Met de rituele verkettering van Wilders schieten we niet zoveel op’ (volkskrant.nl)


Oud-politicus Coos Huijsen neemt het op voor de verguisde ‘gewone man’. Door het populisme als groot gevaar te zien, maskeert de politieke elite volgens Huijsen haar eigen falen. ...

door Coen in Politiek  ·  41 Reacties

  • 27
  • 987x gelezen
Reageer met een Emoji
6
2
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Coen

@1 : Nja het is natuurlijk helemaal waar wat daar staat. Maar dat zag het plebs 8 jaar geleden, of wanneer dit demoniseren begon, allang duidelijk. Vanwaar deze plotselinge ommekeer, VK, Joop Kots? Ik tref al 3 of 4 dagen KRITISCHE stukjes aan waarin driftig tegen de eigen heilige huisjes wordt geschopt? Loopt het aantal abonnees pijnlijk terug? Aantal klikjes ruim onder de maat? De echte peilingen wijzen op *gevaarlijke* ontwikkelingen? Er moeten van hogerhand - welke hand dan ook - zoete broodjes worden gebakken? Nou, uit de grond van m'n hart: Zak lekker in de stront, VK, JoopKots. Jullie verraad aan de burgers, te weten het torpederen van democratie door je media als liegend en manipulerend zweepje te hanteren om de neuzen in de door JULLIE gewenste richting te meppen ipv JE WERK te doen, dat flik je me maar 1x. Daarna krijg je van mij geen kans meer. Jullie kunnen voor eeuwig het rambam krijgen.

9
2 Ness

Deze man zegt zinnige woorden

4
3 Benzardi

"Deze afkeer van gewone mensen met hun gezonde verstand is politiek geïnstitutionaliseerd geraakt, zegt historicus Coos Huijsen (1939). Daarmee verloochent de politiek niet alleen zichzelf, maar brengt ze de democratie ook grote schade toe."
Klopt ja...lijkt wel op institutioneel racisme

4
4 Querulijn Xaverius

‘In dat boek gaf ik vooral uitdrukking aan mijn verbazing over de cultuur van de PvdA, waarvan ik sinds 1976 lid was. Je kon als persoon niet deugen als men het inhoudelijk niet met je eens was. Dan zat je al snel in de hoek van het fascisme.

‘Maar het was niet alleen het sfeertje. Ik nam er een diepe afkeer waar van het gezonde verstand van gewone mensen. De voeling met de samenleving ontbrak. De zogenoemde basis waar in de partij voortdurend naar werd verwezen? Die werd in de praktijk volkomen genegeerd.

‘Dat viel mij op bij de PvdA-afdeling Amsterdam-Noord, die helemaal was overgenomen door studenten en vrijgestelde sociologen – aanhangers van Nieuw Links. Die vergaderden uitputtend, tot diep in de nacht. Voor de mensen van de basis, de arbeiders, was dat nogal onpraktisch, want die moesten de volgende ochtend vroeg weer op. En dan stonden bij die vergaderingen ook nog eens onderwerpen op de rol waarmee de basis helemaal geen affiniteit had. Onderwerpen waarbij het vooral om ‘internationale solidariteit’ ging.’

Dat stukje illustreert precies zoals je denkt dat het er aan toe gaat. Om depressief van te worden.

5
5 Querulijn Xaverius

"De mentaliteit van de partij werd krachtig vertolkt door Annemarie Grewel, gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam: ‘Ik ben links, dus ik deug.’’

https://www.alamy.com/annemarie-grewel-deelnemer-aan-de-bijeenkomst-bestanddeelnr-931-7040-image231927748.html

4
6 Querulijn Xaverius

@1 Interessant artikel Coen. Bedankt hiervoor.

5
7 Querulijn Xaverius

@6 De mentaliteit van de partij werd krachtig vertolkt door één gemeenteraadslid.? Dat moet een zeer machtige gemeenteraadslid zijn..Je kunt ook zeggen ik ben rechts dus deugt links niet.

18
8 jantje van leiden

Feit is dat de bestuurlijke elite een totaal andere richting op wil dan "de gewone man". De bestuurlijke elite wil een einde aan de natiestaat en ongebreidelde immigratie. En "de gewone man" ziet dit allemaal niet zo zitten. Dan kan je wel voor de "gewone man" op zeggen te komen, maar deze kloof die blijft.

4
9 greenmango

@8Zij was ook was voorzitster van PvdA-congressen en VPRO-discussieavonden in Frascati en bekleedde daarnaast nog andere functies dan alleen gemeenteraadslid.

4
10 Querulijn Xaverius

De PvdA heeft last van een overgeconditioneerde angst voor wat het fascisme in WO2 tentoonspreidde en is derhalve kritiekloos naar alles wat van buiten komt en anders is (geloof, ras, afkomst).
Met als gevolg dat bijv. overbevolking door ongeremde immigratie, de moeilijkheden met andere culturen en de verwerpelijkheden van de Islam niet of nauwelijks besproken worden.

3
11 Mark

Aardig stuk..., zeker voor in de Volkskrant...

4
12 Tjeesus...,

die politieke elite die nu regeert heeft zeker gefaald. hoog tijd om dat in maart 2021 recht te zetten

2
13 Roomboterbabbelaar

De nette versie van wat hopelijk in maart de verkiezingen bepaalt.

3
14 schrootflint

De linkse en globalisten zouden eigenlijk aan de schandpaal moeten..., die maffe deugers met die kronkel in hun kop hebben ons Nederland verpest en het wordt nog erger voor onze (klein) kinderen...

Ze moeten is wakker worden en hun ogen uit hun kop schamen...

4
15 Tjeesus...,

Partijen die ieder voorstel van de PVV blokkeren onafhankelijk van het voorstel / die de PVV middels cordon-sanitair uit de macht houden ook al is die als grootste gekozen / zijn uitspraken verdraaien om hem zwart te maken etc.

Eens komt dat als een boemerang keihard terug in hun gezicht

9
16 Vageali6888

Nou goed toch... dat de VK eens een keer de kant kiest van de gewone mensen...

2
17 smurf

@16 heb het artijel gelezen en het geeft een andere en heldere kijk op zaken die wij nog niet zagen, maar is geen lofzang op het populisme hoor en vaak blaten en het forum en PVV gewoon dikke poep. Maar gaat ook om de verwaarlozing van de sociaal democratie naar de basis toe, waartoe zij feitelijk hun oorsprong vinden en dat is waar. Niet willen luisteren naar de noden van deze mensen en afdoen als gezeur terwijl er serieuze klachten waren. In dat gat springen de populisten maar die voegen niets toe, blaten hun riedeltje en weg zijn ze. Moet gewoon een stevige sociaal democratische partij komen met sensoren richting de basis en zoals genoemd de praktisch ingestelde mensen en goed luisteren. Geen politiek correcte lulkoek, je ziet het al op een andere manier terugkomen in de energie transitie, deze wordt betaald door de arbeidersklasse en wat er net boven zit qua inkomen maar de rijken en grote bedrijven profiteren er van. Subsidies op elektrische auto's die voor het merendeel van de mensen onbereikbaar zijn maar de subsidies moeten wel opgehoest worden door de middenmoot. Extra heffingen op de wegenbelasting etc terwijl de rijken geen wegenbelasting hoeven te betalen. Biomassa centrales waarbij de omwonenden in de stank zitten, maar die krengen staan niet in bloemendaal of wassenaar en daar zijn ook geen windmolens te vinden. Zolang dat kwartje niet daalt hebben de populisten met hun gelieg en gedraai vrij spel.

13
18 oculus amet

Politiek Den Haag gaat niet voor de belangen van Nederland en de burgers.
Het draait bij de politiek om eigen belangen en hun ego,s, en de grote problemen die zij veroorzaken door hun wanbeleid met name in het binnenhalen van een voor onze wezensvreemde agressieve cultuur en ideologie, worden op de maatschappij afgewenteld.

4
19 Marrie

@17 doen ze al jaren hoor maar de "gewone" mensen lezen deze krant niet, kiezen vaak voor de telegraaf en dat is de krant bij uitstek die hen in de kou laat staan.

15
20 oculus amet

@19 dat staat niet in dat artikel maar dat doen dus die populisten, want niet alles wat hier binnenkomt is agressief of idolaat van hun eigen religie, zitten echt gevallen bij die immigratie rechtvaardiged. Dus enige nuance, maar nuance is een begrip wat bij populisten volstrekt onbekend is. Tweedeling lost de problemen van de "gewone" man ook niet op.

