U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 19
De regeling is omstreden omdat sinds de Tweede Wereldoorlog grondrechten niet meer in deze omvang opzij geschoven werden. Veel deskundigen beschouwen deze wet als een ontmanteling van de rechtsstaat. ...

ongeveer 1 maand geleden door Rapunzel

REAGEER MET EEN EMOJI
7
1
2
27
1
13

@99
ok dit wordt een lange post...

Dat is mogelijk (zelf denk dat het eerder te maken heeft met 1 set data die anders wordt weergegeven (zeker in het geval van het CBS - dit is enkel 1 grote database)), maar, het is mogelijk.

En het WHO? Alle andere instituten in andere landen? Het zorgpersoneel? Wetenschappers? Peer reviewed publicaties? Uw eigen kennis van virussen? De bestaande en bekende kennis van virussen?

En de 1,5 meter is iets anders dan u denkt (en dat men dit beter uit moet leggen net zoals meer dingen ben ik met u eens).

De 1,5 meter is een afweging tussen wetenschappelijk en praktisch.

Ik neem aan dat u niet ontkent "hoe verder vandaan van het virus hoe minder kans op infectie".

Dus dan wordt de vraag hoever?
Daar is geen gouden regel voor - teveel factoren.

Dus wat doet men (en dit is verteld in de eerste weken door rutte echter niet of niet vaak genoeg herhaald):

Je pakt alle mogelijke manieren van beweging van dragers (vloeistoffen, deeltjes, etc).
Dus minimale/maximale afstand (met altijd een afwijkingsmarge in deze onderzoeken).

Dan ga je kijken/maak je een tabel met "afstand x, dit niet meer mogelijk", "afstand y dat en dat niet meer mogelijk" (denk aan winkels, treinen, etc)

Vervolgens probeer je zo goed mogelijk de impact te bepalen van afstand vs praktisch vs impact op infecties

Daar is uitgekomen "binnen 1 meter is de kans en impact op infectie dusdanig groot dat je de controle verliest (dit is meerder malen, in meerdere landen zo bepaald).

En u moet hier de ontelbare mogelijke combinaties even vasthouden:
Naast elkaar gelijkgericht, naast elkaar, aankijkend, halve meter van elkaar, meter van elkaar, wind, airco, binnen, buiten, vochtigheid, aantal virusdeeltjes etc etc etc.

Dit houdt dus in dat voor (voorbeelden - geen echte data)
naast elkaar, vooruitkijkend: 30cm is ok
tegenover elkaar, vooruitkijkend, 50cm is ok
tegenover elkaar, vooruitkijkend, praten, 40cm is ok
tegenover elkaar, vooruitkijkend, hoesten, 100cm is ok.
U begirjpt dat dit onmogelijk om A een lijst van samen te stellen, en B dit aan mensen uit te leggen en te verwachten dat men dit aanhoudt.

Dan nog de onverwachtheid.
u staat in de supermarkt, u bent aan het kiezen, u pakt iets, draait u om om het in de kar te leggen en op dat moment loopt er net iemand anders langs.
Heel kort, minder dan 30cm

Dus wat doe je, je generaliseert de lijst en je voegt een "foutmarge" toe: 50 cm.

Dit is absoluut de goede manier van presenteren (!) geweest daar een lijst "30cm in situatie A, 50 in B, 60 in C" etc natuurlijk nooit gaat werken, mensen leren dit niet (of het duurt te lang met ondertussen infecties).

"Allemaal, altijd, 1,5 meter" is simpel, werkt, is effectief (gebleken).
Maar in de praktijk HOEFT dit dus niet altijd, indien u in de lift staat (veelal minder dan 1,5 meter) is er geen enkel probleem zolang een geinfecteerde niet uw kant uit hoest (of dan te lang in die circulatie staat).

Zo is men op 1,5 meter gekomen (en sommige landen doen zelfs 2 meter).

Dus is er wetenschappelijk onderzoek voor 1,5 meter: nee, want dit is een afweging per situatie.
Is er wetenschappelijk onderzoek hoever een virusdeeltje kan bewegen in een specifieke situatie op/in een specifiek medium: ja, die zijn er genoeg.

Daarbij is 1 virus niet het andere en is die afweging dus verschillend per virus. Bij een virus met een hogere infectie ratio zal dit meer afstand zijn dan een virus met lager.

Dus wat krijg je: genoeg afstand om controle op het virus te houden, dat de meeste dingen gewoon kunnen (hetzij met aanpassingen).

