Peilingen tonen verdere toename steun Black Lives Matter (abcnews.go.com)


Zo'n 63% van de Amerikanen zegt dat ze de doelstellingen steunen van Black Lives Matter, en een recordpercentage van 69% is van mening dat zwarte mensen en andere minderheden slechter behandeld worden door politie en justitie. ...

door RichardR in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 21
  • 689x gelezen
Reageer met een Emoji
38
11
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zou zo een ophits artikel van JOOP kunnen zijn.

13
1 bromtol

Flauwekul andere onderzoeken wijzen juist het tegenovergestelde uit veel donkere mensen schamen zich juist steeds meer voor deze B.L.M beweging met hun plunderingen en vernielingen.

12
2 welofniet

It didn’t take long. The wheels of the Black Lives Matter movement are already starting to get stuck in the mire of doubt and suspicion. A few short weeks ago, politicians were eager to be photographed taking the knee in solidarity with the movement; now they’re desperate to distance themselves from what the movement demands – such as moving funds away from policing and into mental health services and youth work to prevent crime occurring in the first place. After a respectful period during which it would have been tone deaf to object to public support of the cause of the day, the BBC banned its hosts and presenters from wearing Black Lives Matter badges because it is seen as an expression of some sort of “political” opinion.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jul/06/black-lives-matter-protests-change-demands

12
3 Truffelaar

@2 zo zo, "andere onderzoeken"...question

14
4 BlackNinja

@4 Yep, maar wegkijkers zien dat uiteraard niet !!

12
5 bromtol

@2 Proem’s onderzoeken per GWP of Turley?

9
6 Crannbuidhe

Why Biden Is Rejecting Black Lives Matter's Boldest Proposals
https://www.politico.com/news/magazine/2020/06/26/joe-biden-refuses-get-woke-will-the-democratic-base-still-embrace-him-340753

Black Lives Matter risks Premier League Support Loss over Anti-Israel Views
https://www.newsweek.com/premier-league-football-black-lives-matter-racism-equality-1514700

8
7 Truffelaar

@5 valt misschien mee als je ff een linkje stuurt naar die " andere onderzoeken". Tip: Youtube is geen " onderzoek".

8
8 BlackNinja

de blm-aanhangers weten dat de steun voor hen rap wegvalt; zo'n super kleine abc-cnn steekproef wijst niets uit. De Amerikaan in het land hebben het ware gezicht van deze racistische beweging doorgekregen. Instabiliteit veroorzaken en de verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten; om meer haat te zaaien en verwarring te scheppen. - de Trump regering weet dat het schering en inslag is, dat in steden en staten waar de linkse demokraten de baas zijn, de CHAOS en de Terreur voor de burgers niet meer te harden is. Linksen, communisten dus, zijn keihard en op ondermijning uit van de maatschappij. ..BLM = Bolshevik Lead Movement = Communism = RACE WAR
https://www.bitchute.com/video/JyHw6euUR3w1/ -

8
9 flessenhals

TS TedjeR heeft de kop van het artikel naar eigen inzicht vrijblijvend maar wat aangepast, dat vermoeden kreeg ik natuurlijk gelijk al.

Als er een onderzoek word gedaan of je nu beter wel of niet met blote handen glas kan bewerken tovert TedjeR ons ook moeiteloos een artikel te voorschijn met de kop dat je veel beter met een baksteen de ruiten van Joodse horeca-ondernemers te Amsterdam in kan gooien.

6
10 Ronin

@9 veel gelul, maar uit welke "onderzoeken" blijkt dat de steun voor BLM afneemt?

8
11 BlackNinja

@11 Zit die gast vanuit Beuningen dus nog steeds achter de toetsen; schijnt met Jetten van gay66 verwand te zijn. Dus TedjeR is de rups en richarR is de vlinder ? haha..hij ziet ze al eeuwen vliegen.

8
12 flessenhals

@11 : Hier staan er minstens 3: https://www.nieuwskoerier.nl/news/699894-polls-tonen-steun-blm-verdwijnt - overigens stellen jouw onderzoekjes al helemaal geen donder voor.

7
13 Ness

Waar is die objectieve NOS redactie??

Oja ze kijken even de andere kant uit want het aanpakken van trolnieuws hoort niet bij hun thuis
hooguit het verspreiden!

Wel steeds de mondvol hebben over het brengen van objectief nieuws maar in werkelijkheid zo gekleurd als maar kan!

Waar is het NOS nieuws over de Atifa,AFA, Anarchisten, KOZP en het financieren van deze groepen door SOROS!!

