'Geen hoofddoek in paspoort' (powned.tv)


De rechtse Zwitserse politicus Walter Wobmann vindt het oneerlijk dat iemand wel met een hoofddoek op een paspoortfoto mag staan maar niet met een petje of hoofdband. Zulke schrijnende discriminatie noemt hij "onacceptabel". ...

door Inter in Binnenland  路  170 Reacties

  • 0
  • 1762x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149

Ben het geheel met u eens dat, laten we het in deze discussie even bij relgie houden, dat religie er in de openbare ruimte niet relevant is. Daarom begrijp ik ook niet het gedoe rond keppeltjes, kruizen en hoofddoekjes in de openbare ruimte. Er zijn zelfs mensen die in de supermarkt een meisje achter de kassa die een hoofddoek draagt mijden. Alsof dat meisje malaria of de pest heeft, wat een vreselijke mensen om zo fel te reageren op zo'n jonge vrouw.

0
151 Hendrianus

@124 Bluth
"Maar, dat stukje 'hoofddoek' staat niet in de Koran dus het is een persoonlijke keuze net zoals het dragen van een pet dat is."

Wat als iemand voor zijn geloof een geit op zijn hoofd moet dragen ? Of een konijn, of een klein hangbuikzwijntje ? Of een kleine vliegende schotel ?
Zou de overheid dat goed keuren op een pasfoto ?
Geloof/fantasie kent geen grenzen dus zo vergezocht is het niet.

Toont toch gewoon aan dat een pasfoto met hoofddoek onzin is. Sowieso is een hoofddoek onzin, maar dat is weer een ander verhaal.

0
152 Big Tony

@152 "Toont toch gewoon aan dat een pasfoto met hoofddoek onzin is."

Ja, maar dat is dan ook wat ik hier de hele tijd loop te verkondigen. Of je laat alle soorten hoofddeksels toe, of niets.

Wat ik met dat stukje tekst probeerde uit te leggen is dat een moslima helemaal geen hoofddoek hoeft te dragen volgens de Koran. Een hoofddoek is dus geen religieus symbool, maar hetzelfde als een pet.

0
153 Bluth

@139 No newstoday
"Laat iedereen lekker geloven wat hij wil en daarna leven als hij er gelukkig van wordt."

In principe heb je gelijk. Helaas bemoeien juist (streng) gelovigen zich met alles en iedereen. En beoordelen en veroordelen andere mensen.
(wij moeten naar de hel volgens gelovige moslims en extreme christenen).

Doordat ze zich met anderen bemoeien kont er een tegenreactie, door hun eigen bemoeizucht verliezen ze zo het recht om met rust gelaten te worden.

0
154 Big Tony

@153 Bluth
"Ja, maar dat is dan ook wat ik hier de hele tijd loop te verkondigen. Of je laat alle soorten hoofddeksels toe, of niets."

Ja, mijn reactie was dan ook niet bedoeld als kritiek. Ik wilde alleen aan de hand van een nog vreemder voorbeeld de onzin van dit hele (hoofddoek) verhaal aantonen...

Wat als iemand straks een geit op zijn kop zet, of een koekenpan, een vergiet, een schaakbord ?? De overheid moet stoppen met dit soort onzin, overal maar uitzonderingen voor te maken.

0
155 Big Tony

@155 Ah, op die fiets! Mijn excuses, ik las uw reactie met een iets andere insteek dan u bedoelde.

Ik ben het compleet met u eens! Het is gewoon absurd dat dit 眉berhaupt mag in een land als Nederland. En wanneer je de hypocrisie hiervan aantoont dan ben je moslima's aan het pesten...

@127 "Heel veel mensen geloven dat een eenhoorn bestaat. Heel veel mensen geloven in 'bigfoot'. Daar kan men een religie van maken daar dit dan gebaseerd is op een onbewezen entiteit en je verzint er wat regeltjes omheen. Zo zie ik het fenomeen 'religie' dus, het slaat allemaal nergens op."

We zitten dus op precies dezelfde lijn. question

0
156 Bluth

@156

Het is1altijd leuk om gelijkgestemden te vinden. Het is echter ook mogelijk om elkaar in waarde te laten. Jij vindt een willekeurig petje gelijk aan een hoofddoek. Realiseer je dan wel dat de draagsters daar heel anders over denken. Dat velen het een symbool vinden van de Islamitische religie.
Voor hen heeft het een andere betekenis dan dat jij er aan geeft. Kwestie van tolerantie hoe je daar dan mee omgaat.

1
157 Hendrianus

@157 " Dat velen het een symbool vinden van de Islamitische religie.
Voor hen heeft het een andere betekenis dan dat jij er aan geeft. Kwestie van tolerantie hoe je daar dan mee omgaat."

Herkenbaarheid op ID bewijs gaat voor!

0
158 Ben Anders

@157 Kijk, ook u poogt het weer te verdraaien.

