Miljardensteun voor Zuid-Europa, maar niets voor onze pensioenfondsen in grote nood. Politici laten ons stikken! (google.com)


Onze pensioenfondsen verkeren in grote nood. De dekkingsgraad komt nog niet boven 90. Het korten dreigt nog steeds. Begin juli besloot minister Koolmees om het korten een jaar uit te stellen, mits de dekkingsgraad boven 90 uitkomt. ABP haalde de laatste drie maanden een rendement van 18% m ...

door SergioLeone in Politiek  ·  41 Reacties

  • 17
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3
19

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ruttler is een vuile rat!

4
1 SergioLeone

"Deelnemers van pensioenfondsen zien de bui van korten al hangen. Geen wonder dat ze er niets meer van begrijpen: 1.400 miljard in de pensioenkas, hoge rendementen en toch korten. En dan als klap op de vuurpijl de miljarden voor corrupt Zuid-Europa, maar geen cent voor onze pensioenfondsen in vreselijke nood."

Ik hoop op een heuse revolutie in NL!

1
2 SergioLeone

Nederland heeft niets in te brengen in de EU

1
3 wijs

@3 Alleen een grote bek..

1
4 iedereen heeft recht op mijn mening

@4 Ja!

1
5 DaisyDaisy

"Is het een probleem dat het stelsel onzekerder wordt? Ja. Deelnemers krijgen bij een gemiddelde dekkingsgraad van nog geen 90%, een historische onder dekking, de beleggingsrisico’s vol voor de kiezen. En dat in een beleggingsklimaat dat volstrekt onvoorspelbaar is. Als we vermoeden dat het ‘mooie’ er vanaf is dan is dat een understatement. Bovendien leven we in een sociaal-cultureel klimaat dat alle kanten op gaat, behalve de goede. Deelnemers wordt nu korten in het vooruitzicht gesteld plus een hoog risico bij een ultiem lage dekkingsgraad. En dit op een moment dat miljarden belastinggeld naar Zuid-Europa gesluisd wordt. Is dan niet wat onrechtvaardig? Wordt hier niet wat losjes omgesprongen met de zorgplicht voor de eigen burgers?"

SCHANDE! Boycot de coalitie partijen die dit klote systeem hebben gerealiseerd!

1
6 SergioLeone

'Onze' pensioenfondsen zijn alleen maar op papier in hoge nood.
Enkel en alleen door die belachelijke rekenrente, die gehanteerd wordt door
dat Haagse boeventuig.

1
7 DWZ

Al die voorwaarden en hervormingen waar Rutte dan zogenaamd zoveel waarde aan hecht dat lappen die subsidie slurpende landen straks aan hun laars het geld is dan immers toch al binnen dat geld komt dan niet meer terug.
Wie denkt dat het nu klaar is komt waarschijnlijk bedrogen uit want ook die 750 miljard is straks verdampt en komen ze weer met een nieuw steunfonds, want zoals het er nu naar uitziet is dat Corona gedoe nog lang niet weg.
Onder het mom van Corona is dat het nieuwe toverwoord om nog meer geld over te hevelen naar die zuidelijke landen.
Met dank aan Teflon Rutte.

1
8 welofniet

"Wie van de drie’ is het geworden? Geen van drieën! Koolmees gaat voor het slechtst denkbare: geen eigendom van inleg, veel meer risico voor deelnemers, geen risicocompensatie en korten. Dit lijkt geen oplossing dat vertrouwen herstelt. Met uitzondering van vakbonden, werkgevers (vaste premies!) en politici is er geen professional die dit stelsel een goed idee vindt. Het is goed voor consultants, maar niets van dit nieuwe stelsel is dermate nieuw dat het ook niet gewoon in het bestaande stelsel had gekund. Het nieuwe stelsel lijkt optisch een verbetering, maar biedt exact wat deelnemers niet wensen, namelijk veel meer risico en korten. Bovendien is het ‘invaren’ van het bestaande stelsel naar de nieuwe opzet een vraagteken binnen Europese regelgeving. Ons pensioenstelsel is niet langer één van de beste ter wereld. Opnieuw wordt een belangrijk deel van de verzorgingsstaat afgebroken."

Straf de coalitiepartijen af volgend jaar! Dit gaat iedere Nederlander aan. Jong en oud!

1
9 SergioLeone

Rutte: onwaardig als PM.

