Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen (opendebat.info)


Beste collega’s,Via deze weg willen wij onze ernstige bezorgdheid uiten, voortkomend uit de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.Wij, een grote groep artsen, menen dat het bij wet vastleggen van de coronamaatregelen meer schade aanricht ...

door Rattocasi in Gezondheid  ·  42 Reacties

  • 5
  • 518x gelezen
Reageer met een Emoji
2
6
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’18

Wij willen hierbij een openbaar appèl doen op onze beroepsverenigingen en mede-zorgverleners om zich uit te spreken over de huidige maatregelen en de voorgestelde wetgeving.

3
1 Rattocasi

Wij vragen aandacht voor en roepen op tot een open discussie, waarbij zorgverleners zich mogen en durven uitspreken zonder angst voor repercussies. Wij brengen dit met respect en erkenning voor het snelle handelen tijdens het begin van de pandemie, voor de integriteit van onze collegae in en rondom het Outbreak Management team en onderschrijven een eenduidig beleid. Wij maken ons echter in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin beslissingen worden gemaakt en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Wij geven met deze brief het signaal af dat voortgang op dezelfde voet meer schade dan goed zou kunnen doen en roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs, ook dat van andersdenkenden zolang dit op gefundeerde wetenschap gestoeld is. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid met als doel het bevorderen van optimale gezondheid en medemenselijkheid.

3
2 Rattocasi

De verantwoording vanuit de overheid dat dit gebeurt in het licht van volksgezondheid is schokkend te noemen, als de collaterale schade wordt meegewogen. Hoeveel gezonde levensjaren verloren zijn gegaan is nog moeilijk te schatten maar zouden het aantal gewonnen levensjaren ruim kunnen overstijgen.15 Door de blijvende maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit dermate beperkt dat van inhalen van niet-geleverde zorg geen sprake zal zijn. 1,2 miljoen verwijzingen via zorgdomein zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40% op een afspraak.16 Naast het verlies aan gezonde levensjaren is dit ook financieel een grote strop. Dat dit niet sneller ingevuld kan worden, wordt voor een groot deel veroorzaakt door de huidige 1,5 meter afstandseis, die tot grote logistieke uitdagingen in ziekenhuizen leidt en daarnaast goede poliklinische zorg in het gedrang brengt.

3
3 Rattocasi

Ja, het is best wel een beetje schokkend hoe er door corona onderscheid wordt gemaakt tussen groepen patienten. Want dat is wel wat er gebeurd. Ik vindt dat niet kunnen.
En dat maar heel moeilijk de achterstand qua zorg ingelopen kan worden door de anderhalve meter maatregel. Ik noem ook nog psychisch lijden, ook daar grote achterstanden en nieuwe gevallen door corona. Ik verwijs naar deze publicatie van het SCP:

https://www.scp.nl/publicaties/publicaties/2020/07/07/verwachte-gevolgen-van-corona-voor-de-psychische-gezondheid

Ik vindt de tunnelvisie rond corona ronduit een gevaar voor de volksgezondheid. Groter dan corona zelf. Goede brandbrief van die artsen.

3
4 Artikel39

@4 ik hoop dat veel meer artsen hier achter gaan staan, ze hebben nu eenmaal een eed afgelegd en moeten die ook nakomen.

3
5 Rattocasi

@5
Weet je, de constatering die je kunt maken is dat sinds corona het ene leven er meer toe doet dan het andere. En mensen die, ook hier op NK, alleen maar vinden dat alles om corona moet draaien en ander leed niet meer kunnen of willen zien, zijn in mijn ogen ook slachtoffer. Want dan is er gevoelsmatig iets misgegaan tijdens de afgelopen periode.

Wel even minnen hoor jongens en meisjes. Discussie niet aangaan.

3
6 Artikel39

@6 Ze kunnen de discussie niet aangaan want dan moeten ze weerleggen wat er in de brief staat.
Dus blijft alleen minnen over.

3
7 Rattocasi

@7

Weet niet eens of ik wel behoefte heb aan die standaard reacties. Heb veel gelezen hier de laatste tijd en werd er steevast moe van.

3
8 Artikel39

@8 Snap ik iedereen wordt er moe van, maar ik moet door anders veranderd er straks niets en kan de overheid doordrukken met waar ze mee bezig is en dan ben je pas echt je vrijheid kwijt.

