Politiek
  • 12
Mocht de PVV hoog in de peilingen voor de verkiezingen van 15 maart eindigen, dan overwegen veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers een stem op de VVD, blijkt uit kiezersonderzoek dat de Volkskrant en de Universiteit van Amsterdam lieten uitvoeren door Kantar Public (voorheen TNS Nipo). ...

meer dan 2 jaar geleden door Roomboterbabbelaar

REAGEER MET EEN EMOJI
7
3

@92 dat jij de SP in één adem noemt met de PVV is niet terecht. De SP maakt zich oprecht druk over burgers, de PVV veinst dat alleen maar. Het zijn totaal verschillende partijen.

Dat jij de SP als populistisch ziet is ten onrechte.

101 TedjeR    
meer dan 2 jaar geleden door TedjeR
8
Meld

@101
Kan jij me uitleggen waar dat uit blijkt?

102 Hefan430    
meer dan 2 jaar geleden door Hefan430
8
Meld

@87 Het klopt dat je dan niet het risico loopt op een winner takes all mentaliteit maar aan de ander kant veranderd er dus ook niets. Mensen die dus niet willen dat Nederland volstroomt met moslims zullen het nakijken hebben want de wetten zoals ze nu zijn laten die mogelijkheid duidelijk open. De grote onvrede die er bestaat bij de PVV achterban zal dan niet worden weggenomen.

@94 Net zo goed als de VVD niet zonder links lijkt te kunnen kan links niet zonder rechts. Als de hakken in het zand gaan dan wil ik nog wel eens zien hoe lang het duurt voordat het lijntje breekt en Rutte het onmogelijke doet.

103 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
1
Meld

Dat blijkt uit de vele malen dat de SP haar verantwoordelijkheid heeft genomen en deel heeft genomen aan coalitie waarbij de SP impopulaire maatregelen heeft durven te nemen. question

104 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
5
Meld

@104 was een antwoord op @102

105 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
3
Meld

@101

Zie ook bijvoorbeeld het onderwerp over ouderen. Daar heult de SP notabene met de christelijke partijen. Over voltooid leven willen ze niet eens praten, dan komen ze met walgelijke retoriek. Of zie het Oekraïne referendum, daar zaten ze gewoon in het kamp van de populisten.

Verder doet de SP er niet zo toe. Roemer is ongeschikt, dat zeggen zelfs zijn eigen partijgenoten.

106 WijzeDwaas    
meer dan 2 jaar geleden door WijzeDwaas
16
Meld

Stemmen om te voorkomen dat 'n andere partij stemmen krijgt.
Dat is pas vuile politiek, en dat verwachten dat het beter wordt?!

107 marco    
meer dan 2 jaar geleden door marco
1
Meld

@102 ; Dat van de PVV of dat van de SP? Voor de PVV; google even op stemgedrag tweede kamer en dan weet je meer dan het programm van de PVV te lezen. Zie je ook meteen dat de SP wel stemt volgens hun programm.

En verder over de SP:
Contact leggen met de SP is heel makkelijk. Je verhaal daar vertellen ook. De SP komt ook buiten verkiezingstijd de straat op om naar mensen te luisteren.
De voorstellen die de SP doet zijn allemaal in het belang van de gewone burger (denk bv zorg) en ze worden, in tegenstelling tot wat hetzers beweren, ook goed doorberekend.
De SP weigert maatregelen te steunen die het belang van de burger schaden in ruil voor waardeloze 'inspraak' waar je niets mee kan. De SP weigert ook te veel water bij de wijn te doen voor een regeringsakkoord dat uiteindelijk een neo-liberaal beleid betekent, wat de PvdA dus wel gedaan heeft.

108 Mariska3    
meer dan 2 jaar geleden door Mariska3
3
Meld

@104

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de SP graag een grote smoel heeft, maar gerealiseerd hebben ze niks voor de kleine man. Nu kónden ze een beetje meeregeren , maar ze bleven gewoon populistisch roeptoeteren.

109 WijzeDwaas    
meer dan 2 jaar geleden door WijzeDwaas
17
Meld

Alsof de VVD niet met de PVV in zee gaat, whaha. Dat geldt ook voor de CU, SGP en 50+. Allemaal te mijden als de pest als je persè niet wil dat het walgelijke gedachtengoed van de PVV blijft doorsijpelen.

110 Hendrianus    
meer dan 2 jaar geleden door Hendrianus
10
Meld

wijze dwaas dwaas dwaas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

111 GerritH.Bos    
meer dan 2 jaar geleden door GerritH.Bos
4
Meld

@108
Bedankt Mariska. Zal uiteraard kijken. Wou graag weten waar dat dan uit blijkt met voorbeelden uit de praktijk van @101 .