Van mij mag een moslima haar hoofddoek op, heb ik geen problemen mee. Maar dan mag ik mijn pet ook op, en dit mag dus niet en d谩谩r heb ik problemen mee. Degene die het hier over 'moslima pesten' hebben zijn gewoon voorstanders van discriminatie.

Vergeet niet dat een hoofddoek niets met de islam te maken heeft, de Koran eist namelijk niet dat zij een hoofddoek draagt. Dus staat een hoofddoek gelijk aan een pet. En ook al was een hoofddoek wel een religieus iets, daar heb je in het openbaar geen boodschap aan daar wij in een seculier land leven.

1
159 Bluth

@158

Hoofddoek doet niets af aan herkenbaarheid.

2
160 Hendrianus

@160 Dat doet een petje, vergiet of bandana ook niet...toch is het verboden

1
161 RAGNAROK

@159

Hoofddoek heeft voor velen wel alles met de Islam te maken. Er is geen eenduidige uitleg van de Koran, Hadith eksten die over de bedekking van vrouwen gaat. Het is ook niet zo dat er mensen zijn die bezwaar hebben gemaakt dat zij hun petje af moeten zetten voor de pasfoto die in het paspoort komt.
Met dat gezever komen ze nu aanzetten omdat zij jaloers als kinderen het niet kunnen verkroppen dat notabene een moslima haar hoofddoek mag dragen.

2
162 Hendrianus

@161

Terecht, voordat je het weet willen Pegida aanhangers met zo'n varkensmutsje op de foto. Of anderen met een nazi pet e.d. Een hoofddoek is van een geheel andere orde, eenvoud, klasse, ingetogen en de draagster is verbonden met voor haar belangrijke waarden achter deze hoofdbedekking. Zo is een keppeltje ook geen 'petje'. De kap die nonnen dragen geen carnavalsmuts en is de pauselijke hoofdbedekking geen cap.

3
163 Hendrianus

@163 heel gek ,maar jouw reactie veranderd op mijn scherm ineens in blabblablablablabla....

0
164 RAGNAROK

@163 wel makkelijk bij controles om de religieuze gekken eruit te halen.
Want als het zo doorgaat met die islam dan kan die tijd best eens komen..

0
165 Voxpopuli

@162 Maar, het punt is dat de moslima haar boezem bedekt wat een hoofddoek niet doet. Dus, een hoofddoek heeft niets met de islam te maken.

Ik heb bij de rechter in de rechtbank bezwaar gemaakt dat ik van haar mijn pet af moest zetten. Deze had ik op vanwege de chemokuren, toch moest ik mijn pet afzetten want ik moest respect naar de rechtstaat tonen.

Wat voor boodschap heeft een ander eraan wat voor waarde een moslima aan haar hoofddoek hecht? Zo kan ik veel waarde aan mijn pet hechten, waar stopt het voor u? Want u bent aan het discrimineren, al zal u dit zelf niet doorhebben.

0
166 Bluth

@163 Terecht, zegt u.

In een eerder reactie stelde u dat wanneer een moslima (veel) waarde aan haar hoofddoek hecht dat zij deze gewoon moet kunnen dragen. In Nederland hebben wij een boerkaverbod, maar je mag er nog wel mee de straat op, terwijl je niet met je balaclava de straat op mag. Wat nou als zo'n Pegida-gast veel waarde hecht aan zijn varkensmuts, waarom zou hij deze dan niet mogen dragen en de moslima haar hoofddoek wel?

Ik hoop dat u nu een beetje begint te snappen dat u aan het discrimineren bent.

0
167 Bluth

@167

""Uitzondering: fysieke of medische redenen

Het kan zijn dat u op grond van fysieke of medische redenen niet in staat bent om aan alle eisen te voldoen. De instantie die het reisdocument of identiteitsbewijs verstrekt, mag u bij twijfel vragen om een medische verklaring.

Uitzondering: godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen

Is het om godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen niet toegestaan om uw hoofd onbedekt te laten? Dan mag u uw hoofd bedekken.""

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/inhoud/eisen-pasfoto-paspoort-id-kaart

Als u de rechter met verwijzing naar het bovenstaande had gemeld dat u uw pet niet afneemt dan moet ik nog zien dat deze dit blijft eisen van u.

Verder is duidelijk wat de regels zijn en is het volkomen duidelijk waarom een Pegida varkensmuts niet in aanmerking komt. Er is m.i. geen medische of fysieke reden en tevens geen godsdiensitge of levensbeschouwelijke reden.

Het is, zoals gesteld, niet eenduidig wat er in de Koran gezegd wordt over de bedekking van een vrouw. Dus vindt er een vrije interpretatie plaats waarop vele moslima's stellen dat zij hun 'sierraad' (haar) niet tonen aan vreemde mannen.

