BLM vs Nazisme (youtube.com)


In deze rapportage wordt een vergelijk getrokken tussen de Black Lives Matter rellen en de historische Nazi methodieken. Geef je opinie, houdt het objectief. ...

door sparta in Buitenland  ·  64 Reacties

  • 14
  • 792x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@33
"Hoe sta je tegenover dat de vernieling van beelden"
Prima, als dat standbeelden zijn van mensen die hele foute dingen hebben gedaan. Ik mag aannemen dat je ook niet klaagde bij het omhalen van standbeelden van Stalin, Ceaușescu en Lenin. En dat geldt ook wanneer die foute dingen destijds nog heel normaal en zelfs prijzenswaardig waren, zoals het exploiteren van koloniën en het overheersen en onderdrukken van de lokale bevolking. De namen en daden van die mensen moeten zeker bewaard blijven, want ze zijn onderdeel van de geschiedenis -- maar een standbeeld is impliciete verering, en dat kan dan beter stoppen.

"en de vervolging van mensen die vervolgens hun baan verliezen omdat BLM druk uitoefent op bedrijven."
Wat een imbeciel gelul. Dit gebeurt zo goed als nooit, en als mensen hun baan kwijtraken doordat ze racistische narigheid verspreiden (zoals die openbaar aanklager), is dat terecht en hebben ze dat geheel aan zichzelf te danken.

"Vindt je het moreel verantwoord dat mensen hun vrijheid ban meningsuiting kwijt raken door het gedrag van BLM"
Je bedoelt dat populistische racisten zwarte mensen niet meer openlijk mogen discrimineren? Dat haatzaaierij tegenover mensen met een andere huidskleur c.q. ander gedachtegoed wordt afgestraft? Dat vind ik dus prima. Wat dat soort 'vrijheid van meningsuiting' kunnen we missen als kiespijn.

"en hoe zie je de vergelijking die gemaakt wordt met het Nazisme?"
Ja ik zie precies hoe de vergelijking met nazisme wordt gemaakt: een groep mensen die na eeuwen slavernij, stelselmatige onderdrukking en discriminatie op probeert te komen voor gelijke behandeling wordt door racistische figuren beschuldigd van de meest vreselijke dingen -- tot nazisme aan toe, waarvan akte. En dat is dus Fout.

Maar vertel eens: wanneer BLM in jouw van haat verwrongen wereldbeeld zulke vreselijke dingen doet, dat het terroristen, moordenaars, plunderaars enzovoort zijn, en er op uit zou zijn om de rest van de wereld te domineren, hoe komt het dan dat er helemaal geen BLM-kopstukken worden gearresteerd en aangeklaagd? Hoe kan het dat de enige arrestatie in BLM-gelederen die ik kon opdiepen bestond uit een ordinair gevalletje fraude van iemand die had gesjoemeld met de boekhouding van zijn autowasstraat? Er is geen enkel BLM-koptuk zelfs maar beschuldigd van geweld of moord (naja, behalve dan door haatzaaiers zoals jij).

En dan dit: ben jij toevallig fan van een of andere grotere voetbalclub? Ja? Dan ben jij ook een terrorist, een vernielzuchtig geweldbelust stuk tuig. Dan behoor jij ook tot het schuim der aarde, en zou je eigenlijk meteen de bak in moeten -- want volgens jouw 'redenatie' is die voetbalclub verantwoordelijk voor alle geweld en relschopperij van de hooligans in de eigen aanhang, en is dus ook alle aanhang daaraan schuldig. Jij ook.
Op exact dezelfde manier wordt BLM als organisatie (die toch echt geweldloosheid preekt) door extreemrechtse simpele zielen zoals jij en diverse anderen hier verantwoordelijk geacht voor vrijwel ALLE geweld door zwarte mensen -- zeker als dat gebeurt in de buurt van overigens vreedzame protesten.

5
51 RichardR

@47 Succes met je onwetendheid.

