RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Bedrijven

'Directeur Just Wellness verduisterde miljoen', klanten kunnen naar geld fluiten

Een gesloten vestiging van Just Wellness in Breda. Beeld © ANP

De voormalige directeur van de failliete beautysalonketen Just Wellness heeft zeker één miljoen euro weggesluisd naar privézaken. Tot die conclusie komt de curator. Het geld zou gebruikt zijn voor onder meer luxe auto’s. De directeur, Paul Lefering, zit vast omdat hij onvoldoende meewerkt aan het onderzoek.

Duizenden klanten liet Just Wellness deze winter berooid achter. De beautyketen met meerdere filialen, voornamelijk in Noord-Brabant, had van hen wel al het geld geïnd voor behandelingen. Maar door het faillissement zijn die er nooit van gekomen.

Beautyketen
Lees ook:
Beautyketen Just Wellness failliet, duizenden gedupeerden

Gesjoemel

Curator Flip Schreurs laat aan RTL Z weten dat hij het zich niet kan voorstellen dat deze gedupeerden nog iets van hun geld terugzien. Daarvoor zijn de schulden bij onder meer de Belastingdienst te hoog. De klanten, voornamelijk vrouwen die een laserbehandeling wilden ondergaan, moeten achteraan aansluiten.

De afwikkeling van het faillissement is lastiger dan gedacht door gesjoemel. In het nieuwste curatorenverslag, dat eerder deze week gepubliceerd werd en werd opgepikt door Brabantse media, wordt uit de doeken gedaan hoe het zo mis heeft kunnen gaan bij Just Wellness.

Cash weggesluisd

Zo blijkt er gefraudeerd te zijn met contante betalingen van klanten. Tussen de 10 en de 15 procent van de omzet kwam contant binnen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 1,4 miljoen euro.

In plaats van dit geld naar de bank te brengen, werd het grotendeels bewaard op het hoofdkantoor. Vervolgens werd het verduisterd. De curator schat dat zeker één miljoen euro weggesluisd is. Van het geld bleken onder meer auto’s gekocht te zijn voor privé gebruik.

En er werd nog meer gesjoemeld rond het faillissement. Zo werd behandelapparatuur verkocht, maar kwam het geld niet terecht bij Just Wellness.

Duizenden
Lees ook:
Duizenden gedupeerden Just Wellness: '390 euro voor niks betaald'

Faillissementsbewaring

Lefering, die ook als privépersoon inmiddels failliet is verklaard, ontkent dat het verduisteren gebeurd is en weigert mee te werken aan het onderzoek. Ook wil hij het geld niet terug te betalen. Daarom is hij een maand geleden gearresteerd. Het gaat om een faillissementsbewaring, legt Schreurs uit.

Just Wellness had zeven vestigingen. Alleen een vestiging in Eindhoven heeft een doorstart gemaakt.