Veel mensen toch naar buiten met symptomen coronavirus (welingelichtekringen.nl)


Veel mensen gaan toch naar buiten als zij klachten hebben die horen bij het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een onderzoek in samenwerking met de GGD'en. ...

door Inter in Gezondheid  ·  80 Reacties

  • 2
  • 1363x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
3
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Je mag je dan ook niet vergelijken met mensen die niet gestudeerd hebben voor arts.

2
51 lisaaatjuh

@45

Je schrijft met een paar weken ben je er vanaf. Zijn je eigen woorden
Maar je hebt gelijk , 10000 mensen waren in 2017/208 inderdaad zo van hun griep af..................... Dood gaan aan covid is veel erger dan dood gaan aan griep. Daarom is testen bij covid wel belangrijk maar als het om een griep niet Want griep is niet besmettelijk en er gaan geen mensen aan dood.
COVID is de ergste ziekte die er bestaat

Dat je nog steeds niet door hebt dat je andere mensen de maat neemt omdat ze zich niet laten testen bij geringe klachten terwijl je dat zelf ook voorheen niet deed als er een griepepidemie heerste gaat er schijnbaar niet in

En voor wat het waard is. De meeste mensen hebben vrijwel geen last van Covid. Je bent een uitzondering

5
52 krek

@50

Jaaaaaaa natuurlijk omdat slechts 12% zich klaarblijkelijk laat testen. Whoehaaaaaaaaaaaaaaa

2
53 krek

@52 Volgens mij begrijp je het niet, jullie roepen steeds of vergelijken steeds dat COVID en de griep hetzelfde is en dat er aan beiden doodgaan, dat klopt, ik maak alleen duidelijk dat je van de griep 3 weken last hebt, van COVID veel langer, mijn eigen huisarts maakt zich daar ook zorgen over.

1
54 lisaaatjuh

@49

Ik neem wat je schrijft ter kennisgeving aan.
Voor jouw beeld.
Ik werk al sinds 10 maart thuis, kom zoals altijd al eigenlijk alleen buiten om te sporten (waar ik heel veel tijd aan besteed), kom in de supermarkt en ben sinds maart slechts twee keer de horeca in geweest en heb 1 keer gebruik gemaakt van het OV

Daar ga je dan met je vooroordeel. Je hebt een misplaatst superioriteitsgevoel waarbij je mensen die kritisch zijn op de maatregelen op een hoop veegt met mensen die structureel schijt hebben aan anderen

2
55 krek

@53 "de meesten hebben geen last" kalk je hier net zelf neer. En dan verontwaardigd doen over 12%. Domme kronkels.

1
56 Biesbush

@55 Evengoed lig je te gisten in die hoop egoïsme, door het propageren van die wezenloosheid. Maar je mag je mening ventileren, uiteraard.

1
57 Biesbush

@12 "want er is nauwelijks verschil met andere griepvirussen."

Klopt. En ze zeggen dan ook: Als je die verschijnselen vertoont, laat je testen om te bepalen of het Corona is of gewoon griep.

Mara dat is blijkbaar weer te moeilijk voor simpele zielen als jij.

2
58 Weet geen naam

@54

Ik roep helemaal niet dat Covid hetzelfde is als Griep. Jij veroordeelt mensen die zich niet laten testen terwijl je dat voorheen ook nooit deed als er een griepepidemie was.
Nogmaals: kunnen mensen dood gaan als jij ze met griep zou besmetten? Zo ja waarom laat je je nu dan wel testen en deed je dat voorheen niet?

3
59 krek

@59 "terwijl je dat voorheen ook nooit deed als er een griepepidemie was."

Omdat daar voorheen ook nog geen reden voor was.

Nu wel.

Weet je wat een grappig bijverschijnsel is van Corona?

Het legt de domheid van mensen als jij zo pijnlijk bloot.

2
60 Weet geen naam

@59 Waar veroordeel ik mensen die zich niet laten testen? Doe jij lekker waar je zin in hebt, en mocht je het toch ooit krijgen, dan hoop ik voor je dat je je actief leven niet hoeft op te geven.

