Opschudding in Israël nadat Yair Netanyahu in radio interview zegt te lachen om demonstranten

Yair Netanyahu. Screenshot YouTube

In Israël is vandaag grote opschudding ontstaan nadat Yair Netanyahu in een radio interview met Airwaves radio vertelde hoe ‘zijn vader zich vermaakt en geamuseerd is door de groeiende demonstraties tegen hem’.

“Het is erg grappig voor hem om de buitenaardse wezens in de demonstraties te zien,’ zei Netanyahu Jr. Het maakt hem aan het lachen. Hij ziet wat we allemaal zien, deze freaks bij de protesten maken hem aan het lachen, als amusement. Het is entertainment,” voegde hij eraan toe.

Later probeerde hij zijn woorden te verduidelijken en zei diegenen te bedoelen die zich vermommen als buitenaardse wezens.

Zijn uitspraken veroorzaakten opschudding in Israël en werden wijd verspreid op sociale media. Het transcript van het interview werd voor het eerst gepubliceerd op het Twitter-account van het radiostation. Maar werd kort daarna door het netwerk verwijderd. Op de Twitteraccount van Yair Netanyahu staat het nog steeds.

Toen hem werd gevraagd of hij zijn vader foto’s of video’s liet zien van wat er in de straten van Jeruzalem gebeurt, zei hij: “Ik laat hem soms een paar geselecteerde passages zien. De dingen zijn niet te grof omdat het nog steeds onaangenaam is. Maar het vermaakt hem wel. Het geeft hem zelfs wat kracht.”

Later deed coalitie voorzitter Micky Zohar (Likud)en een van de vertrouwelingen van Netanyahu, er no een schepje bovenop toen hem werd gevraagd te reageren op het interview met Yair Netanyahu: “De demonstranten komen niet om uit te schreeuwen hoe benard hun situatie is. Ze worden gefinancierd door linkse elementen. Dit is een groep anarchisten die de ambtsperiode van de premier willen schaden.”

Micky Zohar tijdens het tv interview. Screenshot N12.

“Ze komen in de buurt van zijn huis en ze zijn gewelddadig. Ze staan ​​klaar om het hele land met corona te besmetten, om hun haat tegen Netanyahu te tonen,” vervolgde Zohar. “Ik denk niet dat het de premier amuseert. Het maakt hem vooral boos dat er mensen zijn die voor geld bereid zijn te komen demonstreren. Want een aanzienlijk deel van de demonstranten wordt betaald.”

Deze uitspraken zullen naar verwachting hun uitwerking op de demonstranten niet missen en zullen mogelijk ook velen die voorheen aarzelden hun huis uit te komen om te gaan demonstreren aanzetten dit wel te doen.

Voor dinsdagavond, donderdagavond en zaterdag staan nieuwe demonstraties gepland.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)