3
9 Rattocasi
10 Nurse Ratched

@9
Die vrijheid is al weg. Dit is leven met een constante dreiging. Aan de ene kant de dreiging van dat virus (maak ik me persoonlijk niet zoveel zorgen om) en aan de andere kant nooit weten wat ze nu weer vanuit de overheid aan maatregelen gaan nemen. Dit is niet leven in vrijheid dit is leven in gijzeling. En als dat te lang gaat duren, duurt het nu al, dan kan ik je verzekeren dan gaan er heel veel mensen ziek worden. En dan heb ik het niet over corona.

3
11 Artikel39

We moeten ons massaal verzetten tegen deze spoedwet. De gevolgen van deze wet zijn desastreus en de massa wil het maar niet zien. De bevolking wordt tegen elkaar uitgespeeld. Het is de policy van deze regering om de samenleving te destabiliseren.

3
12 Bakgraag

https://www.nieuwskoerier.nl/news/699404-je-lichaam-is-hun-wapen-we-zijn-nu-allemaal-patienten

3
13 Bakgraag

@1 @2 @3 . CC: @10
Met deze allang achterhaalde brandbrief van eind juni valt nog geen deuk in een pakje boter te slaan. Inmiddels ingehaald door de actualiteiten van nu:
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2341651-experts-waarschuwen-kabinet-neem-binnen-drie-dagen-nieuwe-maatregelen.html

Experts in verschillende disciplines van de zorg vinden dat er uiterlijk binnen drie dagen nieuwe coronamaatregelen moeten worden genomen om een tweede golf van coronabesmettingen te voorkomen. Dat staat in een brief, gericht aan premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid), in handen van Nieuwsuur.

(**)Een forse stijging van het aantal coronagevallen zal zeer waarschijnlijk niet snel vanzelf weer verdwijnen, zeggen de experts: "Elke dag vertraging in de maatregelen tijdens een verergerende epidemie, zal leiden tot een disproportionele toename van het uiteindelijke aantal slachtoffers. Hierdoor is in onze ogen urgentie geboden."

Minister De Jonge heeft tot op heden nog niet gereageerd op de brief van de experts.

Lees hier *)de brief die de experts hebben verstuurd.(**)

*)http://content10c3d.omroep.nl/urishieldv2/l27m44631eb41f4eb349005f19f0b3000000.02480f32f08bdeb9f2f0ef803b18ad51/nos/docs/230720adviesbriefnieuwsuur.pdf

4
14 Wilmama

@3
[Door de blijvende maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit dermate beperkt dat van inhalen van niet-geleverde zorg geen sprake zal zijn...]

Achterhaald want op 22 juli: Na een lange periode van terugval van reguliere zorg, raken de medisch specialistische zorg en ggz weer op normale niveaus. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een nieuw rapport.

https://www.skipr.nl/nieuws/nza-reguliere-zorg-bijna-op-peil-inhaalslag-begonnen/

4
15 Wilmama

@5
Zoals je weet, begon huisarts Nico Terpstra op 1 juli met een tegenactie en inmiddels hebben honderden reguliere artsen zwart-op-wit te kennen gegeven het niet eens te zijn met bovenstaande brandbrief.

6
16 Wilmama

@16 Ja EN?

Deze artsen met brand brief vragen toch een debat erover! laten ze met elkaar in gesprek gaan en overleggen wat het voor de bevolking doet en wat hun eed inhoud en niet alleen voor een zeer kleine groep die risico loopt er te zijn.

En ga je nu vertellen dat dit geen regulieren artsen zijn?

Aysel Darbas, internist

Dick Bijl, epidemioloog, oud president ISDB, huisarts

Esther van Fenema, psychiater

Evelien Peeters, Internist

Femme Zijlstra, radioloog

Frans Kusse, arts IM

Froukje Verdam, KNO arts

Hannah Visser, internist

Henk Jans, arts M+G, medisch milieukundige, chemicus

Ineke de Bruin, psychiater

Inge Prins- van der Velpen, fertiliteitsarts

Jacqueline van der Meij, patholoog

Jan Vosters, arts M+G n.p.

Johan Tielen, MDL arts

Kim van Oudenaarde, arts-assistent radiologie

Leonie Schaper, psychiater

Machteld Huber, niet-praktiserend huisarts/ onderzoeker

Marieke Krans, arts GGZ

Marion Heres, gynaecoloog

Marjolein Doesburg-van kleffens, specialist laboratoriumgeneeskunde, klinische chemie

Monique de Veth-Konings, psychiater

Peter van den Hazel, arts medisch milieukundige

Pierre Capel, emeritus-hoogleraar klinische immunologie

Raymond Brunink, openbaar apotheker specialist

Renate Tillema-Schoon, psychiater

Roland Laurens, thoraxchirurg

Saira Moeniralam, specialist ouderengeneeskunde

Sanne Sanavro, internist

Tim Smits, dermatoloog

Véronique van Erp, jeugdarts

2
17 Rattocasi

@11 doe het op kleine schaal een zaadje planten en mensen zelf na laten denken over dingen die niet kloppen, een ieder heeft recht op zijn eigen mening het beste is dat je vraag, ja maar waarom doe je dat dan? En waar is het bewijs ervan?

