Omring je huis met tegels en grind en veel meer dan een bezem, een hogedrukspuit en heel af en toe een bladblazer heb je eigenlijk niet nodig. Het Twitter-account @Onderhoudsarmoe brengt dagelijks een ode aan deze tuinen. Een (kunst)bloemlezing:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.