RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Bij legerbasis waar 7 mensen dood werden gevonden, is nu nummer 8 vermist

Militairen lopen langs het commandocentrum op Fort Hood Beeld © EPA

De Amerikaanse militaire politie is met man en macht op zoek naar een vermiste soldaat rond de legerbasis Fort Hood in Texas. De 23-jarige sergeant Elder Fernandes is al zeker de achtste militair van de basis die dit jaar onder onopgehelderde omstandigheden verdween. De andere zeven werden dood gevonden.

De politie zegt te vrezen voor de veiligheid van Fernandes, maar zegt ook geen reden te hebben om uit te gaan van een misdrijf.

23 doden

In totaal overleden er dit jaar al zeker 23 militairen van de basis, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Voor een basis waar zo'n 36.500 soldaten leven en werken is dat een ongewoon hoog aantal. Slechts 1 van die 23 overlijdens had te maken met 'gevechtshandelingen'. De rest waren moorden, zelfmoorden, auto-ongelukken en enkele onopgehelderde gevallen.

Militaire
Lees ook:
Militaire basis Fort Hood beladen plek

Bij de moorden waren de slachtoffers mannen en vrouwen, allemaal twintigers. In twee gevallen werden hun lichamen gevonden in een ondiep graf in de omgeving, enkele anderen werden in hun huis gevonden met schotwonden.

Dader pleegde zelfmoord

Voor geen van de moorden heeft de politie een dader kunnen vinden. In één geval denkt de politie de moordenaar wel te kennen: een officier die een dag nadat de politie hem confronteerde een einde maakte aan zijn leven. Ook hij is 1 van die 23 doden van de legerbasis.