Ga er niet in mee je monddood te laten maken, is goed te zien op dit forum hoe dat monddood maken werkt want je schrijft zelf al heb er geen zin mer in.

3
18 Rattocasi

@16 deze huisarts is een schande voor huisartsen want hij beschermt maar een kleine groep en de rest kan stikken van hem. Hij heeft een eed en die komt hij maar voor een zeer kleine groep na.
Als het mijn huisarts was zou ik hem daar zeker op aanspreken.

3
19 Rattocasi

@17
Onder de link in @10 stond op 13 juli al:
(**) Ondertekenaars
Er staan onder de brief de namen van een zestigtal artsen, de namen van de rest van de ondertekenaars – voor zover ze dat willen – komen in augustus op de website te staan, is de belofte. Zo’n veertig van de zestig ondertekenaars komt uit holistische, antroposofische en/of homeopathische hoek en zijn onder meer werkzaam in verschillende Therapeuticums in den lande, blijkt na een uurtje googlen...........(**)...........(**)Een doorsnede van de Nederlandse artsenwereld, zoals de brandbriefschrijvers de pers uit hun mond lieten optekenen, kun je de ondertekenaars van de brandbrief niet noemen. Daar heeft hooguit een paar procent een (enigszins) alternatieve signatuur. (**)

3
20 Wilmama

@20 Ik vind het niet normaal dat huisartsen onderteken dat ze maar voor een 1 % van de bevolking opkomen en de rest van de bevolking gewoon kan vergoren en ik denk dat de huisartsen die dat doen gewezen moeten worden op hun eed die ze afgelegd hebben. Er wordt veel schade aangricht bij 99, 9 % van de bevolking.

3
21 Rattocasi

@20 En wilmama veel professoren hebben een Youtube film gemaakt ( wegens overheid censuur eraf gehaald) met schade die aan de maatschappij en mensen aangericht worden, DIE is ook door overheid cencuur van FB gehaald waarom? heel veel proferssoren ook allemaal alternatief volgens jou? Beginnen ze hem te knijpen dat mensen wakker worden!

Data in the video as per mid-June 2020. Loosely quoted scientists, amongst others but not limited to: Professor John Ioannidis, Professor Dr. Knut Wittkowski, Professor Sunetra Gupta, Professor Dr. Klaus Püschel, Professor Dr. Michael Levitt, Professor Dr. Hendrick Streeck, Professor Dr. Sucharit Bhakdi, Professor Dolores Cahill, Dr. Thomas Jefferson, Dr. Wolfgang Wodarg, Dr. Anders Tegnell, Dr. Bodo Schiffmann, Professor Dr. Peter C. Gøtzsche, Professor Dr. Pietro Vernazza, Professor Dr. Didier Raoult and many others.
PS. We make mistakes too, so please tell us (sourced) where and if we would be wrong and we'll be happy to learn and to add changes. Here, or in the video if possible.

https://the-iceberg.net/?fbclid=IwAR1WllTCrfXzTe9eNojJ58ZPTFv0OQrJvbdp2GLgoOxWMqU_CqtAGyzw1yM

2
22 Rattocasi

@15
Dat komt door het dalende aantal doorverwijzingen tijdens corona:

https://www.ggznieuws.nl/forse-daling-van-aantal-verwijzingen-naar-de-ggz/

Stukje uit de tekst:

"Flinke toename ggz-zorg
In de nabije toekomst zal de vraag naar ggz-zorg flink toenemen. Patiënten die momenteel niet worden doorverwezen naar de ggz, zullen over enkele maanden voor een grote toestroom naar de ggz zorgen. Met wellicht ernstigere klachten Patiënten die nu achterstanden in de behandeling oplopen, vragen extra inzet. En er zal een nieuwe groep bijkomen: de mensen die vanwege corona (zowel patiënten als zorgprofessionals) trauma’s hebben opgelopen. Ook de verwachte economische crisis zal haar weerslag hebben op de psychische gezondheid van veel mensen."

Uitgestelde behandelingen gaan nu wel weer lopen, maar de aanwas zal heel groot zijn, dus lange wachtlijsten.

