RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis Grace slachtoffer geworden van hacker

Glennis Grace tijdens een eerder optreden. Beeld © ANP

Veel ophef deze week rondom Glennis Grace (42). De zangeres ontving een reeks racistische berichten van een 13-jarige op social media en besloot de naam van de jongen bekend te maken, wat voor veel commotie zorgde. Nu blijkt dat haar Twitter-account deze week óók nog eens gehackt was.

"Als je iets hebt gezien of ontvangen en twijfelt of het van mij is, dan is dat zeer waarschijnlijk niet zo"

Twitter-volgers van Glennis zagen hoe er vanuit haar account nare berichten over de Marokkaanse gemeenschap werden verstuurd. De zangeres laat in haar Instagram Stories echter weten dat deze tweets niet van haar, maar van een hacker afkomstig zijn. 'Als je iets hebt gezien of ontvangen en twijfelt of het van mij is, dan is dat zeer waarschijnlijk niet zo’, waarschuwt ze haar volgers.

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace in tranen bij Jinek door gesprek over racisme

Eerder deze week deelde Glennis op haar Instagram-account de naam en foto's van een 13-jarige jongen die haar via een privébericht uitschold voor onder meer 'tering zwarte hoer'. De zangeres kreeg op social media veel steunbetuigingen voor haar actie, maar er waren ook mensen die vonden dat zij te ver ging door de tiener publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. "Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang voor racisme", zei de zangeres donderdagavond bij Jinek in tranen. "Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up."

Glennis Grace in tranen door racisme

02:47
Glennis
Lees ook:
Glennis Grace reageert op kritiek na delen gegevens 13-jarige