112 Hefan430    
meer dan 2 jaar geleden door Hefan430
0
Meld

@108 Wat je dus eigenlijk zegt is dat de SP graag van de zijlijn roept dat het anders moet zonder dat er ooit de mogelijk is dat ze dat ook daadwerkelijk gaan uitvoeren tenzij het Nederlandse volk de linkerkant zo groot maakt dat de linkse partijen samen een meerderheid hebben. Dan heb ik het dus over GL, PvdA en SP. Op dit moment staan ze volgens de laatste peilingen gezamenlijk op 40 zetels. Maar ach, wie weet.

113 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
5
Meld

Als aanhanger van Groen Links partij strategisch op de VVD stemmen.. echt.. hoe dom ben je dan?

114 IAmLegend    
meer dan 2 jaar geleden door IAmLegend
0
Meld

@102 kijk eens naar het aantal voorstellen dat de SP doet om problemen echt op te lossen en zet dat af tegen het overwegende geklaag van de PVV hetgeen gevolgd wordt door one-liners die "de oplossing" zouden moeten zijn maar gegarandeerd averechts gaan werken.

115 TedjeR    
meer dan 2 jaar geleden door TedjeR
4
Meld

@8 : Voor mij zou dit ook de slechtste keuze zijn, naast D66.

116 Reagentje    
meer dan 2 jaar geleden door Reagentje
0
Meld

@114 Tja, als ze op GL stemmen dan krijgen ze precies dezelfde coalitie maar dan heb je nog het nadeel dat de PVV de grootste wordt.

117 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
1
Meld

Geert for president, dat is nu wel duidelijk.
* kijken jullie ook andere lijsttrekkers *

118 cultuurbarbaar    
meer dan 2 jaar geleden door cultuurbarbaar
7
Meld

Als je je eigen partij verraad om de PVV af te straffen dan moeten al die partijen je gewoon royeren.

119 Keesklets    
meer dan 2 jaar geleden door Keesklets
1
Meld

@89 , gaan het zien 15 maart

120 bram    
meer dan 2 jaar geleden door bram
3
Meld

@84

Ik heb nieuws voor je, die 76 zetels komen er deze verkiezingen niet, punt.

121 silversurfer    
meer dan 2 jaar geleden door silversurfer
1
Meld

Aangezien de VVD een partij is zonder enige vorm van fatsoen , stem ik juist niet op de VVD , ik ben aan het twijfelen tussen de Piratenpartij en de Partij van de Dieren,

122 MarcusCole    
meer dan 2 jaar geleden door MarcusCole
4
Meld

Is dit een objectief onderzoek door Kantar Public? Of is dit een goed getimede strategische beïnvloeding van de kiezers. Ik zie dat ze wereldwijd ook overheden adviseren.

123 Hu.ib    
meer dan 2 jaar geleden door Hu.ib
2
Meld

@100

D66 tegen een correctief referendum?

Oh, wat lees jij hier dan: https://d66.nl/standpunt-over/referendum/

Niet liegen hè!

124 silversurfer    
meer dan 2 jaar geleden door silversurfer
2
Meld

Laten we niet vergeten dat de grootste ellende te danken is aan 8 jaar VVD. Alleen maar list en bedrog, zoals de 1000 euro. Alle mislukkingen zoals justitie belastingen, deals met criminelen, en nog steeds bezuinigingen, vluchtelingen enz. Allemaal VVD. Ook Wilders is een ex vvd-er

125 Robbedoes    
meer dan 2 jaar geleden door Robbedoes
3
Meld

@115 de SP bleek niet capabel toen ze de kans hadden werden ze eenvoudig overlopen door Balkenende.
Leuke oppositie maar niet meer dan dat

126 Eastwood    
meer dan 2 jaar geleden door Eastwood
5
Meld

@125 Daarom gaat het momenteel ook zo goed met dit land.

127 Ektoplasma    
meer dan 2 jaar geleden door Ektoplasma
2
Meld

@124
Initiatiefvoorstel correctief referendum
De toenmalige Tweede Kamerleden Wijnand Duyvendak i (GroenLinks) en Niesco Dubbelboer i (PvdA) hebben in de zomer van 2005 een initiatiefwetsvoorstel ingediend over het invoeren van een correctief referendum. Het correctief referendum is een referendum waarbij kiezers een overheidsbeslissing kunnen tegenhouden of terugdraaien. De uitslag van een correctief referendum zal in het algemeen bindend zijn, maar kan ook niet-bindend zijn.
Het initiatiefvoorstel komt op hoofdlijnen overeen met het kabinetsvoorstel dat in 1999 tijdens de Nacht van Wiegel i sneuvelde. Destijds werd niet de vereiste tweederde meerderheid in de Eerste Kamer gehaald voor de benodigde Grondwetswijziging.
Dit voorstel moet in twee lezingen aangenomen worden, omdat er sprake is van een Grondwetswijziging. In de eerste lezing is het voorstel door beide Kamers aangenomen. Dit gebeurde in 2014.
Dit initiatiefvoorstel is voor het laatst in 2014 verdedigd door Manon Fokke i (PvdA), Linda Voortman i (GroenLinks) en Gerard Schouw i (D66). Pas bij de indiening van de tweede lezing wordt duidelijk wie de nieuwe verdedigers worden.

en het staat niet alleen in het programma, ze zijn er ook nog actief mee bezig.

