Akwasi: ‘Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland’ (ad.nl)


Akwasi Owusu Ansah (1988) is rapper en acteur. Dit weekend treedt hij vijf keer op in Paradiso. Zijn opmerking op de Black Lives Matterdemonstratie op de Dam over Zwarte Piet (‘trap ik op zijn gezicht’) leidde tot ophef. ...

door Havermout in Overig  ·  42 Reacties

  • 5
  • 774x gelezen
Reageer met een Emoji
26
1
10

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

dan rot je toch lekker op want de meesten vinden dat er wel iets mis is met jou Akwasi

1
1 zilvergoud

vraag het aan een willekeurig iemand op de gesloten afdeling van een psychiatrische instelling... en je krijgt hetzelfde antwoord...

1
2 beertje36

Pleur op, lul.

1
3 Being there

Met Nederland is NIETS mis Akwasi maar wel met jou! Pas je aan en hou in het vervolg je grote mond.

1
4 Interessant

Er is niet alleen wat mis met deze Akwaksakie maar ook met de AD als ze zo een randdebiel een podium geven in hun roddelblad ! Waarom verliezen kranten massaal hun abonnementen? Nou om dit soort riooljournalistiek!!!

3
5 Een hardwerkende ZZPer

Toch weer een uitspraak dat je denkt , hij moet toch ff psychologisch onderzocht worden !
Wat een druiloor !

1
6 Toronto Blue Jays

Klopt er is iets grondig mis hier..in het openbaar dreigen met geweld en met open armen ontvangen worden aan diverse tafels dat is er mis.

0
7 Voorzittershamer

Pfffff .............
"Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland"!!!!
Vertaling: "ik ben normaal en de rest is gek". Er zitten psychiatrische instellingen vol met mensen welke dit claimen. question

Dan uit het bronartikel:
"Zwarte Piet"
“The elephant in the room. Ik dacht al: waar blijft hij? Weet je dat er kinderfoto’s van me zijn waar ik op sta met Zwarte Piet? Maar wat wist ik toen? Ik was een kind. Rond mijn veertiende, toen ik begon te rappen, kwam de omslag."

Wonderlijk aangezien ik middels berichten uit andere bronnen mocht begrijpen dat de imaginaire figuur Zwarte Piet juist kleine kinderen van kleur uitsloot. Dit schijnt dus, volgens Akwasi en uit zijn eigen ervaring, niet te kloppen.

Vervolgens zou ik Akwasi aan willen bevelen zich daadwerkelijk eens in "de geschiedenis" te verdiepen alvorens onjuiste uitspraken te doen zoals in het (bron)artikel weergegeven.

Dan een laatste reactie op een uitspraak van deze figuur: "Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur."
Met andere woorden en leuker kan ik het niet maken, er zitten blanke/witte "honden" in de Tweede Kamer. question (Ik besef dat hij dit nuanceert door te verwijzen naar de Partij voor de Dieren echter dit m.i. uit een bepaalde sluwheid.)

0
8 Bezorgde Europeaan

@3
Droplul ! Dan toch wel

0
9 Ignatowski

Dat er iets mis is met Nederland? Ja ongetwijfeld.

Maar als het hier zo slecht is waarom ga je dan niet naar je fijne comfortabele thuisland?
Ohw ja, geld..... dat hebben we hier veel.

Weet je nog hoe dat komt? Slavenhandel onder andere.
Akwasi zwemt in dat geld, met plezier.

Dat maakt hem dan een heler, niet meer en niet minder.
Als hij Nederland aanvalt, beschuldigt hij zichzelf.

0
10 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

11 Scholar007

Hier een artikel over homo's in de rapcultuur. Je valt van je stoel als je dit leest:

==================

Akwasi Ansah was een van de jongens die niets meer van zich liet horen. Hij brak dit jaar door met zijn hiphopgroep Zwart Licht. Groeide op in de Bijlmer en studeert nu aan de Toneelschool Maastricht. Akwasi vindt dat Rockon een belangrijk punt aansnijdt. “En ik houd ook van controverse. Maar ik vind niet dat ik die rol op me moet nemen. Ik ben niet de geschikte persoon.” Hij vind dat een rapper die al langer meegaat makkelijker zijn nek uit kan steken. “Kijk hiphop is een macho cultuur, dus ik ga me niet opstellen als een sissy. Ik ben nog niet eens gevestigd.”
==================
https://liedewij.wordpress.com/2009/11/05/homos-en-hiphop-gaan-niet-samen/

Mooie boel he? Sissy..... Vooroordelen question

Meneer wenst dat ik voor hem strijd als witte man, maar wat doet hij voor mij als homo?

Schijnheilige neger is het.

0
12 Gekste Henkie

@11 ,

inderdaad, dat mag wel een heleboel minder.

0
13 jodelatedieho

@11 +++++++++
#despijkeropznkop

0
14 Tante Annie

Tuurlijk...... Zo'n 17 miljoen Nederlanders zijn gek en Akwasi is normaal.....

Dat hij nog hier, in een gek, racistisch land nog wil wonen? Ik zou, als ik hem was, naar Afrika gaan. Eigen gezellige mensen om je heen, dezelfde cultuur, veiligheid, luxe etc. etc.

Maar deze lul wil liever de martelaar uithangen.......

0
15 LoydMorris

Die man en vele rasgenoten zouden er goed aan doen zichzelf en hun huidskleur eens te accepteren.De linkse media zou eens moeten stoppen dit soort opruiers een podium te geven.

1
16 Dalon

Wat ik doodzonde vindt is dat we geen presentatoren hebben die Akwasi eens goed confronteren.
Wit en zwart, beide voorouders die slavenhandel deden. Alleen dat al.

Hij of zijn voorouders, zijn bewust naar Nederland gekomen, de geschiedenis kennende, omdat het hier beter was.
En nu gaan zeiken over de manier waarop het geld is verdiend en kopschoppen op zwarte piet.

Fileer die gast, de ballen liggen klaar voor eigen doel. En leer dit soort zeiknegers dat ze een echt PUNT moeten hebben voor ze een heel land aanvallen.
Ik vind dat ie door het stof moet.

1
17 Gekste Henkie

@17
Als ik jou gaat vergelijken met hoe je heel in het begin hier op NK was, dan ben je toch wel heel erg veranderd in je opvattingen. question

2
18 rebo

nou Kakelkwasi. vroeger was er niks mis met Nederland (jaren 60 en 70) en nu wel. rara hoe kan dat

0
19 Roomboterbabbelaar

@18
Aha, wat zei ik dan over negers in het begin? Ben wel benieuwd question

0
20 Gekste Henkie

@20
Ik bedoelde het meer in zijn algemeen. Heel in het begin was je toch wel behoorlijk correct. En je zei onder meer ooit het volgende "Ik weet niet wat er op dit forum is gebeurd, maar het is een zieke bende geworden" en om toen daarna dan ook een hele tijd weg te blijven van NK. En als ik het dan met nu vergelijk zoals bij reactie #17 dan komt het bij mij nu allemaal toch wel behoorlijk assertief over. question

1
21 rebo

* Verwijderd door de redactie *

22 Coen

@22
Wat vind jij als blanke man nu eigenlijk van dit liedje? Eerlijk zeggen. question

1
23 rebo

Tja,..

2
24 Rapunzel


0
25 Graaier1000

@17 Een Sven Kockelman wordt helaas niet ingezet A gaat Akwasi dan huilend weg en B bombardeert heel deug Nederland Kockelman dan tot nazi en racist.

Toch was het inderdaad de beste optie.

Het kan simpeler die irritante blonde interviewer van die zender Powned? was bij een protest voor herstelbetalingen ook in 3 zinnen erachter dat de schreeuwer die hij interviewde geen idee had welk recht hij op
geld had alleen dat hij het moest hebben.

0
26 Alexis

Is die idioot tegenwoordig ook al een zelf benoemd Psychiater is toch nog veel gekker dan iedereen verwachte!

1
27 Zie Hier

Ik snap trouwens niet dat er mensen naar zo'n idiote gaan kijken zijn waarschijnlijk net zo gek!

1
28 Zie Hier

@21
Assertief zijn en akwasi een zeikneger noemen, is iets anders dan hele groepen generaliserend veroordelen. Daar zal ik nog steeds tegen ageren en daartussen voel ik me verre van thuis.