14
21 oculus amet

@21
Tuut tuut tuut tuut.
Die paar gevallen die echt gevlucht zijn zal niemand over vallen.
En dat weet jij, en dat weet ik, en dat weet heel Holland.

5
22 Marrie

@20 Zo heb ik het nooit gezien. Maar goed, als jij het zegt, dan zal het wel zo zijn.

1
23 smurf

@21 deels eens met wat je zegt, maar neemt niet weg dat de sociaal democratie in een behoorlijke identiteitscrisis zit.
Klopt, er zijn genoeg mensen uit andere culturen die iets van hun leven gemaakt hebben en een verrijking zijn voor onze maatschappij, maar ook velen waarvoor dat niet geldt en die in gedrag niet willen veranderen. Daar moet een veel krachtiger standpunt op worden ingenomen.
Nog zoiets is het rücksichtlos binnenhalen van grote groepen "asiel" zoekers. Afgezien van de vraag of het allemaal wel echte vluchtelingen zijn is het extreem dichtbevolkte Nederland al lang aan de grens qua draagvlak en draagkracht.
Die brede kijk op alle effecten ontbeert het aan de PvdA; het is alleen maar een iedereen helpen en iedereen is zielig en daar moet alles voor wijken. Een eendimensionale overgepamperde instelling.

Verder ook inconsequent; in de jaren 60, 70 en deels 80 was de PvdA met een behoorlijke kritische houding naar het Christelijke geloof, maar de uitwassen van de Islam? Geen woord....
Het einde van de Ramadam; moskeeën vol met mannen. Die gescheidenheid, waarom laten we dat toe? Hadden de Christelijke kerken eens moeten doen.. dan stond de PvdA op zn achterpoten. Waarom nu niet?

En dan de vermarkting van de wereld en de verrijking van een kleine club. Ook daar hoor en zie je de PvdA niet over, terwijl een eerlijke verdeling van het kapitaal toch echt de basis is van de sociaal democratie.

PvdA is verworden tot een zieke patient die continue bezig is om te analyseren waarom ze ziek is. Helaas is het medicijn voor herstel nog niet gevonden.

2
24 Mark

@21 overigens is het nogal aanmatigend om de agenda van de populisten zondermeer weg te schuiven. Het zijn vaak de thermometers van wat er speelt in de samenleving.
Over de stijl en aanpak van populisten kan iets gezegd worden, maar neemt niet weg dat in de kern ook de sociaal democratie de door populisten genoemde problematiek serieus dient te nemen en niet lacherig wegwuift.

5
25 Mark

@25 wat er speelt in de samenleving? Je bedoelt wat er speelt onder het laagste volk.

16
26 Gut

@26 wat er speelt in de samenleving? tja gut, nu wordt het te moeilijk voor jou , dus dan maar weer afgeven op je mede burgers, die jou uit de goot hebben getrokken. nul eerste klas ben je.
.

3
27 de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

28 Coen

* Verwijderd door de redactie *

29 Coen

@18

Ik ben het vrijwel helemaal met je post eens , een wonder! question

Behalve het stukje over populisten , want bijvoorbeeld Wilders roept al 14 jaar hetzelfde , ook op momenten dat zijn boodschap helemaal niet zo populair bleek

Wat dat betreft kun je zeggen dat Rutte de populist is question

8
30 Vageali6888

@21

"want niet alles wat hier binnenkomt is agressief ... maar nuance is een begrip wat bij populisten volstrekt onbekend is."

Nee hoor , zelfs Wilders geeft die nuance wel alleen verteld de linkse media dat er nooit bij / knippen het weg ... de tweedeling is dan ook grotendeels te wijten aan lieden die niet het hele verhaal vertellen.

7
31 Vageali6888

Ouwe hysterische nicht. Ik heb hem nog als docent gehad. Een griezel. Beroepshomootje.

5
32 Mac Benac

Onze Coos is niet veel veranderd. Wat een arrogant misbaksel is het nog steeds. Ja het spijt me dat ik zo rot uit de hoek kom, maar deze man zet zich nu quasi volks neer. Wat een komedie. Echt waar, als er iemand is met een verwoestend ego dan is het Coos Huijsen wel.

