U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 3
Schrijver Robert Vuijsje sprak voor zijn interviewrubriek in de Volkskrant in de afgelopen zes jaar bijna driehonderd bekende Nederlanders met een migratieachtergrond over hun afkomst en hoe ze daarmee omgaan. Honderd van die gesprekken bundelde hij in Maar waar kom je écht vandaan?. &quo ...

ongeveer 1 maand geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
28
3
1

* Verwijderd door de redactie *

101 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

* Verwijderd door de redactie *

102 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@97 https://nos.nl/artikel/2323642-n-woord-is-geuzennaam-in-de-vs-maar-niet-voor-iedereen.html
"Er is wat dat betreft wel een verschil tussen de woorden 'nigger' en 'nigga'. Die eerste is echt een racistische term, zegt Hermelijn. Maar in de zwarte gemeenschap is het tweede n-woord een soort geuzennaam geworden. Vooral in de hiphopwereld wordt de term vaak gebruikt. "Veel zwarte rappers hebben zich het woord toegeëigend en er zelf een positieve betekenis aan gegeven", vertelt Hermelijn.

Niet meezingen
Maar dat betekent niet dat iedereen het begrip mag gebruiken. Zo is het niet de bedoeling dat witte mensen rapteksten met het n-woord meezingen."

Dus, m.a.w. blanken mogen het woord "nigga" niet meezingen..hoe hypocriet kun je het hebben!

103 netcat    
ongeveer 1 maand geleden door netcat
0
Meld

@102 nee persoon Raffa, u spuit de grootste onzin de lucht in.
Ga eens een half jaar naar Chicago en ga een praten met deze “Niggah’s”, die zullen u precies vertellen wat “Niggah en Niger” voor hun betekend. En ik zal u aanraden om als buitenstaander deze woorden niet uit te spreken waar ze bij zijn. Dat is alleen hun recht.

104 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

105 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

* Verwijderd door de redactie *

106 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@106 u bent inderdaad te stom voor woorden. Al heeft u één miljoen hip hop platen, ze hebben een nadeel, ze leggen namelijk niks uit. Helaas voor u ben ik niet onwetend hierover. Ik ben er namelijk geweest en heb met deze negers gesproken.
Maar figuren zoals u zorgen er voor dat de Amerikaanse idioterie ook hier in Europa gaat plaats vinden en deels al gebeurd. Dan neem ik u als voorbeeld.

107 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
0
Meld

@107
Helemaal waar ++++++++

108 marnadi    
ongeveer 1 maand geleden door marnadi
0
Meld

@99
Heb jij dat draadje vanmorgen dan ook gezien. Dat draadje was binnen de kortste keren verdwenen. Dat ging snel, het leek de Overtoom wel. question

109 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@109
Ja, Kortenante zat wat te mopperen over die foto en de minnen die hij kreeg op zijn reactie.
Toch was het geen rare foto, want in het echt heb ik ook zulke verpakte vrouwen met luchtig geklede mannen zien lopen, toen het stervensheet was.


110 Marrie    
ongeveer 1 maand geleden door Marrie
0
Meld

Ach welnee. Goed insmeren en lekker bruin worden..

Brown lives matter! Oudoeeeeeeeeeee

111 Tsaar    
ongeveer 1 maand geleden door Tsaar
0
Meld

@110
Ja dat heb ik ook gezien maar dan niet hier maar in Duitsland in Phantasialand

112 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

113 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@112
In de eerste jaren van de assiel toestroom liepen er hier ook van dit soort vrouwen rond, met luchtig geklede mannen voorop.
En daarna waren het volgens mij gewoon Nederlandse vrouwen, die in zwarte niqaabs begonnen te provoceren.
Maar hoe dat draadje verder is afgelopen weet ik niet, had niet eens in de gaten dat het weggehaald was, eigenlijk wel jammer, want ik was benieuwd naar Kortenante zijn antwoord.

114 Marrie    
ongeveer 1 maand geleden door Marrie
0
Meld

@114
Ja ik vond het ook jammer want ik had juist nog een reactie voor hem getypt. En toen ik op verzenden klikte zag ik tot mijn grote schrik en verbazing dat het weg was. Het leek wel een klein beetje op de moeder van Jan Smid van "alles is weg." Dus ik zei "wel godverdomme nog aan toe, doe ik daar zo mijn best voor." question

115 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@112 dat ben ik wel en NY is niet zo erg als Chicago. Als u denkt dat ik een eind in de ruimte lul op welke planeet en onder welke steen zit u verscholen?
Ook hier geldt de intonatie bij het uitspreken van het woord niggah geeft aan wat het betekend, dat kan op de ene manier vriend zijn en op de andere manier kan het grote klootzak betekenen.
Ik hoop dat dit In uw koppie past, wat ik betwijfel. Ik wens u verder veel succes met het uitkramen van verdere onzin.