OBJECTIVITEIT NOEMT GELAUFF dat wat een fantast dat figuur!!
En dan vinden ze het gek dat de NOS redactie elke vorm van geloofwaardigheid verliest!

7
14 Zie Hier

@13 ach ja de volidioten komen weer met hun joetjoeb filmpjes. Heb je ook nog " onderzoeken" van Feesboek geplukt? Hilarisch.

8
15 BlackNinja

@15 Over volidioten gesproken, bekijk idd dit filmpje: http://www.cuzzblue.com/2020/07/black-republican-challenging-rep-ayanna.html Mag je hilarisch vinden maar de meeste mensen vinden het doodeng. Dat taaltje, de aandachtspuntjes, brrrr...
'if white vaginas (???) and white penisses jeopardize your melanin' dreig dreig scheld scheld niks rassenvermenging hele foute *nigger* (haar woorden.

9
16 Ness

Het is een Amerikaans onderzoek en zoals men leest heel onderbouwd. Maar mensen hier op NK weten het beter en stellen dat het niet waar is want zij zijn het er niet mee eens waarom ? Kunnen zij niet hard maken

5
17 yanyans

@16 no thanx, kom maar eens met cijfers waaruit zou blijken dat BLM aan steun inboet. Je youtube filmpjes xijn bullshit en je pathetische afleidingsmanoevres met onzin artikeltjes ga ik mn tijd niet aan verspillen. Dus of feiten, of shut up.

7
18 BlackNinja

@18 Die staan in het draadje dat gisteren besproken is. Dus hou op met zeuren en vragen naar de bekende weg, trollie. Zeg hier heb je nog wat om bepaald bang van te worden: http://www.yourdestinationnow.com/2020/07/lean-into-it-until-death-special.html

8
19 Ness

Hier een verantwoording van deze peiling:
https://www.washingtonpost.com/context/july-12-15-2020-washington-post-abc-news-poll/05fce27c-2660-4808-9f10-e5bda90e3faa/
Zo'n 1000 Amerikanen zijn willekeurig telefonisch benaderd; de uitkomst heeft een onzekerheid van 3,5 procentpunt.

Meerdere andere onderzoeken komen tot vergelijkbare cijfers: https://edition.cnn.com/2020/06/18/politics/protests-polling-support-movement-policies-kaiser-quinnipiac/index.html
net zoals deze peiling van WSJ/NBC: https://www.wsj.com/articles/majority-of-voters-say-u-s-society-is-racist-as-support-grows-for-black-lives-matter-11595304062

Weer een andere peiling van Civiqs onder geregistreerde kiezers komt met iets gematigder resultaten: https://civiqs.com/results/black_lives_matter?annotations=true&uncertainty=true&zoomIn=true
Evengoed zegt de grootste groep nog steeds dat ze BLM steunen (en het is m.i. ook wel logisch dat er meer steun is voor de *doelstellingen* van BLM dan voor BLM zelf).

6
20 RichardR

@20 ik weet niet wat de doelstellingen van BLM zijn want die zijn waarschijnlijk door de acties van de volgers van BLM totaal verwaterd.
Het vreemde is dat ze het racisme onder de zwarte zelf niet onder de loep nemen en ter sprake brengen.
BLM staat nu voor het brengen van racisme naar alle mensen.

4
21 Pluten1

Zo dan.

Dad's Racist Army meteen helemaal van slag question

7
22 zeikenderechter

Na weken die haatzaaiende leugenblogjes is dit even terug naar de realiteit.

7
23 zeikenderechter

@23
Het leek me op zijn minst even een compleet ander geluid.
Geen zwartmakerij, geen haatzaaierij, maar gewoon een constatering dat niet-blanke mensen nog vaak in een achtergestelde positie verkeren, en dat daar toch eens wat aan moet gebeuren.
Merk ook op dat de steun voor het inkrimpen van de politiemacht veel kleiner is -- de meeste mensen zien dus graag dat de veranderingen binnen de huidige structuur van 'law and order' plaatsvinden. En dat lijkt me ook wel verstandig.

8
24 RichardR

BLM.....die schieten zelfs zwarte kinderen dood

5
25 Bollieboos

Heeft abc news dit al uitgezonden of zijn ze net als de NOS

3
26 Bollieboos

Mooie foto ... Zoek de zwarte mensen.
verder "ABC NEWS/WASHINGTON POST POLL: RACE and RIGHTS"

Zegt genoeg ... Die media is niet meer betrouwbaar.

