RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Marko kritisch: 'Verstappen moet de strategie aan ons overlaten'

Helmut Marko is niet te spreken over het feit dat Max Verstappen zich tijdens de Spaanse Grand Prix beklaagde over de strategische keuzes van zijn team. Volgens de Red Bull-adviseur moet de Nederlander zich tijdens de race focussen op het rijden en de strategie overlaten aan de engineers bij Red Bull.

Verstappen liet in de openingsfase van de Spaanse Grand Prix meerdere malen over de boordradio weten dat zijn banden hun beste tijd wel gehad hadden, maar zijn engineer hield hem vooral op de hoogte over het verschil naar de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Verstappen uitte daarop zijn kritiek en vond dat het team zich op hun eigen race moest focussen en niet zo bezig moest zijn met de tijden van Hamilton. Het team was op dat moment echter vooral bezorgd om het feit dat Verstappen bij een eerdere pitstop achter de beide Racing Points terug zou keren op de baan, maar dat argument liet Verstappen koud: "Die zijn zo langzaam, die haal ik zo weer in."

Uiteindelijk kwam Verstappen na een razendsnelle pitstop vlak voor de Racing Points weer terug op de baan en haalde hij na 66 rondjes met een tweede plek het hoogst haalbare uit het vat. Red Bull-adviseur Helmut Marko uitte na de race echter kritiek op de 22-jarige coureur toen hij werd gevraagd naar het commentaar van Verstappen over de boordradio.

Temperament

"Dat is gewoon het temperament dat soms met Max aan de haal gaat", vertelde Marko voor de camera's van Sky. "Maar het is gewoon dom, omdat alles wordt uitgezonden."

"Hij moet de strategie aan ons overlaten. We hebben precies gezien hoe ver hij met de banden kon doorrijden. We wisten dat hij voor een deel op de limiet zat."

Marko blij met tweede plek

Uiteindelijk erkent ook Marko dat Verstappen maximaal gepresteerd heeft: "Voor ons was het belangrijk om Bottas voor te blijven. Dat is gelukt. Het feit dat we beide Mercedessen hebben weten te splitten is voor ons een succes te noemen."

Verstappen
Zie ook
Verstappen maximaliseert in Barcelona: 'Blij met de tweede plek'