128 Utrecht_83    
meer dan 2 jaar geleden door Utrecht_83
1
Meld

'Strategisch stemmen' = een doortrapte strategie van de politiek... om héél veel extra stemmen te trekken naar twee (voor de bühne) politieke 'tegenstanders'!

Maar het is zóóó 2012... daar trapt nu toch niemand meer in, mogen we hopen!

129 Scorpio    
meer dan 2 jaar geleden door Scorpio
0
Meld

@129 De strategische stemmers op de VVD hebben anders al 6 jaar gekregen waar ze op stemden.

130 Utrecht_83    
meer dan 2 jaar geleden door Utrecht_83
3
Meld

@109

Onzin de SP heeft vele voorstellen gedaan en tegen afbreuk belijd gestemd maar dan werd de sp een tegen partij genoemd omdat de PVDA, D66 en CDA als slijmjurken achter de VVD aanliepen Nu is het verkiezingstijd en plots roepen de meeste partijen van wat de SP al jaren roept Zoals de VVD plots extra geld naar de zorg D66 500 euro of zo iets Pvda heeft het plots over banen. Het meest belachelijke zijn de spotjes op tv gaan deze partijen in een keer vertellen waar ze voor waren waar ze 4 jaar tegen waren en de VVD mee hielpen om je dood te schamen

131 magikeven    
meer dan 2 jaar geleden door magikeven
0
Meld

@112 Je bent serieus blijkbaar. Ik heb onderstaande al vaak gepost hier. Maar voor jou en @125 nog een keer in de herhaling:

Dit overzicht geeft je het beste inzicht:
http://www.partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php
Dan kom je er achter wie wiens 'maatje' is in de politiek.
Groepen die qua stemgedrag het dichtste bij elkaar liggen:
> VVD, PVV, CDA, SGP, PvdA, D'66< = Neo-liberaal
>SP, 50+, PvdD, CU, GL< = Sociaal
Wil je een ander beleid dan onder Rutte 1 en 2 (neo-liberaal) dan moet je dus op de partijen uit het onderste lijstje stemmen. De PVV gaat je daar niet aan helpen.

132 Mariska3    
meer dan 2 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@131 indien u wilt stemmen doet u er verstandig aan het nieuws gewoon te mijden.
Het vertroebelt uw stem en is heeft vaak een bedoeling om mensen een richting op te sturen.

Stem wat je wilt niet wat je opgedrongen word.

133 Eastwood    
meer dan 2 jaar geleden door Eastwood
0
Meld

@132 ; VVD stemmen als tegenstem voor de PVV is dus je een rad voor de ogen laten draaien. Nog erger dan PvdA stemmen als je geen VVD wilt.
VVD en PVV gaan niet direct na de verkiezingen met elkaar naar bed, dat doen ze al!

134 Mariska3    
meer dan 2 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

Als dat echt zo is dan zijn die CDA-ers en D'66-ers niet zo slim er is een gerede kans dat hun partijen in een coalitie met de VVD kunnen eindigen alleen dan hebben ze door hun stem de VVD groter gemaakt en hun eigen partij kleiner.

135 21st Century Guy    
meer dan 2 jaar geleden door 21st Century Guy
0
Meld

@130
Die stemmen kwamen toen van alle andere partijen af, die strategisch PvdA hebben gestemd. Dat gaat nu écht niet gebeuren.
Mensen weten wat daarvan terechtgekomen is, en laten daar andere partijen, daar nu niet meer de dupe van worden.
U onderschat hierbij, het denkvermogen van de kiezer, die bewust gaat stemmen.

136 Dieke    
meer dan 2 jaar geleden door Dieke
0
Meld

@132 Ik was een voorstander van Rutte 1 maar niet van Rutte 2. Dan lijkt me dus dat een stem op de PVV een goede keus is. Toch?

137 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
5
Meld

@136 Ik snap niet goed wat je bedoelt. Wil je nog een poging doen het uit te leggen?

138 Utrecht_83    
meer dan 2 jaar geleden door Utrecht_83
0
Meld

@131 "Plots roepen de meeste partijen wat de SP al jaren roept" Significant verschil is dat de SP direct wou uitgeven (geen enkele boodschap had aan begrotingsdiscipline) terwijl de andere partijen pas willen uitgeven als er iets over is.

139 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
8
Meld

@122 Vast heel 'fatsoenlijk' maar je kunt dan net zo goed niet stemmen, gezien de invloed die die partijen hebben question

140 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

Dat SP-stemmers strategisch PVV zouden kunnen gaan stemmen verbaast me niets. Van de ene populistische partij naar de andere.