5
27 sparta

Er is niets van te merken dat steun aan BLM aan het tanende is.Behalve federale troepen aangestuurd door Trump zijn in opdracht van de president tegen.

7
28 jantje van leiden

Ach een hype uit Amerika die binnenkort weer overwaait.
Eerder was het de me-too-beweging die op z'n kop stond, daarna kwamen de transgenders volop in de belangstelling, we hebben tussendoor Zweedse Greta nog even gehad, die óók de hele wereld op z'n kop zette - is trouwens wel erg stil rond haar geworden question - en nu dan dit BLM-gedoe.
Over een paar maanden krijgen we weer wat anders.
Allemaal onderdeel van het "nieuwe normaal", moet men maar denken... question
Ze doen maar, mij interesseert dat hele gedram, van deze BLM-beweging, niets meer...

3
29 Strongoli

En de meerderheid van de Nederlanders heeft schijt aan BLM.

2
30 Tsaar

De meeste Amerikanen trappen hier niet meer in. En ook niet meer in die anti-Trump propaganda van CNN, MSNBC, ABC, NYT, etc..... De meeste Amerikanen zijn wakker!!
Dat gaan we over iets meer dan 3 maanden zien.

3
31 PeKa

@16 Ik mag toch hopen dat die linkse muts Monica Cannon-Grant opgepakt is voor aanzetten tot haat en geweld!!

2
32 PeKa
33 Ness

Zowel de kop boven het artikel als die boven dit draadje kloppen niet.

Ja, als gevolg van de hype is er tijdelijk een verhoogde gevoeligheid voor het onderwerp racisme gemeten. Een hype brengt mensen ertoe tijdelijk, of soms, indien hun oordeel daadwerkelijk en innerlijk is veranderd, blijvend hun gedragingen te veranderen. Zo blijven ze voor hun gevoel in lijn met anderen: kuddegedrag of gevoeligheid voor peer pressure.

Nee, steun voor BLM betekent het niet. Zodra de politieke eisen van BLM worden voorgelegd, keert een meerderheid zich daar tegen.

Wel denk ik dat onderliggend een andere, veel trager verlopende trend wordt opgepikt: telkens meer Amerikanen die zichzelf rekenen tot de Afro-American groep hebben hogere opleidingen en vervullen daarbij behorende banen. Ze hebben hun levens op orde. Ook Aziaten en Hispanics beklimmen de sociale ladder. Dat voedt optimisme in brede zin dat het kan. Dat langzaam groeiende optimisme ziet men terug in de onderliggende lijn.

De BLM-beweging staat hier echter buiten. BLM wordt aangestuurd door hoger opgeleiden met extremistische opvattingen, zoals het SJW-slachtoffer-marxisme, die degenen die hun levens niet op orde kunnen krijgen, aanzetten tot een revolte, rellen en plunderingen. Dat legt die groep voor de toekomst alleen meer blokkades op. En voedt het pessimisme rond hen.

3
34 duurendaal

@34 ".... zoals het SJW-slachtoffer-marxisme, die degenen die hun levens niet op orde kunnen krijgen, aanzetten tot een revolte, rellen en plunderingen."

Stephen Hicks legt dat heel mooi uit in deze video....

3
35 PeKa

Definitie van fake news.

2
36 ongelovenloos

Sorry maar daar geloof ik niks van

1
37 Hefan430

De moorden en plunderingen van BLM zien we ook niet in de MSM. De media maakt van BLM een organisatie van engeltjes die de wereld komen redden. In werkelijkheid is het een extreem gewelddadige en zeer intolerante organisatie die zich hard maakt voor de belangen van zwarte criminelen.

4
38 Reconquista

Als ze de naam B.L.M veranderen,,,, in A.L.M,,, dan zal de steun toenemen. Nu zetten ze zichzelf wederom weg als een aparte groep, die zogenaamd beschermd moet worden. En uhhh niet plunderen hoor. Andermans goederen matters ook.

1
39 lizzy

Dit zijn toch duidelijk B.L.M en K.O.Z.P figuren waar de Politie naar op zoek is.


https://www.nieuwskoerier.nl/news/700830-politie-deelt-beelden-relschoppers-jp-coen-protest-in-hoorn

3
40 welofniet

* Verwijderd door de redactie *

41 dmpr3.7

@38 Idd onlangs zijn er 13 mensen vermoord en bij een ander blm incident 15.
En de media, die normaal veel aandacht besteed aan Mass shootings, vind het nu allemaal best. 28 mensen vermoorden waaronder kinderen van 8 jaar.
Maar geen blanke dader, dus niet belangrijk.