2
61 lisaaatjuh

@59 In dezelfde paar zinnen beweren dat je Covid niet met griep vergelijkt en ogenblikkelijk wél de vergelijking maken. Hypocrisie zonder gêne.

1
62 Biesbush

@60

er was geen reden? hahahahahahaha noem 10000 doden maar geen reden. Je bent niet goed snik

Nog zo eentje die dood gaan vanwege griep minder ernstig vindt dan dood gaan door Coivd.

Weet je wat een grappig bijverschijnsel is van Corona?

Het legt de domheid en asociaalheid van mensen zoals jij inderdaad bloot en ze wanen zich een superieur ras
Ik hoop dat je nog heel lang moet wachten op dat vaccin waar je zo naar smacht

6
63 krek

@51 en @54 lisaaatjuh,

allereerst is "de griep" niet vergelijkbaar met "het" corona virus, hierin hebt U volkomen gelijk.
De "vervolg klachten" van "een corona" kunnen immens en tot op heden (zwaar) onderschat, zijn.

In mijn @39 gaf ik aan dat mensen welke onder periodieke "hooikoorts" lijden hun persoonlijke verschijnselen wel kennen en het m.i. onnodig is om hiertoe een praktijk of "test straat" op te zoeken dit om (eventuele) overbelasting van praktijken of laboratoria te voorkomen.

Maar.............. bij iedere of enige twijfel is het verstandig om een test uit te laten voeren. (Dit staat buiten kijf.)

"Het" corona virus, welke inmiddels aan zijn derde mutatie toe is (derhalve ook de her-infecties en na enige maanden afnemende immuniteit), zal de wereld nog vele jaren in zijn grip houden.

Nogmaals: bij enige twijfel "testen" en bij een positieve uitslag vrijwillig in quarantaine gaan om anderen oftewel de omgeving te beschermen.

0
64 Bezorgde Europeaan

@39 . Zoals u al zelf aangaf kent u uw lichaam en weet u dat het hooikoorts klachten zijn. Voor mensen die voorheen nooit hooikoorts hebben gehad en toch milde symptomen hebben is het raadzaam om zich te laten testen op covid19.
Het zorgsysteem kan inderdaad overbelast worden door het aanvragen van testen maar tegelijkertijd kan het zorgsysteem en de IC's weer overbelast worden als te veel mensen met milde klachten, die achteraf
toch covid19 blijken te zijn, zich argeloos in de mensen massa gaan begeven.

1
65 Tralalala

@64

Wat me gewoon stoort zijn mensen die anderen de maat nemen als ze zich niet laten testen bij de minst geringe klachten. Het is ieder zijn eigen verantwoordelijkheid en met niet testen besmet je nog altijd geen mensen. De kans dat iemand Covid heeft is klein

En dan komen ze met redenen als "de teststraat werkt prima het zorgstelsel raakt niet overbelast ". Ja natuurlijk omdat slechts een klein aantal mensen zich laat testen.
Ik ga er vanuit dat de meeste mensen hun eigen lichaam prima kennen en goed kunnen inschatten of en wanneer klachten een reden zouden kunnen zijn om zich te laten testen. Althans ik ken mijn lichaam prima, weet precies wanneer ik iets onder de leden krijg want dan gaat het sporten direct minder goed
Al die figuren hierboven doen alsof mensen die zich niet (snel) laten testen ( en dat is de meerderheid van de bevolking) idioten zijn.

Schijnbaar doen al die mensen die het ,volgens de superieuren onder ons en op NK, niet zo nauw nemen met de voorschriften en maatregelen och iets goed want het aantal besmettingen is laag. Als het aantal besmettingen weer toeneemt zullen mensen vanzelf weer strikter worden. Er is nu weinig aan de hand dus wat relaxter omgaan met de voorschriften is geen enkel probleem. In mijn regio 3 besmettingen in de afgelopen drie dagen op een bevolking van 600000 man (en het is hier ook nooit hoog geweest). Er is dus geen enkele reden om op dit moment heel rigide met allerlei voorschriften rekening te houden

5
66 krek

@64

Anyway, ik ga stoppen. Ga genieten van het feit dat mijn buren op vakantie zijn. Dat is de enige periode dat ik kan genieten van het opendraaien van het vermogen van mijn versterker

Fijne dag

3
67 krek

@63 "en ze wanen zich een superieur ras"

Ten opzichte van mensen als jij, is dat geen wanen.

Maar eerlijkheidshalve moet ik daar dan wel weer bij zeggen dat mensen als jij de lat dan ook weer niet bijster hoog leggen.

1
68 Weet geen naam

@Krek. Natuurlijk had men vroergah veel meer kunnen inzetten op preventie en kunnen testen op influenza op de verspreiding en de gevolgen ervan te beteugelen. Maar vroeger was vroeger en nu is nu. Nu hebben we eindelijk wel de mogelijkheid om, zelf met milde klachten te testen. Dus omdat er vroeger niet adequaat gestrest werd is geen reden om het om nu niet te testen.

1
69 Tralalala

Ik heb hooikoorts en ik rook, dus ik snotter en ik hoest. Omdat ik in de horeca werk, heb ik me drie weken geleden laten testen. Negatief gelukkig, had ook eigenlijk niet anders verwacht. Ik heb een thermometer en een saturatiemeter. Als daar veranderingen in komen, laat ik me wel opnieuw testen.

0
70 Giesje

@66 Met niet-testen besmet je mogelijkerwijs wél anderen, dat is juist het probleem.

Ik ben een gematigde zorgmijder en heb dan ook niet de aandrang om als ik op een dag drie keer 'hatsjie' zeg en een vaag watterig gevoel heb (aka: lichte verkoudheid) rechtstreeks naar een testcentrum te rennen. Maar omdat de symptomen volgens hen-die-het-weten-kunnen niet goed te onderscheiden zijn, blijf ik dan wel gewoon thuis en zeg ik afspraken af.

Zelf ziek worden is nog tot daar aan toe, anderen besmet hebben omdat ik laks was lijkt me onverdraaglijk.

2
71 Smiling

@8 "Maar als ik corona had ging ik gewoon naar buiten."

Ervan uitgaande natuurlijk dat je het "maar" in lichte mate hebt en alleen nog een besmetingsbron voor anderen bent; niet dat je zelf op de IC belandt.

2
72 Mappie

@22 "Dan kan je je laten testen en klaar is kees."

Zo simpel is het nou ook weer niet.

Gedurende de tijd tussen test en uitslag zou je eigenlijk al thuis moeten blijven, wat ook al behoorlijk roblematisch kan zijn; ook voor huisgenoten.
Moeten die dan, in afwachting van het resultaat, ook maar binnen blijven.

1
73 Mappie

@33 Waar haal je die aanname vandaan?
Uit je onderbuik?

0
74 Nurse Ratched

@73 De richtlijnen zijn toch duidelijk?

1
75 Nurse Ratched

@73
Eigenlijk ook degenen waarmee ze in contact zijn geweest.
Kan tot een ware olievlek leiden.

1
76 MARCUSAURELIUS

@76
Het ontstaan van een pandemie treffend verwoord.

0
77 Snorrie

@77 Mogelijk.
Maar het kan ook leiden tot een olievlek van zinloze maatregelen.

1
78 MARCUSAURELIUS

@78
En dan is de keuze tussen zinloos en pandemie.
Niet zo moeilijk

1
79 Snorrie

* Verwijderd door de redactie *

80 iedereeninhunwaarde

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Israëlische soldaten schoten van dichtbij twee ongewapende Palestijnse mannen dood in Gaza. Hun lichamen werden door een bulldozer van het lege...

zojuist geplaatst door Hendrianus

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@51Ik hoop het, en dat dit zonder aanzien van de partij of persoon gebeurt. ...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@4 Goh wat jammer nou. Bijzonder dat je buurtjes zelf de hulp met beide handen hebben aangegrepen maar dat een ander blijkbaar niet gunnen.En...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Kan die man niet met pensioen? ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En geen enkele imam of moslim familielid of politicus van Denk bv, doet zijn mond open. Ze laten dit soort laffe grafvolk gewoon hun gang gaa...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

Altijd weer die verdomde Finnen die dreigen en de boel komen verzieken. . . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Als je een Europese databank zou hebben , zouden deze figuren al getraceerd kunnen zijn, inderdaad opvallend dat familieleden en bekenden zwijge...

18 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Weetal
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

@1Ik denk niet, dat burgervliegtuigenzo laag over woonwijken vliegen.Vliegtuigen in een scherpe bocht enlagere snelheid (landing)kunne...

18 minuten geleden geplaatst door Weetal

GreyB
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Geschokt??LOL.. diegene die hem nog niet door hadden waarschijnlijk....

19 minuten geleden geplaatst door GreyB

NK. App
English Adult Movies DownloadRomantic Pornstars4k Japanese PornFree Bondage VideosChaterbate SquirtLesbian Mature XxxWatch Free HentaiFotos Vazadas Only FansDeseree SpencerMature FemdomAstridd Wett PornInterracial KissingVideos Porn LesbiPrincess Sex VideoFantasy PornTiktok PussyDesire DeluceMidget Bang BusAnimated Vrpornالکسیس فاوکسBoro Boro DudhCamilla Cream GloryholeSavvanah FoxDesi Fat SexPornstars IndianizedFree Full BangbusBondagr PornTeste De BdsmHq Porn GayVideo Pornô TravestisIsmvictoryaAmerican Bf FilmArcher PornSpider Man Heroine NameAsa Akira HardcoreBella Thorne NakedPaige Spiranac HotConney SafetyBreats Expansion PornHottest Women Naked PicsXxx Video SuhagratEnglish Blue Sex MovieRekha Ki SexySleeping Mom PornFiestacumMoms Flashing SonAsian Dr PornTyler Posey NudeStella SamorePhotos Of PornstarsUropean PornWwww Xxxx HdBrezzers Video ComDesi Aunty Xnxx ComHousewife Ki ChudaiKhalifa Sex ComIndian Oil SexPorn Bisexual MmfXxx Pawn Full VideosHomegrownvideos ComPutasxxx.Dress BdsmXvodiesNew Family SexRahyndeejamesCartoonporn VideoBestpron ComNonton Bokep IndonesiaYourbihfavXxx.porno. ComSpiderverse PornFuckbookTik Tok Porn IndiaBlack AmbushedYoga XxxxxGym Sex XxxCheating PirnAli HazeBest Pirn SitesBokep Kakek SugionoWendigo PornLatina Maid PornPamela Rios PhotoshootRosalinapornHot Body PornSon Helps Mom PornPornkingsKiara Cole PornSpider Man Across The Spider Verse HentaiBoys Kissing Girls BoobsDeshi SexxRecpornMovieshunkFree Black LesbianpornTickle Torture PornJood PornJav DownloadFree Porn AiPorno En FranceUgly BoobsXxnx Hd FullXxxc Video ComC J Miles ModelMature Housewife NudeBas Me XxxMeninas De Anime PeladasXxx Bigest BoobsEnglish Xxx Sex VideoErotic ComicsKatiana Kay NudesNebraska Coeds PornAtk GirlfrinedsXvdieosBawg AnalReal Sex TamilTickle VkTiktok BigboobsMom And San Xxx VideosXxxx Video Mia KhalifaSneaky Cheating PornJapanes Porn PublicMiss Nerdy DirtyXxx Com Google SearchSex XnxxcomChirsty Mack OnlyfansSexing Very HotIndian Bhabhi Porn ComAvengers Porn VideosMom Sliping Sex VideosCutenudegirlsSennyleon XxxBj With ForeskinAnimated NsfwAnal EboneyCayenne KleinHindi Call RecordingMali Sex VideoTumbir Big TitsNud AuntyMadhuri Patel Porn StarCams XXvisiosLesbiangirls PornXnxx GroupSex Video Hd SuperMonstercock GifWwe And PornAlex TannerGta XxxBengali Indian Sex Video