De eeuwige honger naar aandacht. In de les kon de man alleen maar over zijn geaardheid lullen. tot vervelends toe. In de politiek, idem dito. Natuurlijk, homoseksualiteit en de ontdekking daarvan is voor bijna iedereen die het treft een 'dingetje'. Maar dit is wel een levensproject van de beste man geworden. En ja, ik heb achting voor zijn geleerdheid, zeker. Maar wat een tegen de borst stuitende eigendunk.

En als je het Volkskrant artikel goed leest is het een aanéénschakeling van kennis van 'open deuren'. "De voeling met de samenleving ontbrak." Hou toch op !!! Wat een flauwekul. Groep Huijsen is één grote egotrip geweest. Trouwens, al die eenlingen die onder hun eigen naam doorgaan is in 9 van de 10 keer ziekelijk gedrag.

Quote: ****
"En bij de dominante conservatieve vleugel riep ik, zeker toen ik in beeld kwam als toekomstig partijleider, weerstand op.

‘Die kwam ook voort uit mijn homoseksuele geaardheid, waaraan ik weliswaar geen enkele ruchtbaarheid had gegeven – zelfs niet in familiekring – maar waarnaar toch vaak op een weinig vleiende manier werd verwezen. ****

Nou, dan ga ik dus over mijn nek als ik dit lees.

Quote 2: ****
"U was een van de eerste openlijk homoseksuele volksvertegenwoordigers ter wereld. Ging dat met een klaroenstoot gepaard?

‘Allerminst. Ik had geen enkele behoefte aan de demonstratie"******

De man is een gluiperige leugenaar. Nogmaals, er ging geen les in de klas voorbij of je moest over zijn geaardheid horen. En dat je zelf ook mag toegeven als je homo denkt te zijn. Of iets in die trant. En zo ging het elke les maar door. Om te kotsen. Je merkt, het heeft héél véél indruk op mij gemaakt. Zoiets zou nu niet meer getolereerd worden. Maar toen waagde je het niet er ook maar iets van te te zeggen. Coos noemde zich ook de beroepshomo. Dat vond hij nog grappig ook. Nee, je merkt het wel, ik vond het een griezel. Maar ach, wel leuk dat ik dat nu eens uit de doeken kan doen. Dag Coosje question

4
33 Mac Benac

@27 wie heeft mij zoal uit de goot getrokken redelijkheid (proest)

8
34 Gut

@34 je geheugen laat je in de steek of je vertelt zoveel leugens dat je het niet meer weet. proest gut. je bent en blijft een 0.
.

4
35 de redelijkheid

@35 je begint als vanouds te raaskallen en ziet of denkt dingen te lezen die er niet zijn. Heb ik je al eerder op betrapt, je bent hardleers.

7
36 Gut

@36 ach gutje toch , nou doei en proest.
.

3
37 de redelijkheid

@30 vind dat wilders weinig bijdraagt en altijd erg chagrijnig en negatief overkomen, lijkt me geen oplossing om op die partij te stemmen. Grenzen dicht, buitenlanders het land uitzetten en uit de EU en de gulden terug...het gaat voor geen meter werken. Maar het verzinken in politiek correcte teut en mensen niet serieus nemen die echt hinder en problemen ondervinden van de massa immigratie is hartstikke fout. Daar moet aan gewerkt worden, heb hier ook al vaker gesteld dat gasten die uit de zg veilige landen komen gelijk bij de grens rechtsomkeer moeten maken, zitten er bij die hier alleen maar komen om te roven en te jatten Te gek voor woorden dat ze asiel worden aangeboden, laat dat dan tijdelijk zijn, ze moeten hier niet wezen en opzouten. Haal je het draagvlak weg onder de opvang van echte probleemgevallen. Tot zover de houding van "links"

4
38 oculus amet

@29 dat is een quote uit het artikel waarmee ik wil zeggen dat VK een prima krant is en zeker niet een uitwas en toeter van de "linkse kerk" maar zeker een kritische opstelling heeft. Het gaat ergens over, maar als je wilt weten of andre rieu zweetvoeten heeft en jantje smit het doet met de dochter van de kapelaan kan je altijd nog de telegraaf lezen. koekkoek

4
39 oculus amet

@38

Als je Wilders in de 2e kamer ziet is hij altijd in voor een geintje hoor question
Maar je hebt gelijk , hij kan nogal over-the-top overkomen. Blijkbaar is dat nodig om gehoord te worden tussen de grote partijen.