6
42 solidsteel

@42
Ja en als ik dan Marcel Gelauff van de NOS gisteren nog hoor zeggen dat de omroep volstrekt onafhankelijk is dan wordt ik een beetje misselijk. Je kan me ook niet wijsmaken dat linkse mensen dit bedrog niet zien. Ze ontkennen het omdat het ze het wel goed uitkomt maar iedereen ziet dit gemanipuleer dat kan niet anders.

3
43 Reconquista

@42 Maar die massamoorden werden gewoon door CNN, BBC en de Washington post gemeld. Wat is uw probleem? Niet iedere massamoord trekt veel aandacht, daarvoor zijn er veel te veel in de VS.

0
44 Zucht

@34 mijn bijdrage
@35 PeKa

Alleraardigste link. Waarvoor mijn dank aan Uw adres. En het strekt tot wederdienst.

Nietzsche was ooggetuige van het echt gestalte krijgen van de socialistische beweging(en).

Zelf leg ik een benadering aan vanuit het begrip vertrouwen en de maatschappelijke infrastructuren van vertrouwen.
Mensen die succesvol samenwerken met elkaar ontlenen daaraan vertrouwen in de ander en voor henzelf zelf-vertrouwen.
Het huidige tijdsgewricht vereist zelfs nog weer nauwere vormen van vertrouwen, omdat ieder vaak maar aan een klein onderdeeltje van het eindproduct werkt. Met een Angelsaksisch woord noemt men dat interdependency, vertrouwen in onderlinge afhankelijkheid.

Omdat er ook altijd mensen zijn die niet in staat zijn, of zich niet in staat voelen, te voldoen aan de vereisten, zijn er binnen de westerse wereld ook gebieden van wantrouwen. Daar valt men buiten de infrastructuren van vertrouwen. Marx stelde de arbeiders in antithese tot de westerse maatschappij van zijn tijd: wantrouwen tegenover vertrouwen.

In aanvulling op de youtube-link waar U naar verwijst, merk ik op dat vertrouwen en interdependency bij mensen gevolg zijn van een steeds grotere mate van specialisatie. Dat is ook een kenmerk van de moderne kennismaatschappij.
Wie niet kan meegaan in de specialisatie valt derhalve al gauw buiten de infrastructuren van vertrouwen.
Wat doen de hedendaagse marxisten daarom? Ze eisen gelijkheid, de antithese tot specialisatie en het ontlenen van zelfvertrouwen aan eigen kennis en vaardigheid.
Wie vertrouwen heeft in anderen staat hen toe kennis te verwerven die hij zelf niet heeft; wie anderen wantrouwt eist gelijkheid. Zonder voortschrijdende specialisatie kan de westerse wereld niet voortbestaan.
Dat hebben de marxisten, SJWs, etc. goed gezien.

Vervolgens organiseren ze mensen in meest primitieve vorm van samenwerking; de wapenbroederschap, tegenwoordig gang genoemd. De leden zijn zogenaamd gelijk (er is in werkelijkheid een krijgs-hierarchie van rangen) , en ontlenen hun vertrouwen in anderen aan actievoeren. En ze ontlenen zelfvertrouwen aan geslaagde acties tegen vijanden: die men actief benoemt en dan opzoekt.
Zo ontstaan neo-barbaarse groepen en stamverbanden. Deze vormen een terugval binnen de maatschappij, die zelf hogere organisatiegraden en verbanden van vertrouwen eist.

De neobarbaarse verbanden kunnen daarom alleen overleven door die hogere samenleving aan te vallen en te vernietigen.

Ik heb het kort uitgeschreven. Het ligt net een slag anders dan bij Nietzsche, maar beide weergaven zijn door de begrippenparen (zelf)vertrouwen- charme vs wantrouwen -ressentiment/rancune in elkaar te schuiven , denk ik.

1
45 duurendaal

Dit is in Nederland helemaal niet van toepassing. Hier krijgen mensen met een kleurtje meestal een voorkeursbehandeling; in Nederland speelt 98% van de discriminatie zich alleen maar af in hun hoofd.

1
46 wiseguy

@45 Dank. Jij hebt er over nagedacht. Interessant om te lezen.
Uiteindelijk is het een strijd tussen 'winners' en 'losers'. En Trump kiest voor de 'winners', die kunnen Amerika weer groot maken.

1
47 PeKa

Je zoekt een bron die jou mening bevestigd en plaatst het als waarheid.

