Franciscus Gasthuis & Vlietland heropent deuren voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Franciscus Gasthuis & Vlietland heropent deuren voor coronapatiënten. © Google Streetview

Eerste Rotterdamse ziekenhuis opent alweer corona-afdelingen

Franciscus Gasthuis & Vlietland opent als eerste ziekenhuis in de regio weer twee speciale afdelingen voor coronapatiënten nu het aantal opnames stijgt. Verleden week lag er nog één patiënt met bewezen corona in het ziekenhuis, gisteren waren dit er zes.

  1. Hoeveelheid restafval in Capelle moet omlaag, anders dreigt een hogere rekening voor burgers
    PREMIUM

    Hoeveel­heid restafval in Capelle moet omlaag, anders dreigt een hogere rekening voor burgers

    Capelle aan den IJssel wil de groeiende afvalberg in de gemeente rigoureus aanpakken. Zo moet de hoeveelheid restafval fors naar beneden, moeten de bewoners bewuster omgaan met het materiaal dat ze weggooien en dient de stad zelf meer grip te krijgen op de inzameling. Mislukt dit alles, dan zullen de kosten voor de burger de komende jaren in het ergste geval stijgen met 120 euro.
    Capelle aan den IJssel
  2. RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken
    update

    RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken

    Het RIVM krabbelt terug na de eerdere oproep niet af te reizen naar Rotterdam, de stad met de meeste nieuwe besmettingen van Nederland. Susan van den Hof, epidemioloog van het RIVM, zei eerder vandaag voor de camera van RTL Nieuws: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. ,,We bedoelen dat we mensen vragen om drukke plekken te mijden. Dit geldt niet alleen voor Rotterdam, maar ook voor andere drukke steden en plaatsen,’’ is de latere uitleg.