'Helft werknemers ervaart discriminatie, vooral bij sollicitatie' (nos.nl)


Vooral op leeftijd en afkomst wordt gediscrimineerd, is de conclusie van een onderzoek onder 2100 mensen. ...

door Havermout in Economie  ·  37 Reacties

  • 3
  • 423x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een boel propaganda en er gebeurt toch niks mee...

2
1 smurf

Logisch iemand boven de 30 neem je toch niet meer aan?? Wat is daar nu weer verkeerd aan?

1
2 ModReset

"Het merendeel van de deelnemers zegt weleens gediscrimineerd te zijn op basis van leeftijd, ruim een kwart op basis van afkomst."

Ik vraag me af of hen botweg is verteld dat hun huidskleur hen niet aanstond , of dat het hun eigen vermoeden is

Ik heb in de praktijk namelijk gemerkt dat getint nogal snel "racist!" roept

1
3 Vageali6888

@2 Nou ja... volgens mij kan iedereen werk vinden die dat wil... ongeacht wie je bent...

5
4 smurf

De afstand die kan bestaan tussen woonplek en werkplek kan eveneens een reden zijn om iemand niet uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Je wordt geacht om te wonen binnen een bepaalde straal rondom de werkplek. En dat terwijl je aangeeft bereid te zijn om te verhuizen voor de begeerde functie... Discriminatie gebaseerd op afstand dus.

0
5 Ghurka

@4 ; ... Pas drie zeer veel belovende sollicitatiegesprekken gehad. En toen werd het stil. Ik heb ze opgezocht via Facebook en bij alle drie zijn ze ingehaakt op oproepen van BBL-ers. Tja.. daar kan ik als volwassene qua loonkosten niet tegenop natuurlijk. Best wel frustrerend want die BBL-ers zijn straks ook BBL af en zoeken net zoals ik dan naar een normaal betaalde baan.. en worden ook gepasseerd door een nieuwe goedkope BBL-er.

0
6 Mariska3

@6 Miss. wel dom maar mag ik vragen wat BBL-ers zijn?

0
7 Fernand

WAAROM JIJ MIJ NIET AANNEMEN !? VUILE RACIST !!
Maar meneer wij zijn op zoek naar een vriendelijke commercieel medewerker. WAT !? WAT IS DAT ?? Jij mij niet aannemen omdat ik niet blank ! Vuile racist jouw moeder hoer !

0
8 Tungsten

En dan hebben ze het ook nog niet een over discriminatie op basis van opleiding ervaring IQ, EQ en positiviteit question

1
9 icnivad

@6 Ja, maar je kan wel werk vinden... Alleen geen luxe baantjes.

Laatst nog aan een zwerver uitgelegd hoe hij dat moest doen. Nu staat hij er niet meer. Waarschijnlijk is hij aan de slag.

0
10 smurf

Ik heb liever oudere werknemers dan jonge. De ouderen weten meer, dus je investeringsboog is lager en jongeren blijven toch niet.
Sorry, maar met allochtonen heb ik alleen maar drama gehad. Ga ik ook niet verder uit de doeken doen, maar ik ben absoluut niet de enige. Het is een imagoprobleem. En dat ontstaat automatisch als je verhoudingsgewijs andere ervaringen hebt met een bepaalde groep die niet zo positief zijn. Dan ontwijk je ze. Is, dat racisme?

0
11 Rolmops

Tja. Ik ben dus zelf HRM-er en solliciteer heel erg breed.

Dat er gediscrimineerd wordt op basis van afkomst begrijp ik wel ergens. Helaas heb ik in mijn vak gewoon slechte ervaring met bepaalde groepen allochtonen. Nodig ik ze uit voor een gesprek.. zodra je laat doorschemeren serieus te overwegen hen in dienst te nemen.. gaan ze draaien en wurmen en komen met de vreemdste eisen om maar niet aangenomen te worden. Bijvoorbeeld opeens niet fulltime willen werken (waar ze op gesolliciteerd hebben) maar een uurtje of 15 per week.. zucht. De meest schokkende was een Marokkaanse vrouw die opeens een eis uit haar hoofddoek toverde dat ze wel op de werkvloer begeleid moest worden door een mannelijk familielid.. Raar dat je dan geen werk kunt vinden toch? Ik heb deze ervaringen wel altijd door gegeven aan hun uitkerende instantie.

En dan zijn ze in dienst en dan verrassen ze me alsnog. Stelselmatig te laat komen. Om de haverklap ziek zijn. De kantjes er af lopen. Naar het land van herkomst bellen met de telefoon van de zaak.. Agressie op de werkvloer. 5 weken zomervakantie eisen en bij een Nee gewoon gaan.

Maar die discriminatie van ouderen begrijp ik dan weer niet. Nergens in de omliggende landen zie je dat. Waarom hier dan wel? Ik heb op de werkvloer nooit echte problemen met ouderen gehad. Terwijl jongeren.. breek me de bek niet open. Snowflakes die niet tegen kritiek kunnen. Altijd dat gejank over 'de toon'. Sorry, maar als jij je vuilnis naast de prullenbak op kantoor gooit omdat die vol zit (met jouw zooi), dan zeg ik daar wat van en dat heb je maar te accepteren. Ze hebben ook geen steekhoudende argumentatie. "Ja, maar ik wihihihil niet jank jank." Ja leuk, dan had je het contract niet moeten tekenen waarin staat dat dat gewoon bij je werk hoort. Time management kennen ze ook niet. Prioriteiten stellen al helemaal niet en ze zien de werkgever als een grote zak met geld waar ze onuitputtelijk in kunnen graaien. Loon zien ze als aanwezigheidspremie voor het gezellig babbelen met hun collegae en klanten. Werken? Nee, dat is niet leuk. Op de standaard dagen is de helft van de jongeren ziek. Na een belangrijke voetbalwedstrijd bijvoorbeeld. Of de dag na Koningsdag. Je kan er echt de klok op gelijk zetten. Jonge moeders zijn vaak ziek tijdens de vakanties en op woensdag(middag). Administratie kunnen ze niet.

Ouderen. Begint al bij 40 plus. Nee, ze zijn NIET duurder dan een 35 jarige. Gewoon niet. Ze zijn meestal loyaal aan hun werkgever, doen hun werk, kunnen prima overweg met de pc, zijn vaker flexibel in werktijden en overwerk dan jongeren, hebben een beter arbeidsethos en zijn opvallend minder vaak ziek (ja, als ze eindelijk eens ziek zijn is het ook vaker ernstig maar gemiddeld hebben ouderen bewezen minder ziektedagen). Ja, dat maakt ze wel minder 'gezellig'; niet leuk voor zo'n jongere dat die oudere collega wil werken ipv grappen en grollen uit te willen halen. O ja.. ze zijn ook vaak een stuk beleefder tegen klanten en gaan niet meer met zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof.

Waarom dan in Nederland die afkeer van 45 plussers? Waarschijnlijk omdat de meeste HRM-ers jongeren zijn, mensen-mensen die houden van gezelligheid en de sollicitanten keuren op hun vriendschapswaarde ipv op hun werkwaarde. Dus zoveel mogelijk overeenkomsten met zichzelf zoeken.

0
12 Mariska3

@12 +++++ Geheel herkenbaar!!!

0
13 LoydMorris

@7 ; BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Een BBL studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf. Een 18 jarige BBL-er verdiend bruto € 764,40 per maand als hij fulltime werkt.

0
14 Mariska3

@10 ; Luxe baantjes? Nee hoor; ik solliciteer ook op minimumloonbanen. Beetje normale arbeidsvoorwaarden is na wat slechte ervaringen wel een eis. Uitbuiting ben ik klaar mee. Laatste baan heb ik 14 maanden aan één stuk door meer dan 40 uur per week gewerkt omdat ik nooit vrij kon krijgen. En dat in een baan waarvan iedereen, ook de teamleiders, zei dat 40 uur niet te doen was. Maar ja, de jongeren namen gewoon ontslag om een paar weken vrij te kunnen zijn dus ik moest doorwerken.

Tevens vind ik het absurd dat ik in mijn eigen beroep niet aan de bak kom met zoveel jaren ervaring. Opeens na je 40ste ben je niet meer goed genoeg? Ja, tegen minimumloon de puinhopen van de jongeren opruimen een paar maanden.. daar ben je dan wel weer goed genoeg voor. Been there, done that.

0
15 Mariska3

@11 ,

"En dat ontstaat automatisch als je verhoudingsgewijs andere ervaringen hebt met een bepaalde groep die niet zo positief zijn. Dan ontwijk je ze. Is, dat racisme?"

Ja.

Misschien zijn je vooroordelen wel gegrond in eerdere ervaringen, maar het blijft een vooroordeel om iedere nieuwe allochtoon te behandelen zoals je degenen zou behandelen met wie je slechte ervaringen had.

Als ik een lompe Hollandse boer tegenkwam en vanaf dat moment alle Hollanders ging vermijden omdat ik ze als lomp zie, is dat ook racisme. Misschien heel rationeel te beargumenteren vanuit eerdere ervaringen, maar het blijft racisme omdat je de kenmerken van specifieke individuen als bepalend voor een hele groep laat zijn.

5
16 progressiefliberaal

@12 Heel herkenbaar van mijn eigen bedrijf dan vergeet je nog dat ze zich ziekmelden, tijdens hun vakantie in het thuisland
Telefoon als ik de bedragen hier zou neerzetten verklaarden jullie mij voor gek, toch stond ik machteloos en de rekeningen waren voor mij, uitgekookt om snel aan veel geld te komen in weinig tijd!!
@7 Dank voor je uitleg

0
17 Fernand

@14 Dankjewel voor de uitleg!

0
18 Fernand

@16

Kijk, daar gaan we al. Je verwijt mij te oordelen aan de hand van kenmerken, maar het gaat om ervaringen. Daar doe je een risicocalculatie op. Net als jij je ringen afdoet in de achterbuurten van Rio, als je al een paar keer beroofd bent.
De wereld zit zo niet in elkaar voor jou.

0
19 Rolmops

@17 ; En ouderen? Ik zoek werk..

0
20 Mariska3

Als je niet geschikt bent en wordt afgewezen dan heeft dat niet met je huidskleur te maken hoor.

Probleem is dat iedereen zichzelf voor de functie geschikt vindt en dan bij afwijzing liever vertelt dat hij of zij gediscrimineerd wordt dan toe te geven eigenlijk ongeschikt te zijn voor de functie.

3
21 PFL

@16 ; Het gaat doorgaans niet om één (1) slechte ervaring maar over een waslijst. En ja, inderdaad is dat dan officieel nog steeds discriminatie. Dat klopt.

We discrimineren allemaal. Wanneer in het donker op een afgelegen plek een zwarte jongere je lijkt te volgen, raak je op je hoede en argwanend. Is het een oud blank omaatje.. dan doet het je niets.

Dikke mensen hebben meer moeite met het vinden van een relatie dan slanke mensen.

Mensen met een verlopen uiterlijk worden vrijwel altijd als junk aangezien.

Wat voor mij belangrijk is is dat je goed nadenkt over het doel waar je voor contact hebt met iemand. Is het voor een gezellig moment? Is het noodgedwongen bv in een lift? Zoek je een vriendschap of een relatie? Komt die persoon bij je over de vloer (een oppas bijvoorbeeld)? Moet die persoon een bepaalde taak verrichten, werk bijvoorbeeld?

Zo heb ik als klant geen enkel probleem met een hoofddoek meisje achter de kassa maar een mannelijke masseur in de sauna vind ik dan weer minder.. Dat is ook discriminatie.

0
22 Mariska3

@21 ; De ontkenning zit diep bij je. Er wordt wel degelijk heel erg veel gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Alleen, zoals dit onderzoekje al aangeeft; discriminatie op basis van leeftijd komt met stip op 1.

1
23 Mariska3

@20 Ons bedrijf is aan een Nederlandse keten verkocht, juist omdat wij ouderen in ons bedrijf hadden binnengehaald, floreerde wij zo goed.
De ouderen ( wat zijn ouderen) die namen verantwoording en die kregen die jongeren ook naar hun hand gezet, bij wie dat niet lukte hadden zij in de proeftijd de vrijheid, om einde contract te geven aan de jongeren.
Het is voor ons bedrijf +/- 675 medewerkers een goede investering geweest.
Helaas heeft de landelijke keten, onze bedrijfscultuur en structuur niet lang erna veranderd, en zijn ze klink gekelderd, ook op de beurs. Mijn advies verkoop jezelf en blijf in jezelf geloven. Je bent het meer dan waard!!

0
24 Fernand

@19 ,

Kenmerken, ervaringen. Om het even.

Feit is dat niet iedereen in die groep zo is. Het beoordelen van mensen niet als individu, maar als de groep waar ze deel vanuit maken, is inherent beoordelen op vooroordelen.

Ik neem het je verder niet kwalijk of zo als je veel slechte ervaringen hebt. Maar het is wat het is.

2
25 progressiefliberaal

@16 'Als ik een lompe Hollandse boer tegenkwam en vanaf dat moment alle Hollanders ging vermijden omdat ik ze als lomp zie, is dat ook racisme.'
Hoeveel, keer op keer, moet je tegenkomen om ze te mijden?

0
26 RobP

@23

Het is best logisch dat er op leeftijd "geselecteerd" wordt , een bedrijf kiest een werknemer die het beste past met de beste slagingskansen voor de lange termijn , en zo goedkoop mogelijk.

Het is aan de overheid om ouderen goedkoper te maken als ze dat willen

4
27 Vageali6888

Kennis van me, 45 jaar oud.
“Ik wordt overal afgewezen vanwege mijn leeftijd”

Tsja, ze had wel een heel eisenpakket,
Ze wilde achter de kassa:
- niet ‘s avonds
- niet in het weekend
- met schoolvakanties graag vrij
- parttime

Het zal vast voorkomen, ik heb er nooit zoveel last van gehad en heb nooit zonder werk gezeten, ik heb wat dat betreft veel tegen:
- vrouw
- buitenlandse achternaam
- leeftijd
- kan niet goed met vrouwen werken (haha)
De keren (is niet vaak geweest) dat ik niet aangenomen ben, was iemand anders gewoon geschikter dan ik was.
Dan heeft een werkgever gelijk dat deze diegene met de beste papieren, staat, ervaring aanneemt.

Het bedrijf waar ik nu werk heeft 2 jonge mannen in dienst, om de haverklap ziek, continu op gsm, en willen liever hun handen niet vies maken, ondanks dat de gemiddelde leeftijd bij ons 50+ is, willen ze liever toch weer wat oudere werknemers, vanwege dit soort toestanden met de jongere generatie.

0
28 Dunkelheit

@23 . Je bent volgens mijn ervaring teveel op discriminatie gefocussed.
Ik ben manager bij een groot bedrijf geweest en daar veel mensen aangenomen en daarnaast heb ik 15 jaar mijn eigen bedrijf gerund en daarvoor mensen aangenomen.
En op grond van die ervaring kan ik je zeggen dat je als manager er eigenlijk altijd op uit bent de beste man of vrouw voor de job te vinden. MAar wat veel sollicitanten niet begrijpen is dat je niet alleen naar opleiding en ervaring kijkt maar ook naar karakter en houding en meer van dat soort ongrijpbare zaken. Als er 2 sollicitanten bij je komen met exact dezelfde opleiding en volkomen gelijkwaardige ervaring dan weet ik uit ervaring dat je toch verschillen zult ervaren in arbeidsethos, werklust, ambitie, uitstraling en ga zo maar door en al die factoren wegen mee omdat je echt de beste persoon voor de job wilt en ook de beste persoon om een team zo goed mogelijk te maken. En een kandidaat die dan wordt afgewezen terwijl die wel aan de functionele eisen voldoet zal dan helaas een gevoel van discriminatie hebben terwijl dat niet aan de orde is.
Het kan wel discriminatie zijn als mensen op grond van hun naam niet eens worden uitgenodigd terwijl ze wel aan de eisen voldoen. In die gevallen is discriminatie inderdaad niet uit te sluiten.

1
29 PFL

@29

"Het kan wel discriminatie zijn als mensen op grond van hun naam niet eens worden uitgenodigd terwijl ze wel aan de eisen voldoen."

En dan nog is het te begrijpen , als betreffende werknemer slechte ervaringen met bepaalde groepen heeft gehad en voor minder risico kiest. Niet leuk , maar wel te begrijpen.

2
30 Vageali6888

Een blanke zal ook minder kans maken in een toko of turkse supermarkt ...

1
31 Vageali6888

@30 daar heb je zeker een punt. Maar ik wil je toch een voorbeeld geven. Het is hiet wel bekend dat ik de islam verafschuw. Maar ik zicht op zeker moment een goede monteur die ook kon lassen. Iemand met een verkeerde naam maar op papier voldeed hij aan de eisen dus ik heb hem toch uitgenodigd en het bleek een perfecte vent voor de job te zijn en het bedrijfsbelang is groter dan mijn prive aversie tegen islam. Dus hij is gewoon in dienst te komen en hij maakte alle verwachtingen waar. Wie alleen op naam selecteert doet zijn bedrijf misschien te kort en dat is dom.

1
32 PFL

Is al jaren beken onder werkgevers maar niemand heeft iets gedaan tegen discriminatie door werkgevers ook niet D66 VVD CDA CU SGP Groen-Links PvdA DENK in de eerste en tweede kamer en Rutte VVD zelf.

0
33 Gunther

@29 ; Vaak worden ouderen ook uitgenodigd om een gemêleerd gezelschap aan de sollicitatie tafel te krijgen. De kans dat ze het ook worden is echter bij voorbaat al 0,0.

Ook ik heb veel mensen aangenomen in eerdere banen; onderdeel van het vak. Wat ik deed waren twee dingen; ik keek naar het team waar de vacature was en zocht mensen die daar een aanvulling op waren. Een team met veel mensen mensen zocht ik juist een zakelijk persoon. Een team met een yippie yahoe instelling kon wel een meer kritisch persoon gebruiken, een team dat neigde naar negativiteit juist een vrolijke stuiterbal en een team met haantjes een volger. Altijd opzoek naar balans; ook in leeftijd en afkomst (in de praktijk werden dat uiteindelijk dus allochtonen die niet uit bepaalde groepen kwamen). Anderzijds keek ik naar motivatie en loyaliteit. Mensen die een aanwezigheidspremie kwamen halen of alleen maar vele geld wilden verdienen, die bliefde ik niet. Zo kreeg ik altijd de best functionerende teams.

Wat ik echter zie gebeuren is dat men gelijken zoekt, overeenkomsten. Mensen die een mogelijke vriend of vriendin zouden kunnen zijn en dezelfde kenmerken hebben als de groep die er al zit of de HRM-er die de sollicitatie gesprekken doet. Vaak resulteert dat in jonge mensen die gezelligheid belangrijker vinden dan het werk, geen loyaliteit of verantwoordelijkheidsgevoel hebben. "Past niet in het team" betekent dan dat ze afwijken van de census in dat team. Ik heb er bedrijven aan ten onder zien gaan. Het was er wel heel erg gezellig maar van het werk kwam niet veel en wat gedaan werd werd slecht gedaan en waardeloos geadministreerd.

Vaak stappen dit soort bedrijven uiteindelijk over naar een zzp constructie waarbij een ieder doet wat hij wil maar ook zijn eigen inkomen moet genereren. Dat scheelt hen dan de frustratie van het aansturen van onwillig personeel. Dat die zzp-ers zichzelf dan niet kunnen bedruipen is dan niet meer het probleem van het bedrijf.

0
34 Mariska3

@33 ; Sterke nog; De overheid faciliteert leeftijdsdiscriminatie.

Hoe vaak zie je wel niet in advertenties; "In het kader van de bestrijding van de jeugdwerkeloosheid..." En het bewust en openlijk zoeken naar studenten voor banen is ook toegestaan.

Nu even de harde realiteit: Die jeugdwerkeloosheid mag dan hoog zijn, het gaat hier om 15 tot 25 jarigen. Ja, je leest het goed; ook 15 jarigen die allemaal nog een leerplicht hebben. Bijbaantjes dus, vaak voor luxe zaken en dan zijn ze nog veel goedkoper dan een volwassene ook nog. Iedere scholier en student die geen bijbaantje heeft telt mee in de cijfers van de jeugdwerkeloosheid.
Vreemd genoeg is dat niet zo bij volwassen zonder baan; wie een partner met een inkomen heeft, telt niet mee in de werkloosheidscijfers. Ook wie een baan heeft van 1 uur in de week, telt niet mee in de werkloosheidscijfers, ook al hebben zij dus nog steeds de bijstand nodig.

Zo creëert de overheid een situatie waarbij thuiswonende kinderen zich verre vakanties kan veroorloven en dure kleding en hobby's terwijl hun ouders moeten beknibbelen op hun basisbehoeften zoals eten, kleding, g/w/l.. De werkelijke ouderenwerkloosheid is namelijk vele malen hoger dan de jeugdwerkloosheid terwijl de jeugd dat inkomen vaak niet eens nodig heeft.

De enige reden die ik kan bedenken dat de overheid zo sterk hier op stuurt is dat ouderen veel vaste lasten hebben en dus van hun inkomen procentueel veel minder consumeren dan jongeren die nog bij hun ouders wonen. Dat is goed voor de economie.

0
35 Mariska3

@27 ; Maar een 45 plusser is niet duurder dan een 35 jarige. In veel sectoren zelfs niet duurder dan een 21 jarige. En dan? En op de lange termijn blijken ouderen loyaal aan de werkgever terwijl jongeren weg zijn zodra het gras elders groener lijkt. Zo zie je maar. Die discriminatie van ouderen op de werkvloer is gebaseerd op niet kloppende vooroordelen.

Ik vind de term 'ambitieus' ook altijd een giller in sollicitatieprocedures. Ze willen een ambitieus iemand die hetzelfde werk minimaal 5 jaar gedaan heeft in dezelfde branche in dezelfde functie.. En willen zo iemand dan voor de langere termijn aan zich binden. ROFL. Een ambitieus persoon solliciteert niet op die functie want die solliciteert op een hogere functie of een andere branche. Weten ze toch een ambitieus persoon te vinden dan gaat hij doorgaans bij het andere bedrijf weg omdat hij daar niet functioneert en is zo weer weg omdat hij het elders denkt beter te krijgen.

Een bedrijf heeft niets aan ambitieuze mensen. Een bedrijf is gebaat bij iemand die zich lekker in zijn vel voelt bij de functie en taken die hij heeft en daar tevreden mee is in combinatie met een vorm van perfectionisme waarbij die persoon de taken die hij heeft ook optimaal wil uitvoeren. En wie zijn dat? O ja.. ouderen die geen carrière meer hoeven te maken.

0
36 Mariska3

@36 inzake ambitie ben ik het met je eens. Teveel ambitie kan afhankelijk van de functie een probleem zijn en ook te hoge opleiding voor de functie zie ik soms als een groot risico. Kortom het aannemen van mensen is en blijft mensenwerk.

1
37 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@4Dat laatste maak ik zelf wèl uit.Hoe weet jij nou of hier iets wèl of niet kan? Dat is alleen jouw interpretatie....

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

greenpollo
’Nederland moet hypotheekrenteaftrek afschaffen vanwege groot woningtekort’

@2Ja, precies dat idd.....

5 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@117 😂😂😂 Hoe kom jij erbij dat ik mij zou moeten aansluiten bij enig geloof of mij aan regels van een geloof moet houden? Ik dacht het...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Vorig jaar 137 Nederlandse plofkrakers opgepakt, iedereen sloeg toe in Duitsland

Geen genade voor deze types, levenslang opbergen, good riddance....

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

@10 "het gaat om de asielinvasie en de koopkracht" Dank voor ja antwoord. - asielinvasie. Woor de zoveelste keer: die kan/...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
’Nederland moet hypotheekrenteaftrek afschaffen vanwege groot woningtekort’

@1 In ieder geval meer jongeren, die geen woning kunnen kopen. . . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

@5Dat weet niemand, zelfs de EU niet.Bodemloze putten zogezegd en voor Zelensky is het nooit genoeg. Dus die blijft maar vragen om meer.He...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@117 Je hebt het niet begrepen zie ik, van de groep islam afvalligen is het deel wat geen religie meer aanhangt in de meerderheid.De groep mos...

10 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

greenpollo
’Nederland moet hypotheekrenteaftrek afschaffen vanwege groot woningtekort’

Ja.., daarmee zullen er meer woningen bijkomen....

10 minuten geleden geplaatst door greenpollo

NK. App
Telugu Sex Videos OnlySexxx PronActrices PornstarPornos IndianaLesbians Porn AmateurDesi Bur Ki Chudai VideoBukkit Brown NudeNiks Indian Porn StarHorny LesbiansDesi Sister NudeHidden Cam Massage ParlourWhite WifeyAnimated Porn For FreeNaked Dudeسكس الدياثةWannonxdOnlyfans RomaniaSanilaoni XxxTifa QuinnCreampie Xxx VideoJapanese Sex SiteJapan Jungle SexHot FuckingvideoVictoria Lobov PovNudify PhotosTerb CaPorn GingersFuck Nights At FredrikasErotic LesbiansexSex Video ParlourPornstar RankImhentiaStrange PornhubMiya Khalifa Xxx BfگاییدنPornos De ErmanosXxx Hot Videos IndianLittle Ora AndieShowering Gay PornGiana NicoleAnya NakedNatalie MarsKannada Sex Open Kannada SexMommy Joi PornPorn ImavesPornoen DirectDefiantpanda NudeRhythm Chanana Delhi Metro GirlSuper Sex AuntySteffymoreno OnlyfansDirty Home ClipGloryhole CreampiesNailin PalinAbigail Ratchfird Nude야동 사이트Sara Gold PornFaketsxiسکس تگزاسDesi Girl Sex TubeAlexathomasMilf Manor PornSexual Videos On TwitterBts PornhubMilla Azul NudeWww Xhxx ComMouni Roy NakedCarlie JoSunny Leone Kiss VideoEnglish Tarzan XPriya Rai BfLenatheplug OnlyfansSavita DhadhiTiffany Days PornFree RubmapsCandaulisme.neyPok XxxX Video Com AuntyShoplyfter Athena FleursOmeglegirlsHot Bhabi XPorne JapanJavgutuTonicmouvisVillage ChutPyasi DulhanAutumn Falls Onlyfans LeakedMinigabysHanacutiee NudeGirlsdoporn CompMiss Hollywood PornS.x.y.p.r.nJacquie Et Michel PornPornn MdCoq Nu PornSexs ClassicTeen Porn MoviesXxx Sax VedeoIndian Village Porn VideosRoxy RayeSexxy Video BfMallu Maria NudeHentai CoupleMistress GaiaRoom Boy SexHeavy On Hotties Full VideoTiktok Flash TrendAdultpornEbony CuckoldFree Hb PornMulherespeladasvioPuta LocueaAdalind GreySex Xnxn ComIndian Porn BizBur XxDad And Son NakedBhabhi Boobs ShowClitphotosR/bigtitsinbikinisMipha PornXd XxxAmberleigh WeatBastard MangaHindi SexyyPutatia BrasileiraXxx Of Step MomBangbros HindiBoobs Sucked GifDesi52 ComManytoobJablw AvChloe Cherry PornXnxx SxyIndianhomemadeXxx NartoXhanaterAnal PornovideoCorychaseNew Desi Porn VideoBeautiful Babe PornKerala Pengal SexBadiiehubSexes PornographiquesFrxnxxHfamily Porn8 Inch CockLatest FuckAmanda And Goro Milking And MatingXxx Malayalam Sex VideosX Sexy Hindi