En ik ben ook niet iemand die zegt "ze pakken onze cultuur af", mijn cultuur is dat het woord neger in Nederland geen scheldwoord was of is. En daarom voel ik me geheel vrij om het te gebruiken, ik hou vast aan mijn cultuur.
En ik ben een blanke bleekscheet en negers zie je lastiger in het donker dan mij behalve als ze lachen. Het is gewoon zo en ik bedoel er niets lulligs mee.

Maar nog simpeler: ze noemen mij homo, ik noem hun neger. En van mij mag het allebei question
Ik maak wel eens grapjes over negers en ook over homo's en zij mogen dat ook. Zolang je het maar niet rot met elkaar voor hebt!

En daar zit mijn bezwaar bij die generaliserende groepen.

0
29 Gekste Henkie

waarom is ie hier nog, tieft een eind op, ga maar ergens wonen waar het jou wel bevalt maar dat doet ie niet vanwege de centen

1
30 120db

Die "zwarte piet" kan beter zijn bek even houden. Opruier en profiteur pur sang, zoals velen van zijn volgers.

0
31 Waarheid, gewoon zoals het is

@29
Voor mij is het woord neger ook een gewoon woord. En dat het tegenwoordig een scheldwoord is, dat is ook iets van pas de laatste jaren. En het gaat er natuurlijk om in welke context het dan wordt gebruikt. Als ik het dan heb over dobbernegers dan is het in feite wel denigrerend bedoeld.

Maar zoals bij Akwasi om die een zeikneger te noemen is in mijn ogen wel terecht. Want die lamstraal zijn eigen voorouders dat waren de heersende klasse in Ghana, en die deden ook net zo hard mee aan die mensenhandel van de door hen onderworpen stammen. En dan hier enkel een beetje hypocriet lopen zeiken over ons aandeel daarin, en zijn eigen aandeel buiten schot laten. En ondertussen meeprofiteren van onze weelde

En als we het dan over het generaliseren van groepen hebben, waarvoor geldt dat in dit geval voor ons witte mensen dan niet? Ze zeggen altijd dat bij een aanslag door moslims, of zoals nu met dat BLM gezeik je dat niet die hele groep mag aanrekenen. Maar voorlopig zie ik toch maar dat door diezelfde BLM zeikers ons iets wordt aangerekend van 150 jaar geleden of zelfs nog langer dan dat. Daar leeft zelfs al niemand meer van. Dus als het dan om wit (is racisme) gaat dan geldt die regel van het niet generaliseren dus blijkbaar niet.

1
32 rebo

Deze Akwasi is geen 'woordkunstenaar', maar een 'feitenverdraaier'.
Hij zegt in dit artikel: "Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet. Kennen de mensen die nu denken iets van de Ashantigeschiedenis te weten de Nederlandse geschiedenis eigenlijk wel"?

Hij is waarschijnlijk 'vergeten' (altijd handig zo'n selectief geheugen), dat hij nota bene zélf vol trots beweerde bij een interview. Gelukkig hebben we de beelden nog... question

https://www.dumpert.nl/item/7930617_e57aa5ae

0
33 Scorpio

Er is niks mis met Nederland, er is wat mis met jou en je soort genoten, elke dag in het nieuws wat criminaliteit betreft, en dan lees je nog maar het puntje van de ijsberg.

0
34 Pelikaan

Dat er wat mis is met Nederland lijkt me duidelijk gezien we dit soort 'slachtoffers' een podium blijven geven.

0
35 Hefan430

* Verwijderd door de redactie *

36 Coen

* Verwijderd door de redactie *

37 Coen

* Verwijderd door de redactie *

38 Coen

* Verwijderd door de redactie *

39 Coen

Er is van alles mis met Nederland, maar jij spoort ook niet Akwasi.

0
40 samcash

Akwasi is als een drankverslaafde, die zegt, ik ben niet verslaafd, het probleem ligt niet bij mij....
Laat Akwasi maar de politiek in gaan bij BIJ1, slechter als Henk Krol en Henk Otten kan het niet, dus laat maar zien!!!

0
41 Goldrush

Ik snap niet waarom deze gast nog steeds in Nederland rondloopt?

