Deborah Birx.
Volledig scherm
Deborah Birx. © AP

Topadviseur Witte Huis slaat alarm: “Wat we nu zien is anders dan in maart en april. Het is buitengewoon wijdverspreid”

De Verenigde Staten zijn in een nieuwe fase beland in de strijd het coronavirus. Daarvoor waarschuwt Deborah Birx, de Witte Huis-coördinator die verantwoordelijk is voor de aanpak van de coronacrisis. “Het virus is nog niet onder controle en steekt inmiddels overal in het land de kop op.”

11 reacties

  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Niets mocht behalve BLM portesten die eigenlijk plunderingen waren. De gouverneurs zeiden toch zelf dat zij baas waren in hun staat en niet Trump.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Maria De Vuyst, kijk eens om je heen. Je zal niet moeten wachten tot de herfst, het is nu al zo ver. De 2de golf is een feit.
  • Alain Maes

    4 jaar geleden
    155000 op een bevolking van 327000000 mensen, hoeveel % kan dit zijn, 0,0003?
  • Maria De Vuyst

    4 jaar geleden
    Ook in Europa is het virus wijd verspreid maar wordt lokaal redelijk ingeperkt. Eenmaal de 2de golf van start gaat in de herfst zal die veel meer impact hebben dan de 1ste golf, omdat er overal tegelijk broeihaarden zullen ontstaan, en er overal tegelijk een tekort aan middelen zal ontstaan om sterfgevallen te voorkomen. In de VS zal de 1ste golf zelfs rechtstreeks overgaan in de 2de golf. Wanneer de temperatuur onder de 10°C zakt, en vochtiger wordt, herneemt de pandemie.
  • Frans Goovaerts

    4 jaar geleden
    trump moeten ze op sluiten die man is gek