116 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
0
Meld

@116 Waarschijnlijk is het voor @113 question

117 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@115
Haha, misschien had het verborgen leger van minnende politiek correcte deugdmensen massaal alarm geslagen of zoiets. question

118 Marrie    
ongeveer 1 maand geleden door Marrie
0
Meld

@118
Zoiets zal het wel geweest zijn

119 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

Alleen die kop al.
Wat een idioot.
racisme ten voeten uit.
lekker porren en verdeeldheid zaaien

120 Jongens van de Witt    
ongeveer 1 maand geleden door Jongens van de Witt
0
Meld

@30 ; Hier haak ik even op in.

De 'eigen' geschiedenis. En vervolgens begin je over andere talen.

Uit het artikel:
>"Toen ik mijn interview met Sylvana Simons uit 2014 teruglas, zag ik dat ze het woord blank gebruikte. Dat was destijds de standaard. Veel witte mensen hebben er een probleem mee dat we niet langer blank zeggen. Blank duidde voor veel Nederlanders een neutrale standaard aan. Wit heeft voor hen een bijklank, er zit een kwalificatie aan vast. Een geschiedenis van racisme. Daar zijn sommige mensen niet aan gewend. 'Ik heb toch niks met die geschiedenis te maken, waarom moet ik mij verantwoorden?' Maar het gaat over de geschiedenis van heel Nederland, waarin een systeem is ontstaan dat nog steeds bestaat."<

Beide, wat jij doet en wat de schrijver doet, is het probleem.
Ik heb geen probleem met het woord 'wit' omdat daar een geschiedenis van racisme aan zit. Wat is dat nou voor een onzin?
Ik heb er een probleem mee dat MIJN geschiedenis, MIJN identiteit, MIJN taal, MIJN cultuur wordt ontkent, gewoon aan de kant wordt geschoven en op één hoop geschoven wordt met de Amerikaanse. Ik ben geen Amerikaan, mijn moerstaal is geen Engels, mijn cultuur is niet de Amerikaanse. Enerzijds het voortdurende gejank over de marginale Nederlandse rol in de trans Atlantische slavenhandel.. en daar alle autochtone Nederlanders op aanspreken OMDAT zij Nederlands zijn.. Maar vervolgens in één adem door het Nederlanderschap volkomen ontkennen.

Wat andere landen doen en zeggen moeten zij zelf weten. Ik woon daar niet. Ik ben daar niet geboren. Mijn voorouders komen daar niet vandaan. Dus wat andere landen doen en zeggen is geen maatstaf waaraan de Nederlandse identiteit, geschiedenis, taal en cultuur kan worden bepaald.

Zwarte Piet is iets heel anders dan Black Face. Andere geschiedenis, andere cultuur, andere betekenis, andere rol, andere waarde. Zwarte Piet is Nederlands, Black Face is Amerikaans.

In Amerika spreken ze over 'white people', in Nederland over blanken. Blank staat voor kleurloos. Blanke vla voor vla zonder toegevoegde kleurstoffen. Blank hout bestaat niet, blanke lak, lak zonder kleurstoffen, bestaat wel. Misschien moet je even terug in de NEDERLANDSE geschiedenis om dit wat beter te leren begrijpen:
https://www.gedichten-freaks.nl/817918/

>Als ik in de zon lig, ben ik zwart
Als ik kwaad ben, ben ik zwart
Als ik ziek ben, ben ik zwart
Als ik het koud heb, ben ik zwart
Als ik het warm heb, ben ik zwart
Als ik dood ben, ben ik zwart

----------------------------------------

Als jij in de zon ligt, ben je bruin
Als jij kwaad bent, ben je rood
Als jij ziek bent, ben je geel
Als jij het koud hebt, ben je blauw
Als jij het warm hebt, ben je rood
Als jij dood bent, ben je wit