TS dit kan beter

0
48 Alexis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@10 Lees mijn eerste zin op 7 nog even.Ik vind de term "omgebouwde kerels" respectloos. Die wordt ook niet gebruikt in het artikel. Maar jij ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Graaier1000
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

FrisseBries: "Nee, natuurlijk niet. Zo gaat het steeds met wat men (rechts extremisten) hier post. Whahaha."baba jaga: "Ik zie het ja nouja da...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Slavink
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Ik dacht dat moslims nog respect voor de Oudere Mens leren te hebben ......

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@9 Omdat ze de competitie aangaan met vrouwen en bij fysieke sporten ze vrouwen tot pulp slaan. ...

3 minuten geleden geplaatst door soapbox

Tussenderegels
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Mensen zijn ook knettergek, levensgevaarlijk is het. ...

4 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

MARCUSAURELIUS
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@3De Staat onderhoudt geen eerlijke mensen....

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@2Ik denk dat hij er wel anders over gaat denken als hij ziet dat de meeste kamers half zijn gesloopt....

6 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@27 Ik kijk juist heel goed en zie toch iets anders dan jij. Nu kijk ik gewoon met mijn ogen en jij met je onderbuik. Dat zal het wel zijn waar...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

@2Deze arrogante De Jonge, zou op mogelijke lijstjes staan, om Aboutaleb op te volgen. Nou gezegend ben je als gemeente, met zo'n prutser en g...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Flashlight Sex ToyR PaagYespornpleTetona FolladoAshley GraciesiInterracial Blowjob'sBrandi Love New Porn VideosStep Grandma PornJapanese Lesbian Massage PornDarmowepornoManyvideos ComPornokaiTamil Nadu Video SexMiyakhalifaxxxvideoKannada Film Actress Sex VideosWww Indian Sex Xxx ComThumb SexJija Sali Xxx HindiCogiendo Con La HijaKimmy Granger JoiQuadrinhos.heroticosSkip The Games TulsaXx Video 2012Xxx Tentacion Video 2019 ADesi SrxXxx Sexy Video JapanBlack Daddy PornGirlfight PornFree PronosMofospornCute CumsBeautifulwomen NudeJulia Montgomery NudeIndian Xxx VPorn Dude ComicsProject Qt NutakuHijada XxxCollege Student Sex MovieOmagleTorrent.netAbigail Morris OnlyfansWet XxxBangla Mein Blue FilmDiamond Jackson NudeClass Teacher PornAutumn Falls BjLive Voyeur CamsPornhub LinkSexbidioBrazzers Full Porn MoviesSexy Sister X VideoCeleb Sex TapeMakitsu HappeingIndian Web Series Nude ScenesIndian Hd X VideosPorna FilmiRomantic Scene VideoThe Last Of Us Porn ParodyRazorcandiUrine Pass SexSex OasisGay ScatvideosMundopornoShemale NudeSusy Gala HdJapanese Hot PronGangbanged RoughPerfectnipplesFakea.net PornLexie Bell PornFree Porn Of BrazzersWhat Is Scat PornLuckycurshAnime Hentai HdMyfreecams./comBrianna BanksCartoon Nerwork PornNipple Sucking ToyJoslyn Jane OnlyfansSsvbw PornXxxfreLive Xxx IndiaAnime HeantiAge Play AudioBahu XxxHousewifekelleyKesha OretgaPron PunishEynyصورة سكس عربيMalayalam Village SexKerala Girl XnxxXxx Video ChorPlay PornFacking Video DownloadIndian Porn 3XvieodsAshleyserrano PornYourfavladyyyyLocal XnxxX Video LocalSunny Leone Lesbian XxxMamacitaz ComTriple Blue FilmDesi Big SexSex Village IndianKamasutra Watch OnlineNude Beach VideoNaked FightsHuge Tits Asian Milf300mium-879Boob Drop VideosTown Of PassionRealliefcamX HmstrBlue Hair PornstarChubby GilfNude BeurettePor No De FamosasAlexis CtystalNude TwerlMocha MenageStormy Daniel PornLightsaber DildoTheropedudePublicagentsexvideosAcompanhates ManausPorn Video Gf BfWww Bollywood SexHotpormAnika AlberteMature Redhead MilfPetite Porn StarPone HubPorn CatogoriesO XvideosPeterfeverPamela Grier NakedXvideos Sara JayWaiter XxxWww Bangoli Sex ComBangedup ComLesbian KissingLocal Hot BfXnxx YamilMysex TeacherMia Khalifa NsfwCock Hungry Realtor Cant Resist Hard DickDani Daniel MovieLicking Videos