@18
Dankjewel. Ik zal mij niet monddood laten maken.

2
23 Artikel39

@20
Onbegrijpelijke wartaal. Geen idee waar je het over hebt en waarom.

@22
[En wilmama veel professoren hebben een Youtube film gemaakt.......]

Dat is niet waar. De namen van een aantal mensen werd gebruikt zonder hun medeweten en niet meer dan dat. De animatie is een aaneenschakeling van desinformatie.

2
24 Wilmama

@23
Wat is er nu nog relevant aan een artikel van 29 april 2020?
Voor alle duidelijkheid:
https://www.nza.nl/actueel/nieuws/2020/07/22/nza-ziekenhuiszorg-en-geestelijke-gezondheidszorg-weer-naar-normale-niveau

NZa: ziekenhuiszorg en geestelijke gezondheidszorg weer naar normale niveau

Nieuwsbericht | 22-07-2020 | 08:00

1
25 Wilmama

@25
Ik heb nogal wat contacten binnen de GGZ en geloof me maar die zetten zich schrap.
De nieuwe aanmeldingen beginnen nu binnen te lopen. Men is nu achterstanden aan het wegwerken, immers opnames die al gepland stonden werden uitgesteld. Dat zal inderdaad nu wel weer beginnen te lopen. Dit staat in het artikel waar je zelf naar verwijst:

"Uit eerste niet-representatieve cijfers van drie grote ggz-instellingen is op te maken dat het aantal patiënten dat in de ggz instroomt nog niet volledig hersteld is. In het aantal gestarte trajecten in deze instellingen zien we een substantiële daling sinds de corona-maatregelen, waarbij het herstel nog moet worden ingezet"

Daar staat toch dat de instroom nog niet volledig op gang is?

2
26 Artikel39

@24 snap dat je niet weet waar jij het over hebt volgens mij snapt niemand het alleen jezelf.

3
27 Rattocasi

@26
Waarom laat je deze cruciale zin van de NZA weg?: Voor de ggz zitten we de afgelopen weken op meer dan 90% van de verwachte verwijzingen zonder coronamaatregelen.

1
28 Wilmama

@26 Ik heb begrepen dat ze de aanmeldingen niet aankunnen zoveel zijn het er, er zijn wachtlijsten.

2
29 Rattocasi

@26 'Naar het normale niveau' is iets anders dan 'op het normale niveau'. Details doen ertoe.

0
30 Smiling

@28
Dat zijn nieuwe verwijzingen. Dat is dus nog niet volledig weer op gang. Met name onder mensen met psychische aandoeningen zitten zorgmijders door corona. Je zult maar een angststoornis hebben en bang zijn voor corona. Die stellen dus zelf uit. Nou dan krijg je op een gegeven moment meer crisisopnames.
Nu worden opnames ingehaald die al op de wachtlijst stonden. En intakes opgestart voor nieuwe patienten.
Verder is ook de verwachting dat verslavingszorg het druk gaat krijgen.

2
31 Artikel39

@29
Wachtlijsten waren voor corona al te lang door bezuinigingen op het aantal bedden.
Dus dat is nu echt nog wel een groter drama.

2
32 Artikel39

@30
Dat is waar.

1
33 Artikel39

@32 voor minder dan 1% corona gevallen mag heel Nederland gewoon verrekken dat is natuurlijk wel duidelijk geworden.

2
34 Rattocasi

@29
Als vaste klant van de GGZ is het voor jou een lastige tijd.

0
35 kwatta

@29
Kom maar op met de overbekende jij-bak.

0
36 kwatta

Alweer een nieuw virus SARS-CoV-2, was nog bezig met Covid-19 question

Wat een ballen artikel.

2
37 Uitede aka Espede

@35 en waarom denk je dat lieverd?

2
38 Rattocasi

@36 Nou nee, die laat ik aan jou over.
Lekkere corona knuffel van mij.

2
39 Rattocasi

@39
Dank je lieverd.

0
40 kwatta

@40 graag gedaan.

1
41 Rattocasi


1
42 120db

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@17 Bedoel je al die single mannen?...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
‘Klimaatkloof’ in Nederland: mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

https://www.nieuwskoerier.nl/news/983152-mensen-met-een-krappere-beurs-zijn-groener-bezig-dan-rijken...

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@27 We hadden in 1951 beter niet klakkeloos een handtekening onder het vluchtelingenverdrag moeten zetten. . . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50 Dankjewel Bop.Maar de heimwee die vluchtelingen hebben naar het thuisland daar kunnen wij ons waarschijnlijk niet eens een goede voorste...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@3Ze lijken ook allemaal sprekend op mekaar, die Friezen....

