Het is een aardig roerige week voor Kimye. Afgelopen zondag hield Kanye West zijn eerste eerste presidentscampagne in North Charleston, die aardig wat losmaakte. Zo sprak hij niet alleen de kwetsende woorden uit dat Harriet Tubman nooit slaven had bevrijd, maar verhaalde hij ook huilend in zijn speech hoe zijn vader ooit aandrong op abortus, en dat hij bijna hetzelfde had gedaan bij zijn vrouw, Kim Kardashian, toen ze zwanger was van North West.

Veel zorgen om Kanye West

Al snel ontstonden zorgen over Kanye Wests mentale gezondheid - vorig jaar liet de rapper zelf weten aan een bipolaire stoornis te lijden -, en die zorgen werden versterkt toen hij er in de dagen na de speech talloze onsamenhangende tweets uitstuurde. Zo claimde hij dat vrouw Kim Kardashian en schoonmoeder Kris Jenner 'hem wilden laten opsluiten met een dokter' en 'dat hij al twee jaar probeert te scheiden van Kim'. Hij verwijderde de meeste tweets even later weer.

Kim Kardashian spreekt zich uit over Kanye West

Kim Kardashian voelde zich gisteravond genoodzaakt om duidelijkheid te bieden en kwam met een uitgebreide verklaring, waarin ze vraagt om empathie en compassie voor haar man Kanye West.

Ze schreef:

'Zoals velen van jullie weten, heeft Kanye een bipolaire stoornis. Iedereen die dit heeft of een geliefde in zijn leven heeft die hiermee kampt, weet hoe ongelooflijk ingewikkeld en pijnlijk het is om te begrijpen. Ik heb nooit in het openbaar gesproken over hoe dit ons thuis heeft beïnvloed, omdat ik erg beschermend ben voor onze kinderen en het recht van Kanye op privacy als het gaat om zijn gezondheid. Maar vandaag heb ik het gevoel dat ik er commentaar op moet geven vanwege het stigma en de misvattingen over geestelijke gezondheid.

Degenen die psychische aandoeningen of zelfs dwangmatig gedrag begrijpen, weten dat het gezin machteloos is, tenzij het gezinslid minderjarig is. Mensen die niet op de hoogte zijn van deze ervaring, kunnen veroordelend zijn en niet begrijpen dat het individu zelf moet deelnemen aan het proces van het krijgen van hulp, hoe hard familie en vrienden het ook proberen.

Ik begrijp dat Kanye onderhevig is aan kritiek, omdat hij een publiek figuur is en zijn acties soms sterke meningen en emoties kunnen veroorzaken. Hij is een briljante, maar gecompliceerde persoon die, naast de druk als kunstenaar en zwarte man, het pijnlijke verlies van zijn moeder heeft ervaren en te maken heeft met de druk en het isolement die wordt versterkt door zijn bipolaire stoornis.

Degenen die dicht bij Kanye staan, kennen zijn hart en begrijpen dat zijn woorden soms niet in overeenstemming zijn met zijn bedoelingen. Leven met een bipolaire stoornis doet zijn dromen en zijn creatieve ideeën niet afnemen of maakt ze niet minder, hoe groot of onbereikbaar ze voor sommigen ook mogen zijn. Dat is een deel van zijn genie en zoals we allemaal hebben gezien, zijn veel van zijn grote dromen uitgekomen.

Wij als samenleving praten over het zorgvuldig omgaan met het probleem van de geestelijke gezondheid als geheel, maar we moeten dit ook doen voor de mensen die ermee leven op momenten dat ze het het hardst nodig hebben. Ik vraag vriendelijk dat de media en het publiek ons ​​het medeleven en de empathie geven die nodig is, zodat we hier doorheen kunnen komen. Bedankt voor degenen die hun bezorgdheid hebben geuit over het welzijn van Kanye en voor uw begrip.

Met liefde en dankbaarheid, Kim Kardashian West

Kim en Kanye samen bij het MET Gala van vorig jaar:

preview for Kim Kardashian and Kanye West at the 2019 Met Gala

Fan van Kim Kardashians kleding? Shop hieronder items in haar stijl:

higher power corrigerende tailleshorts
Corrigerende tailleshorts

SPANX, €79

SHOP

De Bijenkorf
nikkie bodytop
Body met stretch

Nikkie, €72

SHOP

De Bijenkorf
adidas by stella mccartney trainingsbroek
Trainingsbroek

Adidas by Stella Mccartney € 120

SHOP

De Bijenkorf
burberry sneakers
Sneakers

Burberry, € 650

SHOP

De Bijenkorf