RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV verrast door All Lives Matter-spandoek: 'Geen politieke statements in ons stadion'

Bij de wedstrijd tussen PSV en Vitesse gisteravond hing een opvallend spandoek met de tekst 'All Lives Matter'. PSV was daardoor onaangenaam verrast en gaat in gesprek met de supporters die het doek hebben opgehangen.

"We werden erdoor verrast. In ons stadion willen we geen politieke statements, dat is de afspraak", aldus persvoorlichter Thijs Slegers tegenover het Eindhovens Dagblad. PSV besloot om het doek niet weg te halen, maar te laten hangen. Dat had alles te maken met de coronamaatregelen.

"Het verwijderen van een spandoek kan leiden tot onrust en dan kunnen de geldende corona-regels in het geding komen. Dat wilden we niet", legt Slegers uit. 

PSV
Lees ook:
PSV en Vitesse spelen gelijk in oefenduel

Geen racisme

Het doen is afkomstig van de fangroep PSV Fans United. De voorman van die groep, Frits Bovers, maakt duidelijk dat het niets met racisme te maken had. "Anders had er misschien wel gestaan white lives matter. Wij zijn tegen racisme in welke vorm ook. Daar willen we helemaal niks mee te maken hebben."

Het spandoek was vooraf niet aangemeld, terwijl dat eigenlijk wel de standaardprocedure is bij PSV. "Uit de boodschap elk leven telt valt dat helemaal niet te halen, vinden wij. Dat het spandoek niet was aangemeld? Dat doen we niet altijd en nu dus ook niet."