-----------------------------------------

En dan noemen ze mij een kleurling !!<

Opvallend dat iedere term die bedacht wordt voor mensen van kleur vanzelf een negatieve betekenis krijgt en weer veranderd moet worden.
We hebben ondertussen gehad (en ik zal er best wel enkele vergeten):
- buitenlanders
- gastarbeiders
- migranten
- kleurlngen
- getinten
- mensen van kleur
- Nederlanders met een niet-westerse migratie achtergrond
- Arabieren/negers/Afrikanen
- Zwarten
- Allochtonen
- Afro-Nederlander en Euro-Nederlander

Ik ben NEDERLANDER en daar ben ik trots op. Het is een belangrijk deel van mijn identiteit. Het bepaalt de cultuur waarin ik ben opgegroeid en de moerstaal die ik spreek. Daarom ben ik beledigd wanneer er stelselmatig naar andere landen, andere gebruiken, andere cultuur en andere taal wordt verwezen om de Nederlandse weer eens verkeerd uit te leggen.

Wanneer je de Nederlandse cultuur niet wilt accepteren doe je er beter aan te verhuizen naar een land met een cultuur die je beter aanspreekt. Amerika of zo. Probeer mijn identiteit niet te veranderen.

121 Mariska3    
ongeveer 1 maand geleden door Mariska3
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

122 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

"Zwarte Piet. Maar dat staat natuurlijk symbool voor iets veel groters. Namelijk dat niet-witte Nederlanders ook willen meepraten over hoe we dingen in dit land doen. Zes jaar geleden was het antwoord daarop: 'Nee, wij doen de dingen zoals wij dat altijd hebben gedaan en jullie mogen je aanpassen.' Zelfs de minister-president - die eerst zei dat Zwarte Piet zwart blijft, 'want hij is nou eenmaal zwart' - heeft gezegd dat het niet langer houdbaar is. Mensen hechten veel belang aan integratie, maar integratie betekent ook dat mensen mee willen praten. Omdat het land ook van hen wordt."

Wie bepaalt dat, dat het land ook van hen wordt en dat de blanken, die hier vandaan stammen, hier de oudste rechten hebben en nergens anders ter wereld een "safe space" hebben, waar ze niet worden vervolgd/afgeslacht vanwege hun blanke huid?

Het argument dat blanklen afslachten in Zimbabwe en Zuid-Afrika helemaal toppie is, en dat ze overal elders ook worden verjaagd, is toch zeker dat zij als minderheid in die landen geen rechten horen te hebben omdat die landen van oudsher bewoond worden door die mensen met een donkere huidskleur?

Waarom omgekeerd dan wel? Omdat de VN-propaganda-machine, van de VN die al tig jaar een grote islamitische meerderheid kent, het zo dicteert. Het heeft niets met natuurlijke of rechtvaardige culturele ontwikkelingen in Europa te maken, het is opgelegd door de zelfbenoemde New World Order.

En de islamitische landen, in tandem met US die ook graag Europa na WOII bezet hield om ons te kunnen reduceren tot economische derde wereldlanden, zijn de olieleveranciers die ons in de jaren '70 dwongen tot het ondertekenen van het verdrag "Islam voor Olie"en die sindsdien al die islamitische import hebben afgedwongen. En die ook afdwongen, dat de Europese culturen moesten worden vernietigd omdat wij te onafhankelijk denken en heel Euopa islamitisch moet worden.

123 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
2
Meld

Nou, ik heb meestal juist moeite met een beetje bijkleuren in de zomer zonder te verbranden.

124 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@47 ; Waarom? We wonen in Nederland en spreken de Nederlandse taal. We hoven dus echt niet in woordenboeken van andere talen te gaan zoeken om de Nederlandse woorden te definiëren.

125 Mariska3    
ongeveer 1 maand geleden door Mariska3
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

126 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@122 ; In plaats van een ander wederom de les te lezen.. zou je het artikel waar je al tig reacties op hebt gepost eens moeten lezen. Enige bekendheid met het gebruik van leestekens zoals > en < kunnen je ook helpen. Je bent echt zo ongelooflijk dom en etaleert dat maar al te graag.

127 Mariska3    
ongeveer 1 maand geleden door Mariska3
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

128 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

Dat komt doordat Nederlanders niet wit zijn maar blank.

129 greenmango    
ongeveer 1 maand geleden door greenmango
1
Meld

@126 ; Nee, dat hoeven we niet. Op democratische gronden niet en op erfrecht gronden niet.

Mensen zoals jij (ik gebruik je eigen waarden maar even) denken mensen met erfrecht gronden de les te kunnen lezen over hun cultuur. Het enige antwoord wat daarop past is: Doei!