141 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
7
Meld

Er is een tijd geleden een vergelijking gemaakt van de partijprogramma's juist met betrekking tot de positie van werknemers/werkzoekenden. Het lijkt mij dat juist dat een van de kernpunten is waarnaar je moet kijken als je gaat stemmen. Hoe de feitelijke economie die jij en ik op dagelijkse basis ervaren hangt daar namelijk voor een heel groot deel van af.

Lees maar en doe er je voordeel mee : https://wekr.nl/overig/actie/campagne-werk-en-zekerheid-2017/verkiezingsprogrammas-van-politieke-partijen/standpunten-per-partij/

142 TedjeR    
meer dan 2 jaar geleden door TedjeR
1
Meld

Wie serieus denkt een strategische "Nek-aan-Nek-race" te kunnen creëren , lijkt zich te vergissen.
Kiezers lijken zich niet meer te laten ophitsen zoals in 2012.
Rutte is al helemaal niet de politicus die het tegen Wilders kan opnemen.
Rutte is aangeschoten wild - Na zijn 4 jaar lang Leugens - zijn "Ombuigingen" van 50 Miljard - zijn verdediging tot zijn laatste snik van de EU (waarmee hij zegt de Ned. Burgers tot zijn laatste snik te zullen bestrijden) voor deze Rutte is het "game-over".
Kiezers zullen voor zichzelf gaan kiezen - in plaats van voor partijen.
Kiezers hebben recht op een referendum over de EU - Wilders belooft dat.
Al vermijden alle politici het onderwerp EU , als de pest.
Voor de Kiezers is het belangrijk.
Om te weten in een zelfstandig Nederland of onder EU-bezetting te moeten leven.
Daar kan geen media-propaganda iets aan veranderen.

Degenen die het beleid van Rutte 1 + Rutte 2 het hardst hebben gevoeld , dat zijn de laagste inkomens ---- dus de grootste bevolkingsgroep.
Zoals de Belastingdienst goed weet --- Vele kleintjes maken één grote -- ook in de politiek.

143 Jalinda    
meer dan 2 jaar geleden door Jalinda
5
Meld

Maakt u zich geen zorgen .. .

De PVV staat al jaren hoog in de peilingen,
maar verliest de laatste 6 verkiezingen op rij.

Waarom?
Omdat mensen die zeggen PVV te gaan stemmen als ze net ff iets langer nadenken . .
Zich ook wel realiseren dat de PVV niet kán regeren.

Geen kamerleden, geen ministers, geen verkiezingsprogramma, geen haalbare plannen, geen partij.

Oja, en met alles en iedereen die het NIET met de PVV eens is . . Ruzie, schofferen, beledigen, sarren, onderuithalen.

Niet zo handig in Nederland, waar een coalitie voor de hand ligt.


Neeueh, kiezers realiseren zich best dat de PVV niet kán regeren.
En dus stemmen ze op iets anders.

Een van die 'leuke' partijtjes op rechts die wél een partij zijn, met wat kwaliteit en met een fatsoenlijke manier van omgaan met mensen met een andere mening.

Want geloof me, de 'discriminatie van de PVV' werkt andersom:

De PVV sluit iedereen uit die het niet met haar eens is.
En dat zijn nogal wat kiezers in Nederland, zo'n 80% is het NIET met Wilders eens.
.

144 hippodepippo    
meer dan 2 jaar geleden door hippodepippo
0
Meld

@72 , ik zie de PVV vooral als bedreiging voor onze vrijheid.

@73 , dat lijkt me een prima reden om vooral niet op de PVV te stemmen. Ik moet er niet aan denken dat we in de EU een extreem-rechts blok krijgen. Wat een nachtmerrie.

145 Giesje    
meer dan 2 jaar geleden door Giesje
2
Meld

@144
U vergist zich schromelijk in de Ned. Kiezers.
De Ned. Kiezers hebben een Premier gezien die zegt de EU tot zijn laatste snik te zullen verdedigen.
Dat is nu een iets andere situatie dan die van afgelopen jaren.
De Ned. Premier heeft daarmee gezegd - de Ned. Burgers tot zijn laatste snik te zullen bestrijden.
Moet u even laten bezinken - dat je als Burgers politici + een Premier betaalt -- die je tot hun laatste snik willen bestrijden.
Die bereid zijn tot in lengte van jaren Miljarden aan de Ned. economie te blijven onttrekken.
Ten behoeve van de bezetter.
Dat maakt dat een heel groot deel van de Ned. Burgers geen provincie van de Federale EU willen worden.
Hoe groot dat deel is , kan alleen duidelijk worden door een Referendum.
Wilders belooft een Referendum.
Alle andere argumenten komen daarmee te vervallen.
Nu is het laatste moment dat Ned. Burgers zich kunnen uitspreken over zelfstandigheid van Nederland.
Als Rutte straks (demissionair) op 25 maart zijn "Plechtige Gelofte" van Trouw aan de EU gaat afleggen.
Is alle kans op een zelfstandig Nederland voorbij.