Nou of deze afweging juist is geweest is een kwestie van tijd. Ik persoonlijk denk van wel daar met die afstand (en de andere maatregelen uiteraard) is het direct omlaag gegaan, 2 weken later meetbaar.

Maar, dit kunnen u, ik, de overheid, de wetenschap nog niet bepalen. en dan nog zullen er verschillen zijn (denk aan bevolkingsdichtheid bijv.).

Dus het gaat er niet om of de 1,5 meter absoluut correct is, het gaat er om of de 1,5 genoeg is om controle te houden.

Als dus die complexiteit ziet (alle vormen van contact, de verschillende dragers, alle andere factoren) dan kunt u neem ik aan begrijpen dat als de wetenschap daar geen direct antwoord op heeft, dat de regering dat zeker niet heeft.
En, dat dit dus ook heel moeilijk (zie alleen al mijn verhaal) over te brengen is (waarbij ik wel vind dat ze dit hadden moeten doen - al is het enkel op een website, uitgeschreven).


Het zou absoluut kunnen dat 1 meter voldoende had geweest voor hetzelfde effect, het kan ook zijn dat we juist naar 2 meter moeten en dat dan iedereen alles kan doen (indien risicogroepen).

Maar als regering moet je die afweging maken allereerst in de gezondheid voor mensen, daarna voor de gezondheid voor de economie.

En dit is puur een kwestie van afwegen, deels aannemen, deels gokken, proberen en meten

101 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
0
Meld

@99

vevolg - zelfs de limiet bereikt:

En dit is puur een kwestie van afwegen, deels aannemen, deels gokken, proberen en meten

102 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
0
Meld

@99 Quota op? question

En dit is puur een kwestie van afwegen, deels aannemen, deels gokken, proberen en meten

103 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
0
Meld

Ik dacht aanvankelijk dat het om een spoed wet tegen massaimmigratie ging.

104 Erasmus    
ongeveer 1 maand geleden door Erasmus
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

105 Coen    
ongeveer 1 maand geleden door Coen

@52 Denk eerder mensen zoals u die blindelings volgen en niet zelf nadenken.
Daarom zeiden na de tweede wereldoorlog mensen, wij hebben het niet geweten.

106 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
2
Meld

@105 gaan waarschijnlijk nu bij elk virus op slot net zolang tot iedereen i armoede leeft.
Armoede is voor heersende klasse rijkdom.

107 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

108 Coen    
ongeveer 1 maand geleden door Coen

* Verwijderd door de redactie *

109 dmpr3.8    
ongeveer 1 maand geleden door dmpr3.8

@106

Hahaha

IK denk zelf niet na en IK volg blindelings.

En dat zegt U???

U bent hier degene die een vastgoedmakelaar/marketingstrategist zonder enige wetenschappelijke achtergrond voor waarheid aanneemt en zijn video verspreid.

En als u mijn reacties eens zou lezen ipv enkel uw eigen mening elke keer spuien zou u zeer duidelijk kunnen zien dat ik A absoluut nadenk over dingen en B zeker niet blinderlings volg.

Droomt u vooral verder,

Ik wens u een prettige dag.

110 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
4
Meld

Het zal niemand verbazen dat het aantal afgenomen tests scherp gaat dalen.
En wat is 'nauw" ?en een ggd-ertje van net 20 net afgestudeerd van de uni gaat bepalen op basis van dit soort vage criteria dat ik in verplichte quarantaine moet?
En wie gaat dat controleren dan dat je binnen blijft en hoe?
En verplicht meewerken aan een BCO? "ik weet niet meer met wie ik contact had" en dan is het klaar

Nee deze plannetjes van bruinhemd de Jonge met zijn dikke vetklep knecht Bruls gaan zo de vuilnisbak in. Niet handhaafbaar, niet realiseerbaar . Next

111 krek    
ongeveer 1 maand geleden door krek
1
Meld

Intussen zijn er 19.998 ondertekeningen geplaatst onder de petitie: 'Stop de corona noodwet'. Helaas trekt het Rutte kabinet zich (zoals gebruikelijk) bijzonder weinig aan van de van de gewone Nederlanders.
Máár, alleen al om in ieder geval IETS van de afkeer van de burgers tegen deze spoedwet duidelijk zichtbaar te maken, is het vooral in deze tijd -kort voor de verkiezingen- wellicht geen slecht plan om deze petitie toch met zoveel mogelijk(!) mensen te ondertekenen.

