RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Kirsten verkijkt zich op vakantie: 'We zijn elke dag gesloopt'

Nick en Kirsten Schilder Beeld © ANP

Kirsten Schilder (36) vertelt in tijdschrift 'Flair' elke week open en eerlijk over haar leven. Daarnaast is ze ook nog een fulltime moeder van drie prachtige koters. Maar al die ballen hooghouden vindt ze nog best een taakje, helemaal tijdens de gevreesde zomervakantie.

"Ik heb mijn motto 'het is tenslotte vakantie’ als souvenir meegenomen van ons weekje op Ibiza"

Hoewel Kirsten aan het begin van 'de grote vakantie' vastberaden is - ook nu ze vrij zijn - haar kinderen schoolwerk te laten maken, is ze inmiddels teruggekomen op haar besluit. 'Ondanks dat ze beiden een geweldig rapport hadden, had ik mezelf voorgenomen in de vakantie dagelijks samen te lezen, te rekenen en met Nikki de tafels te blijven oefenen', schrijft ze in haar column. 'De voornaamste reden daarvoor was een artikel dat ik begin juli las, over rekenvaardigheid van leerlingen die van groep vier naar groep vijf gaan. Het ging over hun ‘zomerdip’. Iets wat ik als (oud-)leerkracht en ouder stiekem wel wist, maar waar ik nu echt niet meer omheen kon.'

Rico
Lees ook:
Rico Verhoeven en Nick Schilder scoren rol in zelfde film

'Nog voordat de schoolbel de laatste schooldag beëindigde, had ik oefenmateriaal voor een heel schooljaar in huis en een hele zwik AVI-boeken van de bieb (...) Zomerdip? No way! Wij hielden het dit jaar alleen bij de welbekende winterdip', aldus Kirsten. Toch kwam ze na anderhalve week tot de conclusie dat haar organisatorische kant wél met vakantie was. Kirsten: 'Ik heb mijn motto 'het is tenslotte vakantie’ als souvenir meegenomen van ons weekje op Ibiza. Ik gebruik het nu al weken als excuus voor de late bedtijd.' Voor de kinderen dan, Nick en Kirsten zijn aan het eind van de dag helemaal gesloopt en liggen er op tijd in.

Bijzondere
Lees ook:
Bijzondere felicitatie voor jarige Nick Schilder

Ondertussen is de vakantie bijna voorbij en heeft de Volendamse nog twee weken om haar kinderen klaar te stomen. 'Zou dat genoeg zijn om de zomerdip te minimaliseren? Nee hoor, grapje, het is en blijft tenslotte nog even vakantie', sluit ze haar bericht met een dikke knipoog af.

Het is voorlopig wel wat stiller in Volendam, want collega en goede vriend Jan Smit is druk met de opnames voor The voice of Holland. De zanger vervangt aankomend seizoen Lil' Kleine en vertelt er alles over in deze video:

Jan Smit geen contact gehad met Lil' Kleine over The Voice

02:06