146 Jalinda    
meer dan 2 jaar geleden door Jalinda
4
Meld

@143 Dat "referendum over de EU" dat Wilders belooft, hoe zie je dat voor je? Volgens de referendumwet kunnen er nl alleen referenda gehouden worden over nieuwe wetten. Referenda over wetten van voor de referendumwet zijn niet mogelijk.

147 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
2
Meld

PVV&SP zijn beide extreem links. Dus gevaarlijk en stem weggooien. Het gros van de bevolking dat gebruikt maakt van stemrecht stemt er niet op.

148 Ziggofan    
meer dan 2 jaar geleden door Ziggofan
6
Meld

@146 Slechts 20% van de kiezers steunt de PVV. De verliezers van de globalisering die jammeren dat "de politiek" niet voldoende voor hen doet. Misschien moeten die mensen zelf eens wat initiatief nemen en zich omscholen ipv zondebokken (moslims, EU) voor eigen falen te zoeken. De rest heeft niet zulke problemen met de EU, die willen NL helemaal niet uit de EU. Die zien nl. wel de economische voordelen in.

149 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@148 Precies, SPVV= een pot nat.

150 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

@134 Dat gaat de VVD helemaal niet doen. Ze zullen het gesprek aan gaan voor de bühne, om niet de indruk te wekken de PVV bij voorbaat uit te sluiten. Maar ze zullen er geen coalitie mee gaan vormen omdat ze de linksere liberale achterban dan voor altijd verliezen. De VVD is niet dom.

151 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

Ik stem heel strategisch D66 of CDA net als de afgelopen 10 verkiezingen.

152 Spandalf    
meer dan 2 jaar geleden door Spandalf
2
Meld

@150 Klopt niet veel PVV-ers willen een eind aan de subsidiemolen(s) en de SP is nog steeds een voorstander van dat soort initiatieven.
De SP wil dat niet dat allerlei uitingen van de islam verboden worden,de PVV wel en zo kun je nog wel eer dingen opnoemen.
Dat er verkeer is tussen PVV en SP is zo maar dat heb je ook tussen PVV en VVD en ook bij andere partijen zijn er stemmers die switchen van en naar de PVV.

153 21st Century Guy    
meer dan 2 jaar geleden door 21st Century Guy
2
Meld

@153 Klopt, maar de achterban van de PVV is via de PvdA wel van de SP gekomen en mbt sociaal-economische standpunten zit er niet veel verschil tussen de SP en de PVV. Jammer, want door extreem linkse sociaal-economische standpunten (die de PVV er ook op nahoudt) sluiten ze zichzelf uit. Ik zie de SP liever samenwerken met andere partijen. Zo wil een Kamermeerderheid van D66, VVD, SP en PVV regelen dat bewoners van verpleeghuizen hun gespaarde vermogen voortaan mogen houden. Ook hebben ze illegale constructies om MOE-landers aan te nemen prima aangepakt met de VVD. Het kan dus wel.

154 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@152 Prima keuze, D66 of CDA.

155 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
3
Meld

@149
Als slechts 20% op de PVV stemt - waar maken de andere partijen zich dan druk om ? question
Waarom proberen zij dan een strategische "Nek-aan-Nek-race" te creëren ?
Je moet toch wel heel erg wanhopig zijn om aangeschoten wild als PM Rutte te promoten ?
Hoe het moet gebeuren , zal het gebeuren , maar Nederlanders hebben Recht op een Referendum als het over zoiets belangrijks gaat als de zelfstandigheid opheffen en een provincie worden van een Federale EU.

156 Jalinda    
meer dan 2 jaar geleden door Jalinda
0
Meld

@156 er is niemand die Nederlandse zelfstandigheid wil opofferen dus daar hoeven we ook geen referendum over te houden.

157 Utrecht_83    
meer dan 2 jaar geleden door Utrecht_83
1
Meld

@155 In het midden wordt gewerkt en er worden knopen doorgehakt. Op de flanken verwaterd alles tot dunne soep.

158 Spandalf    
meer dan 2 jaar geleden door Spandalf
0
Meld

@149 Die nek-aan-nek race is inderdaad zinloos. De PVV gaat nl toch al niet meeregeren. Hooguit wordt misschien voorkomen dat Wilders zijn achterban op gaat fokken doordat hij, als zijn partij de grootste wordt, gaat roepen dat hij uitgesloten. Van mij mag hij best een paar maandjes proberen een kabinet te formeren: minder kans dat we dat Calimero-gejammer aan hoeven horen. Zou voor andere partijen de beste politieke strategie zijn: na overwinning de PVV een paar maanden laten aanmodderen en dan de bons geven. Er zijn toch geen raakvlakken genoeg voor een coalitie.

159 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
0
Meld

Dus de remedie tegen populisme is dus meer neoliberalisme. Dit is juist net de dwang
ideologie die het populisme in de kaart heeft gespeeld.

No way dat ik VVD of PVV ga stemmen.

160 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
meer dan 2 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

@157 Precies. Dat leeft alleen bij 20% van de kiezers die zichzelf 'het volk' noemen.

161 Mrs. K    
meer dan 2 jaar geleden door Mrs. K
2
Meld

@142 ; Prima begin maar kijk vervolgens ook naar hun stemgedrag. Een mooi programm schrijven is namelijk 1 maar de ware aard van een partij lees je uit hun stemgedrag.
De PVV stemt in de tweede kamer stelselmatig tegen de zaken die in hun eigen programm staan....

162 Mariska3    
meer dan 2 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

Als de pvv de grootste wordt, dan gaan ze met Geert een regering vormen en na korte tijd laten ze het kabinet vallen.

163 Ziggofan    
meer dan 2 jaar geleden door Ziggofan
0
Meld

@114 Uit onderzoek is gebleken dat GroenLinks stemmers tot de meest slimme en gelukkigste mensen in Nederland behoren.Dus geen enkele Groenlinkser gaat VVD stemmen vanwege strategische motieven.

164 jantje van leiden    
meer dan 2 jaar geleden door jantje van leiden
1
Meld

De media wil dat de verkiezingsstrijd een tweestrijd wordt tussen PVV en VVD.Laat u niet afleiden en laat u niet overhalen om strategisch te stemmen.Stem op uw partij rechts of links doet er niet toe maar laat de VVD niet weer het land regeren.

165 jantje van leiden    
meer dan 2 jaar geleden door jantje van leiden
0
Meld

Nou..., als ze net zo strategisch stemmen als met het Oekraïne referendum...,
komt het wel goed...

166 Tjeesus...,    
meer dan 2 jaar geleden door Tjeesus...,
0
Meld

veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers zijn dus nog dommer als ik dacht. Rotte nog een keer ???? Ik ben weg.

167 Espede    
meer dan 2 jaar geleden door Espede
0
Meld

@165 Als de peilingen ook maar een beetje kloppen dan is het haast onmogelijk dat de VVD niet in de regering komt. De vraag is alleen of hij dat doet met een coalitie over links, wat feitelijk weer een zelfde soort beleid zal zijn als we nu ook al hebben, of wordt het stiekem toch een samenwerkingen met de PVV. Je kan wel heel graag een coalitie willen maken zonder de PVV maar zo makkelijk is dat ook weer niet. Je zal dan namelijk moeten regeren met GL en / of de PvdA. Die linkse partijen hebben beiden niet de intentie om al hun kiezers te verliezen net zoals nu gebeurd met de PvdA. Zeker voor GL staat er veel op het spel. Ze hebben hun wonderboy ingezet en ze willen niet Jesse Klaver wordt afgefakkeld door al te rechts beleid van de VVD. Waarschijnlijk zal Jesse Klaver piket paaltjes proberen te slaan en de VVD zal dat ook proberen te doen. Als er dan geen overlap is dan wordt het heel lastig om tot een regeerakkoord te komen. En als ze er echt niet uitkomen en Rutte kan laten zien dat er echt geen andere mogelijkheid is dan is er dus toch een kans op een samenwerking met Wilders.

168 RazorBlade    
meer dan 2 jaar geleden door RazorBlade
0
Meld

Ik stem op de partij met de standpunten, die het meest bij de mijne in de buurt komen, of die nu een zeteltje of er dertig krijgt.

169 Vilseledd    
meer dan 2 jaar geleden door Vilseledd
0
Meld

@168
Hoe zat het ook alweer met de piketpaaltjes van Wilders..?
Voorzover ik me kan herinneren, waren die bepaald niet in beton gegoten hè..?