11 minuten geleden geplaatst door Ronin

Querulijn Xaverius
‘Klimaatkloof’ in Nederland: mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Roep ik al jaren. Een gewoon gezin mag geen gehaktballetje meer eten, maar de rijken (vaak D66 bakfietstroela's) gaan 3 x per jaar op winterspor...

12 minuten geleden geplaatst door Querulijn Xaverius

Schildpad
Alleen nog online lessen aan Columbia Universiteit in New York, joodse studenten voelen zich onveilig door pro-Palestijnse protesten

Dit gaat wel héél ver hè. Kunnen ze die pallie lui niet remote laten meedoen en van de school weren?Zwaktebod ......

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

spookrijder
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Nee, dat was een andere. Dit is Fedde Lemstra uit Jubbega....

14 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bob Sleebaan
Wilders reageert op uithaal Timmermans

Ter herinnering:Ex-Tweede-Kamerlid van GroenLinks, Wijnand Duyvendak, speelde een sleutelrol binnen de terreurorganisatie RaRa. Dat onthul...

14 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@2 Het kan niet per direct. Maar we kunnen er wel aan werken. Laten we gewoon eens ergens beginnen. En dan zien we wel....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Khloe CapriHenti FoxMatures Porns TubeBusty Teens BjBoa Hancock CosplayOnline Pron VideoJapan Step Mom PornCharmcity PornAlohatubeAi Deep Fake PornDanboooruManpornoX Video SexyNatalia AndreevaXxx Web SeriesTamil PornographySexo Por TelefoneLucius HentaiSexqHottest Hd PornBest Site For Indian PornCelb XxxBest Nsfw GamesTush PornSunny Leone Ki Sexy PictureXxx Video Mom HotMikaela Spielberg Porn VideoAsian Blowjobs PornSexy Video Sunny Leone Sexy VideoMaureen Mccormick NudesJapnees PussyLarkin Love StepmomCelebrty NudesFilme Pornô GratuitoMisslexaCharlotte Parkes NudesKink BondageXxx LlXnxx SxCute Pornstar NamesCelina Smith Onlyfans LeaksRevenge XxxDesi PudiPotnhuubDaisy Loves Good DickUsasexguide DetroitWomen With Large ClitsBeautifull CocksPorn DanniPornlesbian MassageShanna MccullochBeauties In BondageParon VideoFunny Sex PicsFujiko KanoBang BroosEscort GrilTaker PovNatasha Lyonne HotHindi Sexy Mms VideoNude Indian Sex VideosSmart FuckXxx Japanese StepmomOnlyfans Model LeaksTrapped In A Hentai Game AcademyAnine Porn VideosMother Helps Son PornPolskie PornoskiRandom Adult ChatMinecraft Porn ComicsHd Porn NewestBra CummingAlexa Jones PornFulltabootvPorn Video Of Porn StarGirls Hostel PornIndian Girl First Time FuckNhentai Fem OnlyFilmulete PirnoAnine Big BoobsFouble AnalSeduced By MommyHamster Mature PornEnf.cmnfLadki Ki SexNatalie Roush NakedNewest MompovRachel Starr InterracialLeaked Onlyfans SitesSally Firlds NudeMallu XxxSex Kannada AuntyKushboo Hot VideosPorn Simulator GameIndian Tv Actress NudeIndian Porn Gf BfAmateur Porn RealLinda CardellininudeDocto Porn.comWander Women NakedNudists TitsNew Wave HookersAnushka Shetty Nude ImagesTwothornedroseBlue Hd SexyChloe Amour Porn VideosNursing HandjobTit Suck HandjobTubesafari ComRealfecamAlex Adams Full VideosRed Porn ComHiroen Sex VideoFit Porn ModelsVediosxErotic Massage How To VideoSoftcore PronAsstr Daughter AnalFilme Pornô CoreanoPorn ParedySexo AnalD1ck PicPickup FuckLokal XxBbc Hypno PornLizzie LaraeChyna ClitChatavnueXxx 69 ComHot Sexy Beautiful GirlChut Chudai Ka VideoDesi Bhabhi Indian PornBest Porn Vids EverToo Deep PornEmily BrowmTiktok PornographiqueSamantha Logan NudeEliza Evesسکس زهرا امیر ابراهیمیGarota De ProgramaHumstar ComAmateurallreFuwamoco HentaiTeenager Pron Videos18+ HentCanessa CageRina NanasePornhub Hd IndianPorn 2022Pornhubi