De punten die je noemt zijn nogal genuanceerd ,
"grenzen dicht" - slaat precies op wat jij zegt , alleen noodopvang voor echte gevallen
"buitenlanders het land uitzetten" - zegt hij niet , wel probleemgevallen
"uit de EU" - Om vervolgens met een schone lei een samenwerking te beginnen die wel werkt
"de gulden terug" - zodat landen weer monetair beleid kunnen voeren , diverse landen waren zo niet in de problemen gekomen de afgelopen 10 jaar met een eigen munt

Wat Wilders inhoudelijk zegt is veel genuanceerder dan de selectief uitgekozen knip-plak fragmentjes in de linkse media question

2
40 Vageali6888

Uit het artikel,
"Deze afkeer van gewone mensen met hun gezonde verstand.."

Daar zijn er steeds minder van in Nederland. Wel mooi dat het zich verzamelt in SP, GL, PVV, CU, SGP en FvD, weet je waar je geen coalitie mee moet vormen.

6
41 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

39 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Indian American SexStepauntPorn VintsgeHironi XxxMia Malkova XMoaning SexxxEbony Slim ThickFather Impregnates DaughterXvideos GratuitosNight Sex FilmDiaper JoiPiratebay OtgCherie Deville FeetYoga Class Sex VideosFree Shemale Porn SitesGay Facial PornFrog.buttXvideos OnlygansXxx Akshara SinghCall Girl Porn VideoSunny Leone Ka Sexy PhotoTs CumingBrie Larson TitsOkey PornHot GaylistXxx Low QualityNaked CompetitionHd Telugu Sex MoviesDeep Throat Big CocksHottest Deepika PadukoneDance In The Vampire BundIndian Porn Sex MoviesRasiya Sex VideoHentay HqPorn Full 4kCougars Crave KittensPokebella PornGaye ReaganPurebbw.comSex Stop WatchSexo PhornoI Show Speed DickSolazolapornNew Xxvideos ComSeduced By LesbianQweeniesworldBit Tit Step MomBhabhi Open SexHindi Adult Webseries OnlineHot Lana RhodesMallu HardcoreMy Bhabhi ComBoltikahani Com HindiRough PornstarCums In DaughterPerfextgirls.netAldult WorkVoafodaSwingerslifestyleSexy Video Sexy Video SexXxx With Friends MomSasur Bahu Sex Videos89 Com HdJalpari XxxSrustiNaked Teen GirlXvideos AnimadoPorn ChuukeseCasey Calvert AnalCerita Sexxx SedarahWww ChudaiNatasha Malkova HotXxx Girl IndiaHot Breast Sucking VideosSaree ChutCumvideosBlack Porn FreakyThottiesHomemade Real PornTiktok Onlyfans LeaksSexe Amateurs LesbiennePerfect Girl XxxXvides Os MelhoresChelsea Handler In The NudeTitts PictureJavmodelChudachudi Chudachudi ChudachudiLesbian Ebony SquirtingNudifying AiMargot Robbie Nude SceneShay EvansNude Big Booty WomenNatalie Portman Sex SceneCartoon Pon VideoSekasi DesiStrip Search PornVideos. PornWowgirlsSexo Pornográfico GratisOncam.me FrenchBeladasemanaJobless Reincarnation PornShy Sex VideosGacha Lifw PornSuck-a-saurusKay Parker TabooRed Tube SexElizabeth Olsen SexFamily Porn DownloadPink PronPepeporn ComSam Frank OnlyfansNaked FamilyPretty Blonde NudeJjdile LpsgMary Nabocova NudePriya Tiwari SexMaturegrannyPornmangoSexi Hindi Video HdDubai PoronoMommies CreampiePornographe BlackDoggiestyle Pov1080 Hd SexRiley Mae LeakedLily RadarAnal Fuck VideoTrans Fatal ModelXxx Hd Pron VideoBf Hindi Video SexyNyepongKiara GoldBbc Prone BoneBazooocamHetai ComicLesbisn Mom PornSpnkbngKorean BjChut Ki Chudai Hindi MeinNude Game ShowHidden Video MassageIn Public Porn VideosMompov ModelsStory BestialitySazon De Puerto RicoCumming On My WifePrettiest PornstarsIndian Nude Mms VideoAj Raval Nude