170 Münchhausen    
meer dan 2 jaar geleden door Münchhausen
0
Meld

@106
Dat waren er welgeteld 2. Op het partijcongres van de SP kreeg Roemer de steun van de voltallige vergadering. Afgezien daarvan: in welke partij krijgt de lijsttrekker wel de steun van alle leden. Kijk eens hoe Samsom afgeserveerd is. Kijk eens hoeveel dissidenten er bij andere partijen rondlopen (DENK, PVV). Kijk eens hoeveel regionale bestuurders van vele partijen afgeserveerd worden om wat voor reden dan ook (denk bijvoorbeeld eens aan alle rechtszaken tegen VVD'ers). Jij bent gewoon heel zwart-wit als het om de SP gaat. Dat blijkt uit al je reacties waar de SP ter sprake komt. Is niks mis mee. Maar dan moet je wel uitgaan van feiten en niet van onderbuikgevoelens. Als je je ook maar een beetje verdiept had in het gedachtengoed van de partij, en de zeer vele acties die de partij landelijk voert, dan was je waarschijnlijk wat minder fel anti-SP geweest. Laatst nog een overwinning van de SP over de bestemming winsten van de zorgverzekeraars. Het nationaal zorgfonds (gesteund door de SP) heeft inmiddels dankzij vele acties 260.000 sympathisanten waarvan vele artsen en mensen uit de zorg. En je kunt zeggen van de SP wat je wilt. Ze hebben steevast tegen elk wetsvoorstel gestemd dat leidde tot afbraak in de zorg. In tegenstelling tot de PVV die -tegen hun eigen programma in- steevast met de coalitie meestemde. De woordvoerder zorg van de PVV (Fleur Agema) die is 3 maanden lang bij geen enkel debat over de zorg aanwezig geweest in de tweede kamer. En nu roepen álle partijen opeens dat er teveel bezuinigd is, inclusief zelfs de VVD! Zo slecht heeft de SP het dus niet gedaan dat nu blijkt dat ze allemaal terugkomen op eerder ingenomen standpunten.... question

171 Tismewat    
meer dan 2 jaar geleden door Tismewat
0
Meld

Universiteit van Amsterdam: PvdA bolwerk. Links anarchisme. Laat u niet de verkeerde kant op sturen! Stem recht door zee. Probeer niet "handig" te zijn.
Dit is zo'n typisch manipulatief artikeltje.

172 logikus    
meer dan 2 jaar geleden door logikus
1
Meld

Stem op een partij die tegen het verzamelen van privégegevens van alle burgers is t.b.v. binnen- en buitenlandse inlichtingendiensten. Het internet sleepnet. Een wet, nog even snel voor de verkiezingen door de strot geduwd door een verraderlijke VVD-PvdA coalitie die inmiddels tientallen zetels op min staat!
Volgende week wordt elke Nederlander verraden door bijna elke partij. Ondanks vele wijzigingsvoorstellen. Dat staat NIET in hun verkiezingsprogramma's!
https://geensleep.net/#kamerleden

173 logikus    
meer dan 2 jaar geleden door logikus
0
Meld

@58 Het was wel de enige werkbare coalitie gezien de verkiezingsuitslag.

174 oeioeioei    
meer dan 2 jaar geleden door oeioeioei
1
Meld

lol!

de vvd en pvv zijn bezig met een één/twéétje

leg jij de bal voor 't doel
kop ik 'm in

175 Grootmoeder    
meer dan 2 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

@175 Ja, dat lijkt me inmiddels ook wel duidelijk.

176 knuter    
meer dan 2 jaar geleden door knuter
0
Meld

@136
Ik was u nog een reaktie terug schuldig:
Wat ik bedoelde was, dat in de laatste week van de vorige verkiezingen, er een "wedstrijd" werd gehouden, tussen de VVD en de PvdA, wie er in het Torentje zou komen.
Veel kiezers van andere partijen, hebben zich daardoor laten beïnvloeden, hetgeen resulteerde in een "strijd" tussen Samsom en Rutte, welke laatste vervolgens nipt won.
En dat gaat nu niet gebeuren, want kiezers laten zich niet wéér voor de gek houden.
Een slimme kiezer, kiest op de partij, die het dichtst bij hem of haar gedachtengoed staat.
Daar komt nog bij, dat wij een coalitie hebben met partijen, die een kabinet moeten, en dat het dus niet om de persoon gaat, zoals bijvoorbeeld in Amerika.

177 Dieke    
meer dan 2 jaar geleden door Dieke
0
Meld

@175
Als dat zo is , kan Wilders ná de verkiezingen een driedubbele beveiliging nemen.
Of gaan emigreren.

178 Jalinda    
meer dan 2 jaar geleden door Jalinda
0
Meld

Zo, Groenlinksstemmers gaan naar de VVD, dus eindelijk ontpoppen ze zichzelf ook als gewone rechtse stemmers. Ze zijn groen noch links.

179 zewa    
meer dan 2 jaar geleden door zewa
0
Meld

Lees net dat de PVV "afziet van een verbod op de Koran".

Vast water bij de wijn aan het doen om straks gezellig met de VVD te gaan borrelen?

180 mijnvorigemeningwastochbeter    
meer dan 2 jaar geleden door mijnvorigemeningwastochbeter
2
Meld

@ 148 neehee, de PVV is extreem rechts. (....)

181 mijnvorigemeningwastochbeter    
meer dan 2 jaar geleden door mijnvorigemeningwastochbeter
1
Meld

Sociaal economisch beleid en strenger beleid richting "gasten"die zich misdragen, verder alleen nog echte asielzoekers binnen laten met een maximum aantal per jaar.

De partij die dit uitvoert op een fatsoenlijke manier wordt spekkoper.

182 hereweare    
meer dan 2 jaar geleden door hereweare
1
Meld

Ik stem dit jaar ook maar gewoon weer blanco. Ik zie het nut er niet meer van.

