Hoe handelen agenten in burger bij demonstraties? (nu.nl)


Op sociale media klinkt hier en daar de kritiek dat de agenten in burger juist escalerend werken. Dit lijkt de politiewetenschapper "zeer onwaarschijnlijk". ...

door Hollander1967 in Binnenland  ·  17 Reacties

  • 4
  • 414x gelezen
Reageer met een Emoji
3
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"De medewerkers van de Aanhoudingseenheid zijn onderdeel van de Mobiele Eenheid (ME), maar hun kracht schuilt onder meer in het feit dat ze tijdens een risicovolle demonstratie niet als zodanig herkend worden. Dan lijken ze, in hun T-shirts en spijkerbroeken, op burgers.
....
Ze zijn getraind in het herkennen van bepaald gedrag. Zo weten ze bijvoorbeeld ook wie informeel de leiding hebben bij een protest", merkt de politiewetenschapper op. Deze mensen, die worden aangemerkt als escalerende factor bij een protest, worden soms ook met behulp van de beschikbare camera's in het gebied gevolgd en gemonitord.

Op een geschikt moment trekken ze de raddraaier uit de groep en proberen ze diegene zo snel mogelijk in een gereedstaande bus van de Aanhoudingseenheid te stoppen. "Óf ze geven aan de ME door om wie het gaat."

Aaahhh, dus ze proberen hun identiteit zorgvuldig te verbergen maar dan springen ze ineens uit een politiebus om iemand die geen geweld gebruikt of oproept daartoe (een protestleider) te arresteren en geven daarmee gelijk hun zo zorgvuldig bewaarde identiteit weg en lokken boven dien een reactie uit van het publiek.

Als ze weten wie ze moeten hebben spingen ze niet zelf uit een bus. Dan sturen ze een paar geuniformeerde collega's erop af. Die hebben door hun uniform, gezag, en hebben geen verhulde identiteit die ze weg geven.

Wie bedenkt dit soort achterlijke politietactieken?

6
1 Hollander1967

Ze stoken het vuurtje op...

Gieren daarvan teveel beelden op de sociale media..., vandaar dat Nu.nl met een lul verhaal komt...


Precies zoals hier dus..., samen met de media...

5
2 Tjeesus...,

Politie die in hooligan kleding uit een politie busje stapt en direct, zonder aanleiding, met stokken op omstanders begint te meppen.
Dát is wat ik heb gezien.

Zó handelt de politie dus.
Zelf rellen veroorzaken, en dan vervolgens doen alsof het demonstranten waren.
Gelukkig worden dit soort dingen steeds vaker van verschillende kanten gefilmd en komen ze er niet meer mee weg.
Hun gezichten staan op beeld.

7
3 xtremy

Ja ja, mooie verhaaltjes allemaal , maar ga eerst maar eens uitzoeken of het grove geweld tegen die bejaarde vrouw, wat gisteren te zien was in een filmpje, terecht was.
Wekenlang krijgen we beelden te zien van politie die zich (laf ? of in opdracht) inhouden als ze tegenover rellende en criminele moslims staan, en gisteren zomaar beelden waarin een agent een bejaarde vrouw tot 2 keer toe tegen de grond slaat.

2
4 Marrie

Ze rennen zelfs uit het niets als idioten over een terras waar ook gezinnen met kinderen zitten.

5
5 Rapunzel

Dit filmpje is zo'n voorbeeld...




U ziet de politiemensen aankomen rennen...,

De NOS knipt en plakt het filmpje en vanaf 17 seconden wanneer de mensen aankomen rennen of degene willen helpen krijgt u vanaf dat moment (dus zonder het voorstukje van de politiemensen) de beelden te zien bij de NOS...

En u denkt...

2
6 Tjeesus...,

Wat ik mij persoonlijk afvraag, wie heeft deze opdracht gegeven?
Wordt hier bewust op escalatie aangestuurd om de aandacht af te leiden van de demo tegen de spoedwet?
Want iedereen heeft het nu over het buitensporige geweld,..door wie?
Mensen gaan de straat op om te protesteren tegen dat gedrocht van een spoedwet, die onze grondrechten buiten spel zet, laten we dat vooral niet vergeten.

4
7 Rapunzel

Vooral niet willen zien wat de bedoeling is, staat in het artikel.

5
8 Nurse Ratched

8.

Wat er in de MSM staat en de werkelijkheid wat mensen ervaren en wat te zien is op de vele..., vele beelden op de sociale media..., is een groot verschil...