130 Mariska3    
ongeveer 1 maand geleden door Mariska3
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

131 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@126 Als je kijkt naar de immigratie cijfers , de problemen, het wegkijken , Cordon Sanitair, eenzijdige pers , onterecht racisme geroep, uitbuiting slachtofferschap enz, enz...

Dan zie je dat er hopen en hopen bewijzen zijn die dat ondersteunen. En als je nog wat verder kijkt dan zie je ook wie daar achter zit , hoe en waarom van n met welk doel.

132 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

133 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@133 Waarschijnlijk nog iets veel ergers.

134 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

135 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@135 Helemaal eens. En het jammere is dat velen het niet zien.

136 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
0
Meld

@135 En op meer vlakken dan huidskleur/afkomst. Ook tussen man-vrouw, oud-jong, links-rechts, enz...

137 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

138 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@96 Er is alleen niet éen kleur wit, er zijn vele kleurschakeringen als het om witte verf gaat ook de tint "blank" zit daar bij.

139 21st Century Guy    
ongeveer 1 maand geleden door 21st Century Guy
2
Meld

@139 zeuren zeuren zeuren. Heb jij ooit een wit mens gezien? Als je dat denkt ben je ook kleurenblind. We zijn nog eerder roze of beige te noemen dan wit. "Wit" voor onze huidskleur gebruiken is niks anders dan de politiek correcte gedachtenspinsel van een stel asocialen. We zijn blank. Live with it.

140 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
2
Meld

Heel vroeger waren blank en wit ongeveer synoniem. Later is wit bleek gaan betekenen wanneer de huid van een blanke werd beschreven: 'hij trok wit weg'.
Wit is daarmee een negatieve beschrijving van de huid geworden.
Daarom valt het ook zo op wanneer pc media wit ipv blank gebruiken. Blank is voor caucasische mensen een neutraal woord, wit niet.

141 Myth63    
ongeveer 1 maand geleden door Myth63
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

142 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa

@141 Daarbij is de blanke huid niet echt wit, bijvoorbeeld vergeleken met het oogwit. Mensen die roomwit zijn, vroeger een ideaal, hebben hoogstwaarschijnlijk bloedarmoede question

143 Myth63    
ongeveer 1 maand geleden door Myth63
0
Meld

Ja maar nu begrijp ik uit het verhaal dat wit nu een negatieve bekentenis heeft gekregen. En ook het woord dwerg of lilliputter is beledigend.

Hoe zit dat dan met "Sneewitje en de 7 Dwergen?"

Dat is vanaf nu dat zeker "Sneeblankje en de 7 Kleine Mensen.

144 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

145 Coen    
ongeveer 1 maand geleden door Coen

"zes jaar bijna driehonderd bekende Nederlanders"

Overtuigend .. Maar niet heus.
We hebben allemaal twijfels in ons leven. Het feit dat die mensen daar een kapstok voor gemaakt hebben is niks bijzonders.

146 sparta    
ongeveer 1 maand geleden door sparta
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trouwstoet lapt verkeersregels aan laars en h...
De automobilisten trokken zich onder meer nik...

20 uur geleden door Schildpad

USA is géén democratie meer
'Er is geen democratie meer in Amerika. Het i...

11 uur geleden door Lidpver

Wereldwijd nu meer dan 30 miljoen besmettinge...
Over de hele wereld zijn al meer dan 30,6 mi...

1 dag geleden door Crezee

Opiniepeiling Maurice de Hond: Wilders sterks...
De peiling van deze week laat wederom kleine...

19 uur geleden door Moskowfiets

Trump zegt te genieten van neerschieten journ...
De president van de Verenigde Staten van Amer...

8 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Topperz
Man buiten bewustzijn geslagen bij beroving...
Minder minder minder minder minder minder min...

5 minuten geleden door Topperz

Janzzen
Baby sterft in moeders armen wanneer tak afbr...
Raar verhaal Letterzetter leeft van naaldho...

8 minuten geleden door Janzzen

Topperz
'Nederlands bedrijf levert surveillancetechno...
www.noldus.com...

17 minuten geleden door Topperz

Hendrianus
Waar zijn Gretta, Anja en Dries? ...
@6"...een vermeend "palestijns"-Israëlis...

19 minuten geleden door Hendrianus

Topperz
Grote brand in Hem legt schuren in as...
De nieuwbouwplannen liggen overigens al klaar...

23 minuten geleden door Topperz

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig