U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 2
In de loop van de Onaf­hankelijk­heids­oorlog van 1948 veroverde Israël gebieden die in het verdelingsplan niet aan haar waren toegewezen, en paste het zijn wet toe op deze gebieden. ...

ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
2

Wat is het toch moeilijk om onzin 1 keer te plaatsen!

1 Zie Hier    
ongeveer 1 maand geleden door Zie Hier
4
Meld

"....verwierpen de Arabische landen deze niet alleen, maar vielen ze met hun legers Israël binnen in een poging om de oprichting van een Joodse Staat te dwarsbomen."
Is dat nu onderwijsindoctrinatie of gewoon ontkenning wat ik lees?

Hallo, je hebt gestudeerd toch? Na het weigeren van het verdeelplan brak er in 1947 een smerige burgeroorlog uit en pas nà de oprichting van de staat Israël viel een coalitie van Arabische landen Israël aan.

2 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
25
Meld

Een Israëlische juriste? Dat lijkt op een contradictio in terminis. Een advocaat van kwade zaken. Een verdediger van de kolonisering van Palestina en de verdrijving van de inheemse bevolking.
Volkomen ongeloofwaardig. Next.

Als je iets wilt begrijpen moet je het simpel houden. Vanaf het begin van onze jaartelling hebben er Palestijnen in het gebied gewoond. Dat er immigratie en emigratie heeft plaatsgevonden doet verder niet ter zake.
Wat wel ter zake doet is dat het merendeel van het Joodse volk vrijwillig uit Palestina vertrokken is. De diaspora.
Dan moet je niet na bijna 2000 jaar terugkomen en claimen dat alles nog van jou is. Als dat zo zou zijn moet het hele gebied terug gegeven worden aan de Kanaannieten want die zijn er zelf verdreven en vermoord door Joden. Het land heet dan weer Kanaän en daar horen geen joden thuis.

3 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
22
Meld

@1 Dan lijkt het nog wat. Voor mij blijft onzin gewoon onzin.

4 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
17
Meld

@2 Het hele verhaal is indoctrinatie en pseudo-juridische mumbo jumbo om zionisten in een discussie wat handvatten aan te reiken. Het kan deel voor deel worden aangevochten en onderuit gehaald, maar dat zou te ver voeren in deze discussie. Als je de postulaten weghaalt blijft er van het hele betoog niets over.

5 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
19
Meld

@3 de diaspora. Laat u eerst onderrichten wat een diaspora is voordat u onzin uitkraamt.
De Joodse diaspora is volgens de boeken de verdrijving van de joden uit hun land door de Babyloniërs in 587 voor de jaartelling. Met de benoeming dat het een vrijwillige verspreiding zou zijn wordt er geprobeerd om de handelswijze van de “Palestijnen” om zogenaamd een stuk land terug te krijgen goed te praten.

Als je land veroverd is en je kan geen kant meer op dan ga je op zoek naar een mogelijk waar je dat wel kan. Dat is absoluut geen vrijwillige verspreiding maar een gedwongen om te kunnen overleven. En als je dan op een gegeven moment de middelen hebt om je land terug te veroveren dan doe je dat. Zo gaat dat al eeuwen.

6 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
7
Meld

@6 En intussen de aanwezige bewoners onderdrukken. Chapeau, dan doe je het goed.

#Not #Idioten

7 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
21
Meld

@6 zeg dat volk heeft toch ook onder leiding van Mozes dat land bezet? Alleen maar omdat hun God het beloofde.

8 Gut    
ongeveer 1 maand geleden door Gut
22
Meld

@8 Daar moest zelfs de rode zee voor wijken.

9 jantje van leiden    
ongeveer 1 maand geleden door jantje van leiden
18
Meld

@7 de aanwezige bewoners worden onderdrukt door Hamas en de PA. De Arabische bewoners binnen de grenzen van Israël willen niet anders.

Het is puur de indoctrinatie van Hamas en de PA die er voor zorgen dat er geen vrede kan en mag ontstaan daar.

10 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
3
Meld

@8 nee Mozes heeft hun teruggebracht naar het land waaruit ze als slaven naar Egypte zijn afgevoerd. Of al deze verhalen kloppen is natuurlijk de vraag daar in elke religieuze wereld er een handje van overdrijven aanwezig was.
Maar ook in dit geval geldt, denk ik weer, het terugveroveren van het eigen land waaruit men verdreven (slaven) was.

11 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
3
Meld

Religie kan en mag nooit en te nimmer een reden zijn om een ander volk tientallen jaren te bezetten en af te scheiden.

Zeker met hun joodse geloof zouden ze zich in israël heel diep moeten schamen.

12 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
18
Meld

@12 waarom zouden ze zich in Israël diep moeten schamen? Omdat de joden eindelijk weer in eigen land wonen? Omdat de Israëliërs een goed bestaan en economie hebben weten op te bouwen?

Degene die zich heel erg rot dienen te schamen zijn Hamas en de PA, de mensen daar onderdrukken door onwaarheden te verkopen en de gelden achter te houden die voor de bevolking zijn waar de mensen verhongeren enz. PA heeft miljarden ontwikkelingsgeld in het buitenland opgespaard. Daar was Arafat al mee begonnen. Als Hamas en de PA met Israël zou willen samenwerken dan had de Gaza al lang een welvarende economie kunnen hebben.

13 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
5
Meld

@12 Omdat ze al tientallen jaren deze gebieden bezet en afgescheiden houden.

Als men deze mensen (ja, mensen ...) had laten integreren nadat je ze bezet had dan was er nu allang geen Hamas of PA meer geweest.

14 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
18
Meld

@14 ze houden deze gebieden niet bezet. Maar afgescheiden Ja, en waarom? Omdat men deze nu terroristen buiten wil houden. U moet het probleem niet bij de Israëliërs leggen maar bij Hamas en de PA, want die willen geen vrede, want dan raken ze hun macht kwijt. Hierdoor krijgen deze mensen helaas niet de ruimt om in vrede te kunnen gaan leven.

Misschien tijd dat u zich werkelijk gaat Inlezen over de situatie daar en alleen maar te ageren op het horen van zeggen. Veel “Palestijnen “ in de Gaza willen vrede, maar Hamas en PA blokkeren het constant.

15 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
4
Meld

@15 Zolang u ze geen mensen noemt mag het, zoiets. U bent zielig en u zou zich als jood heel diep mogen schamen voor dit gedrag.

16 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
19
Meld

@16 waarschijnlijk kan u niet lezen want uw eerste zin klopt al niet en ten tweede hoe komt u op het idee dat ik een jood zou zijn?

17 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
4
Meld

@8 Hun god beloofde ook geen oorlog toen Joden samen met de palestijnen 1 staat wilde oprichten. De god vd moslims wilde dit kennelijk niet maar wel oorlog waarna omringende arabische landen Israël aanvielen.

Arabisch elanden hebben meerdere oorlogen verloren, je moet nu dan ook niet meer aankomen met diverse aantijgingen of wensen.

18 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
3
Meld

@17 De eerste zin klopt, wellicht mist u het begrijpend vermogen.

U neemt het erg op voor israël, vandaar mijn aanname. Ik kan mij niet verstellen dat een welk dan ook weldenkend mens dit israëlische gedrag kan goedkeuren.

19 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
18
Meld

@14 Met wie bedoel je "ze"?? Heb je de muur tussen Egypte ebn Gaza niet gezien, deze is nog hoger, gaat dieper de grond in tegen tunnels.
Het draait niet alleen om Israël.
Waarom denk je dat Egypte Gaza heeft afgesloten???

20 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
4
Meld

@20 Daar bedoel ik israël mee.

21 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
17
Meld

@19 dus uitgaande van uw redenatie moet elk weldenkend mens het gedrag van deze “Palestijnen “ goedkeuren.
U neemt het op voor terroristen en dat is dan goedgekeurd. Hamas staat te boek als een terroristische organisatie en de PA zit er ook al dicht tegen aan.

22 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
8
Meld

@22 Neen, dat heeft u mij ook nooit horen zegen.

Mijn familie schoot in WW2 (in het verzet) moffen dood en bliezen ze transportroutes op. Zijn dat nu moordenaars? Nee, niet echt.