183 MetBoerenVerstand    
meer dan 2 jaar geleden door MetBoerenVerstand
1
Meld

Het lijkt mij beter om strategisch op de PVV te stemmen om te voorkomen dat de VVD de komende jaren dit land nog verder de vernieling in helpt. De PVV is op sociale aspecten een stuk socialer dan de VVD.

184 PFL    
meer dan 2 jaar geleden door PFL
2
Meld

Spindokter suggesties. Ik zou er niet intrappen. Het klinkt slim maar het is heel dom.
Strategisch stemmen is stemmen op de partij die je het liefst ziet winnen.

185 Phiteceen    
meer dan 2 jaar geleden door Phiteceen
0
Meld

@184
Op papier zeker. In de praktijk helaas niet. Kijk voor de gein even naar hun stemgedrag in de 2e Kamer.....

186 Tismewat    
meer dan 2 jaar geleden door Tismewat
1
Meld

Dit bevestigt wel het beeld dat er bijna geen verschil is tussen
VVD PVDA D66 GroenLinks ..... het maakt niet uit welke van deze partijen je kiest want dan krijg je precies hetzelfde .. (geldt ook ongeveer voor CU en CDA)

Als je verandering wil moet je PVV of SP stemmen, anders krijg je nooit iets verandert.

187 Big Tony    
meer dan 2 jaar geleden door Big Tony
0
Meld

Laat je niet gek maken door deze onzin van strategisch stemmen .

Je gaat toch ook niet al je boodschappen halen bij de Jumbo als je liever naar de Albert Heijn gaat ? Of bij de Esso tanken terwijl je zelf liever bij de Shell tankt. Dan zit je jezelf in de maling te nemen ..

188 Big Tony    
meer dan 2 jaar geleden door Big Tony
0
Meld

Strategisch? Wie is er gek en wie laat zich door wie gek maken? Ongelofelijk!

189 Wil je niet weten    
meer dan 2 jaar geleden door Wil je niet weten
0
Meld

"Mocht de PVV hoog in de peilingen voor de verkiezingen van 15 maart eindigen, dan overwegen veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers een stem op de VVD,"

Wow, Dit is echt ongelofelijk achterlijk. De PVV kan niet in zijn eentje regeren.
Stem VVD en je krijgt de PVV erbij.

190 PuurHagelslag    
meer dan 2 jaar geleden door PuurHagelslag
1
Meld

Strategisch stemmen is onzin, het is juist belangrijk achter je principes te blijven staan. Stem gewoon op de partij met de standpunten waar je je het beste in kunt vinden. Zelfs al is dat een kleine partij die geen enkele kans maakt op een groot aantal zetels, dan is het altijd nog een stem die niet belandt bij partij waar je principieel tegen bent. Ik stem lekker op de piratenpartij.

191 flabbergast    
meer dan 2 jaar geleden door flabbergast
1
Meld

@139
Volgens economen waren we vier jaar eerder uit de crisis geweest als er niet zo rücksichtlos was bezuinigd. Het SP-beleid dus....

192 Tismewat    
meer dan 2 jaar geleden door Tismewat
0
Meld

@187 Ik wil best verandering, maar het liefst verandering ten goede... Die zie ik niet bij SP en PVV. Doe mij dan maar de status quo. Zo slecht gaat het niet in Nederland.

193 oeioeioei    
meer dan 2 jaar geleden door oeioeioei
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Sto...
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd...

1 dag geleden door Nu.nl

Gele hesjes acte 14 live
Al in meerdere steden akties

15 uur geleden door dloops

Gele hesjes scanderen antisemitische leuzen n...
Voor het veertiende weekeinde op rij hebben d...

6 uur geleden door AD

De Brexit kost de Britten bijna een miljard....
De Brexit dreigt hét politieke en economische...

10 uur geleden door WijzeDwaas

De bevolking in Afrika verdubbelt, hoe gaan w...
Binnen 30 jaar is de bevolking van Afrika mee...

11 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wylde Gjert
LUISTERPLEKJE 1...
TYGERS OF PAN TANG - Euthanasiahttps://ww...

1 minuut geleden door Wylde Gjert

Wendel
Hoogopgeleide ouders met vmbo-kinderen ‘Suc...
Dat krijg je nou, als je VMBO en ZMOK bij elk...

4 minuten geleden door Wendel

FVD1
GroenLinks zet vernietiging Israël op de age...
@14 Verkeerd begrepen dus Dacht het niet du...

4 minuten geleden door FVD1

ongelovenloos
‘Als je niet hun terminologie gebruikt, wor...
@8zij valt in de categorie ``wijven``....

5 minuten geleden door ongelovenloos

Uit Den Haag
GroenLinks zet vernietiging Israël op de age...
@12 FVD1Ik ook niet!Daarom ben ik kritis...

8 minuten geleden door Uit Den Haag

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig