10 signalen dat een relatie werkt (of niet)
,

10 signalen dat een relatie werkt (of niet) volgens onderzoek

10 signalen dat een relatie werkt of niet

Een onderzoek onder meer dan 11.000 geliefden vond tien signalen die aangeven of een relatie al dan niet blijvend is. Vijf signalen zijn gebaseerd op individuele kenmerken en de andere vijf zijn gebaseerd op de relatie zelf. Lees meer.


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


10 signalen dat een relatie werkt (of niet)


De vijf signalen zijn gebaseerd op individuele kenmerken zijn: tevredenheid met het leven, negatieve gevoelens, depressie, angst voor gehechtheid en vermijden van gehechtheid. De andere vijf zijn gebaseerd op de relatie zelf: perceptie van de toewijding van je partner, waardering, seksuele bevrediging, hoe gelukkig je denkt dat je partner is en conflicten.

De studie is gepubliceerd in The Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), Dit is het officële orgaan van de National Academy of Sciences (NAS. Er is kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) gebruikt om de resultaten van 43 relatieonderzoeken van over de hele wereld te analyseren. Hieronder bevonden zich interviews met meer dan 11.000 koppels, en of ze bij elkaar bleven.

Daarbij vond de computer 10 primaire indicatoren dat een relatie zou slagen. De eerder genoemde vijf op basis van de individuele signalen en vijf op basis van hoe de geliefden zich tot elkaar verhouden.


Hier zijn de signalen dat een relatie werkt (of niet)


10 signalen dat een relatie werkt (of niet)

10 signalen dat een relatie werkt (of niet)


Individuele kenmerken

Hoe tevreden ben je met je leven?
Mensen die zich in het algemeen niet tevreden voelen over hun leven, houden een relatie minder vaak vol.

Je constant gestrest of hopeloos voelen
Voortdurende negatieve gevoelens, zoals stress, is ook een individuele factor die individuele factor die het succes van een relatie voorspelt.

Depressie
Mensen die te maken hebben met onbehandelde depressie hebben een uitdaging om de relatie gaande te houden.

Constant angstig zijn in een relatie
Hechtingsangst komt meestal voort uit negatieve ervaring met relaties als kind. Denk hierbij aan (emotionele) verwaarlozing door ouders of andere familieleden. Het kan leiden tot het gevoel constant op eieren te moeten lopen in een relatie. Of je hebt bijvoorbeeld constant het gevoel dat een partner weggaat.

Betrokkenheid vermijden
Als jij of je partner vermijdend van aard is, kan het moeilijk worden om je volledig voor een relatie te binden te geven


Signalen die zijn gebaseerd op de relatie zelf

Hoe betrokken denk je dat je partner is?
De computer ontdekte dat je perceptie van uw relatie zeker ook bijdraagt ​​aan hoe lang deze zal duren. Als je denkt dat je partner er voor gaat ’tot de dood ons scheidt’, is de kans groot dat de relatie langer zal duren.

Waardeer je je partner?
Als je ’s ochtends wakker wordt en je denkt dat je geluk hebt dat je bij je partner bent, is dit een goede indicator dat je het samen lang zal gaan volhouden.

Hoe tevreden ben je seksueel met je partner?
Een goed seksleven is de sleutel tot een langdurige relatie.


Logisch? Vrouwen vallen echt meer op mannen als ze rijker…


Hoe gelukkig denk je dat je partner is?
Als je denkt dat je partner gelukkig is in jullie relatie, werkt dit ook positief uit op de duur.

Hoe vaak heb je ruzie met je partner?
Als jij en je partner die constant ruzie maken is dit een veeg teken. Het is teken dat de relatie snel bergafwaarts kan gaan. Waarschijnlijk houden jullie het niet vol.


Zie hier de top 10 Kerstruzies.


Bron en meer informatie: Machine learning uncovers the most robust self-report predictors of relationship quality across 43 longitudinal couples studies in PNAS, 29 juli 2020