0
42 Mesjokke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Slowakei macht den NATO-Türsteher: Kein Zutritt für die Ukraine

Zie ook:https://ejbron.wordpress.com/2024/04/17/slowakije-is-de-navo-portier-geen-toegang-voor-de-oekraine/...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Zie ook:https://www.ninefornews.nl/data-analist-wouter-aukema-heeft-een-heel-verontrustend-signaal-ontwaard-en-vertelt-er-alles-over-bij-jim-f...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Bewoners balen, zonnepanelen moeten weer van daken af: 'Onbegrijpelijk'

Je kunt om zonnepanelen te plaatsen natuurlijk veel beter bossen kappen of goede landbouwgrond opofferen en ze daar te plaatsen.Wie legt die d...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

4 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

5 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

6 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Bengali Sexy Chuda ChudiSasur Bahu Ki ChudaiSunny Leone ChudaiDanny D Xxx HdSoft PirnIndian Sex FlimsPenople Cruz NudeFake Taxi Cream PieSites Like Soap2dayHuge Mature TitsXxxindenTakeda Hiromitsu NhentaiReal Nude GirlsEva Elfie CompilationBrunnetStevie J Sex TapeMassage Erotic StoryTube PerversijaPorne UpVideo Adulte GratuitePics Of Mature PornSara JatyHot Teacher XxxKerala Aunty Sex Video DownloadIndian Ass LickingIndian Bf Gf Xxx VideosPornhubmassageXhamestersSimone Richards GangbangBleach Hen TaiWendy Fiore NudeHabibi Meaning In HindiJapanese Porn RapeHorny Warp: Hentai FantasySamoanpussyStepmom Blackmail PornMetart HunterXfilmJapaness PornGangbanghentai365 SexsceneEmily Deschanel NudesHot HentiAngel Wicky PornStacy Cruz BbcPornografia Mulheres PeladasVideopormo GratisChut Chatne Ki VideoWww Wow Girls ComXxxwebFast Time Xxx Com3d Vr PornStella Cox GangbangShad Man PornKazakh PornI Scored A Soccer Mom 8Insesto BrasileiroXxxgangbangBbw EsortCaetoon XnxxDressed NakedWww Xender ComXxx Dasi PornGaiguSexting SiteTamanna Sexy BfCall Girl XvideoParody Sex MoviesNaked Latina TeenagersSucked The Nut OutListcrawlrAloha YubesNoeliaxxxAndrea Espada NudeI Por N TvPorn GmaeGay Porn With BearsOld Women NudePop Sex VideoMia Khalifa Video Mia Khalifa VideoMarathi Gay Sex StoriesSexkittensLovegfsHot Guy MasterbatingAsian Babes PornReddit Breast ExpansionPorn With EbonyHamster PoenAnywaybrittnaay NudeDanny D PornvideosMandy Rose AssGuy On Guy PornNaked Dry HumpingJeux Pornos AndroidFisting Gay PornJill Hennessy NudeJaelyn FoxXhasmaster DesiSamantha SexxKannada SecRed Lips PornCum On Yoga PantsMale To Female Transformation PornBadies OnlyTxreemarieBoob GrabTelugu Girls Sex VediosBrother Sister Hindi PornJavmost.Video X Francaise GratuiteAllciaravy OnlyfansMia Khalifa Hard Core PornPorn NeighbourSis Love Me Sex VideosXxx Full Hd RomanceGay Porn Dry HumpingCharatubeKayley GunnerActress AssKanojo X Kanojo X Kanojo HentaiSnapchat SextMichelle Trachtenberg NudesSunny Leone Best PornChocolate Sex VideoTara AshleyDevar Bhabi Sex VideosBig Fat PussyHot X WebFree Black Lesiban PornLesbian Milf SquirtMother's Big TitsBig Tit RedditPhotos Pornos.Deep CreampieX Video Hd IndianChudai Kaise KarePlayboyplus ComDesi Porn 3gpVoyeurstyleFree Porn 100Mignon Ep 12Peliculas Pornos Español GratisScato PornoMulherespeladavipIndian Porn Videos Online WatchJapenese UpskirtsWomen Seducing WomenTamil Gay XnxxWwwxxx89Milf Moviess