ZEMBLA: De rol van de politiek in belastingparadijs Nederland (video) (joop.nl)


Nederland is een van de grootste belastingparadijzen van de wereld. Politici in Den Haag vinden dit onwenselijk en roepen al jaren dat belastingontwijking moet worden aangepakt, maar achter de schermen blijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Miljarden gingen er afgelopen jaren richting Griekenl... ...

door Inter in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 25
  • 570x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een schokkende documentaire die méér aandacht verdient!
Met in de hoofdrol natuurlijk...... de VVD!!

0
1 Uit Den Haag

Te schofterig voor woorden, waar iedere burger zich scheel betaalt aan belasting komen multinationals er mee weg en regering doet ook nog of het niet bestaat, de echte criminelen zitten bij de regering.

0
2 Rattocasi

Lang leve brievenbussenfirmawalhalla Nederlan. Je hoeft echt niet naar de Kaaimaneilanden of Panama om de belasting te ontduiken.
Puik werk weer van Zembla!

0
3 tripomatic

Geweldige documentaire die iedereen zou moeten zien!

Het maakt weer eens héél goed duidelijk, hoe vreselijk huichelachtig "onze" minister Dijsselbloem zijn dubbelrol als minister van Financiën én voorzitter van de Eurogroep heeft gespeeld! Natuurlijk werd hij daarin ook ten volle gesteund door de VVD. Deze beide partijen verdienen het absoluut om vollédig te worden weggestemd op 15 maart.

Dat gaat alleen lukken wanneer de kiesgerechtigden massaal naar de stembus gaan, óók de niet-stemmers. Anders zitten we straks wéér met een kabinet waarin dezelfde kliek zit... en gebeurt er nóg niets om de (grootschalige) belastingontwijking een halt toe te roepen!

0
4 Scorpio

Heb het altijd al gezegd die Dijsselbloem is niet te vertrouwen.
hij speelt een vies spelletje.!!

0
5 annie

Daarom gaat de o.a. energiebelasting omhoog en kwamen er nieuwe belastingen.

0
6 Laztiwitzs

De rol van de politiek? Dat is een open deur intrappen. Nederland belastingparadijs wordt voor 100% bepaald door de politiek. In dit geval door VVD, D66, GL, CU, PVDA en CDA. Andere partijen hebben het laatste decennium vrijwel niet in een regering gezeten. De SP heeft nog nooit mee mogen regeren. Die zouden nl. korte metten maken met dit belastingparadijs. Ik hoor de VVD al jammeren: de kip met de gouden eieren slachten?

Ja want die gouden eieren blijven allemaal bij de multinationals en juist door dit faciliteren van belastingontduiking krijgen landen elders in de wereld geen kans op een eerlijke belastingheffing.
Als je tegen salarissen bent van tientallen miljoenen(CEO's), dan moet je beginnen met de belastingparadijzen tot aan de grond toe af te breken. Nederland is er daar 1 van.

0
7 manpower

@4 Als u de documentaire gezien heeft moet u weten dat belastingontwijking in Nederland al jaren aan de gang is met verscheidene ministers van verschillende partijen als verantwoordelijken

0
8 jantje van leiden

@8 Klopt, maar maakt dat de rol die Dijsselbloem dan minder kwalijk? Hij heeft, samen met het Rutte kabinet, vier jaar de kans gehad om belastingontwijking op de kaart te zetten en aan te pakken.
Maar nee, pas vlák voor de verkiezingen lijkt Dijsselbloem er eventueel (maar dan wel héél langzaamaan) iets te willen gaan doen.

1
9 Scorpio

@9 Aanvulling: ...maakt dat de rol die Dijsselbloem SPEELDE...

0
10 Scorpio

Dit probleem is al jaren aan de gang en scheelt de Nederlandse staatskas miljarden aan inkomsten.
Ook een falend computersysteem en gebrek aan mankracht bij de belastingen zelf, zorgt er voor dat niet alle belastingen keurig worden geïnd. Sommigen spreken zelfs als dit netjes op orde was, er helemaal geen bezuinigingen nodig waren. Schande dat dit legaal mogelijk is en helemaal als er grote bedrijven belasting ontduiken in arme landen en daardoor optimaal profiteren van en lage lonen en het land waarin ze produceren er niet beter van wordt. omdat er nauwelijks tot geen belasting wordt betaald en later er ook nog hulp in de vorm van ontwikkelingshulp naar toe gaat. Dus de burger die betaald wel!!!
Aflevering uit 2009 Zembla ook zeer de moeite van het bekijken waard.
Een voorbeeld van hoe Dhr. Kamprad van IKEA de belasting stelselmatig ontweek en daardoor een van de rijkste mannen van Zweden is.
http://www.joop.nl/nieuws/loker-kunnen-ze-het-niet-maken-ikea-ontwijkt-1-miljard-belasting

0
11 Nieuwsgierig

@11 Sorry, hierbij de aflevering van Zembla uit 2009!

http://www.npo.nl/zembla/18-10-2009/VARA_101213702

0
12 Nieuwsgierig

Zembla heeft ook nog een goede documentaire die gaat over Nederlandse rozenkwekers in Ethiopie (het land van de droogte en hongersnood) die ook de belastingregels massaal ontduiken genaamd: "HOLLANDSE HANDEL, DE ROZEN"

0
13 Nieuwsgierig

Niemand een referendum aan het opstarten om de schuldigen te straffen?

0
14 kelb1977

Niemand een referendum aan het opstarten om de schuldigen te straffen?

0
15 kelb1977

@14 ; Teveel mensen die er baat bij hebben. Ook een reden waarom het nog niet is aangepakt.
Vooralsnog is het principe 'beter iets dan niets' leidend geweest vwb de ontwijkingsregels.

0
16 Partijdig

@9 Dijsselbloem heeft het probleem door toedoen van de VVD in Europa niet kunnen aanpakken,maar maakt dat de rol die vorige Ministers van Financiën speelden minder erg?

2
17 jantje van leiden

@17 Ja het valt mij altijd op dat reageerders of erg jong zijn of last van geheugenverlies hebben: het ligt altijd aan de ministers van het huidige kabinet. Die zijn dus ook zo naief om te denken dat het wat uitmaakt als je op een andere partij stemt. Het geheugenverlies van de gemiddelde burger/kiezer komt de politici wel goed uit: die burgers blijven geloven in het sprookje dat parlementaire democratie heet.

0
18 Conradijntje

VVD op No 1 ...PvdA mede schuldig net als D66/CDA/CU/SGP
15 Maart de afrekening

1
19 Bollieboos

Dijsselbloem is de grootste boef die er op deze aarde rondloopt.
Probeert altijd zijn eigen straatje schoon te vegen, net als deze week bij het IMF inzake de problemen met Griekenland.
Hij heeft met name hier een vies spelletje gespeeld door de Grieken torenhoge belastingregels op te leggen, waardoor de burgers het meest getroffen zijn. De rijken, die eigenlijk deze belastingen zouden moeten opbrengen, hebben allemaal hun gelden weggesluisd via onze Zuidas. Met dank aan Dijsselbloem en zijn voorgangers, die het vertikten om deze regels in Europees verband aan te pakken.
Deze Zembla -uitzending, brengt dit nog eens haarfijn allemaal in kaart, waarbij deze huichelaar Dijsselbloem, de onschuld speelt.
Wie de crisis in met name Griekenland een beetje gevolgd heeft, weet dat Dijsselbloem de Grieken aan de afgrond heeft gebracht, alleen met maar één doel: de Europese banken van de ondergang redden.
De burgers daar, interesseren hem niets.
Varoufakis had hem door, maar moest vertrekken van Dijsselbloem, wanr hij werd te gevaarlijk. Deze Varoufakis werd door Dijsselbloem vervolgens weggezet als een "boef", maar de grootste boef was Dijsselbloem zelf.
Hopelijk keert deze hypocriet, nooit meer op het politieke toneel terug..
De Grieken zullen er niet rouwig om zijn, ze lusten hem rauw.

1
20 Dieke

* Verwijderd door de redactie *

21 Gr@ndioos

* Verwijderd door de redactie *

22 Gr@ndioos

Totaal onethisch beleid uiteraard.
Echter levert het ons wel heel wat miljarden per jaar op.
Dan kunnen we het wel veranderen, maar dan moeten we ook ergens bezuinigen.

@14 Kelb1977

Ik las dat jij drie universitaire studies hebt afgerond, waarvan de laatste cum laude.
Dan ga ik ervan uit dat jij hier wel het voortouw in kan nemen.

(wel eerst die spelfouten uit ongeveer elk bericht halen; staat zo slordig voor een universitair geschoolde)

2
23 Aufklärung

Men moet niet vergeten dat in de coalitie de neoliberale VVD zit, deze partij staat totaal in dienst van internationaal (beursgenoteerde) bedrijfsleven, niet de middenstand zoals nog vaak wordt gedacht, deze partij ziet deze constructies natuurlijk niet verloren gaan.

De VVD denkt nog steeds dat het gunstige klimaat extra banen oplevert, terwijl Nederlandse regels enkel voor voordeel worden misbruikt, de banen zie je niet!

Dan kan ik mij voorstellen wanneer je in een coalitie zit met de VVD dat je het beleid inzake belastingontwijking zorgvuldig en voorzichtig moet aanpakken, de VVD heeft natuurlijk eisen, wat ook blijkt in het uitstellen van maatregelen hierop op Europees niveau.

De laatste zin van Dijsselbloem geeft wat hoop, dat de beweging om belastingontwijken aan te pakken niet meer te stoppen is.

Waardoor (hopelijk) de bedrijven belasting betalen over de inkomsten die men in een land maakt in dat land ook betalen!

1
24 garriet

De zogenaamde linkse minister Dijsselbloem en zijn staatssecretaris Pinokkio weten niet hoe ze als medeplichtigen hieraan zich nu moeten opstellen.
Corrupt wanbeleid in ook EU-verband.

0
25 Wil je niet weten

** gebruiker verwijderd **

Nederlandse overheid voor 100% verantwoordelijk voor onderbetalen arbeiders van multinationals door belastingparadijs te scheppen en te onderhouden in Nederland en dit zoals christelijke partijen het ontkennen van incest het door laten gaan van deze praktijken ten koste van vele landen hun belasting inkomsten .
De overheid als de grootste hypocriet in het land met aan het hoofd de bierkoning.

26 verwijderd682241

Al Capone had zoveel kunnen leren van deze henchmen van het grootkapitaal. Hij had gewoon met een stalen gezicht moeten zeggen dat hij aan het werk was om criminalitieit te bestrijden en dat het nog een lange weg te gaan was terwijl hij zijn drugs en drank imperium aan het runnen was.

Dat is zo knap van deze mensen dat ze hun geweten gewoon kunnen uitschakelen. Dat kon zelfs de beruchte gangster niet. Het Nederlandse instrumentarium van het grootkapitaal dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor de kartel constructies zoals de EU, banken, monetaire corruptie en politieke maffia, dat tegelijkertijd het meest rucksichtlose belastingregime ter wereld voor burgers handhaaft.

Het is ongekend. Het is knap, het is verbluffend en het houdt nooit op.

0
27 Phiteceen

Ik lees net deze zin.": De bewindsman zei dat hij zelf pas ,,zeer recent'' aanwijzingen kreeg dat er ,,intern signalen zijn gegeven'' door medewerkers van de fiscus. Maar hij weet niet of dat ging om waarschuwingen voor problemen bij de beveiliging van data."
Hij wilde het niet horen maar nu moet hij. Die kop zit wel heel diep onder het zand om het kabinet Rutte de rit uit te laten zitten. Zijn opvolger mag de rommel opruimen.

0
28 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@68 Ik ben helemaal niet besodemieterd want anders had ik wel op de PVV gestemd....

zojuist geplaatst door Bop

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@71 "Dat is toch geen vergelijking??" Je geeft blijk van het niet te (willen?) snappen. Alle puntjes staan op papier, maar jij...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@14Tsja Zen en de Islam zijn toch wèl twee uitersten.Kan niet begrijpen dat je juist in deze tijd, waarin de islam zo onder een vergrootgla...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@14 nou, laat hij eerst maar bijkomen van het afsnijden van z'n voorhuid. Plassen? Pijn. Een stijve? kan niet, doet heel vee pijn. Heeft hij dat...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Rio Grande
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@16Als ik me niet vergis was het 63. ...

4 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@15 Dat is overdreven, maar net als elders heb je mensen die het even kwijt zijn allemaal....

4 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@46 "Ligt dat aan de reageerders op zo'n draadje of ligt dat het aan het item?" Of aan mij, dat ligt meer voor de hand. Ach, dat ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Je wordt niet bekeerd maar je bekeert je zelf tot iets ......

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@12 wwooeeehahaha, ik zei gisteren dat Bop 90 is omdat ze dat ergens schreeft, toen reageerde ze nogal gestoken. Misschien dat jij er met die 6...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@18 inderdaad en bij NASA (en omstreken) kan je nog veel meer vinden; van foto's, film tot veel communicatie en handleidingen. Erg boeiend....

7 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

NK. App
Latina Mommy PornAot Gabi PornAlien Tentacle Porn射出精液Nude Porn MoviesHindi Suhagrat Ki VideoAnime 18 MovieMiley Cyrus PussyLexi SteeleErotica SearxhFree Famliy PornGirlwayMamando CulosNude Asain MilfMia Khalifa Porn VdoMan Boy SexOnlyfans CouplesAnri Okita BbcMiakhalifa ThreesomeR BreedingSimply HetaiSami WhitePhotos From PlayboyKatopunkXxx PisingMother And Son Free PornEbony Bbw Anal PornImagefap.comnOervcityAnal GanhbangAllie KnoxOctkuroJohn Persons PornNo PantyDaisy Taylor PovKatie Cummings VideosLisa Edelstein HotChaturnayrSex Marathi VideoXxx FilmiMilif MomPornografia AnalDaisy Delacroix NudeHd Love SexI NcestoNude In PubkicPeaches LarueBest Movies With SexAnime With NuditDownloading Porn GamesStacie LaneXnxx ItalyanHot Porn XnxxTelugu Aunty ExposingAdult-chatzXvide OsFamousryleighhIndian Open Bath VideoCam SiteTitty Drop GifsSunny Sex VideoBig Boobs PornstarIndian Village Sex VedioElla Knox PornPegging SexSunny Leone Blue Film Full HdEmber Lumen PornSexmovesThe Pirate PornGhettotubemcomYoung Couple Sex VideoHot Foreplay GifGujarati Sex HdTushi Com HdLauren Lee SmithPorn On TinderPuppieiXxx Video SanilonIcandy WshhMega Salinas PornHorror PornographyVixen VideosAngel WickySwing Playboy PornMommy Perv ComOld Naked Women PicturesRhianna TitsMegan Thee Stallion Cum TributeGianna Nicole PornBlack DominatrixMms Scandal SexHotwife BreedingAnnie Archer PornSex Like RealChaturbate RecordingsMilfyogaAnton HardenPorn ArchiveVickie VailPorn Video RealDesi Web XxxTransgender FuckBabi Star King Frank PornLesbian Daughter Mom PornStars-734Isabela Ramirez OnlyfansPhotos Sexes GratuitInscest CartoonDelhi PornSindhu NudeShemalebikiniPee FetishSplitscreen PornStepsister DeepthroatQuero Ver Pornô BrasileiroBlacked XxxMairo PornMarmaid PornFoopahh LeakLonisandersBrezarsNude Amanda BlakePorn LifeHairy BbcSmoking Cigarette PornBj Swallow CompSexy Demi RoseBig Natural Boobs PornShow Me Your PussyIdeepthroatEcchi UncensoredJamaica Naked WomenModelopornoNattukattai Sex VideosPron Hat VideoAdult Movies InBackroom Casting Couch Hazel8muses.ckmJ&m Video Du JourDdlc Rule34Olx Sex VideoDaphne KlydeNhdtb-812Flash On PublicLuna StarrIndian Aunty Sex StoriesSex Record DanceXvideo ActorJav DecensoredHindi Mom Xxx Com