Bij inkomensterugval door de coronacrisis hebben vooral huurders het snel moeilijk om hun woonlasten te betalen, concludeert de AFM na onderzoek.
Volledig scherm
Bij inkomensterugval door de coronacrisis hebben vooral huurders het snel moeilijk om hun woonlasten te betalen, concludeert de AFM na onderzoek. © Shutterstock

Huurders financieel kwetsbaar bij inkomensdaling

Huurders van sociale huurhuizen en in de vrije sector krijgen het snel moeilijk als hun inkomen daalt. Het risico dat ze hun woonlasten niet meer kunnen betalen neemt toe dankzij de coronacrisis. De Autoriteit Financiële Markten wijst in een onderzoek naar de slechts kleine buffers die huurders over het algemeen hebben. 

  1. Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging
    PREMIUM

    Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging

    Honderdduizenden huurwoningen worden mogelijk in prijs verlaagd. De nieuwe wet die huurders moet beschermen, kan rekenen op de steun van een flinke meerderheid van de Tweede Kamer. Maar wie zich alvast rijk rekent en meteen een lagere huur verwacht, komt bedrogen uit. Hoe weet je of je te veel huur betaalt? En wanneer kom je in aanmerking voor huurverlaging? Matthijs ten Broeke van de Woonbond legt het uit.