1
52 solidsteel
53 Ness

We gaan gewoon weer even naar The Wave kijken en vergelijken XD :

0
54 DikkeTor

* Verwijderd door de redactie *

55 Dignes

@55 Dat klinkt voor geen meter en klopt taaltechnisch voor geen kilometer. question

1
56 Bluth

@51
"Maar vertel eens: wanneer BLM in jouw van haat verwrongen wereldbeeld zulke vreselijke dingen doet, dat het terroristen, moordenaars, plunderaars enzovoort zijn,"

Ik vind het vreemd dat je denkt dat ik me zomaat die opinie aanmeet. Zeker met het internet is er een stroom aan informatie over het geweld wat gepleegd wordt. De sloop partijen en brandstichting, plunderingen en moord. Dit is niet mijn verwrongen beeld, maar het is realiteit.

https://www.nydailynews.com/news/crime/ny-jessica-doty-whitaker-shot-dead-indianapolis-all-lives-matter-20200713-jcm5oyjca5fz5kge4qtlhh7dnu-story.html

Er worden wel degelijk mensen gearresteerd, waarvan veel ook weer los worden gelaten wat een vreemde situatie is. Er is vanaf het begin van die protesten een golf van geweld geweest en het feit dat je dat niet lijkt te weten wekt onbegrip en ongeloof bij anderen. Ook ik verwonder me. Ben je slechts geïnformeerd, sluit je jezelf ervoor af, of is er een probleem met je geheugen waar je niets aan kan doen?
Met het dagelijks volgen van de gebeurtenissen zoals in Portland kun je veel te weten komen. Je kan een Andy Ngo volgen of Tim Pool. https://www.youtube.com/channel/UCG749Dj4V2fKa143f8sE60Q
Deze Tim Pool mag je smaak niet zijn, maar hij laat bronnen zien. Verder moet je zelf het initiatief nemen om informatie te verifieren en of er meer details zijn die niet worden verteld. Dat is mijn grote probleem met de mainstream media, dat ze informatie achterhouden die niet past bij hun propagandistische boodschap. Dat is jammer, want ik heb liever objectief en eerlijk nieuws.
We zijn beland in een informatie oorlog war de publieke opinie gestuurd wordt. Je heb een eigen verantwoordelijkheid om je objectiviteit te garanderen. Dat geldt voor binnenlands- en buitenlands nieuws. Ik weet, dat is geen makkelijke opgave met al die informatie op dat internet. Het is een dagelijkse zoektocht die uiteindelijk je opinie zal vormen. Het belangrijkste is om jezelf de vraag te stellen welk doel de bron heeft om je hun verhaal te vertellen. Als ze objectief zijn laat zich dat al snel blijken door het aanhalen van bronnen en interviews.

De opvatting dat BLM een vredig protest is gaat ook al niet helemaal op, want BLM zelf blijkt andere motieven te hebben. Ook dat is zorgelijk. Waar jij en velen anderen met een goed gevoel graag een vredelievende beweging zien, worden we misbruikt door een marxistische organisatie. Waar men denkt een beweging te steunen, steunt men eigenlijk een organisatie die duistere doelstellingen heeft.


De nickname Sparta heeft niets met voetbal te maken. Het symbool verwijst naar de Spartanen van het oude Griekenland.

0
57 sparta

@56 who gives a fuck? ;-p

0
58 Dignes

@57
"Ik vind het vreemd dat je denkt dat ik me zomaat die opinie aanmeet."
Je meet je die opinie niet zomaar aan, je kijkt kennelijk veel te veel haatblogjes en soortgelijke YouTube-video's, en dat mist zijn uitwerking niet.

Wanneer de racisten en populisten hier proberen te 'bewijzen' hoe misdadig BLM wel niet is, komen ze steevast aanzetten met dat soort rommel -- nooit met normale nieuwsbronnen. En oh, veel daarvan blijkt achteraf ook niet te kloppen (ik herinner me nog een kop à la 'BLM-tuig schiet blanke man zomaar dood' -- dat bleek dus uiteindelijk te gaan om een criminele afrekening in de rapscene, en het slachtoffer was ook zwart, niet blank -- en BLM had daar hoegenaamd niets mee van doen).

En oh, die verwijzing naar voetbal had niets te maken met jouw nickname, maar met jouw neiging om alle geweld gepleegd door zwarte mensen op het conto van BLM te schuiven -- je noemt het zelf ook weer: "De sloop partijen en brandstichting, plunderingen en moord. Dit is niet mijn verwrongen beeld, maar het is realiteit."
Ja, die dingen zijn realiteit. Maar zo goed al die dingen zijn NIET de verantwoording van BLM, maar van de idioten, de relschoppers en criminelen die deze narigheid uithalen. BLM keurt die dingen niet goed en distantieert zich ook van degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn, ook als de daders beweren dat ze BLM steunen.

En dat is dus net zo bij voetbal: een relatief kleine groep hooligans is verantwoordelijk voor de ellende -- NIET de rest van de supporters. Maar in jouw redenering verwijt je die vredelievende supporters en de club dus wel de misdaden van die hooligans.

Maar goed, ik weet dat het zinloos is om mensen ervan te overtuigen dat ze foute dingen zeggen, dus ik laat het hierbij. Ik ga maar eens een flinke pan sambalboontjes maken voor het hongerige volk hier question

0
59 RichardR

@59 Wel grappig dat dat zwarte leven van de rapper er voor BLM niet toe doet. question

0
60 Bluth

@59
Er is een hoop rommel op het internet. Dat zal ik zeker toegeven. Dat maakt al die informatie nog niet onwaar. De stelling van het artikel blijft en de vergelijkbare acties zijn in mijn optiek legitiem gemaakt.

Het blijft een feit dat veel geweld, inclusief die moord op de jonge vrouw in de link die ik je gegeven heb, onder de noemer van BLM gedaan zijn. Zoals ik al eerder aangaf zijn de labels niet echte belangrijk, maar wel de daden.

Je gevoel van "zinloos" is gedeeld. Dat gevoel wek jij bij mij ook op. Zeker als er al zoveel materiaal voorbij is gekomen en je ontkent nog steeds dat er geweld wordt gepleegd. Je hebt een vreemde ontkennende neiging die nogal gevaarlijk is.

0
61 sparta

@57
À propos Sparta: ja ik weet daar wel het een en ander van, we hebben er met Grieks het nodige over gelezen in het kader van de Grieks-Perzische oorlogen en in de werken van Plutarchus.

De vrije Spartanen waren zeker op het laatst geen al te frisse jongens: ze waren de heersende klasse, maar zwaar in de minderheid, en hielden de Heloten (de grootste onderklasse) onder de duim met een nietsontziende militaristische, totalitaire bestuursvorm waarin de Heloten zelfs vrijelijk gedood mochten worden.
De voornaamste reden voor deze geïnstitutionaliseerde wreedheid was de angst dat de Heloten in opstand zouden komen, want dat zou het einde betekenen van de echte Spartanen.

Kennelijk ben jij net zo bang voor zwarte mensen die voor hun rechten opkomen dat je ze allerlei vreselijks toedicht ...

1
62 RichardR

@62
De voornaamste les uit je geschiedenis van het oude Griekenland en de Spartanen is dat er geen enkele samenleving is waar geen machtsverschuiving plaatsvindt. En tja .. Of het nu Corona betreft of een andere vijand, men zal zich moeten wapenen. Vooral in de oude tijden was een leger een belangrijke pilaar van macht. En nu nog steeds.

En nee, ik ben niet bang. Ik ben slim genoeg om te zien dat het gaat om culturele isolatie en niet om racisme. Dat is dan weer een ander onderwerp. Maar met je projectie dat ik bang zou zijn is volledig onjuist.

0
63 sparta

@41 Je liegt dat het gedrukt staat.

2
64 MeneerRontgen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@13 Uit Wikipedia, de vrije encyclopedieLulletje rozenwater (soms ook gespeld als lulletje rozewater) is een bargoense uitdrukking voor een ma...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@10 @11 Wangedrag: beginnen met schelden, beledigen, op de man spelen. Gemeld. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Billie Eilish is opvallend open over masturberen voor de spiegel: wat kunnen we van haar leren?

Och, Sophie Hilbrand doet het op het strand....

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@10 "lulletje rozenwater" Huisregels1. Het is de bedoeling dat er netjes met elkaar wordt gepraat. Het is niet de bedoeling da...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Populistische regering Slowakije schaft publieke omroep af - Joop - BNNVARA

Dat gaat hier hopelijk ook gebeuren!...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Het is sowieso al een veiligheidsrisico dat leden van die groep vrij mogen rondlopen.Die lui sporen niet.Laatst hadden ze er eentje geïdent...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

ABRACADABRA
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@3 aan munitie misschien niet tekort, maar wat dacht je van manschappen ? zijn al tienduizenden Russen gesneuveld en dat zullen er nog veel meer...

14 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

wildersfan
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Dat zijn de locale wetten aldaar. Zij doen het op hun manier, wij op de onze. Ik respecteer dat....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Muziekdraadje

Peggy Gou - 1+1=11https://www.youtube.com/watch?v=qTSadqfWeDw&list=RDMMqTSadqfWeDw&start_radio=1...

15 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
JapanxxxcomKazumi Mike AdrianoSkipthegamedPornpics FreeXxxx Pornos GratisE-girl NuaHot Sxe MovieCzech Fantasy PornJoey WhiteBarbara Stanwyck NudeXnxx MallKeisha Grey XxxSex Hd Hindi VideoXxx Hindi Sexy ComBang Ny WifeCeleb Gate CcAdult Dvd ForumWeid PornBrojobSex VedioTution Teacher SexJapan Hdv PornHd Porn Movies OnlineWomen Pillow HumpingTik Porn.Jennifer Aniston LeakedForest XnxxIndian Nude Girls PicsSavvanah FoxFamily Strokes Brother SisterBad Teacher XxxGay Arab PornGjbcr Gj AjnjDesperateateursCyberpunk Sex ModPj Soles NudeXxxmalayamXxnx Porn SexPorn CompilationLadki SuhagratDominique Jane PornRubi Rose RedditRin HachimitsuMichelle Lewin NudeTammie MadisonPorn Hd.vomNudes IaGia LaigeMassive DildoBlacked LadiesVenti NsfwMom Breeding SonTrashy BonerPoren CartoonAnimated P O RnPortal Do Zacarias SexoNaked Mother And DaughterBig Ass BbcFully Naked WomenSex Video In WaterA Trip Down Memory Lame Madi Collinssiri Dahl421069 DoujinDesi College Girls Porn VideosMonica Huldt OnlyfansSexci Video DownloadFolla Con Su TiaAshenaletubeFree Mom PorntubesEroupean PornRed SexBitchin BubbaM3gan XxxNangi Nangi Sexy VideoGroup Sex ImagesJessienudeCouple Caught Having SexJenna Haze Anal김치티미Ms MarsheaPorn Videos Step SonHow To Finger Your SelfOlga Kurylenko SexyTailsko PornProject Qt PornTumbizllaKyliegonewildAndrea Garcia NudeDaughter And Dad PronInteractial Passسكس قصص مصورهFotos De Famosas NuasMuho IchikiSensual EroticBig Titty MexicanSkipthgamesGalilea Montijo PornRachel RaxxxxExotic MoviesXvideo Xvideo Xvideo Xvideo Xvideo XvideoLauren DimarioNues FemmesStripchat3Angelina PornBlue Film Adult MovieXxx Bally DanceBest Bj EverFilm BokepindonesiaNhentai.etRedit BoobiesVideshi Sex VideoSixe BfDesi Suhagrat XxxCuteteenOmegle AnalBarbie FeelsUltra Horny ComAunt Cass RedmoaGay Nude MenMia Khalifa Saxy Video21 NauralsBigtits BrazilAnalredditHood Porn EbonySexy Sex IndianArabelle Raphael BlowbangTube XxxxIncestflix.cimFree Cam ShowMia Malkova RedditTik Tok For SexsXnxx Video CallGym Girl XxxCockninja StudiosIndian Actress Sex4porn MoviesPorn IndoDaddy Daughter PornosCreampie CleanerJada Stevens LesbianSexmodelleAnna Bell PeakXxx Sex ComRhyheim ShabbazzXxx CatHindi Aunty XnxxNew Xxx Video FreeXxx Blazer4k X X XXxx Sexy Videos HindiSunny Leone In Pron