Koude Oorlog om populaire Chinese app TikTok: ‘Facebook doet precies hetzelfde’

De razendpopulaire app TikTok is de inzet van een digitale Koude Oorlog tussen China en de VS. De Amerikaanse president Trump wil een verbod uit angst voor spionage. De vrees is terecht, maar tegelijk hypocriet, zeggen deskundigen. Facebook en WhatsApp doen namelijk precies hetzelfde.

  1. Man denkt baas te zien in videocall en wordt voor miljoenen opgelicht: 'Deze gasten slaan Nederland niet over’
    deepfake
    22

    Man denkt baas te zien in videocall en wordt voor miljoenen opgelicht: 'Deze gasten slaan Nederland niet over’

    Een internationaal opererend bedrijf is voor omgerekend zo’n 23,6 miljoen euro opgelicht. Dat gebeurde nadat een medewerker van een vestiging in Hongkong voor de gek werd gehouden met een deepfakevideo. Nederlandse tech-specialisten waarschuwen dat óók Nederlandse multinationals op hun hoede moeten zijn. ,,Als het in Hongkong kan, dan kan het hier ook. Realtime-deepfake in een videovergadering is technisch al mogelijk”, oppert tech-deskundige Jarno Duursma.
  2. Hoor je iets minder? Gehoorapparaten zijn kleiner en zitten vol technische innovaties
    PREMIUM
    vijf tips

    Hoor je iets minder? Gehoorappa­ra­ten zijn kleiner en zitten vol technische innovaties

    Heb jij een partner die steeds de tv een tikkie te hard zet, of maak je je daar zelf schuldig aan? Dan is dit artikel hopelijk niet aan dovemansoren gericht. Het is namelijk vaak de eerste indicatie van gehoorverlies. Gelukkig worden hoorapparaten steeds beter en mooier, merkt techjournalist Anton Damen. ,,Ze hebben ook ruisonderdrukking en bluetooth ingebouwd. Technisch kan steeds meer, ik heb geen last van geroezemoes in een druk gezelschap’’, zegt een ervaringsdeskundige.