1
10 gaulette

Achterbakse aanstellerij voor de bühne van Rutte omdat de verkiezingen er aan komen. Ieder weldenkend mens prikt hier door heen. Het resultaat stelt geen reet voor en Rutte heeft gewoon zijn kruisje gezet zoals iedereen heeft bvoorspeld.
Jammer dat er zo weinig weldenkende mensen zijn blijkbaar gezien de peilingen..

2
11 Dignes

@7 en Klaas Knots natuurlijk...

2
12 Dignes

Koolmees (óók D66) heeft net zoals de vorige keer, de bonden voor de gek gehouden.
Gek genoeg zijn óók de meeste burgers in zijn mooie praatjes getrapt over het niet korten en de "rendementen" op langere termijn "zonder kortingen of dekkingsgraden" ..
Beleggen is nu het toverwoord, maar de vraag is, of dat allemaal maar kan.
Je kan een pensioenfonds met allerlei statuten en afspraken, niet ineens omtoveren in beleggingsmaatschappijen, die met u en mijn ingelegde premies, gaan gokken op de beurs.
Benieuwd wat de DNB van deze ommezwaai vindt en óf dat zomaar kan.
Het klopt allemaal voor géén meter.

Het ABP zegt deze week, over de dekkingsgraden, het volgende in haar nieuwsbrief :
"De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat we in kas hebben en het geld dat we nodig hebben om de pensioenen nu en in de toekomst te kunnen uitbetalen. Daarmee zitten we helaas nog steeds in de ‘gevarenzone’ en is de kans op verlaging van de pensioenen in 2021 op dit moment reëel."

Het is maar dat u het weet en trap vooral niet, in de mooie praatjes van Koolmees en consorten, met z'n "fantastische pensioenakkoord"..

1
13 Dieke

@11 . Daarom noem ik die domme mensen dan ook het klootjesvolk!

0
14 SergioLeone

Hier komt ie weer. Een peiling of we nog wel weer 4 jaar die vieze rat als MP willen hebben:

https://www.nporadio1.nl/standpunt/2020-07-13

0
15 SergioLeone

Er ligt helemaal niet 'te weinig geld' op de planken van de pensionfondsen, alléén de kunstmatig laag gehouden rente zorgt voor (eveneens kunstmatig gecreëerde) problemen!

Ruim vier jaar geleden becijferde Paul Ulenbelt (SP) al, dat er tóen al genoeg pensioenvermogen was om vijftig jaar lang de pensioenen uit te kunnen betalen. ZELFS als er helemaal geen premies meer zouden binnenkomen. De pensioenfondsen haalden in 2019 maar liefst 18% rendement op hun investeringen, maar... we moeten net doen alsof dat helemaal niet is gebeurd!

0
16 Scorpio

@16
Van die "rendementen", moesten natuurlijk wèl de torenhoge salarissen en bonussen van bestuurders, betaald worden.
Dát kan wèl.
Diegenen, die deze "salarissen" in brachten, worden al méér dan tien jaar gekort. Dát kán allemaal maar in Nederland.
Boeven zijn het, zèlf mooie sier maken van onze ingelegde premies.
Óok vreemd, dat de deelnemers gekort worden en bestuurders zichzelf wèl extra mogen belonen.
Daar hoor je Koolmees niet over in de nieuwe plannen, hoe de "beloningsstructuur" van deze "bestuurders", aangepakt gaat worden.
Maar ja, Koolmees verteld zoveel niet.
Óók niet, dat de AOW, óók helemaal op de schop gaat en niet in z'n huidige vorm blijft bestaan. Daar gaan nog wel wat jaren overheen, maar die tijd komt sneller, dan iedereen denkt...

1
17 Strongoli

@17 Ja, we worden ontzéttend, èh... 'in de maling genomen', om het maar eventjes heel- maar dan ook héél zachtjes uit te drukken!

0
18 Scorpio

En als je dan onderstaande leest dan heb ik toch ook zoiets van 'laat die revolutie maar komen.'
Smerig tuig, zowel hier als in Brussel!

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2158586-eu-parlement-dicht-gat-in-absurde-pensioenregeling-parlementariers.html

0
19 Dignes

“Politici laten ons in de steek!!” Je meent het.
Misschien is dit een mooi moment om te stoppen met dit bespottelijke stelsel. Het is sinds de oprichting enkel problemen, in goede tijden wordt het leeggeroofd en in slechte tijden wordt er niet gekort omdat dat politieke zelfmoord zou zijn.

0
20 Prometheus

Hebben de kiezers hier dan nog steeds niet door dat de politici die we hier hebben er ECHT NIET VOOR DE DOORSNEE NEDERLANDERS ZITTEN!

Dat de gepensioneerden al sinds 2009 alleen maar te maken hebben gehad met pensioen stilstand of verlaging interesseert ze geen moer!!

2
21 Zie Hier

Ik zou bij de pensioenfondsen alleen de hoogste pensioenen korten en dat dan net zo lang tot het tekort weer aangevuld is.

8
22 smurf

D66 VVD CDA CU SGP Groen-Links PvdA stemmer moeten nou maar niet klagen. Dit zint net de stemmers de al 10 jaar op deze dictatuur partijen blijven stemmen. Dit sollen te ook weer doen volgend jaar maart om van Nederland en tweede DDR van maken maar wel zonder DDR muur.

1
23 Gunther

Het is nog stééds niet 100% duidelijk... of deze geplande pensioenroof juridisch wel echt kan (of mag)!

Daarom is het maar goed dat de SP een gepensioneerde financieel gaat bijstaan, in een zaak tegen het af laten pakken van de opgebouwde pensioenrechten. Zat de SP maar in het kabinet, dan was het NOOIT zover gekomen!
Het plan voor het onderuit halen van onze pensioenrechten, had de SP onder geen enkele voorwaarde gesteund. Evenmin als veel andere voor de burgers schadelijke plannen trouwens...

0
24 Scorpio

@22 Er IS helemaal geen sprake van een tekort in de kassen van de pensionfondsen.
Het is alléén de kunstmatig laag gehouden rente die zorgt voor de (eveneens kunstmatig gecreëerde) problemen!

0
25 Scorpio

Onze pensioenfondsen zijn helemaal niet in grote nood.Fake news.

1
26 jantje van leiden

@22

Kan niet .
Die hebben al meer premie betaald ( naar inkomen ) en hun werkgever ook voor hen .
Communisme werkt niet .

5
27 Goodnews badnews

@24

Als de SP in het kabinet zat ,moest je het alleen met een staatsuitkerinkje doen .
En vraag eens na bij burgers waar zo’n club regeerde , hoe veel dat was.
De SP pakt het eigen personeel al de helft van het vastgestelde inkomen af.

9
28 Goodnews badnews

@28 Wat een volslagen onzin, verdiep je eens in de partijpolitiek van andersdenkende partijen.
Je bent op dit punt alleen maar populair aan het blaten, ik ben beter van je gewend.

0
29 dummydum

@20 In goede tijden moesten we opeens met een totaal onrealistisch rentepercentage rekenen.
Terwijl de pensioenfondsen uitstekende resultaten haalden (dus grote winstenmaakten) mocht er niet geīndexeerd worden.
Nu de resultaten opde beurs (tijdelijk) tegenvallen moeten ze gaan korten op de uitkeringen.
Het zit goed fout met de graaiende politici in Den Haag!
Zo maken ze een systeem dat nooit werkt voor de burgers.

0
30 dummydum

@30 Toevoeging: O ja, liberalisatie maakt meer stuk dan je lief is!

0
31 dummydum

@28 Dat slaat echt helemaal nérgens op!

0
32 Scorpio

Koolmees en Busker naaien ons (de gepensioneerden en huidige
premie betalers )
En de grootste naaister is Jetta Klijnsma van de PvdA
Die heeft met steun van VVD en van gedoog partij D66
Getekend bij het kruisje VOOR de REKENRENTE.

1
33 Bollieboos

Oh ja .en de DNB met Klaas Knot hebben hier ook debet aan.
Het zijn allemaal .zwarte zwanen >

0
34 Bollieboos

Pensioen is een beetje overrated. Werk maar tot je 72ste bitches XD Maar leer wel dat je niet zuinig moet zijn XD

1
35 DikkeTor

Om de simpele reden dat pensioenfondsen niet in nood zijn.

https://www.total-pensioenfonds.nl/hoe-zit-het-met-de-pensioenpotten/

Ze beleggen verkeerd en als het dan misgaat gaan ze de mensen korten om de inleg terug te krijgen.

0
36 ongelovenloos

Zou het dan hier op uit gaan komen?
Rien ne va plus: dit geld is niet meer van u !

0
37 DWZ

@34 "Oh ja .en de DNB met Klaas Knot hebben hier ook debet aan".

Nou en of, Klaas Knot is juist een van de drijvende krachten achter de plannen over het korten van de pensioenen.

0
38 Scorpio

@38 ++++++ Ik ben blij dat er ook nog verstandige mensen op N/K zitten

0
39 Bollieboos

Pensioenfondsen zijn niet in nood, alleen de rekenrente klopt totaal niet.
Die hebben ze willens en wetens zo laag gezet, dat pensioenen nooit meer kunnen stijgen, terwijl die fondsen gestaag doorgroeien.

0
40 ilse1

@39 `Tja, het valt gewoon niet iedereen op hoe sterk de invloed van Klaas Knot (een zéér trouwe bezoeker van de Bilderbergconferenties) is op de afbraak van ons mooie pensioenstelsel.

0
41 Scorpio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

2 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

39 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

40 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

44 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Cute Desi SexBack Door Sex VideosYoupornsexyPorn From RedtubeLivestream NudeTean Lesbian PornBradley Cooper NakedPakistani Desi Sex VideoDubai Sex StoriesEmilia Clarke Nude Game Of ThronesSexo.comincestoEasygalsHot Romance BhabhiIndian Saree Sex VideosHijab Porn HdTelugu Maid SexTits Bouncing NudeYoga HentaiSolo Pussy成人论坛Rull 34Telugu Bf XxxSejal Shah Web SeriesBf Movie LiveTurkish Nude VideosHidden Camera Massage ParlourMujeres Que Cojen Con AnimalesHit Nude BabesSophie Dee Angela WhiteAspen RaeKagney Linn Karter DreddHomemafe MilfMerlina XxxEbony Live PornDirty Diana PornhubMaya Rati VideosFilino PornTik Tok NudedSocialmediaggirlsFortnite PirnSudipaBoobs Feeding PornMiley Cyrus AnalCam4 Homem BrasileiroDildopantiesEva Elfie PornôNight Sleeping Porn VideoNinjacockThe Sybian Howard SternThreesome Big BootyCelebrity Deepfakes PornNuse AnimeSofia Go.ezFredina PornX Video Mp4 DownloadPorn TrexXnxx In HdMya QuinnTimilsexSex Video GamesBbw Sitting On FaceHomemade Porn WebLindsey Shaw NakedBig Blondes TitsKatrina Kaif Xx VideoValerie Kay Cumshot CompilationPorn Amateur FrenchAmeteur Big TitsLeanni LieDesi HornyFree HardcorePropertysex ComPorn Sex ClipsMaharashtra Porn VideoAssamese Mms PornYulia NovaCumming On Her PantsOnline Porn DownloadFirst Date AnalOld Man JavGuy Loses VirginityNifty Erotica StoriesAllpprncomicXmxxxHard DoggystyleDigitalprincxss NudeSuzannesomersnudeDva Cosplay PornHot MoaningXd VideosMs MarshaeNude CatfightingIndian Outdoor Sex VideosSuhagraat Sexy VideoDubai NudeAnal DestructioDesi Sexy ChudaiGujarati Bhabhi SexThomas Stone DeflorationTürkçe Altyazı PornLiss Ann NudeTucson BackpagePornxxx AnimeBlacmail Anal섹스Alexis Texas PornolarıXxnx BfJessica BankockSexy Indian Wife NudeLeabian Porn Realسكسانمي مترجمImdian SextubeStrip ChateFollando Con La GordaSexy Nude BlondeAmerican Sex Video DownloadBig Boobs Xxx Video ComStepmom Goes To The Carnival . Gali DivaPorn Star VideohdPorn ClappingDrugs PornhubFit Ebony PornLove Sex XxxTamil Hot FuckM.i.l.f.p.Bu66legumWww Com Sex Video ComParty PornTaboo AffairMotherlesaSerena Williams HotSameera Reddy SexTwitch Streamers NudeXhamters.mobiBous NudesBlackwomennudePlay Online Sex GamesXhasmter.liveThakur Sex VideoHot Sex Hindi VideoSex22Black Porn TeenageTime StophentaiXnxx AmateurGorditas FallandoXxx Video Xxx HotManchu Lakshmi SexBlack Cock Porn VideoSaree Removing SexVideos Gratis De Porn