RIVM past stiekem richtlijn aan na vertrouwelijk rapport verspreiding virus via ventilatiesysteem (geenstijl.nl)


RIVM , waar wetenschap en politiek een gevaarlijk brouwsel vormen. ...

door Jongens van de Witt in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 25
  • 969x gelezen
Reageer met een Emoji
5
1
31

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Smerig sluw zooitje !!!!

5
1 Marauder

RIVM liegen alleen maar ze zeggen niet wat er werkelijk aan de hand is vuil zooitje net als die Rutte op de hoogste posities moet je als de beste kunnen liegen.
Ik vertrouw dat RIVM voor geen stuiver.

5
2 qubix

@2 . ze hebben ook het lef niet om gewoon een keer sorry te zeggen op dat niveau.
Gezichtsverlies is niet sexy, staat niet goed op je CV.

6
3 Marauder

Dat is een vraag voor morgen na de persconferentie...

3
4 Voorzittershamer

@4 , diegene die de moed heeft om het te vragen wordt niet meer uitgenodigt, het moet wel gezellig blijven in Den Haag.

4
5 Marauder

@5

Dat geeft niet, als het maar gevraagd wordt..zie de gezichtjes nu al betrekken en iemand schuift de vraag snel door.

3
6 Voorzittershamer

@6 , de onderzoekjournalisten zijn spaarzaam, zijn te weinig democratische waakhonden meer over.

4
7 Marauder

Maurice de Hond (niet mijn favoriet door het verleden met al die onzin peilingen)
kwam al geruime tijd geleden met een voorstel om een deltaplan ventilatie op te starten zodat we in de komende herfst ,wanneer we weer binnen gaan zitten, gewapend zijn tegen een eventuele 2e golf.
Daarmee sloeg hij de spijker op de kop ,maar er kwam geen reactie van de politiek en/of RIVM.
Tijd tikt door.

3
8 Jongens van de Witt

zo betrouwbaar dat zooitje question

3
9 120db

Het RIVM die z'n eigen vlees keurt.
Heel toevallig, nu nabestaanden het RIVM en de overheid aansprakelijk willen stellen, voor de vele onnodige doden in de verpleeghuizen, komen ze ineens met dit rapport dat door henzelf is opgesteld en waaraan zij zelf conclusies verbinden, namelijk het licht allemaal aan de ventilatiesystemen...
Ze hebben zelfs experts ingeschakeld, om hun conclusies in eenvandaag, te onderschrijven.
Hoe toevallig is dit allemaal...

1
10 Strongoli

Hoeveel zouden er in tehuizen dood gaan als er geen ventilatiesystemen waren ?
Kan wel slecht zijn maar dood door uitdroging is ook vreselijk en daar gingen er eerder ook veel mee.
Wat een geschreeuw is er niet geweest om die systemen . Je kunt ook niet weer terug .
Moet je ook winkels mijden en horeca .

12
11 Goodnews badnews

Ze hebben zoveel fouten gemaakt
Te weinig experts met gezond verstand zijn buiten het OMT gehouden
Van Dissel is de profeet en Rutte en de Jonge zijn zijn papegaaien
De Beerput wordt helemaal leeggezogen..Maak je borst maar nat

4
12 Bollieboos

@12
Aanrader dit uitgebreide artikel hierover van FTM.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/706734-deltaplan-tegen-corona-de-anderhalve-meter-voorbij

1
13 Dieke

@8 Maurice de Hond kwam ruime tijd geleden met het 'feit' dat het virus seizoensgebonden is...

1
14 RobP

Wat een stomme kop boven dit artikel.
Voortschrijdend inzicht. Zo noemen we dat. Niemand, maar dan ook echt niemand, weet op dit moment wat de juiste handelwijze is. Als we er over 5 jaar op terugkijken, dan weten we met enige mate van zekerheid welke procedure(s) gevolgd hadden moeten worden. Dat gekanker op het RIVM en de politiek slaat dan ook helemaal nergens op. Het enige wat relevant is, dat ze doen wat ze denken wat goed is. Meer kun je niet in deze situatie.

7
15 Tismewat
16 Wilmama

Nadat deze feiten duidelijk werden, dat uitbraak waarbij bijna iedereen besmet raakte, plaatsvond precies op de enige afdeling waar recent bij een verbouwing een energiezuinig ventilatiesysteem was geplaatst.

En dus dat corona op massale schaal via ventilatiesystemen wordt verspreid die te weinig vuile lucht afvoeren en verse lucht naar binnen halen.

Had het RIVM als ze de bevolking echt wilde beschermen natuurlijk meteen een groot persbericht moeten uitvaardigen, om bedrijven en organisaties er op te wijzen hun ventilatiesysteem te laten nakijken, zo nodig anders in te stellen of te vervangen.

Maar nee het RIVM wil blijkbaar graag dat er massale nieuwe uitbraken komen en houd het liever onder de pet.

Want dan kunnen ze blijven vasthouden aan hun schijn oplossingen van verplicht vaccinaties (waar ze met hun big farma collega’s goed aan verdienen) en de andere halve meter maatschappij (dat effectief onze economie en ook ons welzijn als mens kapot maakt).

Zo werd ook al het in de eerste lijn goed werkende medicijn hydroxychloroquine in combinatie met zink verboden voor huisartsen om voor te schrijven. Gebaseerd op opzettelijk vals onderzoek dat het doel had om uit te wijzen dat het middel gevaarlijk zou zijn en niet zo baten. Zo werd bij het onderzoek de combinatie met zink weggelaten en expres een extreme hoge (en daarmee schadelijke) doses hydroxychloroquine gebruikt.

3
17 blueturtle

Uit het Volkskrant bericht waar naar wordt verwezen:

"Tussen 23 en 26 juni raakten in verpleeghuisafdeling De Tweemaster 17 van de 21 bewoners besmet met het covid-19-virus. Zes van hen overleden. Ook 18 medewerkers kregen het virus, terwijl het personeel chirurgische mondneusmaskers droeg, behalve tijdens de pauzes.

Toen er desondanks abrupt zo veel besmettingen onder het personeel plaatsvonden terwijl aanvankelijk maar één patiënt was besmet, werd het ventilatiesysteem in de gemeenschappelijke huiskamer onderzocht. Op het gaas van de airco-unit en in filters van vier ventilatiekasten werd vervolgens het virus in hoge waarden aangetroffen."

"De bevindingen uit het vertrouwelijke rapport lijken tegenstrijdig met wat het RIVM in openbare publicaties beweert. Zo stelt het instituut in antwoord op vragen van het ministerie van Volksgezondheid dat er ‘momenteel geen uitbraak in Nederland bekend is waarbij is gebleken dat (gebrek aan) ventilatie een hoofdrol heeft gespeeld bij de transmissie van SARS-CoV-2’."
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vertrouwelijk-rivm-rapport-ventilatiesysteem-verspreidde-virus-in-verpleeghuis~bdc4943d/

RIVM loog dus dat er geen besmetting bekend was waar het ventilatiesysteem een hoofdrol speelde.

Waarom? Het doel lijkt het invoeren van de andere halve meter maatschappij in combinatie met verplichte vaccinaties, voor die plannen staat wetenschappelijk onderzoek als dit, over aerosolen die zich verspreiden via de ventilatie, alleen maar in de weg, en dus houden ze die kennis onder de pet en liegen vervolgens dat ze van niks weten.

2
18 blueturtle

Uit het artikel: "‘Uit voorzorg wordt geadviseerd om recirculatie binnen één ruimte waar meerdere personen gedurende langere tijd bij elkaar zijn zo veel mogelijk te vermijden en de lucht voldoende te verversen.’"

In de kamers van bewoners wordt de lucht in de meeste gevallen ook gewoon 'rondgepompt'. Zodat alléén in de ruimtes waar mensen langere tijd bij elkaar zijn (zoals in de eetzalen en/of gezamenlijke huiskamer) de lucht voldoende te verversen, niet afdoende is.
Oók in de kamers van de bewoners moet de lucht voldoende ververst worden, anders blijft het 'dweilen met de kraan open'.

1
19 Scorpio

* Verwijderd door de redactie *

20 Chat Baker

Imagoschade zoveel mogelijk beperken is de opdracht.

1
21 Mac Benac

@15 ; Nee.

Het grootste probleem in de Nederlandse aanpak is van het prilste begin af aan geweest dat men een te groot ego had en niets van anderen aan wilde nemen. Landen die al eerder met het virus dealden werden in hun adviezen compleet genegeerd. Steeds weer, keer op keer, was het: "Ow.. dat en dat land zegt zo en zo? Nou, dat moeten wij zelf eerst onderzoeken en vaststellen voor we daarop gaan acteren."

Gezond verstand zegt dat men in crisissituaties, levensbedreigende situaties, het zekere voor het onzekere moet nemen en van het ergste uit moet gaan. Het RIVM, het OMT en de regering deden het tegenovergestelde. Om maar een voorbeeld te noemen: China, toch het land met de meeste ervaring, waarschuwde dat besmette mensen zonder symptomen besmettelijk konden zijn. Wat deed Nederland? Niets als iemand geen symptomen had. Zelfs niet als een gezinslid bewezen besmet was; de dochter van de eerste bekende corona patiënt in Nederland, heeft na zijn opname nog gewoon in een kroeg een optreden gegeven als zangeres van een bandje. Dat mocht want alleen Pa hoefde in hetzelfde huis in quarantaine. Heel lang heeft Nederland dit vastgehouden, tegen alle waarschuwingen van China en later Italië in.

Met dit laatste staaltje vraag ik me waarlijk af of ze überhaupt corona wel willen bestrijden. Waarom was de uitslag van dat onderzoek geheim? Waarom wordt dat advies op de website stilletjes gewijzigd? Dat zouden ze van de daken moeten schreeuwen!!!!

1
22 Mariska3

@20 ; Daar heb je ook weer een punt. Als dat circuleren van lucht in een verpleeghuis een risico is, is het dat in een vliegtuig ook...

1
23 Mariska3

Vanaf begin roep ik al dat ze overal naast zaten...

2
24 Tjeesus...,

De RIVM wijzigt haar beleid en nog wel stiekem?
Ik kan het me nauwelijks voorstellen...
/sarcasm off

0
25 Graaier1000

@24

Ach, u is expert op dit gebied?

Waarom dan niet voor deze organisatie(s) gaan werken? Die zitten op perfecte expertise te wachten. Want zelf kunnen ze dat niet uitdokteren, toch?

6
26 Zwartwit

@25

Is gewijzigd inzicht niet mogelijk dan? Een nieuw virus, waarvan men niet weet hoe het zich gedraagt en in welke omstandigheden het zich anders gedraagt, is niet in een paar maanden in kaart gebracht, toch? Duidelijk dat het niet stiekem is gewijzigd. Zie link van @16

5
27 Zwartwit

@26 Waarom zeik jij altijd anderen af die gewoon al een tijdje het idee hebben dat er iets niet klopt??

1
28 Truffelaar

@28
Omdat diegene die de expertise hebben, niet weten wat het virus precies allemaal doet. Dat kan men in zo'n kort tijdsbestek ook nooit te weten komen.
Als zelfbenoemde experts, zoals die gesjeesde dansleraard, hele volksstammen gekken kan maken met een organisatie als viruswaanzin, sorry nu viruswaarheid, als een zelfbenoemde expert als Jensen hele volkstammen gek kan maken met zijn vlog, dan is het niet raar dat hele volkstammen zich dan ook expert wanen.

Mag ik daartegen ageren?

Ik krijg jeuk van mensen die ongefundeerd roepen, "ik heb het vanaf het begin al gezegd"

Mag dat?

9
29 Zwartwit

@29 Die dansleraar mogen ze opsluiten zal ik geen traan om laten.
Maar als iemand al tijden een idee heeft en dat gewoon op een normale manier verteld vind ik dat geen reden om die af te zeiken.

0
30 Truffelaar

@29
Ja Mart .
Dat horen van liever van jou dan van iemand bij zijn volle verstand.

0
31 Jongens van de Witt

@29

@26
Kijk bv...

Reactie op bericht: Alle scholen gaan dicht vanwege de coronacrisis, ook horeca en sportclubs op slot
5 maanden geleden door Tjeesus...,
Rot op met Rutte verheerlijken..Hij heeft het slecht aangepakt..., hij had meteen na de eerste berichten uit China al moeten handelen...Baudet wilde 6 weken geleden al een spoeddebat..., de rest van die minkukels die in de kamer zitten gaven niet thuis...Het is nu door Wilders/Baudet en druk uit de bevolking dat er nu eindelijk knopen zijn doorgehakt...Baudet/Wilders voor minister-president!Rutte...., rot op...

5 maanden geleden door Tjeesus...,
Reactie op bericht: Premier Rutte: groot deel bevolking zal besmet raken
Ik kon na China al weken van tevoren op mijn vingers natellen dat de eerste in Europa zou komen en vervolgens Nederland...Ze hadden al alles wat uit China kwam moeten tegenhouden..., toen vond ik de regering al akelig stil en laks...

Reactie op bericht: Grapperhaus legt uit: met zoveel mensen mag je afspreken
6 3 maanden geleden door Tjeesus...,

Krijg juist het gevoel dat ze mensen en vooral oudjes binnen hebben gehouden en dat er juist daardoor meer slachtoffers zijn gevallen...


Ook buiten kunnen we het virus aan elkaar overdragen
nrc.nl
24. 3 maanden geleden door...,

Nu we weten dat buiten beter is dan binnen..., was het toch wel een heel slecht advies geweest dat we binnen moesten blijven...Misschien hadden veel van de ouderen die overleden zijn nu dan nog wel geleefd...

1
32 Tjeesus...,

@29

Krijg juist het gevoel dat ze mensen en vooral oudjes binnen hebben gehouden en dat er juist daardoor meer slachtoffers zijn gevallen...

Jeuk..., krabben man...

1
33 Tjeesus...,

@29

Terwijl iedereen op Trump zat te zeiken dat er in de VS veel slachtoffers waren..., vroeg ik me toen ook al af waarom Rutte & Co. nog vliegtuigen uit de VS liet landen...

Reactie op bericht: Het is tijd om de grenzen te sluiten
@9 4 maanden geleden door Tjeesus...,
Lul toch niet zo slap..., is toch logisch dat je nu geen vliegtuigen uit de VS toe laat zonder eerst te controleren... Dan wordt het een gebed zonder eind...

Het RIVM was gewoon overal te laat mee...

In het begin zeiden ze zelfs dat de eerste Nederlandse slachtoffer in Nederland nihil was...
Terwijl een blinde het al op zijn vingers na kon tellen...

1
34 Tjeesus...,

Heb nog wel meer voor je..., maar dat is ff uitzoeken....

1
35 Tjeesus...,

Stelletje ratten bij het RIVM, narcisme ten top.

2
36 Rattocasi

Op gezond verstand heb ik tot op heden het RIVM nog niet kunnen betrappen, hun stupiditeit is de hoofdreden van onrust in de maatschappij. Met mondkapjes en 1,5 meter afstand hadden we al die ingrijpende maatregelen en economische schade niet nodig gehad.
Het enige wat ze willen doen is maandenlange onderzoeken doen voor elk detail van wat een normaal mens eenvoudig kan beredeneren. Het gaat hun gewoon om een grote pot met onderzoeksgeld.
We hadden beter de adviezen kunnen overnemen van de landen die wél ervaring hadden met virusuitbraak. Dit is niets meer dan een amateurclub.

0
37 icnivad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

9 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

11 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

13 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

25 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

25 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

27 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

27 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Kelsey Kane PornNude Mom With SonGia Vendetti PornPanty Voyeur6annoncrMangas-origines.frDoctore PornAvatar SexsceneAsslick VideosAnal TumblersQuennlivia00Free Brazeers VideosChatturbeDevon JenelleG Gay Bras Na Cam 4HotbhabhiHappy Ending Message Near MePururin.toEporner.vomNisha Guragain Xxx VideoXxx Full Hd 1080Xxx Porn Video Hd HindiNaruto GaysexLenatheplug PornPiss In PussyPhub CosplayGay Malr TibeChaturbatecouplesTetasxxxNaruto Hent MangaOctavia Helluva Boss Porn3154349Xxx Bf Video HindiIndian Anal FuckDownload Free Porn FreeReshma NakedSleeping Sister NakedTokyo HentaiBigo Live Sex VideoBroinsis ComMovie Forced Sex ScenesPorn On The RokuChnel UziエックスビデオTake A Hike And Fuck Me4k CummingCheergirl727Malayali New SexWomen Screws DogHunk ChBoob Drop GifsNude Bigger WomenCourtney Miller SexySecret XxxPorn Videos Hindi IndianBig Tits FondledDrunk Girl FuckThesabrinabanks Onlyfans LeakedA Dream Cum TrueAri Fletcher TwerkingPron BloodPorn VexenNude Chubby ChicksSwathi Naidu Latest Sex VideosCam Girl PornFuta MilfStepsisters PornCreampier PornVixen Por NJapanese SexyCartoon BjFree Brazzers VidsXnxx Of BrazzersTenticle HentaiAmy Anderssen FuckMommy Fart PornLittle Capris PornCoachella PornDadcrshEdin SinclairPorn ReactsMelhores HentaisVideos Travestis PornFilme Adulto BrasileiraThroat Fuck PornAmateur Anal PornRenee Gracie P O R NBunnyayu NudeDadscrushPorn BurmeseBackroom Casting Couch SagePlaygirlcris NudePornstar MovPeliculas PornosgratisSlayeas NudesFarangdingdongDesi Nude College GirlsPorn Asian PicturesNudes In SnapOlder Man CumsRenee ReaThief XnxxSkylar NoveaFc2-ppv-3118995Ullu Sex HdRambha Sex VideoPorn Video Savita BhabhiSex Movi SeenBikini FlashingRoonilyGifsdesexoEbony Fart PornJake Steed PornAssfuck LatinaSpycockGay MoviespornYou JiizCartoon ShemalepornHuge Firm TittiesLatinahubPorn Mobile GamesExtremely Gay PornCute FemboyCum Holy GrailCaned FemdomSexcsistersXxx Tits BigXnxx Angela WhiteRae Lil Black Green Eyed MonsterLatest Full Porn MoviesIndian Hotel Room PornTop.onlyfans LeaksAdultescortsتويتر سكسMuscle CamgirlsFace Sitting LesbiansCouple XvideoKyle Balls Wcaسكس مشاهيرMelhores Animes +18Grup PornoXxx XxxnWww Perfect GirlsBhabhi Ki GarmiChukhold PornStepmom MilfSecret FuckJhol Web SeriesLadyboy TubeMature Asianpussy