Strategisch stemmen op de VVD, als tegenstem PVV (nu.nl)


Mocht de PVV hoog in de peilingen voor de verkiezingen van 15 maart eindigen, dan overwegen veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers een stem op de VVD, blijkt uit kiezersonderzoek dat de Volkskrant en de Universiteit van Amsterdam lieten uitvoeren door Kantar Public (voorheen TNS Nipo). ...

door Roomboterbabbelaar in Politiek  ·  193 Reacties

  • 12
  • 1502x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@134 Dat gaat de VVD helemaal niet doen. Ze zullen het gesprek aan gaan voor de bühne, om niet de indruk te wekken de PVV bij voorbaat uit te sluiten. Maar ze zullen er geen coalitie mee gaan vormen omdat ze de linksere liberale achterban dan voor altijd verliezen. De VVD is niet dom.

1
151 Mrs. K

Ik stem heel strategisch D66 of CDA net als de afgelopen 10 verkiezingen.

2
152 Spandalf

@150 Klopt niet veel PVV-ers willen een eind aan de subsidiemolen(s) en de SP is nog steeds een voorstander van dat soort initiatieven.
De SP wil dat niet dat allerlei uitingen van de islam verboden worden,de PVV wel en zo kun je nog wel eer dingen opnoemen.
Dat er verkeer is tussen PVV en SP is zo maar dat heb je ook tussen PVV en VVD en ook bij andere partijen zijn er stemmers die switchen van en naar de PVV.

2
153 21st Century Guy

@153 Klopt, maar de achterban van de PVV is via de PvdA wel van de SP gekomen en mbt sociaal-economische standpunten zit er niet veel verschil tussen de SP en de PVV. Jammer, want door extreem linkse sociaal-economische standpunten (die de PVV er ook op nahoudt) sluiten ze zichzelf uit. Ik zie de SP liever samenwerken met andere partijen. Zo wil een Kamermeerderheid van D66, VVD, SP en PVV regelen dat bewoners van verpleeghuizen hun gespaarde vermogen voortaan mogen houden. Ook hebben ze illegale constructies om MOE-landers aan te nemen prima aangepakt met de VVD. Het kan dus wel.

1
154 Mrs. K

@152 Prima keuze, D66 of CDA.

3
155 Mrs. K

@149
Als slechts 20% op de PVV stemt - waar maken de andere partijen zich dan druk om ? question
Waarom proberen zij dan een strategische "Nek-aan-Nek-race" te creëren ?
Je moet toch wel heel erg wanhopig zijn om aangeschoten wild als PM Rutte te promoten ?
Hoe het moet gebeuren , zal het gebeuren , maar Nederlanders hebben Recht op een Referendum als het over zoiets belangrijks gaat als de zelfstandigheid opheffen en een provincie worden van een Federale EU.

0
156 Jalinda

@156 er is niemand die Nederlandse zelfstandigheid wil opofferen dus daar hoeven we ook geen referendum over te houden.

1
157 Utrecht_83

@155 In het midden wordt gewerkt en er worden knopen doorgehakt. Op de flanken verwaterd alles tot dunne soep.

0
158 Spandalf

@149 Die nek-aan-nek race is inderdaad zinloos. De PVV gaat nl toch al niet meeregeren. Hooguit wordt misschien voorkomen dat Wilders zijn achterban op gaat fokken doordat hij, als zijn partij de grootste wordt, gaat roepen dat hij uitgesloten. Van mij mag hij best een paar maandjes proberen een kabinet te formeren: minder kans dat we dat Calimero-gejammer aan hoeven horen. Zou voor andere partijen de beste politieke strategie zijn: na overwinning de PVV een paar maanden laten aanmodderen en dan de bons geven. Er zijn toch geen raakvlakken genoeg voor een coalitie.

0
159 Mrs. K

Dus de remedie tegen populisme is dus meer neoliberalisme. Dit is juist net de dwang
ideologie die het populisme in de kaart heeft gespeeld.

No way dat ik VVD of PVV ga stemmen.

1
160 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@157 Precies. Dat leeft alleen bij 20% van de kiezers die zichzelf 'het volk' noemen.

2
161 Mrs. K

@142 ; Prima begin maar kijk vervolgens ook naar hun stemgedrag. Een mooi programm schrijven is namelijk 1 maar de ware aard van een partij lees je uit hun stemgedrag.
De PVV stemt in de tweede kamer stelselmatig tegen de zaken die in hun eigen programm staan....

0
162 Mariska3

Als de pvv de grootste wordt, dan gaan ze met Geert een regering vormen en na korte tijd laten ze het kabinet vallen.

0
163 Ziggofan

@114 Uit onderzoek is gebleken dat GroenLinks stemmers tot de meest slimme en gelukkigste mensen in Nederland behoren.Dus geen enkele Groenlinkser gaat VVD stemmen vanwege strategische motieven.

1
164 jantje van leiden

De media wil dat de verkiezingsstrijd een tweestrijd wordt tussen PVV en VVD.Laat u niet afleiden en laat u niet overhalen om strategisch te stemmen.Stem op uw partij rechts of links doet er niet toe maar laat de VVD niet weer het land regeren.

0
165 jantje van leiden

Nou..., als ze net zo strategisch stemmen als met het Oekraïne referendum...,
komt het wel goed...

0
166 Tjeesus...,

veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers zijn dus nog dommer als ik dacht. Rotte nog een keer ???? Ik ben weg.

0
167 Espede

@165 Als de peilingen ook maar een beetje kloppen dan is het haast onmogelijk dat de VVD niet in de regering komt. De vraag is alleen of hij dat doet met een coalitie over links, wat feitelijk weer een zelfde soort beleid zal zijn als we nu ook al hebben, of wordt het stiekem toch een samenwerkingen met de PVV. Je kan wel heel graag een coalitie willen maken zonder de PVV maar zo makkelijk is dat ook weer niet. Je zal dan namelijk moeten regeren met GL en / of de PvdA. Die linkse partijen hebben beiden niet de intentie om al hun kiezers te verliezen net zoals nu gebeurd met de PvdA. Zeker voor GL staat er veel op het spel. Ze hebben hun wonderboy ingezet en ze willen niet Jesse Klaver wordt afgefakkeld door al te rechts beleid van de VVD. Waarschijnlijk zal Jesse Klaver piket paaltjes proberen te slaan en de VVD zal dat ook proberen te doen. Als er dan geen overlap is dan wordt het heel lastig om tot een regeerakkoord te komen. En als ze er echt niet uitkomen en Rutte kan laten zien dat er echt geen andere mogelijkheid is dan is er dus toch een kans op een samenwerking met Wilders.

0
168 RazorBlade

Ik stem op de partij met de standpunten, die het meest bij de mijne in de buurt komen, of die nu een zeteltje of er dertig krijgt.

0
169 Vilseledd

@168
Hoe zat het ook alweer met de piketpaaltjes van Wilders..?
Voorzover ik me kan herinneren, waren die bepaald niet in beton gegoten hè..?

0
170 Münchhausen

@106
Dat waren er welgeteld 2. Op het partijcongres van de SP kreeg Roemer de steun van de voltallige vergadering. Afgezien daarvan: in welke partij krijgt de lijsttrekker wel de steun van alle leden. Kijk eens hoe Samsom afgeserveerd is. Kijk eens hoeveel dissidenten er bij andere partijen rondlopen (DENK, PVV). Kijk eens hoeveel regionale bestuurders van vele partijen afgeserveerd worden om wat voor reden dan ook (denk bijvoorbeeld eens aan alle rechtszaken tegen VVD'ers). Jij bent gewoon heel zwart-wit als het om de SP gaat. Dat blijkt uit al je reacties waar de SP ter sprake komt. Is niks mis mee. Maar dan moet je wel uitgaan van feiten en niet van onderbuikgevoelens. Als je je ook maar een beetje verdiept had in het gedachtengoed van de partij, en de zeer vele acties die de partij landelijk voert, dan was je waarschijnlijk wat minder fel anti-SP geweest. Laatst nog een overwinning van de SP over de bestemming winsten van de zorgverzekeraars. Het nationaal zorgfonds (gesteund door de SP) heeft inmiddels dankzij vele acties 260.000 sympathisanten waarvan vele artsen en mensen uit de zorg. En je kunt zeggen van de SP wat je wilt. Ze hebben steevast tegen elk wetsvoorstel gestemd dat leidde tot afbraak in de zorg. In tegenstelling tot de PVV die -tegen hun eigen programma in- steevast met de coalitie meestemde. De woordvoerder zorg van de PVV (Fleur Agema) die is 3 maanden lang bij geen enkel debat over de zorg aanwezig geweest in de tweede kamer. En nu roepen álle partijen opeens dat er teveel bezuinigd is, inclusief zelfs de VVD! Zo slecht heeft de SP het dus niet gedaan dat nu blijkt dat ze allemaal terugkomen op eerder ingenomen standpunten.... question

0
171 Tismewat

Universiteit van Amsterdam: PvdA bolwerk. Links anarchisme. Laat u niet de verkeerde kant op sturen! Stem recht door zee. Probeer niet "handig" te zijn.
Dit is zo'n typisch manipulatief artikeltje.

1
172 logikus

Stem op een partij die tegen het verzamelen van privégegevens van alle burgers is t.b.v. binnen- en buitenlandse inlichtingendiensten. Het internet sleepnet. Een wet, nog even snel voor de verkiezingen door de strot geduwd door een verraderlijke VVD-PvdA coalitie die inmiddels tientallen zetels op min staat!
Volgende week wordt elke Nederlander verraden door bijna elke partij. Ondanks vele wijzigingsvoorstellen. Dat staat NIET in hun verkiezingsprogramma's!
https://geensleep.net/#kamerleden

0
173 logikus

@58 Het was wel de enige werkbare coalitie gezien de verkiezingsuitslag.

1
174 oeioeioei

lol!

de vvd en pvv zijn bezig met een één/twéétje

leg jij de bal voor 't doel
kop ik 'm in

0
175 Grootmoeder

@175 Ja, dat lijkt me inmiddels ook wel duidelijk.

0
176 knuter

@136
Ik was u nog een reaktie terug schuldig:
Wat ik bedoelde was, dat in de laatste week van de vorige verkiezingen, er een "wedstrijd" werd gehouden, tussen de VVD en de PvdA, wie er in het Torentje zou komen.
Veel kiezers van andere partijen, hebben zich daardoor laten beïnvloeden, hetgeen resulteerde in een "strijd" tussen Samsom en Rutte, welke laatste vervolgens nipt won.
En dat gaat nu niet gebeuren, want kiezers laten zich niet wéér voor de gek houden.
Een slimme kiezer, kiest op de partij, die het dichtst bij hem of haar gedachtengoed staat.
Daar komt nog bij, dat wij een coalitie hebben met partijen, die een kabinet moeten, en dat het dus niet om de persoon gaat, zoals bijvoorbeeld in Amerika.

0
177 Dieke

@175
Als dat zo is , kan Wilders ná de verkiezingen een driedubbele beveiliging nemen.
Of gaan emigreren.

0
178 Jalinda

Zo, Groenlinksstemmers gaan naar de VVD, dus eindelijk ontpoppen ze zichzelf ook als gewone rechtse stemmers. Ze zijn groen noch links.

0
179 zewa

Lees net dat de PVV "afziet van een verbod op de Koran".

Vast water bij de wijn aan het doen om straks gezellig met de VVD te gaan borrelen?

2
180 mijnvorigemeningwastochbeter

@ 148 neehee, de PVV is extreem rechts. (....)

1
181 mijnvorigemeningwastochbeter

Sociaal economisch beleid en strenger beleid richting "gasten"die zich misdragen, verder alleen nog echte asielzoekers binnen laten met een maximum aantal per jaar.

De partij die dit uitvoert op een fatsoenlijke manier wordt spekkoper.

1
182 hereweare

Ik stem dit jaar ook maar gewoon weer blanco. Ik zie het nut er niet meer van.

1
183 MetBoerenVerstand

Het lijkt mij beter om strategisch op de PVV te stemmen om te voorkomen dat de VVD de komende jaren dit land nog verder de vernieling in helpt. De PVV is op sociale aspecten een stuk socialer dan de VVD.

2
184 PFL

Spindokter suggesties. Ik zou er niet intrappen. Het klinkt slim maar het is heel dom.
Strategisch stemmen is stemmen op de partij die je het liefst ziet winnen.

0
185 Phiteceen

@184
Op papier zeker. In de praktijk helaas niet. Kijk voor de gein even naar hun stemgedrag in de 2e Kamer.....

1
186 Tismewat

Dit bevestigt wel het beeld dat er bijna geen verschil is tussen
VVD PVDA D66 GroenLinks ..... het maakt niet uit welke van deze partijen je kiest want dan krijg je precies hetzelfde .. (geldt ook ongeveer voor CU en CDA)

Als je verandering wil moet je PVV of SP stemmen, anders krijg je nooit iets verandert.

0
187 Big Tony

Laat je niet gek maken door deze onzin van strategisch stemmen .

Je gaat toch ook niet al je boodschappen halen bij de Jumbo als je liever naar de Albert Heijn gaat ? Of bij de Esso tanken terwijl je zelf liever bij de Shell tankt. Dan zit je jezelf in de maling te nemen ..

0
188 Big Tony

Strategisch? Wie is er gek en wie laat zich door wie gek maken? Ongelofelijk!

0
189 Wil je niet weten

"Mocht de PVV hoog in de peilingen voor de verkiezingen van 15 maart eindigen, dan overwegen veel D66-, CDA- en GroenLinks-kiezers een stem op de VVD,"

Wow, Dit is echt ongelofelijk achterlijk. De PVV kan niet in zijn eentje regeren.
Stem VVD en je krijgt de PVV erbij.

1
190 PuurHagelslag

Strategisch stemmen is onzin, het is juist belangrijk achter je principes te blijven staan. Stem gewoon op de partij met de standpunten waar je je het beste in kunt vinden. Zelfs al is dat een kleine partij die geen enkele kans maakt op een groot aantal zetels, dan is het altijd nog een stem die niet belandt bij partij waar je principieel tegen bent. Ik stem lekker op de piratenpartij.

1
191 flabbergast

@139
Volgens economen waren we vier jaar eerder uit de crisis geweest als er niet zo rücksichtlos was bezuinigd. Het SP-beleid dus....

0
192 Tismewat

@187 Ik wil best verandering, maar het liefst verandering ten goede... Die zie ik niet bij SP en PVV. Doe mij dan maar de status quo. Zo slecht gaat het niet in Nederland.

0
193 oeioeioei

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

17 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

40 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

44 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Claire Stone PornHolly Michael PornMasturbacion Entre ChicasCartoon Xxx GamesFoursome Sex VideosPlayboy Amada CernyFucking My DaughterVictoria CakezPraew PhatcharinDaman Sex VideoPorn1980Blaack PornBestsex GamesRuel34videoIndian Por StarsMiranda 1985Freetube SpotBeautiful Naked Women PhotosDani Danial XxStepmom Forced By SonRay VenessRikoloViral Mms XxxSkinny MilfDenise Frazier NudeSexycreolyta4uVargin SexPorn Xxx Hd VideosNepali NudePhotoshoot PornDesi Hard Sex ComRiley RiedBbw Porn VideoComic PorbGay Porn HottKungfu SexDesi EscortWatching Porn With FamilyPelículas Por No MexicanasAnime Bounce BoobsChinese ThreesomeNude In BathMegapersonal.euPornpicwChristin BlackMateur Lesbian PornFirst SexIndian Hot XvideosMoth PornChatirnatePorn Hd.xomBiqle. RuPoonam Pandey Xxx HdHiking PornIrani Girl Sex VideoBrother Seduce SisterFree Porn XixxHentai World GameEnf-cfnmArtana AdinBellathorne Onlyfans LeakSissy HusbandUnaware FootjobIndian Sec MmsAzumi MizushimaFucking DickAntiesxxxAnimesex UncensoredAsian OnlyfansPure Desi PornAva Addams Full HdLets Do It PornSofia Vivana PornScnaLois NakedJerking XxxLudhiana Sex VideoAkshra Singh Viral Mms VideoDesi Pussy LickingPunjabisexvideoNew Sxs VideoNude Web CamTania Indian ActressSandy Cheeks R34Bf Bengali Bf Bengali BfMaturezillaCattle PornToilet Xxx VideoMuchi Muchi KyoseiNetgirl ComFetlifwPoren HobBig Tis BbwAlthena PalominoBig Man NipplePayton Preslee Invites A Stranger Inside For A DrinkCream Pie Eating CompilationRegan Fox PornMiramicahtSafe Free Porn SightsRadha Sex VideoCasalkAriana StarrFc2-ppv-3784167HelenmoorsHot Porn Indian VideosDestroy My Pussy Not My PlanetSammm Next DoorEbony GangbagKajol Big BoobsIsmygirlSleep Gay PornMeet NfuckJapan Lesbian Massage PornGirl UvulaCunshot PornGamepornVoyeurieYu PornChloe Temple AnalEmma Roberts FeetBusty Milf CreampiesUpskirt Porn PicsGoddess Raika JavXxx Video GuwahatiSister Porn GamesA ShemaletubeClips4salesAmature Nude VideosXconfeasionsBangla X Vedio ComGay Pornstar PornDesi TwinksAshemaletube.vomXvideos Brad MontanaPorna 3dGay Sex GamesMamada En El CarroMom And Daughter Porn BlackTrials In Tainted SpaceI.age FapDohfartMadelyn Cline NudeAlix PynxBambidoe XxxAnnafaithHotwifePamibaby NudePorn Male MasturbateIndian Bbw Xxx