Ik neem het niet op voor terroristen, wel voor mensen die voor hun vrijheid vechten. Dat is mijn redenatie.

23 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
17
Meld

@19 even hier op terugkomend. Uw eerste zin klopt niet @16 . In @15 noem ik ze wel mensen, maar ik zie ze niet als “Palestijnen”. De mensen geboren in de Gaza zijn Gazanen. Veel van de ouders en voorouders van deze Gazanen zijn Arabieren uit Saoedi-Arabië, Syrië, Irak en Iran. Mensen die niet meer in deze landen gewenst waren en middels toezeggingen naar de Israëlische grens zijn “verbannen”.
Wat doet de Arabische wereld voor deze mensen? Niks. Ja, terroristische Staten zoals Qatar en Iran sturen financiën die kant op voor terroristische aanslagen maar voor de Gazaanse economie, nee

24 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
5
Meld

@23 als deze mensen voor hun vrijheid zouden vechten dan is er ook een moment van vredes onderhandelingen. Daar willen ze niet aan.
Deze mensen vechten dus niet meer voor hun vrijheid, maar plegen terroristische daden.

25 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
4
Meld

@24 Het zijn mensen, zo heeft u ze nog nergens genoemd.

U noemt ze “Palestijnen”, bewoners, Hamas, PA, nergens mensen.

Kijk, het is achterlijk (religieus) volk wat daar woont, daar kunnen we het waarschijnlijk over eens zijn.

Maar dan kan je er een hek omheen bouwen, dan veranderd er niks.

Of je neemt ze op in je eigen maatschappij, en dan is dat achterlijk religieuze er snel af als ze leren nadenken, want zo achterlijk zijn ze nou ook weer niet.

26 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
16
Meld

@26 kijkt u eens naar de 3e regel in @15 .
De Israëliërs hebben ze willen opnemen maar de Hamas organisatie en in beginsel dhr. Arafat hield dat tegen. De Israëliërs moesten de zee in gedreven worden.
Die stelling is heden ten dagen bij de “Palestijnen” nog steeds aanwezig dankzij de indoctrinatie van Hamas en de PA.
De Israëliërs zijn ook niet altijd lieverdjes, maar veel van de huidige Gazanen zijn terroristen.

Blijkbaar zit u vast in uw “Palestijnse” gedachtentunnel en dat is jammer.

Ik heb andere dingen nog te doen dus wens ik u succes met het ordenen van uw “Palestijnse” kennis.
Prettige zondag verde.

27 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
4
Meld

@27 Geloof mij, ik zit niet in een palestijnse gedachten tunnel.

Ik kan niet tegen onrecht, niet meer, niet minder.

28 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
16
Meld

@6 Jammer dat je je eigen geschiedenis niet kent. Dat geldt misschien voor de eerste diaspora, maar aan het begin van onze jaartelling woonden er al meer joden in de diaspora dan in Palestina. Diaspora betekent verstrooiing of uitzaaiing , niet verdrijving, en was meestal vrijwillig. Joden waren altijd al een nomadisch volk. Daarmee is niet gezegd dat er nooit joden gevlucht zijn voor vervolging. Tijdens de inquisitie hebben veel sefardische Joden hun heil gezocht in Noord Afrika en Amerika, maar niet omdat ze voor hun leven moesten vrezen. Er waren genoeg joden die achterbleven en zich lieten bekeren, al was het maar voor de schijn.
In die periode werden voortdurend landstreken veroverd en grenzen veranderd. Zo zijn de joden ook aan Kanaän gekomen, door verovering. Dat was een vrijwillige verspreiding.
En het is onzin om te zeggen: zo gaat dat al eeuwen. Zo ging dat vroeger, kolonisatie van een bewoond gebied is tegenwoordig niet meer acceptabel, het is barbaars. Dat is dus precies wat ik wil zeggen van zionisten. Het zijn barbaren.

29 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld

@20 'Waarom denk je dat Egypte Gaza heeft afgesloten???'
Omdat dat een voorwaarde was die Israël stelde bij de teruggave van de Sinaï woestijn.

30 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
19
Meld

@30 Dat zijn de pallywood verhalen van gaza, in werkelijkheid staat de muur er nog steeds vanwege herhaalde aanslagen vnauit gaza in Egypte.

https://brabosh.com/2014/10/27/pqpct-yyt/

31 Snuggles    
ongeveer 1 maand geleden door Snuggles
2
Meld

@11 oh deze verhalen moet je wellicht met een zak zout lezen. Hoe is dat met die boeken waaraan je refereert in @6 . En voor jou de legitimatie vormt voor de stille volkerenmoord die er nu plaats vindt.

32 Gut    
ongeveer 1 maand geleden door Gut
22
Meld

De Zionisten onder de NK violisten gaan weer lekker los. Ben weg hier, kutvolk.

33 Gut    
ongeveer 1 maand geleden door Gut
21
Meld

Hoe meer de Linkse Kerk haar eigen ontstaansgeschiedenis verloochent en zich afzet tegen de Joden, hoe slechter het met de linkse kerk gaat! In de VS is de Linkse Kerk al aan de verkeerde kant van de geschiedenis terecht gekomen....

34 CoolMemories    
ongeveer 1 maand geleden door CoolMemories
3
Meld

@31 Nee, dat staat in de Camp Davidakkoorden van 1978. Je zou het zomaar eens voor jezelf uit kunnen zoeken. Succes.

35 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
16
Meld

@34 Links of rechts heeft niks met religie te maken.

36 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
14
Meld

@34
Kun je dan ook verklaren hoezo het Sharon niet meer gegeven was om in zijn laatste 8 jaar nog te spreken? Weet je ook wat hij heeft geflikt om dat te verdienen?
Zal ook wel iets verloochend hebben dan?

37 Gekste Henkie    
ongeveer 1 maand geleden door Gekste Henkie
15
Meld

@1 Kijk eens goed, het is een drieluik van deze juriste. Voor alle duidelijkheid, drie delen.

38 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
22
Meld

@27

"De Israëliërs hebben ze willen opnemen maar de Hamas organisatie en in beginsel dhr. Arafat hield dat tegen."

Bent u niet op de hoogte van het feit dat slechts een zeer gering deel van de vluchtelingen in 1947/48 terug mochten keren naar wat nu Israël heet? De reden daarvoor is van demografische aard. Het percentage Joden in Israël moest omhoog om de invloed van de anderen zoveel mogelijk de kop in te drukken.

39 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
22
Meld

@22

"...en de PA zit er ook al dicht tegen aan."

Maar staan niet zo geregistreerd evenals dat het IDF er tegenaan zit maar niet zo geregistreerd staat in het Westen.

40 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
20
Meld

@25
Daar willen ze niet aan? Er zijn diverse vredesintiatieven, waaronder de hoopvolle Oslo akkoorden, getekend en helaas tweezijdig ook weer om zeep geholpen.

41 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
21
Meld

@29 Bullshit.

En ik wacht nog steeds op je lijstje met "palestijnse" presidenten.
En een afbeelding van hun "munt"
En wie de Nederlandse ambassadeur in dat "palestina" was in 1850
En ...

42 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
5
Meld

@3 Naast dat het grote bullshit is is het ook extreem antisemitisch.

44 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
6
Meld

@12 Je schreef: Religie kan en mag nooit en te nimmer een reden zijn om een ander volk tientallen jaren te bezetten en af te scheiden.

Ga dat eens tegen jouw muzel vriendjes vertellen.

Diverse landen die nu overwegend (of helemaal) islamitisch zijn waren van oorsprong niet islamitisch en dan spreek ik niet over 2000 jaar geleden.
Dus volgens jouw theorie horen de moslims daar dus ook niet thuis.

45 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
6
Meld

@45 Klinkt mijn naam niet heel Nederlands, beter nog, Zeeuws.

En weer haalt u er geloof bij. En antisemitisme. Het gaat hier over mijn mening over israel, niet over joden.

Ik schrijf ook nergens dat israëli niet in israël mogen zijn, ik schrijf enkel dat ze de bewoners die er al wonen dienen te respecteren. Dat is een religieloze mening.

Waarbij u wellicht gekend dat ik daar dan wel iets mee heb, van mijn moeders kant. Heb echter gekozen voor het geloof van mijn vader.

46 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
8
Meld

@46 Israël heeft gewoon bestaansrecht, zo simpel is het."palestina" heeft nooit bestaan, er is geen gemeenschappelijke geschiedenis, geen gemeenschappelijke munt, er zijn nooit staatshoofden geweest, ze hadden nooit een diplomatieke post in welk buitenland dan ook, er zijn nooit archeologische bewijzen gevonden.

Er is besloten dat ten oosten van de Jordaan Judenfrei moest zijn zodat de "palestijnen" daar kunnen leven. Het huidige Jordanië is dus het thuisland voor dat volk en de Joden hebben daar geen rechten.

47 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
5
Meld

@47 Ik schrijf ook nergens dat er een Palestina moet ontstaan, ik schrijf enkel dat israël ALLE mensen in zijn land goed dsient te behandelen.

Dus ophouden bezetter te zijn, ophouden met afscheiden en deze mensen en waardig leven bieden.

U opteert dus deportatie. Nou, dat siert u.

48 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
7
Meld

@48 De moslims in Israël zijn dolblij dat ze in Israël wonen. Ze worden goed behandeld en hebben het gigantisch veel beter dan hun ideologiegenootjes op de Westbank of in Gaza. Deze mensen hebben dus een waardig leven.

Je kan je eigen land overigens niet bezetten.
En nee, ik opteer niet voor deportatie.
Dat doen Hamas, PA, Hezbollah en meer van dat soort terroristische groepjes.

49 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
6
Meld

@49
"Je kan je eigen land overigens niet bezetten."

Dat klopt. Vandaar ook dat, internationaal gezien, de Westbank en delen van de Golan als bezet gebied wordt gezien.

50 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
18
Meld

@49

'En nee, ik opteer niet voor deportatie.'

Wat moet ik dan concluderen uit @47 ,
'Er is besloten dat ten oosten van de Jordaan Judenfrei moest zijn zodat de "palestijnen" daar kunnen leven. Het huidige Jordanië is dus het thuisland voor dat volk......'

51 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
18
Meld

@45

De landen die onder invloed van de Islam zijn gekomen, worden die anno 2020 als bezet gezien? Worden deze door een andere staat illegaal gekoloniseerd?

Zo zijn er ook vele landen onder christelijke invloed gekomen. Geheel Zuid Amerika is bijv. gekerstend.
De huidige VS, Canada, vele Afrikaanse landen, etc.

52 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
18
Meld

@42 je bent een sufferd als je niet weet dat je hier geen foto's kunt publiceren, trol.

53 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
17
Meld

@44 alles wat niet in jouw straatje past is antisemitisch. Laat me niet lachen. Niemand gelooft je nog.

54 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld

@11 @11 de verhalen kloppen niet. Dat is archeologisch aangetoond.

55 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld
56 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld
57 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld

@13 Het is gestolen land. Je kunt niet na 2000 jaar terugkomen en doen alsof alles weer van jou is. In 1948 waren Palestijnen voor 89% legale eigenaren van het land dat ze bewoonden en bewerkten. Joden bezaten slechts 6%.

58 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
18
Meld

@54 Het is een feit wat @44 schrijft, heeft niets met geloven te maken.

59 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@53 Nog nooit gehoord van het plaatsen van een link naar een foto question?

60 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
2
Meld

@48 “ dat israël ALLE mensen in zijn land goed dsient te behandelen.”

Dat doet Israël ook.

61 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
4
Meld

@61 Niet echt, maar als Westbank en Gaza niet tot israël behoort, dan is en blijft het door israël bezet gebied.

Maar als u het probleem wenst af te schepen met een woordspelletje, beschamende vertoning.

62 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
10
Meld

@62

Het blijft lastig met een staat die vanaf de oprichting haar grenzen niet heeft vastgelegd. Opmerkelijk dat dat de erkenning van die staat niet in de weg heeft gestaan. Dat geldt natuurlijk ook voor Palestina op dit moment. Merkwaardig blijft het.

63 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
14
Meld

@63 De staatsrechtelijke oplossing vind ik minder interessant, als problemen maar opgelost worden.

Of in ieder geval een poging daartoe. Niemand die zegt dat het eenvoudig is.

64 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
10
Meld

@62 Een woordspelletje? Wat jij en anderen eens moeten doen is wat preciezer zijn in je uitlatingen en wat minder onzin neerkwakken. Zou wat helpen denk ik maar je kan ook gewoon blijven hangen in een soort haatbubbel jegens Israël natuurlijk.

65 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
2
Meld

@64 De problemen die er nu zijn hebben vooral betrekking op de Coronacrisis en de daarbij horende economische crisis.

66 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
2
Meld

@66 Dat zijn dan twee verschillende problemen met elk hun eigen oplossingen.

@65 Ik weet precies wat ik bedoel, en daar ben ik duidelijk in. Gegeven bijv. @66 draait u om de problemen heen, een nieuw probleem streept niet een oude weg.

67 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
10
Meld

@67 Er zijn zoveel problemen in de wereld en sommige hebben nu eenmaal meer prioriteit dan andere. Een gelijke behandeling van alle mensen in Israël is er al dus daar hoeft al helemaal geen prioriteit aan te worden gegeven.

Dat je Gaza ziet als door Israël bezet gebied is verder al heel wonderlijk en geeft al flink je anti-Israël bias aan.

68 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@68 Blijft u maar hangen in uw vooringenomenheid. Zoals de waard is.

69 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
5
Meld

@59 @60 het is een leugen. En niet alles is op het internet terug te vinden, maar als je mij je e-mailadres geeft zal ik de bewijzen naar je e-mailen.

70 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
7
Meld

@50 De Westbank is van niemand ...
En over de Golan moet nog een flinke discussie gevoerd worden om de veiligheid van Israël te garanderen.

71 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@51 Dat alles ten oosten van de Jordaan Judenfrei moest zijn was niet mijn idee hoor. Ik ben al wel oud maar nog niet zo oud en nog niet geboren toen dat besloten werd.

72 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@71 De Westbank is door de koning van Jordanië aan de Palestijnen geschonken, dat heeft u zeker gemist.

Hij was ze liever kwijt dan rijk, dat is algemeen bekend. Tja, wie niet.

73 Lievense    
ongeveer 1 maand geleden door Lievense
6
Meld

@52 Ah, het "maar hunnie doen het ook" excuus.

74 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@53 Wat "toevallig" dat er van die munt geen enkele afbeelding op internet te vinden is. Daar geloof ik dus helemaal niets van. Je liegt dus.
Maar jij kan - zonder dat je mijn mail adres nodig hebt om die onzin te mailen - gewoon een site aanmaken op internet hoor en dan plaats je daar je bullshit. Kunnen wij ook nog eens lachen.
Geef tegen die tijd de link maar.


En doe dat dan ook met de lijst met staatshoofden vanaf het jaar 0 tot nu.
Alsmede ook de lijst met Nederlandse diplomaten vanaf - laten we zeggen - 1850 in dat door jou verzonnen landje.

Maar ook dat kan je niet produceren.
Omdat het niet bestaat.

75 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@54 Moeilijk hè, de waarheid over jouw antisemitisme te moeten aanvaarden.

76 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@59 Tja, hij blijft maar ontkennen.

77 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
5
Meld

@77
Mis jij eigenlijk niet iemand hier op NK de laatste paar dagen? question question

78 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@78 Bedoel je die racisme dinges? question

79 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@73 Grappig. Jordanië bezat de Westbank helemaal niet. Jordanië heeft de Westbank bezet!

Maar toen de Westbank door Jordanië bezet werd werd er nooit over een bezetting gesproken door de Arabieren en Egyptenaren (want dat zijn het) die er op dat moment woonden, noch door de rest van de wereld.
Pas toen Jordanië zijn claim op de Westbank opgaf en Israël het gebied binnen trok was er ineens sprake van een bezetting.

En hoe zit het met Gaza?
Toen Egypte het bezet hield was volgens de bewoners (en de rest van de wereld) geen sprake van een bezetting.
Toen Israël het bezet hield was er wel ineens sprake van een bezetting. Dat vonden de bewoners en ook ineens de wereld, heel vreemd.

En toen Israël dat tuig in Gaza spuugzat was en zich eenzijdig terugtrok lieten ze een bloeiende (letterlijk en figuurlijk, bloemen) handel achter waarmee de Gazanen een eigen economie konden opbouwen. Je mag raden wat ze er mee deden.

80 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
5
Meld

@79
Ja ik vond het wel grappig toen ik het een paar dagen geleden zag. Maar blijkbaar mist niemand hem want ik heb er tot dusver niemand over gehoord. Maar ja, het waren ook enkel maar oneliners van hem en verder niet.

81 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@81 Heeft hij soms een ban veroorzaakt door die oneliners?

82 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
4
Meld

@82
Ik durf het niet te zeggen of dat de oorzaak is. Misschien gaf het teveel geouwehoer. Of dat hij het zelf zat was en heeft gevraagd om het te verwijderen. Veel kwam er bij hem toch al niet uit.

83 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@82 Dat hoop ik niet question.

84 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
1
Meld

@80

"Maar toen de Westbank door Jordanië bezet werd werd er nooit over een bezetting gesproken door de Arabieren en Egyptenaren (want dat zijn het) die er op dat moment woonden, noch door de rest van de wereld."

De wereld hoorde je ook niet toen de zionisten het andere deel van mandaatgebied innamen. Oh ja, toch wel, zij erkenden de staat Israël.

Waarom werd de annexatie van de Westbank door Jordanië alleen door de Britten en Pakistan erkent?

Later heeft Jordanië haar claim op de Westbank overgedragen aan de PLO. Terecht, zij vertegenwoordigen de legale bewoners van de Westbank die een volkomen terechte claim op de gehele Westbank, incluis Oost Jeruzalem hebben.

Israël moet zijn biezen pakken, er is al vijfentwintig jaar een vredesverdrag met Jordanië. Graag incluis de illegale Israëlische staatsburgers die het een goed idee vonden om in bezet gebied te gaan wonen.

Israël dient zeer nederig te zijn in hun eisen m.b.t. de nederzettingen. Er is geen enkel recht wat hun grote mond dekt.

85 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
17
Meld

@75 Die munt heeft erop gestaan, maar die is door teringzionisten zoals jij grondig verwijderd. Dus ik zou maar niet zo'n grote bek opzetten als ik jou was.
Publiceer hier even een lijstje van Joodse staatshoofden sinds het jaar nul. Ik wil ook wel eens lachen.

86 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
10
Meld

@76 Rot op zionistische trol. Je hebt totaal geen realiteitszin.

87 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
10
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 102
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Voormalig Witte Huis-medewerker: “Trump...
Een voormalig Witte Huis-medewerker die betro...

1 dag geleden door Crezee

Baudet haalt uit naar gebarentolk Irma Sluis
Volgens Baudet is het onzin om een doventolk...

16 uur geleden door Inter

( Video ) Baudet steunt Wilders: Klaas Winte...
Thierry Baudet steunt Geert Wilders in het po...

1 dag geleden door Moskowfiets

20% Belgische moslims neemt afstand van ons m...
“Rond twintig procent van de ondervraagden ne...

23 uur geleden door Fernand


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Smiling
POLITIEVAKBOND: STOP MET HUIDIGE CORONAMAATRE...
Met 'Hugocaust' in de inleiding is mijn behoe...

1 minuut geleden door Smiling

Tsaar
Luisterplekje 2...
BLØF - Zoutelande ft. Geike Arnaerthttps:/...

1 minuut geleden door Tsaar

priaap
OT 102...
@413 Laters. :-)...

1 minuut geleden door priaap

smurf
Marrakesh2, migratie en meer, meer, méér vl...
Meest gewaardeerd lijkt meer op het afvalputj...

1 minuut geleden door smurf

lisaaatjuh
Hoe u het verschil tussen coronavirus en verk...
@23 Tijd voor een andere huisarts ?...

1 minuut geleden door lisaaatjuh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig