Na Microsoft zou ook Twitter interesse hebben in een overname van de populaire filmpjes-app TikTok.
Volledig scherm
Na Microsoft zou ook Twitter interesse hebben in een overname van de populaire filmpjes-app TikTok. © EPA

Ook Twitter geïnteresseerd in overname TikTok

Twitter heeft TikToks Chinese eigenaar ByteDance benaderd om interesse te tonen in de overname van de Amerikaanse activiteiten van de populaire filmpjes-app. Dat zeggen twee bronnen die bekend zijn met de kwestie tegen persbureau Reuters.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Van spion tot succesvol cyberzakenman: ‘Jongensdroom, natuurlijk heel erg gaaf’
    PREMIUM
    interview

    Van spion tot succesvol cyberzaken­man: ‘Jongens­droom, natuurlijk heel erg gaaf’

    Job Kuijpers, een voormalig AIVD’er, richtte vier jaar geleden Eye Security op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. De Haagse cyberbeveiliger/-verzekeraar telt inmiddels 120 medewerkers en groeit als kool. Deze week werd bekend dat er 36 miljoen euro is opgehaald bij investeerders. ,,Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een netwerk gezien waar wij niet binnen zouden kunnen komen.”