U leest alleen een artikel..., neemt dat klakkeloos aan en dat was het...
Dan gaat u naar een forum..., wijst naar 'de waarheid' van de MSM en verklaart anderen voor gek...

Gelukkig worden er wel steeds meer wakker...

2
9 Tjeesus...,

@8 Stillen zijn altijd aanwezig geweest op demonstraties en i.h.a. bij grote mensenmenigten. Ze vervullen daar nuttig werk door bijv. mensen die misbruik maken van de chaos (zakkenrollers en gewelddadige elementen) te identificeren. Ik denk dat de meeste demonstranten daar niet tegen zijn want echte demonstranten zijn voorstander van geweldloze bijeenkomsten.

Het is echter heel iets anders wanneer ze met geweld, niet geweld vertonende mensen, proberen op te pakken. Als ze al iemand willen aanhouden, is dat geweld vaak overbodig. Ze zijn immers met 4 of 5 man tegenover 1 arrestant. Wanneer zij op hem/haar aflopen, zich identificeren en verklaren 'u bent aangehouden' dan is er geen escalatie waar onschuldige burgers kwaad van worden.

Het gaat namelijk ook om het psychologisch effect.
1 Je moet mij eens zien met mijn zwarte mondkapje op, ik lijk wel een overvaller. Je gaat hard wegrennen.
2 Ze springen uit een politiebus in sommige gevallen en slaan er gelijk bovenop zonder eerst te hebben vastgesteld of geweld gepast is. Misschien gaat de arrestant wel gewoon mee als dat wordt gevraagd om geweld tegen hem/haar ook te voorkomen. Dat weten we nu niet.
3 Wettelijk is een agent in burger bij een arrestatie altijd verplicht om zich te identificeren met hun politiekaart. Dat doe je dus niet door gelijk mensen te bespringen.

Deze tactiek is geweldsuitlokkend. Dat is al gebleken en onschuldige mensen worden vanzelfsprekend boos wanneer er geweld wordt gebruikt door groepen in burgerkleding tegen 1 persoon. Als is gebleken dat het geweld wordt geescaleerd door dit optreden dien je dit te erkennen en je tactiek te wijzigen.

De media spelen hierin nog een extra ophitsende rol omdat die puur uit zijn op sensatie. We hebben in nederland sensatiemedia die geen objectieve verslaglegging meer kunnen doen maar met hun verkoopverhaal, ook onschuldige, mensen in het verdomhoekje plaatsen.

Of dit bewust fout handelen/optreden is of niet daar mogen anderen zich over uitspreken. Ik stel alleen vast wat er gebeurt en dat er fout wordt opgetreden/gehandeld.

2
10 Hollander1967

@10 Ik kijk in DH nu al zo'n 10-15 jaar op een afstandje mee bij zoveel mogelijk demos waar ik van hoor sinds ik van dit soort dingen hoorde.

Jammer genoeg moet ik zelf ook toegeven dat deze gasten eerder escalerend werken dan de-escalerend.

Met veel geweld, veel geschreeuw, en daardoor veel chaos creërend komen ze vaak in actie. om vervolgens Calimero te spelen wanneer de grote groep door alle chaos en overmatig geweld ook gewelddadig wordt.

Ook heb ik ze nog *nooit* bij een demo gezien van buitenlandse (zelfs niet bij de pro ISIS demo die we een jaar of 6 geleden hadden)

1
11 lost

@11 Eens. En bij je laatste opmerking: "Stillen hoor je ook niet zien anders zijn het geen stillen". Dat betekent natuurlijk niet dat ze er niet zijn. question

En dat is dus wat bij de anti lockdown/spoedwet demonstraties verschilt van andere bijeenkomsten: De stillen zetten zich massaal in the picture door gewelddadig optreden.

De autoriteiten moeten weten dat bij demonstraties die zich richten tegen hun beleid, de demonstranten al kritisch staan tegenover hen en hun politie apparaat. Maar ook bij de legale anti/spoedwet/lockdown demonstratie op 1 augustus met 1500 geidentificeerde deelnemers was de politie massaal aanwezig. Het lijkt erop dat alle tegen het beleid gerichte demonstraties op extra politieinzet en ophitsende artikelen van de media worden voorzien.

Ik kan me voorstellen dat mensen daar boos om worden want daar is geen enkele reden voor te bedenken.

0
12 Hollander1967

Je pikt ze er zo uit, omdat ze agenten gedrag vertonen.

1
13 Marauder

@8 De beelden van gisteren tonen een wat ander beeld.
Na de ophef die ontstaan is spontaan dit artikel plaatsen is ook wat toevallig toch ?

2
14 Alexis

@12 klopt, stillen hoor je ook niet te zien, vroeger deden ze alleen aan lokaliseren en doorgeven van info. Wat ik bedoelde met "zien" is dat ze bij ander type demonstraties niet in actie komen.

Bij de eerste demo van viruswaanzin op malieveld liepen er zelfs een paar rond met fietskettingen, dat was de eerste keer dat ik "niet standaard wapens" gebruikt zag worden door de politie.

1
15 lost

@14 Niet alleen na gisteren, je hoort deze beschuldigen al weken.
Begon ong na de eerste demo op het malieveld.
Uit welke hoek komen deze beschuldigingen?

0
16 Nurse Ratched

@15 , precies, gedrag aangeleerd door opleiding van politie moet je dan weer even vergeten. Heb aantal jaren op schiphol gewerkt achter de grens. De stille van de kmar kon je er ook uitpikken. Hoe ze "in lijn" liepen, niet al te volle rugzak in burger. Je kon het ruiken.

0
17 Marauder

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

39 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Rose Monroe AnalSheena Ryder LatestHymaphrodite PornMature AlblumSunnyleone FuckMovie Blowjob ScenePornstar In JapanFutnari PornCockshemaleGabby AmourrFull Sex English VideoNude CelebratyFilmes Eroticos GratisPunishment SexAlejo Ospina PornJk Bitch Ni ShiboraretaiDuke PornHindi Sexy Adult MovieSri Lanka Aunty SexWww Naughty Amerika ComLeana Lovings Clara TrinityZoey Sinn CreampiePorn Fuol HdCelebrities That Have Done PornPt Cam4 ComPeterraynorXev Bellrinher PornRed Porn Com3dhentai UncensoredShilpi Raj Mms VedioUgly AnalDaftsexe.comBombay XxxHow To Make My Wife SquirtXxx PiccsHd BlowjobsGranny DildoMegan Fox PronDeep Nudes FreeKatherin Winnick NudeJodhi May NudeXnxx AntieR34 PahelNude Pics Of GranniesXxx PlayErotic BhabhiHookup Therapy Alex AdamsLory Lace PornWristwatch PornGranny's First AnalLethal Lipps XxxXnxxxxxAsian Onlyfans LeakedSimson NudeWwe Sex ComHarley Jade PornHot BobesPing PornFree Ud PornAmirah AdiraMandy Kay PornKatie Banks NudeSakusei Byoutou 4Public ErectionsBrazzers AnimeCut CockToonsexFapbarSunny Leone Xx Video NewHamster's Free PornButtcrushViva MaxTeacherstudentsexThe Nun PornTelugu Actress Xxx VideoTunisian PornXxxxx CartoonHannahowo NudesBlow Job TwinksNude Mary Kate OlsenJapanese Grope PornFansly LeakStream RedditFotos De PornografiaHusband Wife First Night VideoMusalmani Sexy Video HdRough DoggystyleNew Vr PornPorn Hub PrimumeWww Youjizz.comWeb Toon PornStripchat SpankbangRusas PornTmblr CuckoldMens Crotchless UnderwearBeautiful Russian PornstarSmartavocado PornPrettest Porn StarXxx PicyuresThomas BeefcakehunterGilf VidsSliping Mom PornJynx Maze DpCountryside PornMixedwrestling.videosPorn.comCzech Fantazy.comLecoinpornoNue VoyeurAbby Shapiro NudeBlowjobcreampieXxnx BhabiEnglish Sex Video 2018Xxx ChicasHot Seduction PornBusty Les PornPornsites ListsHentaied GratisLong Dick DeepthroatIntercourse On VideoLesbian Scissors PornLena PaulfuckFrre Mom PornFilm Semi JapaneseFiull PornNudes Tik TokMilovaanaSexy Movies For FreeProno CaseiroKaedia LangHiroin XxxMarathi Sexi MovieSerenitylove001Xxx Videofull HdMegnutt OnlyfansMorgan Saylor NudeBro Sis X VideosIndian PussylickingXnxxiranReallifecam T OPorna TravestiHentai TeenEpony AnalIndian DehatiSkylyn BeatyBf Movie Sexy MovieAsian IncestPorn DiscrodIncest Sex VideosXxxx Video Hd Com