0
168 Hendrianus

@164

Dat is niet zo gek hoor. Het gebeurt vaker dat de voor een lezer niet instemmende reacties veranderen in blablabla. Als er geen tegenargumentatie voorhanden is dan verandert voor velen de tekst in Dat is dan weer een stap verder.
Maakt u geen zorgen het ligt niet aan uw apparaat.

0
169 Hendrianus

@165

Oh, als het aan Wilders ligt komt die tijd er zeker. Beter om de PVV stemmers n煤 verplicht te markeren om ze er, na de moslim vervolging, gemakkelijk uit te kunnen pikken.

0
170 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

@5 Zolang ze maar opletten en naar de weg kijken is het geen probleem , of heb je problemen met kleine mensen?...

1 minuut geleden geplaatst door soapbox

ongelovenloos
Groen licht voor asielopvang aan Jacob Obrechtlaan

Ik denk niet dat ouderen daar tussen willen wonen wat natuurlijk goed te begrijpen is....

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritree毛rs met dienstplicht

Thuis willen ze niet vechten, maar in Europa wel ... 馃檭...

11 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

Dubbel, zie deze koppeling:https://www.nieuwskoerier.nl/news/977417-gebiedsverbod-pegida-voorman-in-arnhem-teruggebracht-naar-drie-weken...

12 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@37 dus die Spreidingwet zal tegen 2026 in gaan. Nederland onaantrekkelijker maken? Als de mensensmokkelaars en landverlaters een hier zoude...

14 minuten geleden geplaatst door Slavink

ongelovenloos
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritree毛rs met dienstplicht

Dus duiken ze allemaal hierheen....

14 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

22 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

23 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

26 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Video Film3d Mosnter PornAvatar Navi PornReddit BdsmgwFamosas Peladas No OnlyfansTeen Sister XxxBhumika HotManuel Ferrara And Lisa AnnRedo Of Healer NudeMilfs Giving Blow JobXvideo StepmomMature Redhead NudeSleepy PornInside Job PornDakota Skye FeetMethhead PornN F BustyAva AustenSexporn IraniUp Grannies SkirtGabriel CrossNewly Married XvideoContos Er贸ticos Porn么sClip SexTorture Porn VideosShilpa Shetty Sexy MovieMonica Belluci PornKorean Hot Full MovieBulldog Sexual PositionTwpornSexiest Babe NudeCuban Doll SextapePleboy XxxAmerican Porn VideoMermaid PornDesi Telugu PornSunny Leone Hd Sex PhotosBollywood Xxx Hindi MovieCinemax PornNude Ashley JuddBestjapan PornThck PornPornostar RomaniaBabecockJuliana BondeDesi Boudi Sex ComHot Sex RojaTexas PresleyMature DpSpread Her LegsAna De Arma HotMaxim LawBoobs Sucking And LickingNude NuresVer Hentai OnlineVidiosporno GayFacesittinghentai36dddKolkata Boudi Sex VideoPornstar AnalizedPorm Mom SonThehentaicomicSasha Banks HottestNude Yoga GirlX Video BrazzersMuslim Hard SexChubby Women In PornGay Stripper PornOpen Sex DanceKorean Adult Movies OnlineLesbian Sicorring PornTictokpornXxx Masaage VideoHottest Gay Porn SitesSites With Free PornHuge Asian TitsDaddy Xxx ComHollywood Couple Sex VideoChubby Teen PussyNaked VlogSexually NakedX Rated Movies For FreeThe Best Vintage PornFilme De Pornografia Ao VivoX Xx HubShort Shorts PornPolice Sex XnxxEnormous CockMz Dani AnalTube8..comTouchmywife.comXfantazy DownloadMegnutt02 NudeAdult Theatre Near MeMature Nude PhotographsBrazzers New Xxx VideoAirikacal RedditHindi Randi SexJacqueline PetzakAmanda TrivizasAnjali SexyBrazzers School SexWww Hot Mom Xxx ComJapanese Sucking BoobsFucktokLesbian Compilation PornSlipping Mom XxxAsian Mom AnalSelah RainsCarmen Hayes CreampieStar Wars Porn GameMarathi X VideoChubby Girl XxxPunjabi Beeg ComAlana Rose PornX ChudaiRajasthan Aunty Sex VideoShowerboobsSazx XxxPorn RemySexsnapchatRealistic Porn GamesXxxfreewatchPlyboyplusPorno DoedaWet Ass PussyPorn Gay AsinAmber Doig Thorne NudeModel Blue FilmSavannah Sixx FacialR JizzedtothisPaige Vanzant PussyBig Titty Sucking LesbiansWife SharesLydia Grace NudesCarmen CallienteHentai UnbirthMother BlowjobMasturbates Hidden CamBus HandjobGuy Loses Virginity PornKimiko Glenn NakedBig Boobs And SexAlex Bliss HotGay Otter PornGay Porn CamsErotikler FilmOral XxxDesi Open BathEbony Sheme