Dit is de link naar de petitie: https://petities.nl/petitions/stop-de-corona-noodwet

112 Scorpio    
ongeveer 1 maand geleden door Scorpio
1
Meld

@110 Schat ik ben hier al lang mee bezig en heb heel veel onderzoeken gelezen en daarom weet ik ook dat de meeste wetenschappers niet onafhankelijk zijn echter aan de geldkraan hangen en daarom onderzoeken niet onafhankelijk zijn er er veel dingen eruit gelaten worden.
Blijkt hier ook weer uit: https://www.geenstijl.nl/5154834/de-man-is-de-man/?s=08

113 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
3
Meld

@113

En ik doe dat dus ook en ben hier ook al heel, heel lang mee bezig.

En u heeft gelijk in uw punt met de onafhankelijkheid, de geldkraan etc etc. - Helaas komt dit te vaak voor. En ondanks dat ik over de jaren geleerd heb hoe dat te herkennen en te behandelen gaat het om het herkennen van de juiste stukken informatie uit die artikelen die een bias hebben.

Kijk naar het filmpje dat u linkte: veel van wat hij zegt moet ik het mee eens zijn en is absoluut correct. Er zit echter 1 denkfout in en dat leidt tot het probleem dat alle volgende conclusies die daarop gebaseerd zijn ook verkeerd zijn.

En dit met de geldkraan etc, dit geldt dan toch ook voor de ondernemer (voor wie de maatregelen omzet omlaag gooien), de marketingstrategist/vastgoedboer (die van uw filmpje - voor wie bekendheid een boost is), geenstijl (welke net als elke andere media bezoekers moet trekken om te overleven) , etc?

Het probleem is dat het ENIGE waar u tot nu toe mee gekomen bent is korte, niet uitgelichte, niet gedetailleerde posts en links van/namen van niet wetenschappelijke bronnen en ongefundeerde uitspraken.

Komt u dan eens met onderzoeken of een uitgebreide/gedetailleerde uitleg.

Als u zo overtuigd bent van uw gelijk en mijn ongelijk, en u bent er al zo lang mee bezig, en u heeft al die onderzoeken gelezen, dan moet het voor u toch heel eenvoudig zijn om mijn punten/stellingen te weerspreken met die informatie in plaats van niets meer dan een ongefundeerde uitspraak hier en daar?

Maar u zegt niets van (wetenschappelijke) waarde en ik betwijfel ten zeerste of u inderdaad al die tijd er aan besteed heeft en al die onderzoeken gelezen heeft (over corona natuurlijk, daar hebben we het hier over).

Sorry maar ik denk dat u enkel doet alsof u er verstand van heeft want uit geen enkele van uw reacties blijkt ook maar een vorm van wetenschappelijke kennis, ervaring of complex denken.

Indien ik verkeerd zit zal ik mij hier openlijk u mijn welgemeende excuses maken maar dan moet u het wel laten zien.

Tot die tijd kan ik u simpelweg niet serieus nemen als "persoon van kennis" (niet van mening, daar heeft u natuurlijk altijd recht op!).114 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
0
Meld

Een versnelde spoedwet. Dat belooft wat. question

115 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
3
Meld

@114 Komt goed uit neem jou ook niet echt serieus.
Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel.

116 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Jerry Afriyie: ‘Geduld bij slachtoffers...
De strijd die Akwasi aan het voeren is, komt...

1 dag geleden door welofniet

Demonstratie in Rotterdam voor opvang vluchte...
Een groep van 25 organisaties houdt donderdag...

1 dag geleden door Oeps112

Voormalig Witte Huis-medewerker: “Trump...
Een voormalig Witte Huis-medewerker die betro...

10 uur geleden door Crezee

George Soros doneert 50 miljoen aan Biden en...
Met een recordbijdrage steunt Soros linkse in...

21 uur geleden door Schildpad

( Video ) Baudet steunt Wilders: Klaas Winte...
Thierry Baudet steunt Geert Wilders in het po...

8 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Marrie
Minister Grapperhaus: 'Ik respecteer deze boe...
@21Klopt, Rutte is n kampioen in lange baan...

minder dan een minuut geleden door Marrie

Billiger
Gordon onthult: Ik ben van Tinder gegooid!...
@13 Het wegzappen lukt niet altijd als je par...

1 minuut geleden door Billiger

Virus
'Peperdure F-35 kan niet tegen onweer. De opl...
Made in the USA....

1 minuut geleden door Virus

Tjeesus...,
Minister Grapperhaus: 'Ik respecteer deze boe...
Mogen veroordeelden wel in de 2e kamer zitten...

1 minuut geleden door Tjeesus...,

Bop
Wybren van Haga over coronamaatregelen....
Zelf heeft hij niets met regeltjes maar een a...

2 minuten geleden door Bop

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig